Forums : Kozmetika i moda

 Comment
Idealna tasna
struktura
(Bene Gesserit)
2010-09-29 08:55 AM
Nje na zalost nema pa u vecnoj potrazi za Idealnom moramo da imamo minimum 20-ak tasni, torbi, torbica i sl. na tu temu.

Evo jedne zanimljive tasne (fijoke su me totalno oborile):

http://www.bagsnob.com/2007/05/antrobus_convertible_bag.html
Sexy_guzza
(idealno losa)
2010-09-29 08:27 PM

Interesantna je ova sa ladicama :)))) i bas je prakticna . Ja stalno imam neke vrecaste bez pregrada i onda moram da kopam po njoj ko po bunaru da bi nasla novcanik ,kljuceve itd .. A koja bi bila idealna tasna ja mislim da su fine Genna DeRossi ( ima ih u JC Penney-ju u USA ) ,onda nisu loše Doney&Burke ali su malo skuplje .
Meni su najbolje koje imaju dosta pregrada tako da mogu da organizujem sve sitnice u tasni
struktura
(Bene Gesserit)
2010-09-29 10:21 PM
Te kako kažeš vrecaste su najgore. Tasna treba da ima cvrscu strukturu a ne da je k'o zvaka i kesa. Meni se svidja oblik Hermesove Birkin tasne ali, minus zatvaranje na preklop plus duže drske da može lepo da se nosi na ramenu. Nikakvi 'zlatni' i ostali detalji (povraca mi se od Guess tasni) već jednostavne i ciste linije. Da, i Balenciaga može da prođe iako je meksa. Dalje, unutra ne sme da bude crna već obavezno svetlija postava da se lepo vidi kada nešto trazis.
Ivana13
2010-09-30 01:56 AM
Bas je interesantna ova tasna.

Preracunala sam dimenzije.
Tasna je: 38 x 15 x 25 u cm.

[Za koji milimetar veca u sve tri dimenzije, zaokruglila sam, al' to je otprilike.]
struktura
(Bene Gesserit)
2010-09-30 07:29 AM
Da, zanimljiva je jer može da se nosi na nekoliko nacina. Jedino mi se cena ne svidja.

A ovde vidimo koliko kosta tasna od belog krokodila (plus ostale Birkin model):

http://tinyurl.com/27y4tac
Ivana13
2010-09-30 10:10 AM
Sve jedna na drugu lice. :)

Čini mi se da se zavrsila prica o tasnama sa mnogo dzepova, nabora i kajiseva. Bar za jedan peiod. :) Tasne su jednostavnih krojeva, za ovaj minimalizam koji ponovo stupa na scenu.

PuresBlog ima lep prikaz novih modela za SS 2011:

http://www.purseblog.com/
Ivana13
2010-09-30 10:48 AM
Taj problem sa preturanjem po ogromnoj tasni me izluđuje već duže vreme.
Jedino šta sam uspela da smislim da ga prevazidjem je nekoliko nesesera. Odlucila sam da svi budu iste velicine, a razlicitih boja, a boja nesesera će biti signal šta u kom ima. Zelela sam da neseseri budu cvrsti i glatki, pa sam kupila 4 aluminium mesh, zaista zgodne velicine, a lako uocljivih u mraku tasne: crveni, plavi, beli i srebrni. Lepo sam se prepakovala:
- crveni za sminku
- plavi za telefone i foto-aparat
- beli za carape i neophodan pribor za menstruaciju
- srebrni za higijenu [cetkice za zube, maramice, sredstvo za dezinfekciju ruku].
I tako… bila sam presrecna sto u mojoj velikoj tasni vlada savrsen red pomoću mnogo malih tasni, ali je ukupna tezina koju nosim prevazisla sve granice.

Ne znam kako ću se izboriti sa ovim.
Mislim da je uzasno sto mi sve te sitnice zaista trebaju [naravno da pola guposti ovde nisam nabrojala], takođe je uzasno sto me nervira sto ih stalno nosim za sobom,
a sad još čitam o novim, malim tasnama koje su ponosno stupile na modnu scenu.
Ko će i kako spojiti nespojivo:
moderna tasna i sve neophodno u njoj?
Sexy_guzza
(idealno losa)
2010-09-30 08:12 PM

Struktura ,Hermes tasne fino je da znamo za njih ali one kostaju koliko i nečija mjesecna plata u Americi a i ruzne su . Izgledaju kao kese za zob u konjusnicama . Citala sam da je taj Hermes i zapoceo biznis praveci kozna sedla i ostalu opremu za jahanje još 1800-te godine pa valjda i dan-danas zadrzao 'horse-themed' stil :)))

Ivana , dobra ideja ovo sa neseserima !
struktura
(Bene Gesserit)
2010-10-01 12:11 AM
Da, prvo su pravili sedla. Od nečeg mora da se krene, i Leviske su bile prvobitno radne pantalone za kopace zlata, L.Viton je pravio kofere itd. :)

Citala sam bas sinoć u magazinu Madison clanak o Hermesu. Pa njihovi segrti uce posao po 8-10 godina dok samostalno ne naprave prvu tasnu! Za kozu imaju specijalne uslove cuvanja, određena temperatura, besprekornu kontrolu kvaliteta a jednu tasnu pravi jedan majstor. Kada je zavrsi, tasna nosi njegov broj pa ako se nešto desi i mora da se popravlja taj isti majstor (naravno, ako je još ziv) će je dovesti u red.

Lično, zapanjila me je onolika cena od 110.000us$ za tasnu. Koza od belog himalajskog krokodila?? Zar na Himalajima ima krokodiila?? :))) Naravno, za većinu potrosaca te tasne (a ova pogotovo ili sve one koje kostaju desetine hiljada $$) totalna su perverzija.

Ivana, način zivota diktira i šta ćeš staviti u tasnu. :) Vidim da ti nosis puno toga zlu ne trebalo ali, ako pogledas malo Youtube videces šta sve zenski svet nosi u tasnama:

http://www.youtube.com/watch?v=cI52jWCnkvw

Nije ni cudo, isto procitah negde, da je prosecna tezina tasne 3kg.

Ja sam se do sada najbolje organizovala u putnoj tasni koja bas nije na oko ali unutra je fenomenalna jer ima dve glavne pregrade sa dva rajsferslusa, svaka po 3 dzepa plus jednu manju napred sa dva dzepa, jedan rajsferslus. Zgodna je da se sve poredja i da ništa nije ispreturano. Mogu da je stalno nosim nedelju dana ali volim da se selim iz tasne u tasnu pa tako vrtim ovo sto imam. Mislim da bih najsrecnija bila da mogu sama da dizajniram tasnu snova po mojim merama i standardima.:)

Sadrzina torbe studentkinje koja putuje prevozom na predavanja je sigurno razlicita od nečije ko putuje kolima. Ili neko ko na posao ide prevozom mora da nosi vise toga nego neko ko ide kolima a ima parking na poslu (kao ja). Neke stvari su mi dole tako da ne moram da ih nosim u ofis.

Ali kada pogledam šta sve ima u danasnjoj tasni... :). Novcanik -bucko, manji novcanik za sitnitu, kamera, telefon, cesalj, torbica sa sminkom, parfem, dezodorans, krema za ruke, naocari za sunce, naocari za citanje, papirne maramice (vlazne stoje u autu), futrola sa cetkicom za zube, malom pastom i dental floss, mala sveska gde pišem šta treba da uradim i ostale beleske i poveca pernica. Pernica mi je neki trip u svemu tome jer bolujem od olovaka pa tako nosim razlicite flomastere, hemiske, gel pisaljke, gumicu, tehnicke olovke a tu je i Swiss Army nozic, dobar za ljustenje pomorandzi :), ima i makacize. Torbicu za sminku sam redukovala drasticno, nosim samo maskaru, grozdjanu mast, crnu i zelenu olovku, korektor, 3-4 karmina, Body shop gel za ispod ociju, pincetu, turpiju, cetkicu za obrve a po potrebi rumenilo i cetku (retko koristim rumenilo). Kada idem negde tu je i flasica sa vodom.
Ivana13
2010-10-01 10:12 AM
Nisam citala pricu kako je Hermes zapoceo proizvodnju, a bas dobro zvuci.
Mada, nije me mnogo izneadio ovaj nastavak o kvalitetu koze, kontroli procesa, majstorima, bla, bla bla… Prica prodaje robu, a vrednost je u ocima kupca.
Mnogi popravljaju tasne besplatno, evo ovaj Manual&CO u Novom Sadu to radi od kad znam za njega:
http://www.manual.rs/
a nema ni jednu svoju tasnu na sajtu. Tasne su mu definitivno odlične, verujte mi. :)
Svako se predstavlja u svojim okvirima i zeljama. I mogućnostima, naravno.
Ivana13
2010-10-01 10:19 AM
Prošle jeseni sam upoznala mlad bracni par, koji živi od tasnarskog zanata, oboje su gluvonemi. Uvoze kozu iz Italije, a tasne prave prema fotografiji ili crtezu musterije. Imaju svog agenta, cujuca osoba, koja je njihov kontakt sa kupcima, čak donese napravljenu tasnu kuci. Nisam ocekivala da ću naći nešto o njima na netu, ali, evo… ako nekog zanima:
http://www.virtualnigrad.com/Antilopa_kozna_galanterija_kozni_proizvodi_torbe_i_novcanici-show-28452

Pravili su mi neki ruksak i novcanik, od narandzaste koze, bilo mi je važno da te dve stvari budu iste nijanse, od istog parceta koze, to ne bih lako nasla u prodavnicama. Tako su fini.
[Ne reklamiram ih. Ako je post bezveze, izbrisite ga.]
Ivana13
2010-10-01 10:27 AM
Strukturo, ovaj youtube sto si linkovala me je bas nasmejao: nosi se zaista sve i svasta u zenskim tasnama, dobro je, mogu još sitnica da natrpam. :)
Ma, svako ima svoju varijantu kako da se domogne posla: ja odem taxijem [kad ulazim sa kisobranom, fasciklom punom papira, torbom sa patikama i PRAVOM tasnom, taxista samo prevrne ocima], a vracam se peske. Da mi nisu obili kancelariju bilo bi skroz drugacije, ovako su mi uterali strah u kosti da tamo ostavljam bilo kakvu sitnicu koja mi je „bitna” za svakodnevan zivot.
Znaš šta, dobro je dok ukupna tezina mog svakodnevnog tereta ne prelazi 50kg, inače bi taxiranje neophodne gomile svačega bilo tretirano kao prevoz prtljaga. :)
Vagabundo_
((bas_tako))
2010-10-01 03:02 PM
Idealna tasna ne postoji;)

Ja lično ne volim Hermesove tasne,estetski vrlo ruzne'ukocene i poteske!
Za dnevnu upotrebu preferiram Gucci hobo canvas,klasicne velike u koje mogu da trpam kao u bunar:))
Prakticne, atraktivne,lagane i jako kvalitetne.

Od malih tasnji volim Pradine i Rob.C clutches i koristimih ih samo za navece,da ih nosim preko dana ne bih mogla ni neseser za sminku strpati u njih;-/

Što se tiče broja torbi e tu nema stajanja,uvek se pojavi neka nova,bolja,...ako nastavim sa ovim tempom kupovine uskoro ću morati da ih guram pod krevet,jer nema mesta u ormaru:)

E sad što se muž buni i credit c. to je već druga prica:)))

Vagabundo_
((bas_tako))
2010-10-01 03:04 PM
Lapsus „Od malih TASNI” :)
Ivana13
2010-10-01 05:51 PM
:))
Nekako je mekse i lepse tasNJi.

Sto nisi ostavila linkove slika tih tasni koje ti se svidjaju, Vagabundo?
Bar to, kad si već ovako surovo rekla da idealne nema. :)
struktura
(Bene Gesserit)
2010-10-01 07:10 PM
Pogledala sam link o Antilopa majstorima, zaista lepa ideja, drago mi je da su se organizovali i dobro rade posao. Da sam blize rado bih narucila torbu po svojim specifikacijama.

Što se Hermes tasni tiče, treba biti realan. Svaka fabrika u Kini će napraviti komad nakita identican onom uradjenom u Tifaniju. Ali, to neće biti To. Brand i tradicija su najveci deo cene. Hermes puca na određeno trziste i to što njihova predstavnica prica da su njihovi proizvodi za sve kupce može se vezati macku o rep. Cena određuje potrosace ma kako to surovo bilo. Mnogima je Keli tasna status simbol pa moraju da prate trend da ne bi zaostali. :) Po meni, da bih potrosila 20.000$ za tasnu trebala bih da sam teska bar nekoliko miliona $$. Jedna lasta ne čini proleće pa tako nategnuti se i kupiti jednu jedinu Hermes radi zadovoljavanja ega i sl. je bez veze. Ko može elegantno da ima takve tasne, pa jedna Viktorija Bekam za koju kažu da poseduje 3 miliona dolara u Hermesovim tasnama. Ona ima i osobu koja brine o tim tasnama a ne verujem da nosi ne znam šta u njima posto joj one služe samo za imidz.
To nije tasna za svakodnevne žene koje jure na posao prevozom, rade 9-5 i imaju totalno drugaciji način zivota.

U Manualu sam kupila kaiseve i priveske za kljuceve-cipelice. Stvari su im stvarno svetske. Pokusavala sam da odaberem tasnu ali nije mi islo, jednostavno se ne uklapaju u ono sto meni treba. Ne znam sto su biznisu dali to ime, da li zato što je sve rucni rad? U Moni sam kupovala kozne torbice za sminku koje su prelepe a neuporedivo jeftinije nego ove ovde takođe od koze. Uzela sam čak dve iste, neka brusena koza sa bledim cvetovima, prelepo izgleda. Može da se nosi i kao clutch :).

Gucci hobo tasna je lepa, ne znam kako izgleda unutra. Svidja mi se sto ide preko ramena i fino pashe.

http://www.holidaymall.us/gucci-handbags-c-1.html

Za mene, Gucci ima lepsi logo od npr. LV cije monogram tasne uopste ne vidim lepim. Kada sam bila na Tajlandu povela sam se za 'trendom' pa sam pazarila divce monogram Almu i Ribera Speedy. To je bila čitava drama jer su zakljucali radnju i otisli negde iza da vade tasne. Tamo je zabranjeno valjanje a tasne mirisu na kozu i izgledaju apsolutno identicno, za ne poverovati (naravno, nemaju brojeve). Malo sam ih vukla okolo pa stoje jer i nisu nešto prakticne. Alma ima prekratku drsku, čak i da se natakne na ruku nije nešto zgodna za svaki dan. Speedy je lepa, unutra ima onaj crveni somot, kako da ga nazovem ali, isti problem sa drskom jer volim ipak kada tasnu mogu da nakacim na rame. Velike pare za tasne ne dajem, najskuplje sam platila koznu Oroton 300 i nešto AU$ na rasprodaji. Skoro sam videla prelepu La Coste za svaki dan, može preko ramena, tzv. shopper bag, crna a unutra je zelena međutim, kosta 220$ a napravljena je od nekog plasticnog materijala tako da mi se toliko ne trosi.

Ova je recimo preslatka mada, ne znam koliko je izdrzljiva gledajuci na kais gde drzi alke:

http://tinyurl.com/2clkovj

Takođe mi je važno da mi novcanik bude sve samo ne crne boje. Volim da ga vidim. :) Novcanike menjam na oko dve godine i uvek moraju da imaju isti raspored pregrada i dva prostora za slike. Ne volim one sa previse odeljaka za kartice. Trenutno imam već godinu dana JAG novcanik koji je crvene boje, ide na bordo. Planiram da kupim isti takav i ostavim kada se ovaj raspadne da se odmah preselim u njega. :) Obično vikendom sednem i rascistim novcanik od racuna iz radnji koji se nagomilaju tokom nedelje.

MalaHeroina
(doktor)
2010-10-01 09:44 PM
Ajd' sad jedno pitanje? Da li vi zaista kupujete ove torbe ili samo komentarisete, zeljele bi da ih kupite, ali su skupe? Ili zaista nistu skupe i mozete sebi da priustite torbe od $220>?

Živim u Americi, imam relativno dobar posao, lijepo se oblacim, obucu obozavam i gledam da kupim dobru i kvalitetnu. Torbe volim takodjer, ali nikad nisam dala vise od $80 (i to samo jednu) za istu, jer mislim da je ludost. Nosim je sezonu i zavrsi u ormaru...

Šta je istina?
Mindjusica12
2010-10-02 10:42 AM
Pitanje ukusa, ništa drugo! Lično mi se ova tasna sa fijokama ne svidja, niti ide uz moj stil. Idealne tasne, naravno nema, barem je ja još nisam nasla. Godinama sam tražila i ispobavala raznorazne tasne, poznatih i manje poznatih brandova i onda sam u Beogradu otkrila Monu. Za mnogo manje pare dobila sam mnogo kvalitetniju i lepsu tasnu nego ikad pre!
Ivana13
2010-10-02 02:45 PM
„...Šta je istina?”

Istina je sledeća:
tema mi se jako svidela, jer je prikaz rukotvorina majstora koji se ovim zanatom bave. Ni manje ni vise, nego samo to.
Simpaticno je i kakve maestralne price su javnosti ispricali o svom umecu, skoro da se covek postidi i zimisli nad svojom tuznom sudbinom ako nije tasnar.
Takođe, tema me je jako rastuzila, jer svi kažu isto: nema idealne tasne.

Kupim Manualovu tasnu, to bude oko 200 evra i to je najveca suma novca koju hoću da izdvojim za tasnu. Sve vise mi se svidja ovaj Manual, tip ladno ne pokazuje svoje tasne na netu, a napravio je sajt. Ko ima zelju da ih vidi, može da se proseta do njegovih prodavnica. Ništa net i te stvari. Samo reala.

Mona mi se ne svidja, ali to je nebitno: moja sestra ih voli. Već nekoliko puta se nasla u nezavidnoj situaciji: kupi njihovu tasnu i odnese je u beli svet, gde živi. I, onda joj se, posle nekoliko meseci, pokvari cibzar ili otpadne magnetna kopca. Mona još nije dostigla kvalitet kojim bi mogla da se ponosi.
Mindjusica12
2010-10-03 03:43 AM
Interesantno, ja Monine tasne kupujem 7 godina i takođe ih odnesem u beli svet gde živim, i do sada mi se ni jedna nije pokvarila, niti izlizala. Imam ih 15-tak, razlicitih boja i modela, uglavnom relativno klasicnih, jer to je moj stil. Kupila sam i krem za održavanje koze. Pre dve godine sam isla poslom za Beograd i tri moje koleginice - Holandjanke - su odmah trazile da ih vodim u Monu... Kao i kod nas - i one voe nešto sto je strano i sto ovde ne može da se nabavi...
Ivana13
2010-10-03 08:07 AM
A šta sad da ti kažem…
Mogu da krenem jednim putem i napravim uporednu analizu te dve vrste tasni, ali je to skroz besmisleno, jer nema fotografija Manualovih. Mona se u tom smislu zaista trudi:

http://www.mona.rs/
Mogu da krenem i drugim putem i da kažem da ne znam koliko energicno moja sestra otvara i zatvara te tasne, ko zna, možda je u nekoj frci pa kida… Ali, sestra mi je, pa sam na njenoj strani.
Što se tiče specijalnih krema za kozu, čula sam da je ta kupovina bacanje para. I običan vazelin je dobro neguje, naročito sto je bezbojan, pa njime namazana tasna ne ostavlja tragove u boji na beloj odeci.
Super da su tvoje kolegenice poželele da imaju nešto sto su videle da i ti imaš. Vas četiri ste, ustvari, drugarice. Mada, ja bih se malo nervirala ako bi moje drugarice imale iste tasne kao i ja.
struktura
(Bene Gesserit)
2010-10-03 08:19 AM
Pa Mona ima dovoljno modela da 4 osobe mogu da kupe po 2-3 a da sve budu razliciti modeli :). Ja imam malo nezgodan ukus pa sve zivo zagledam i prema svojim potrebama i gledam šta mi odgovara. Ovde kod mene ima bezbroj tasni od, kako ja zovem, museme, koje znaju i da kostaju a opet, ima i od koze koje su nikakve. Marka definitivno ne znaci i pametan dizajn koji može da traje i koji je praktican. MIMCO tasne su jako skupe a pomucila bih se da izaberem jednu da moram po sistemu neko mi kaže biraj, tvoja je koju god izaberes. Čak i CHLOE tasne koje su po 2-3.000 su mi nezanimljive ali, opet sve to zavisi od stila i nacina zivota plus, na prvom mestu od dubine dzepa i spremnosti da se potrosi velika suma na jednu tasnu. Sklona sam jednostavnosti i prakticnosti a da tasne volim, volim. :)
Ivana13
2010-10-03 08:31 AM
:))
Dobro kažeš, Strukturo.
Ali: jedna je Mona, nadaleko se njen stil prepoznaje.

Vidim da volis tasne. Sve vreme se na ovoj temi prica o materijalima.
O bojama ništa.
Sa čim uklapas boju tasne? Sa cipelema, kajisem ili je sasvim drugacija od svega sto si obukla?
struktura
(Bene Gesserit)
2010-10-03 08:52 AM
Uklapam sa odecom i obucom ako to situacija zahteva :). Nije ovde neka velika frka oko toga, na poslu smo lezerno obuceni (casual i po ukusu, kako ko voli) tako da mi nije pod moranje da se nešto picanim. Van posla vazi sportsko oblacenje a kada je nešto kao svecano u pitanju, onda podesim imidz. Evo je mala galerija, imalo bi tu još malo da se doda ali i ovo je dovoljno. :)

http://www.flickr.com/photos/chloroptera

Mindjusica12
2010-10-03 09:08 AM
Ma dobro, Ivana, neka bude po tvom... Mona ne valja, ima jedan model koji sad tri moje koleginice (nisu mi bas drugarice) i ja svaki dan nosimo na poslu... Samo ti upotrebljavaj vazelin, ja ću da ga probam kad potrosim ovu kremicu sto sam u Moni kupila... Verovatno sam bacila bare, mada je bila jeftinija nego bocica vazelina kod mene u Holandiji...
Vidim da si ti jedan od onih moderatora koji izdvoje temu, pa onda žele da provociraju da bi bilo sto vise poruka... Be my guest, sto bi kod nas u belom svetu rekli... Ali, moje vreme za dokolicu je isteklo! Prelep suncan dan u Amsterdamu, idem sa svojim koleginicama da se u bastici nekog kafica divimo našim identicnim tasnama...
Uzivajte u diskusiji!!!! Cao!
struktura
(Bene Gesserit)
2010-10-03 09:29 AM
Za kozne tasne je mleko za telo sasvim dovoljno. Specijalne kreme za odredjene marke tasni i sl. su isti biznis kao i spec. tecnosti za ciscenje zlatnog nakita. A umesto da kupujete tu neku spec. tecnost za vas nakit, kod kuce mozete da pomesate u mlakoj vodi tecnost za pranje sudova, ostavite neko vreme prstenje potopljeno (ne ono sa biserom ili opalom) a posle ga ocistite sa koristenom cetkicom za zube. Isti učinak a prakticno ne kosta ništa.
Ivana13
2010-10-03 09:44 AM
Auuu, bas raznolika kolekcija tasni!
Pravi si obozavalac, Strukturo.

Ma, nije ni ovde frka, osim kad bas neko poludi,
ja to zbog sebe radim.
Svidja mi se kad tasna odudara od svega ostalog sto osoba ima na sebi, ali nemam znanja ili smelosti da i sama tako nešto sprovedem u delo.
Ivana13
2010-10-03 09:48 AM
Stvarno ne znam... kad god dodjem na ovu K&M zaradim minuse.
Izvinjavam se ako sam koga opet uvredila,
šta mogu... nisam namerno.
ecolid19
(...)
2010-10-03 10:23 PM
za mene je to crossbodi, znaci preko glave (onako kondukterski) ili ruksak, ne krivi se kicma, a ruke su slobodne.

Dobro za paradu su ipak male tasnice druge vrste.
struktura
(Bene Gesserit)
2010-10-04 07:52 PM
Za shtrapacirung definitivno da (sto je ecolid navela).
pseud
2010-10-05 08:44 PM
Svidja mi se tema :)

Nikad nisam ni tražila neku idealnu tasnu. Najviše iz razloga jer volim da ih mijenjam i imam u raznim bojama i oblicima.
A licni ukus, nekako se uvijek zakacim za Keneth Cole tasne i novcanike. I ne dajem vise od $150 za jednu da je ne znam ko i kako pravio. O da, i mat & nat tasne su mljac.
appassionata
2010-10-09 06:49 PM
I za mene je idealna tasna crossbody. Samo takve nosim - ruke mi slobodne, a u neobaveznoj varijanti - ranac (i opet mi ruke slobodne:).
MillyV
2010-10-14 12:30 PM
Obozavam skupe i dobre tasne. Za sada raspolazem sa 4 dizajnerske prelepe tasne. LV, Fendi, Dior i Burberry. Sve su razlicitih stilova i namena.
Planiram ovih dana odlazak u London i kupovinu još jedne.
Ne cuvam ih, ne stedim, nosim ih svaki dan i uzivam u tome.
giant
2010-10-18 08:44 PM
čini mi se da neću nikad odrasti...
evo moje kolekcije ranaca u zadnje dve godine
http://www.flickr.com/photos/54980162@N04/
PS. izgleda da su ovde sve shanerke (LV ?????)

struktura
(Bene Gesserit)
2010-10-20 10:06 PM
Zgodni su ti rancevi, ja imam 2 veca i dva manja Samsonite. Ne nosim ih često, samo vikendom kada zujim jer radim 5 dana nedeljno a za posao rotiram nekoliko torbi i to je sve. Moje LV su iz Bankoka, tamo sam ih kupila, ovde kod mene nema shanera :). Vidi se na slici kakve su i to je to. Zaista ne bih dala najmanje 800$ za original, pre bih pare potrosila na nešto drugo. LV monogram sam i onako kupila iz zezancije jer u principu dezen mi se uopste nešto i ne svidja. Grad je pun kopija razlicitog kvaliteta pa vise i zamaraju oci :).
pseud
2010-10-27 04:47 PM
.
struktura
(Bene Gesserit)
2010-11-02 07:32 AM
Bila drugarica u Hong Kongu i donela mi vrhunski izmum. Ostala sam zapanjena jer nikada mi nije palo na pamet da je takva stvarcica moguća. U pitanju je 'umetak' koji je podeljen na pregradice razlicitih velicina a stavi se u tasnu i fino rasporede stvari. Tako kada se torba menja, samo se to prebaci sve zajedno sa stvarima a ostatak, ako ga ima, poredja shodno prostoru. U ovaj moj sto sam dobila stali su novcanik, torbica za sminku (uspravno sve), parfem, dezodorans, cesalj, foto aparat, papirne maramice i telefon. Na Ebay ima sličnih:

http://tinyurl.com/2uh2jzd

Izuzetno prakticno, ja sam odusevljena.

struktura
(Bene Gesserit)
2010-11-03 08:32 AM
Skarabej
(radoznala)
2010-11-05 07:36 PM
U Beogradu, postoji prodavnica tasni koja se zove „David Jones”, i u njoj sam letos videla te male torbice koje se prebacuju iz tasne u tasnu.
Inače se nalazi u Vasinoj ulici.
visnja58
(domacica)
2010-11-09 05:28 PM
Mlolila bi vas ako neko može da mi da adresu u Beogradu za dobru antilop torbu ali da nije bas preskupo ili sajt gde mogu da pogledam torbe u obzir dolazi i Novi Sad.
Sexy_guzza
(idealno losa)
2010-11-11 07:25 PM

Ove pregrade su odličan izum, bolje od nesesera
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.