Forums : Kozmetika i moda

 Comment
Skidanje dlacica na licu..
zvezdatera
(_)
2010-09-27 02:32 AM
Da li neko može da mi pomogne da se odlucim za najbolju varijantu skidanja dlacica sa lica. Koji vosak, i da li vosak uopste? Kreme ili ipak nešto treće? Šta je po vama najbolje?
U takvoj sam dilemi, strah me da ne pogresim pa da dlacice postanu ostrije i tamnije posle prvog skidanja, kad pocnu da rastu.
Čula sam isto za varijantu izbeljivanja dlacica, Veet proizvodi nešto, i ne znam uopste šta da radim.

Hvala svima unapred:)))
neobavestena
2010-09-27 07:20 AM
Koji deo lica je u pitanju?
barker
(istrazivac)
2010-09-27 07:24 AM
Sve zavisi kako ti izgledaju i koliko imaš godina. Ja preporucujem za nausnice definitivno vosak a za bradu i obrve samo pinceta, nikako vosak. Jer kada su u pitanju nausnice moraju sve da se skinu a kod brade skidaj samo crne. Vosak je dobar jer vremenom proredjuje ali ipak skida sve.
zvezdatera
(_)
2010-09-27 07:40 AM
u pitanju su dlacice po celom licu, tj obrazi , nema ih mnogo ali se primecuju ako je covek blizu i zagleda, jer inače imam malo jacu dlaku. Vremenom je to pocelo da me iritira, naročito kad je u prostoriji jaka svetlost, primecuje se brate.
zvezdatera
(_)
2010-09-27 07:41 AM
zaboravila sam da napomenem da imam 24 god.
I hvala za savete :)
barker
(istrazivac)
2010-09-27 08:23 AM
Onda vosak ne dolazi u obzir. Ako ne možeš da ih posvetlis suncanjem ili solarijumom onda ja bih jedino savetovala lasersko skidanje. A to jeste skupo ali je dozivotan efekat. Posavetuj se sa dermatologom.
IvaSpring
2010-09-27 06:17 PM
Obavezno se posavetuj sa dermatologom, pre nego sto bilo šta uradis. Moja sestra od tetke je tako resila da ih skida voskom u nekom salonu, napravila je sebi haos po obrazima,doslo je do neke reakcije/infekcije, pa je sve to preslo u akne, i evo posle 2 godine još uvek se nije povuklo. Ima isto godina kao i ti. Pre par meseci je krenula na laser, i sad to navodno pomaze.
Znaci, nemoj ništa na svoju ruku, to ti je moj savet.
neobavestena
2010-09-28 10:02 AM
Za taj predeo lica preporučujem epilaciju.
http://www.epilion.rs/usluge/laserska-epilacija.html
Nešto detaljnije na ovom sajtu.Ne reklamiram njih konkretno,ali vidim da su detaljno objasnili postupak,pa da ne pišem do besvesti:-)A ti se raspitaj u mestu boravka ko to najbolje radi.
MalaHeroina
(doktor)
2010-09-30 10:24 PM
Laser i ništa vise!
Neko rece da je laser dozivotan. Ne, nije. Laser umanjuje dlaku, u nekim slučajevima vise u nekima manje, ali sve u svemu funkcionise dobro.
Radila sam laser (prije 4 godine) na licu (nausnica), stomaku, nogama, ispod pazuha...brdo para treba.
Nausnica i danas izgleda extra dobro.
Noge, pazuh-relativno dobro. Noge obrijem s vremena na vrijem, dok pazuh može da izdrzi jednom sedmicno (a prije svaki drugi dan!)
Stomak mi je najgore prosao...ne znam da li zbog brijana dok sam bila trudna, ali trenutno nisam zadovoljna.
A i sa promjenom hormana, dlaka se mjenja, tako da je možda i to uticalo kod mene (ali ne vjerujem).
barker
(istrazivac)
2010-10-01 12:24 PM
Ja sam mislila da je trajno a sada vidim da garantuju 20 godina. Onaj sajt sto je ostavljen je super. Već sam se nameracila da radim nausnice i raspitala kada mogu da pocnem. Koliko je vama trebalo tretmana za nausnice?
MalaHeroina
(doktor)
2010-10-01 09:45 PM
Meni 4.
ecolid19
(...)
2010-10-03 10:03 PM
Pošto nemam sve tamne dlacice, šta vise neke su bele ali ostre, jake, laser ne doalzi u obzir, a pinceta mi se smucila.

ja sam nedavno lutajuci Manhattanom usla u neku drogeriju-apoteku i tamo sam videla tu spravu i uzela, radi dobro, ali ću efekt znati ipak tek kroz nekoliko meseci.

Elektroliza sprava sa betrijom, i tankom iglicom kojom se ubode u koren dlake i sprzi unisti, jeste ostane mala rupa, krastica, ali nije strasno, prođe za nekoliko dana a dlaka je TRAJNO UNISTENA, e sad na odredjenom delu koze mogu se ponovo javiti nove dlake...

www.aiibeauty.com
ecolid19
(...)
2010-10-03 10:15 PM
Daklem gornji link je bez veze mada stoji na kutiji, e brand je Clean+easy

evo nasla sam to je to:
http://www.amazon.com/Clean-Easy-Deluxe-Home-Electrolysis/dp/B002QXLM3I

e sad bacila sam pogled na komentare, jeste PIPAVO, TREBA IMATI VESTU RUKU I OGLEDALO ZA UVELICAVANJE, treba raditi vrlo pazljivo ta iglica je uzasno tanka i lako se iskrivi, TREBA IMATI STRPLJENJA, nekima ocigledno to nije jača strana pa im to ne lezi.

DLAKE SE UNISTAVAJU TRAJNO.
MalaHeroina
(doktor)
2010-10-05 08:45 AM
Da, ecolid dlake se unistavaju trajno elektrolizom, ali ne od jednog uboda. Ta ista dlaka treba da se ubude 5x prije nego sto nestane.
Ako želiš to da radis kuci, jednostavno mora da imaš osobu koja će ti pomoći, jer neke djelove nije moguće uraditi sam. Da ides u salon, treba vremena i para.
neobavestena
2010-10-06 07:56 AM
Taj tretman sa iglicama je takođe vrsta epilcije i radi se u većini kozmetičkih salona.Ja to nikako ne preporučujem u kućnoj varijanti!!!Takođe,za trajne rezultate,ovaj postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta.A broj ponavljanja zavisi od jačine korena dlake.
Za nausnice je topli vosak sasvim pristojno rešenje,a za ostale predele na licu neka od ponuđenih epilacija.
barker
(istrazivac)
2010-10-06 08:09 AM
Skidam ja sama nausnice toplim voskom još od srednje skole ali sam pomislila kako 100 eura nije strasno da bi se uklonile na duzi period (ovo je za tri tretmana). Naravno i za noge bi bilo idealno ali je mnogo skupo.
ecolid19
(...)
2010-10-07 02:15 AM
Za $40 koliko kosta ta sprava ću i 5x ako treba da ubodem tih nekoliko dlacica na licu i KRAJ, za te pare mi ne bi rekli ni dobar dan u nekom salonu.
I da vise na vidim pincetu, vosak nisam nikad ni koristila to je odvratno, a za ostalo narvno da nije pogodno, i manje je i važno, imam epilator sa dve glve, sisa i cupa, evntualno one najjače i najtamnije, moje dlake nisu crne, vise smedje, ima dosta svetlih, za laser nije pogodno.
Spela
(Programer)
2010-10-07 02:57 PM
@ecolid19
kako uspete sami sebi da to radite i imali neka stranica da nas uputite na taj proizvod..

--------
Elektroliza je definitivno dobra solucija. Tretman ovdje u kanadi kosta za 10 min oko 15-12 dolara i to je uglavnom dovoljno...jedino sad ako nemate jako puno dlaka.
Kod elektrolize je najvaznije da kada se dlaka cupa tj otklanja da nemate osecaj da cupate dlaku nego da ona sama ispadne. U tome se razlikuje dobra i losa elektroliza. Znaci ako osetite cupanje dlake to vam je neefikasno isto toliko koliko kad je cupate bez elektrolize.
Naravno igla treba da bude otvorena pred vasim ocima iz sterilnih razloga.
I na kraju dlake će ponovo porasti ali neće biti tako tamne.
Boli onako, može se istrpiti.
Na laser sam isla samo jednom nisam bas sigurna da je to to jer ja nisam nikakav bol osetila...
ecolid19
(...)
2010-10-07 11:20 PM
Nije to ništa strasno, nausnica je mnogo ostljivija od ostalih delova koze, ali su srećom i te dlake tankei slabe, pa breze i lakse ide. Ja koristim jače nego sto oni preporucuju. Kad osetim da dlaka ima otpor, ubodem ponovo da je dokrajcim.
barker
(istrazivac)
2010-10-18 07:19 AM
Jeste da ceo radni vek radim prstima fine operacije u laboratoriji svoje lice bih ipak prepustila strucnjaku. Evo opet sam zvala još dve ordinacije po Beogradu i nasla i za nausnice i za bradu najpovoljnije.
SanSan
(***)
2010-10-18 09:53 AM
Ja sam isla tačno dvije godine na elektrolizu za lice, poceli smo sa tretmanima svake sedmice, prvi mjesec pa onda sve rjedje i rjedje, poslije 6-7 mjeseci sam isla samo jednom mjesecno.
Dlaka treba da se tretira 5-6 puta ali kad je u fazi rasta tako da to na kraju bude puno vise nego 5-6 puta.
Tretmani su na kraju bili samo 5 minuta jer mi je radila samo neke tvrdoglave dlake koje nisu htjele da se uniste. Dobro je zato što nema veze boja dlake.
Treba biti uporan i biće rezultata. Za tu masinicu kod kuce mislim da je teško sama da ubodes u korijen dlake po ispravim uglom...
Samod a napomenem da sam ja veoma rijetko imala krastice.
Pozdrav i sretno
Spela
(Programer)
2010-10-20 04:50 PM
@ecolid
ma istrpim ja tu bol nego ne znam kako možeš sama sebi ubosti dlaku tačno u koren...to mi nije jasno...

u vezi lasera da li zna neko kad se laserom radi i cupa dlaka u toku postupka da li dlaka ne treba da se oseti kad je izvucena (kao kod elektrolize) ili kako to izgleda. Jeli može neko da objasni taj tretman.

Kod elektrolize ja znam is sopstvenog iskustva čim osetis da dlaku cupa a ne da je ona već odvojena od korena to znači da postupak nije efikasan.
ecolid19
(...)
2010-10-21 01:23 AM
Pa sa uvelicavajucim ogledalom.

To sa laserom treba ih ostaviti da izrastu tj. brijati,samo da se vidi tacka gde je, pa na laser, i posle one kao same ispadnu, ispala mi jedna jedina, bila sam ja 2x, ali smo konstatovali da će to teško ići jer nisu crne, već braon ili čak savim svetle ali ostre.
Folikuli
2010-11-23 06:52 AM
Drage moje ja sam bila na epilaciji laserom>
Moram vas razocarati da ta metoda nije bas dugotrajno rešenje.
Bar za mene koja imam policisticne jajnike,pa i izrazeniju maljavost.
Meni su samo nausnice uradjene solidno inače lice i brada posle 2-3 godine su u istom stanju kao i pre lasera.Bukvalno da bi to bilo uspesno trebalo bih da pijem kontracepciju dozivotno i da idem na laser bar 1-2put godisnje a to bas kosta.

Zato me zanim elektroliza i preporuka ko to najbolje radi u Beogradu.

A što se tiče lasera dlacice se ne cupkaju tada već ispadaju same 7 dana po tretmanu
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.