Forums : Moj dom

 Comment
Problem sa komsijom
sunce1234
(sve i svasta)
2010-05-10 06:07 AM
Ovako: Kuca je gotova a ja bih garazu odmah do kuce i to prema komsiji...između kuce i granice imam 3 metara ..ja bih otvorenu garazu od drveta..nosace krova htela sam postaviti na granici gde je i ograda al mi komsija ne dozvoljava,kaže moram se pomerit 1,5metara pa raditi u svoje šta hoću..
Ovde U nemackoj je dozvoljeno praviti takve garaze na samoj medji jer nije zidana konstrukcija i ne vislja od 2.5 metara ..kakav je zakon po tom pitanju u Srbiji?Molim vas ko zna vise neka mi javi..hvala
bt
2010-05-10 08:18 AM
Pa šta to ima veze sa komsijom?Ti podnesi zahtjev za gradnju,pa ako ti odobre nemas brige.Komsije se uvijek za nešto bune(znam jer sam s tatom gradila par kuca),ali tvoje je da postujes šta ti city council ili kako god se to tamo zove odobri.Srećno
nacht_und_nebel
(ilegalac)
2010-05-10 05:06 PM
Jedino je važno da voda koja se sliva sa tvog krova pada u tvoje dvorište - makar 2 milimetra, ali u tvoje.
Ako imaš oluk, najisturenija linija takođe mora da bude unutar tvojeg dvorišta.
A komšija može samo da tužno gleda.
vrbapenzioner
(masinski ing.)
2010-05-11 02:05 PM
Nije bas tako.
Treba vidjei urbanisticke uslove. Bez obzira sto je to nastresnica, i kod nas tamo sto ništa nije regulisano nebi se smjelo praviti bez dozvole.
Ako budes radio bez dozvole komsija će te tuziti u inspekciju , i platices kaznu sto radis bez dozvole, a i obustavice ti radove .
Jednom kad dobijes dozvolu za gradnju, komsija ti ne moze ništa.
Evo ja radim deck, i min do komsije je 1.2m ali ovo je Kanada.
Mislim da se i u Njemackoj nesmije raditi ništa na divlje,
Bio sam kod nekih u Frankfurtu koi imaju van grada Baste, i bukvalno nesmiju ništa uraditi sto nije propisano.
sunce1234
(sve i svasta)
2010-05-12 08:27 AM
Ne radim u Nemackoj već u Srbiji..dozvolu za gradnju imam,kuca je sa dozvolom ..nisam znala da mi treba dozvola za krov nije zidna konstrukcija već samo krov 3 sa 3 otvoreno sve...raspitacu se šta i kako...U Nemackoj se čak postavljaju garaze od drveta zatvorene i za to ne treba dozvola ne verujem da je kod nas zakon drugaciji da trebaš uzimati dozvolu ako radis supu gde bi stavio masine recimo?????
Arhitekta123
(kapi s oboda)
2010-05-12 04:13 PM
Vrba i bt te iznad navode na pravi put, a ti kako hoćeš...
Da li možeš da gradis sve do linije parcele prema susedu zavisi od toga šta je dozvoljeno zoniranjem u urbanistickom planu koji pokriva tvoju lokaciju. Gradjevinska linija može ali i ne mora da se poklapa sa parcelacionom linijom. U centru grada je drugacije nego na periferiji. Takođe, kada je dozvoljeno graditi sve do linije parcele tada postoje norme kakva mora biti gradnja (gde voda sme da se sliva sa krova, kakav materijal, visina, ne sme da se gradi nešto sto ima visi rizik sirenja pozara prema susedu itd.-naprimer).
maslacakk
(cvet)
2010-05-14 02:44 AM
Bolja malo pogledajte u zakon.
Odstojanje je nekad bilo 80 cm. Trenutno 1-3m ali nisam siguran za koju vrstu objekta.
Ako dodje inspekcija a nemate papire necete dalje graditi. To je sigurno.
A i za tu otvorenu nastresnicu treba dozvola...
S_r_n_a_
(♣)
2010-05-18 04:15 PM
U Republici Srpskoj je zakon da moras odmaci objekat 2.5 metra od granice. S tim, ako je komsija OK mozete se dogovoriti, da bude i blize ogradi, uz pismenu saglasnost.
Međutim, tvoj komsija to ocito ne želi.
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.