Forums : Moj dom

 Comment
Bakin vez
candide
(bastovan)
2010-06-09 01:05 AM
imam nekolicinu bakinih, starih veženih čaršava za ručavanje, i jastučnica, koji kao takvi, ne mogu više da se koriste, ali bih volela da sačuvam sam vez koji je ona radila, i napravim nešto kreativno od njega. pitanje je: šta?
KM
2010-06-09 06:31 AM
Manji vez, npr jastucnicu koja ti se posebno svidja ja bih uramila, ili nešto izvela npr. da je u ramu slika, možda neka sa tvojom bakom oivicena vezom pa preko svega staklo i ram. Za vece vezove ništa mi ne pada na pamet sem dobrog startog pakovanja pa u orman.
appassionata
2010-06-09 08:19 PM
Dobra je ideja za uramljivanje, ali bih ja iskombinovala nekoliko vezova i napravila sliku - tapiseriju. Naravno, pod staklom.
Pada mi napamet i da napravis paravan i isto pod staklo da stavis manje vezove.
candide
(bastovan)
2010-06-16 12:33 AM
ideje su bas onakve kakve volim!
hvala!
big-bang
2010-08-21 10:00 PM
Candite, ako su to stoljnaci radjeni na dubrovackom platnu bogato izvezeni u raznim bojama, molim te ako isechesh i upropastish rad nepishi jer cesh mi se srce raspuchi. To je jedna lepa uspomena, nesechi materijal i nerasparaj već uradjeno jer jako je teshko da se takav stoljnak ceo uradi.

Ja tražim već dve godine da kupim te vezene stoljnake u setu kao shto su se nekada radeli kao tvoja baka shto ih radela, ali nikako da nađemceo set.

Jedan Cilim veliki i jedan mali bogato uradjeni,jedna posteljina na belom platnu i navlake za dva jastuka isto i jastuchice ali sa istim vezom kao shto su decoracije po chilimu, jedan ili dva stoljnaka od dubrovachkog platna bogato uradjeni.
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.