Forums : Istorija

 Comment
Pobeda! ali zua koga?
Bazorilo
2014-03-27 05:49 AM
Pitanje za poznavaoce prilika u Srbiji u 1999.god.Gledao sam sinoć film o ratu na Kosovu i bomb.Srbije 1999.Na kraju svega,Milosevic i Mira Markovic,prihvataju sve uslove Koje su im nametali u Rambujeu.Ali sada sa 4000 mrtvih i razorenom infrastrukturo.Pa prepusteni Srpski narod razjarenim hordama uckelovaca i inatinaca,pa ponizena Srpska vojska,prakticno proterana(lošim pregovorima)sa Kosova.A Oni izjavljuju o uspesnim borbama i popedom u ratu.
O cemu se tu zapravo radilo?
Molim za kratke ali akademske odgovore.Nije mi cilj da bilo ko bude
kritikovan,ali želim i istinu o tom najsramotnijem dogadjaju u novijoj istoriji Srbije.
Fishbed
(pivopija)
2014-03-27 07:15 PM
Mislim da je dobro započeti tvoju istragu sa dledanjem dokumentarnog filma pakao kosara tu ćeš da vidis da se vojska srbije nije ostamotila. Samo se od sebe namece da je milosevic potpisao „ kapitulaciju” nebi li se zadrzao na vlasti.
Bazorilo
2014-03-28 04:09 AM
Vojski Srbije pripadaju sve vojne i državne pocasti,ali njen tadasnji komandant je upropastio sav njen imidz i status.Upravo u pomenutom filmu,oficiri ojadjeni postavljaju pitanje;ako je tako potpisao,zašto je uopste naredio da pocinjemo borbu protiv terorista ucekalaca.
Jedan oficir je kazao:Nikada neću zaboraviti poglede tih ljudi koje smo ostavljali same na Kosovu na volju razbesnelim i pomahnitalim teroristima.I dok ti teroristi pljackaju i pale Srpske kuce,sa blagonaklonim pristankom „civilizacijske”zapadne Evrope i Amerike),imbecil na Dedinju izjavljuje trijumfalno,da je pobedio-Licemerstvo na kome mu može i sutanovac da pozavidi.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.