Forums : Moj dom

 Comment
Ves masina
sretna-mala
(mama)
2010-06-02 06:27 AM
Potrebna pomoć ;) Zadnjih nekoliko pranja svetlog vesa nije prošlo bas slavno. Znaci belo/roza, iz masine ves izvadim prljavijie nego sto ubacim na pranje.. Na početku sam mislila da je nešto tamno slučajno uletelo među svetli ves, ali sada primecujem da svaki put ves izadje sa nekim mutnim flekama samo na nekim mestima i to ne sav, kao da masina ne ispire dobro pa samo onaj sto stoji na dnu ostane u toj vodi..ili mi se samo čini?! Imate li možda iskustva sa ovim, šta bi moglo biti? Hvala unapred!
scputnik
2010-06-02 01:13 PM
Onaj ko ti želi pomoći mora da znade na kojem kontinentu živis?
Koji je tip ves masine i koliko je stara?
Pokusaj da kupis malo bolji deterdzent da nije možda do njega..
Ako postoji filter na tvojoj ves masini onda i to provjeri da li ga
treba ocistiti ...
Zamoli neku tvoju prijateljicu da i ona pogleda taj isti ves sa „mutnim flekama” ako ona vidi isto ko ti onda to postoji...
appassionata
2010-06-03 01:59 PM
Imala sam slične probleme sa svojom masinom u Beogradu. Ako stavim prasak u deo određen za to - ne ispere se dovoljno sa vesa. Resila sam to tako što sam prasak ubacivala direktno u masinu - sipala po vesu.
ija_lila
(tetka)
2010-06-04 05:04 PM
Zdravo!
Ja sam imala sličan problem. Nasledila sam od prijatelja masinu, i bila očajna. Ne samo da mi ves nije bio cist, nego je još i smrdeo. Uzas!!!
Majka jedne prijateljice mi je rekla da operem masinu. Postoje bas sredstva za ciscenje ali sam se ja ipak odlucila za limunsku kiselinu. Na kutiji je bilo napisano upustvo: razblazi se u vodi i onda se tecnost sipa u bubanj i ukljuci se masina (prazna) na 90 stepeni. To skida kamenac i cisti sve. Još sam izvadila i oprala kutiju za prasak, kao i filter.
Posle toga je sve bilo u redu, sad sam prezadovoljna masinom.
I još nešto mi je rekla - da ne koristim tecan prasak, već samo u prahu i da, s vremena na vreme, iako to nije bas ekoloski, beli ves perem na 90 stepeni.
pokusaj sa ovim, možda i kod tebe bude delotvorno.
pozdravcic,
lila
lilibert
(penzos)
2010-06-04 11:57 PM
sipaj 5l.običnog sircta u masinu,ostavi da prenoci zatim je pusti da radi na 60°bez vesa,sirce unistava kamenac,dezinfekuje,cisti.
sretna-mala
(mama)
2010-06-07 06:24 AM
Hvala vam mnogo na savetima! Čula sam od koleginice i već sam probala to sa pranjem na 90 prazne masine i to sa tabletom za pranje posudja + dodala 1-2 dcl varikine. Upalilo je i sada je ves čini mi se cisci nego pre ove pojave jupiii :) Raspiatala sam se malo i čula da to i nije tako retka pojava, a razlog je što se ves najredje pere na 90 stepeni i tako se godinama skuplja taj talog nerastopljenog deterdzenta a i ostalih stvari. Uglavnom rešen problem, a budem probala i to sa sircetom jer sam odlucila da ću sada s vremena na vreme cistiti masinu tako na visokoj temp. bez vesa, da joj spasim vek a i svoj dzep ;)
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.