Forums : Navijači

 Comment
Еуро и Копа Америка
D-Man
(U prolazu)
2024-07-11 10:12 AM
Ево пратим већ неколико седмица и Еуро (или Евро) и Копа Америка и могу вам рећи да је европски фудбал већ одавно постао некако индустријски за разлику од фудбала у јужној Америци где се још увек могу видети и дриблинзи и борбеност и невероватна атмосфера на трибинама.

Невероватно је колико се жустро игра на Копа Америка. Искрено речено, једва чекам сваку Копа Америка утакмицу (па тако и, наравно, финале између Колумбије и Аргентине) за разлику од утакмица на Еуро где чак и Енглеска дође у финале.

Јбт, ко ће сада уопште и помислити да смени Пиксија јер, побогу, Енглези су били са нама у групи а сада су у финалу.
TC-64
2024-07-12 02:51 AM
Plus sto je Engleska u drugom finalu zaredom!
Još kad Piksi kaže mi smo im pravili probleme u prvoj utamici. Joj Boze! Tako govori selektor jedne prosecne repreznetacije. Koje si ti nekome probleme napravio kad si izgubio? A Danska i Slovenija igrale s njima nereseno!
Zapravo mi imamo neresiv problem pod nazivom ovde istina ne stanuje.
Samo demagogija i prodaja magle.
D-Man
(U prolazu)
2024-07-12 11:01 AM
Што се тиче демагогије и продаје магле то се од Пиксија и могло очекивати.
Он је изузетно арогантан и дрзак човек и довољно је погледати само једну његову конференцију за штампу да се то уочи.

Што се тиче тренерског посла, он је ту врло, врло танак.

У квалификацијама за Катар ухватио нас је све, укључујући и играче, на фору оптимизма. Офанзиван фудбал је изненадио и противнике, имали смо и луду срећу у Београду против Португала када је Роналдо дао гол али није признат јер судија није видео да је лопта прешла гол линију.

Не желим да цепидлачим и да омаловажавам успех што се тиче пласмана у Катар али и дан данас често помислим да ми уопште не бисмо ни били у Катару да је онај Роналдов гол признат. Тада нам ни победа у последњем колу у Лисабону ништа не би значила, били бисмо други и ишли бисмо у бараж против Турске и Македоније (која је била изненадила Италију). Македонци су тада били у форми, добили су Немачку у групи и Италију у баражу док су Турци увек неугодан противник.

Некад помислим да би и било боље да уопште нисмо ишли у Катар. Пикси би можда већ тада био смењен и не бисмо трпели и дан данас ту његову арогантност и дрскост.

Изгледа да Пикси и даље остаје селектор (судећи по вестима од јуче) и, ето, као њему је дат задатак да подмлади репрезентацију!!!??? Шта човек да каже? Јбт, Председник државе изгледа одлучују ко ће бити селектор и до када.
ExoduSs
2024-07-12 12:02 PM
Alo bre. Mi smo prosecna reprezentacija!

Engleska finalista.
Danska odlicna i Nemce malo sreća, malo sudije, malo domaći teren proterali do 1/4 finala.

Slovenija je za malo izbacila Portugal. Portugal im nije mogao dati gol 120 minuta!

Izgubili smo od Austrije u pripremnoj utakmici - takođe odlicna reprezentacija i turke je spasila sreća - ogromna sreća!

Bilo bi lepo da imamo bolje igrace i igramo lepsi fudbal al veruj te mi da to selektor ne može da promeni. Možeš Klopa i Gvardijolu da stavis u tandem na klopu i njih dvojica bi samo plakali do pokusavaju da vode utakmicu!

Mene boli uvo za Piksija. Ne podržavam ga, al ne mere se od govana napraviti torta. Ne mere.
D-Man
(U prolazu)
2024-07-12 12:49 PM
Видиш, ExoduSs, када смо добили Португал у Лисабону и пласирали се у Катар мало ко је тада говорио да смо ми просечна репрезентација. Неки тј. многи су чак очекивали и пласман у полуфинале. Наравно, то није било реално очекивање али људи су већ почели навелико да маштају а не машта се баш без разлога.

Ти си добро рекао да смо ми просечна репрезентација али то не значи да су наши играчи просечни. Имамо ми итекако добрих играча. Ја бих пре рекао да ми имамо селектора који чак није ни просечан селектор већ испод просека. Надуван тип који је страшно умишљен.

Не заборави још нешто. Ми смо у Русији имали лошег селектора (Крстајића). Човека који је знао свој посао (Муслин) су отерали. Чини ми се да је Муслин био једини прави селектор (који се разуме у наш фудбал) након Антића али је чињеница да ни са Антићем 2010е на СП у Јужној Африци нисмо ништа учинили. И тада су биле неке афере, колико ме сећање служи.

Мени све то говори да је највећи проблем у фудбалском савезу.
ExoduSs
2024-07-12 03:27 PM
Nakon Portugala krenula opasna euforija. Al bili smo u formi tad. Odigrali smo fantastican mech protiv Irske gde smo dominirali u gostima kao nikad ranije al opet nismo dobili. Primili smo bzvz gol i njihov golman branio super.

Bilo je to dobro vreme. Tadic i Mitrovic u formi i još neki nasi igrali sasvim fino. Malo bili potcenjeni, malo igrali iznad svojih mogućnosti, i naravno niko nije znao kako igramo i nije nas prostudirao.

E onda nas natankala Danska 3-0 i svi se pravimo da taj mech nikad nije bio odigran. Zaboravljen... A pokazatelj ko u stvari jesmo.

Dakle - bilo je prostora da se nadamo i mislimo da smo bolji nego sto jesmo nakon Portugala, pa onda nakon mecheva sa Svedjanima i Norveskom. Nije da nije bilo prostora za euforiju.

Međutim, realnost je nekad kurva.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.