Forums : SAD

 Comment
Investicija - Florida
Markiza1
2010-04-18 07:46 PM
Zanima me (za one koji poznaju floridu dobro), koji je najbolji ili jedan od boljih delova na floridi za ulaganje u nekretnine i za zivot...Ideja je recimo da se uzme manji stan, 2-bed, koji bi sluzio kao mesto za letovanje/zimovanje, i koje bi možda moglo da se izda. Naravno, u obzir uzimam i cene, sto nize to pozeljnije, a opet da ostane pristojan kraj (ne daleko od okeana tj zaliva), bezbedno i tako to.

Kako se porede Clearwater, Tampa Bay u odnosu na zapadnu obalu, iznad Majamija, Fort Loderdale, Holivud...

Hvala na savetima.
Imported_from_SERBIA
2010-04-24 06:20 PM
Nisam sa Floride, al' sistem u ovoj državi funkcionise na isti način.
AKo mogu da izvucem nešto između redova, ti bi apartment sto znači da isti povlaci maintenance fee, plus taksa na imovinu.
Taj maintenance fee može da bude 200-300$ mesecno, a spada u održavanje travnjaka, bazen, gym sala, itd...
Taksa na imovinu može da bude par hiljada $ godisnje.

Ako vam 4-5 hiljada $ godisnje ne predstavlja neki izdatak, i želite isti da smanjite ili anulirate izdavanjem apartmenta, onda se okrecete drugoj strani medalje, a to je unistavanje, nemarnost zakupaca koji stanuju u apartmentu.

Sve gore navedeno mozete zanemariti ako ste već upoznati sa nevedenim crticama.

Pozdrav
mimi-sad
(bankar)
2010-05-08 08:04 AM

Goran Jovanovic
http://www .goranflorida.com

Office: Aventura 20801 Biscayne Blvd, Suite 101 Aventura
Florida.http://www .goranflorida.com Goran Jovanovic,Vas agent za Nekretnine u Floridi. Keller Williams Elite. Telefon: 954-243-7570.
Lo_Piccolo
2010-06-21 03:11 PM
Ne isplati se, maintenance fee je oko 300$, taksa je isto visoka, iznajmljivanje je dobro u teoriji, ali ne i u praksi, jer agencija mora da vam vodi stan ako niste dole, pa će onda ta ista agencija da vam salje svaki mesec racun za popravku klime, sto je već uhodana varijanta i rade zajedno sa pajtosom za klime, koji im izadje fiktivne racune.

Ako izdajes, moras da živis dole i da lično kontrolises, nema leba tu da živis negde a da iznajmljujes dole.

Pricam ti iz lične prakse.

Investicija, Florida je uvek bila jeftina, tako da ne vidim to kao investiciju, jer cene dole ne rastu, ima dosta stanova na ponudi, biće uvek jeftino a kad platis maintenance fee i property tax, ostane ti dovoljno za sladoled da kupis.

Bolja investija bi po meni bio Bec, iznajmljuje se na dan turistima, nemas maintenance fee visok i property tax a cene stanova jeftinije nego u Beogradu.
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.