Forums : Roditelji

 Comment
Kad dete neće da ući?
belisima
2011-02-08 09:44 AM
Moj sin je ucenik drugog razreda gimnazije. U osnovnoj je bio odgovoran ucenik. Međutim, sad je katastrofa! Jednostavno neće da ući. Na polugodištu je pao iz hemije. Predlažem mu da uzmemo instrukcije, da ja radim s njim i td. Neće. Mnogo se sekiram. Ne znam kako da ga privolim da se okrene radu. U druga deca su u puburtetu pa nisu loši.
LeaDiKaprio
(shumska)
2011-02-09 01:02 PM
A zašto ne uci? Šta je razlog promeni? Šta radi umesto da uci?
belisima
2011-02-10 12:16 AM
Šta radi? Najgore, ništa! Dangubi. Računar, tv. A vjerovotna i sve ono što reće moj prethodnik.
Hobbit
2011-02-10 10:43 AM
Sedi i uci sa njim, nemoj da prebacujes odgovornost na placene profesore. Kad pregura kriticni period i kada vidi da nešto zna i da se stvari polako krecu od nule, nastavice sam. Sad mu treba pomoć da se pokrene. Nemoj da ga grdis, vredjas, pricas da nema pojma, da ništa ne vredi itd. To dete nema nikoga blizeg od tebe. Ako hoćeš da se mrdne od nule sedi sa njim i pomozi mu, daj mu primer i podrsku.
Da dodam samo jednu malu anegdotu iz mog zivota: danas sam ing i zavrsila sam silne skole, a kad sam bila negde 3 razred osnovne i trebali smo popunjavati vezbanke sa zadacima iz matematike, ja sakrijem vezbanku i kažem da sam izgubila. Divota, mesec dana bez domaćih zadataka dok nije stigla nova knjiga. Na moju sreću, moja mama je ukapirala tada da se nešto desava sa mnom i čitave te godine sedela sa mnom i resavala zadatke i pisala domaći. Te godine i nikad vise, kad su me prošle bubice vise me nikad nisu morali terati da ucim.
LeaDiKaprio
(shumska)
2011-02-10 11:02 AM
Ljudi ako se ne zna koji je razlog zašto dete ne uci nego se odmah zuri sa metodama da se privli na ucenje to je kao da lekar prepise prvi lek koji mu padne na pamet a da nije ni saslusao pacijenta.

Ništa se ne desava bez razloga i prvo i osnovno pitanje je koji je RAZLOG za ovakav tok dogadjaja.

Lakse je tretirati UZROK nego se nositi sa posledicama. Samo sto da bi se saznao uzrok treba se malo pomuciti. Napregnuti mozak, postaviti neko pitanje. Savladati svoj ego i prici detetu sa zeljom da mu se pomogne a ne da mu se soli pamet šta bi i kako on balavac trebao da radi ili da se uci sa njim (o jbt koji predolog, da uci sa njim!!!)
misalu
(driver)
2011-02-10 01:36 PM
Prolazna faza,vratice se on u normalu,osim ako se-ne daj Boze dohvatio droge...
belisima
2011-02-11 02:17 AM
Dirnuo me mail osobe sa šifrom HOBBIT. U pravu se, trebam mu pomoći na sve naćine, jer zaista, ko mu je bliži od mene. A samo mene i ima jer je tata otišao s drugom. Možda u tom grmu leži zec?
Hvala na savetime.
nadjka
(t)
2011-02-19 09:39 PM
Ako je u pitanju racunar, onda mu ogranici vreme rada na racunaru, možda je zaljubljen, možda je promenio drustvo pa je u novom drustvu sramota biti dobar djak, pogledaj malo s kim se druzi i ko ga zove, s kim razmenjuje poruke na mobilni, ogranici mu kredit na mobilnom i obavezno sedi s njim i uci, razgovaraj, pitaj šta nije jasno, ne samo predmet iz koga je pao, nego sve predmete pomalo.
windows03
(s)
2011-02-24 07:17 AM
Pusti djete na miru nek se izduva možda se samo zaljubio ...
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.