Forums : Istorija

 Comment
Poucno
Drevljan
2014-09-01 09:43 PM
Drevljan
2014-09-01 10:21 PM
Nadam se da neće biti zamerke na glasno razmišljanje.
Samo izlazem razmišljanje.

Ponekad se pitam (ako izuzmemo splet okolnosti, neko bi rekao još, i lenjost...), da možda postoji i neki sudbinski upliv u vremensko ne isplivavanje srpskog porekla. S(o)rbi su svakako neugodan podsetnik, svedoci, na odrođenost dobrog dela Nemaca; mogu misliti i kako ih radi kolektivno (ne)svesno, naspram njih.. nema smisla pominjati „susjedsko” iskustvo...

Iako mislim da Srbima nema evolucijskog napretka bez ove informacije, pitanje je sa druge strane, koliko bi ova aktuelizacija učinila medvedju uslugu svim Srbima/S(o)rbima.

Takođe, razmišljajuci najpre o Pruskoj, pa sve do Treceg Rajha, snazi jednoj kohezionog faktora, ne mogu a da se ne zapitam, da li je upravo bila presudna uloga potonjih odrođenih Srba u Nemackoj u još agresivnijem nastupanju ka svim Slovenima.

Opet, posle nestanka Istocne Nemacke, kao da se nazire kroz one istorijske cikluse, sustinski, pojava danasnjih emigracija ka Nemackoj (msm, na dve najvece skupine)...
golubbabic
2014-09-12 05:33 PM
dobro, djikane, jel pomislis nekad o sebi i svojim postupcima?
i koliko jedan inteligentan i interesantan djikan može pokvariti oko sebe?
znaš li šta je smernost?
ili si stvarno ono siptarsko govno sa namjerom da se ovo ovdje unisti?
golubbabic
2014-09-12 05:38 PM
aktuelizuj ono sto je svjeze ako imaš jajca, pa da se borimo za sutra ... a defetizam ... pa uvijek je bilo onih ...
Drevljan
2014-09-12 07:59 PM
Biracu reci, Vas način odbrane je u skladu sa generacijskim razmišljanjem (pa ga stoga razumem); ne znaci, ipak da ima efekta vise od jednog citanja. Moj način je super za kritikovanje, jer sam srećom na vetromentini, i sam. Posle godinu dana izgubljenog zivota i da ne kažem čega sve još, imam samo jednu poruku: izvoli, ako možeš bolje.

Sve najbolje prijatelju!!!
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.