Forums : Moj dom

 Comment
Градња куће - Потребан пројектант
shareware
2010-07-04 05:20 PM
Поздрав свима. Планирамо кућу да градимо. Да ли би сте нам могли препоручити неког доброг архитекту или пројектанта (Српска идеално из Источног Сарајева или Србија) да нам изради план. Исто тако, захвалан сам за сваки добронамјерни савјет... Ово је оприлике шта желимо:

Планирамо да правимо кућу величине 150м2 са подрумом, приземњем и поткровљем. Плац је на благој низбрдици надморске висине 1.000 м, и има лијеп поглед према југу, а вјетрови углавном дувају са сјевера што значи да би смо што већи број прозора желили окренутим према југу, а што мањи према сјеверу.

Подрум: Котловница, остава, вешерај и ТВ соба. Подрум је готово у потпуности укопан у земљу, осим мањих прозорчића који би омогућавали доток свјежег ваздуха за све просторије. Само вешерај и ТВ соба би се гријали у подруму, а у котловницу би се могло ући из вана преко степеница до спољних врата преко којих би се уносило чврсто гориво за централно гријање (дрва, брикети, итд). Потребна хидроизолација и дренажа.

Приземље: Повећа кухиња са трпезаријом, купатило (само умиваоник са шољом), као и радна соба (све стране собе осим врата и прозора би биле окружене са полицама за књиге). Дакле без дневне собе, али да трпезарија и радна соба добију што више дневне светлости.

Поткровље: Купатило са туш кабином, спаваћа соба и двије дјечије. Поткровље је ниже за један до два реда блокова од приземља. Кровне косине искористити што више за просторе од којих би се могли направити ормари.

Остале напомене: Спољни зидови би се градили са блоковима „Klimabloc 50” од Зорке Шабац. Потребано предвидјети и септички тенк са одводним цијевима.
Mostro
(junior member)
2010-07-05 05:07 AM
- potkrovlje će ti doći skuplje od normalnog sprata, a dobices manje prostora koji je uglavnom i nezgodan za namestanje.
- Nadji arhitektu koji će ti i voditi posao od početka do kraja, jer je to mnogo jeftinije platiti odmah nego se kasnije patiti i vatati za glavu zbog raznih propusta.
Pozdrav i svako dobro.
dst
(Šopski Srbin)
2010-07-06 04:48 PM
shareware,
molim te ako nije kasno, ili objavi tvoj mail ili pusti mi neko slovce na moj mail:

[email protected]

,pa da tako nastavimo komunikaciju.
goodwill
2010-07-21 02:33 AM
Боља је солуција цео спрат него поткровље, и јефтијије је.
Лакше је за градњу, само коса плоча је доста тежа за постављање и тд.
Колико је битан сам пројекат, битно је и да неко буде присутан док се ради ради надзора. Врло битно.
Draganessa
(Projektant)
2010-07-22 12:38 AM
Ja sam pricala sa jednim arhitektom u Beogradu o mogućnosti da on vodi i nadgleda radove, i za tu uslugu je tražio 1000 Evra mesecno. Cisto da imate ideju o ceni.
Mostro
(junior member)
2010-07-23 12:32 PM
to uopšte nije skupo s'obzirom da nećeš morati da ratuješ sa nepismenim majstorima i da posle njih rušiš i prepravljaš njihove brljotine. Skuplje su i kasnije popravke. O gubljenju vremena i živaca da i ne diskutujemo. Arhitekta kao nadzor je čista ušteda u vremenu i novcu i garancija da će sve biti izvedeno kako treba.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.