Forums : Kozmetika i moda

 Comment
Zašto ugg?
struktura
(Bene Gesserit)
2010-07-07 07:34 AM
Kod mene je zima i u postojbini obuce od ovcijeg krzna već vise od mesec dana cizmice seta i staro i mlado, kao i uvek. Neki tvrde da su UGGs nastale na Novom Zelandu a mnogi kažu da je ipak sve krenulo iz Australije. Ovaca ima i ovde i tamo tako da makar materijala nikada nije nedostajalo.

Prvobitno su ove cizmice nosili piloti tokom Prvog svetskog rata kada avioni nisu imali kabinu pod pritiskom: bilo je hladno i na taj način su uspesno grejali noge (po principu cizma glavu cuva). Takođe su se nosile u ruralnim predelima Australije a bile su u sirokoj upotrebi među jahacima talasa i plivacima: svako ko provede sate u vodi cekajuci na talas snova ili trenirajuci plivanje zna šta znaci izaci iz vode sa scokanjenim stopalima. UGGs su bile idealne da ususkaju i zagreju.

Preko australijskih surf-era su i stigle u Ameriku i krenule da ulaze u modu. Sto bi rekli, ostalo je istorija. Mišljenja su podeljena: od onih koji ih obozavaju do onih koji na njih gledaju sa gadjenjem. Prave se u bezbroj verzija ne bi li sto uspesnije pronasle put do kupaca razlicitih plateznih mogućnosti.

Ove cizme nisu za razbuckan sneg, lapavice, velike kise, nosenje u skolu ili na predavanja i slične aktivnosti gde noge u njima provode sate i sate. Nisu i ne bi trebale biti nekakav modni fenomen, trend, predmet pokazivanja ako je u pitanju kakva skupa verzija i td. One su za po kuci kada je hladno, za skociti do shopinga, u kracu setnju, za posle bazena kada je napolju hladno, za sve ono kada pozelite da se raskomotite, zagrejete i da vam je udobno. I ne, noge se ne usmrde za toliko :) jer, noge peremo redovno, zar ne?

Ko ih kupi bitno je da ih odmah isprska sa specijalnim sprejem koji stiti od vode i fleka. Na taj način će dugo ostati kao nove.

Po meni, najbolje su ispod boot-cut farmerki, nogavica dovoljno sirokih da idu preko.

I izuzetno su udobne za pentranje po stenovitoj obali :).

http://img535.imageshack.us/img535/9637/ljubicanstvene.jpg
BLBehar
2010-07-07 10:32 AM
One su za po kuci kada je hladno, za skociti do shopinga, u kracu setnju, za posle bazena kada je napolju hladno, za sve ono kada pozelite da se raskomotite, zagrejete i da vam je udobno. I ne, noge se ne usmrde za toliko :) jer, noge peremo redovno, zar ne?

__________________________________________________________________

U kuci nosim udobne pamucne carape da grijem nogice, na bazen ne idem kada je hladno, a kada želim da se raskomotim obično skidam sve sa nogu i hodam bosa ;))

A da se noge ne usmrde u tome, kako da ne, pricaj mi pricu. Zašto bih dozvoljavala da mi se noge uopste usmrde samo da bih pronosala trendi bespotrebno skupe cizmetine???UGGs su cisti trend, i to jedan od onih ruznijih trendova kao odjeca 70tih ili još gore frizure 80tih godina...Ostace u groznom sjecanju nasoj generaciji, a sluzice buducim generacijama kao nepresusni izvor komedije :))
BLBehar
2010-07-07 10:34 AM
I btw, nisu preporucljive za pentranje ni po stepenicama a kamo li po stjenovitom podrucju jer ne podržavaju zglob koji je jako podlozan iscasenju pri penjanju.
babyshamble
(sandinista)
2010-07-08 04:02 PM


i ja sam ljubitelj uggs cizmica :)

za komentar da se noge usmrde u njima nemam reci- ako stavis već 'mirisljave' noge, naravno da će još vise 'mirisati'.
noge se ne znoje u prirodnom krznu i uvek su sveze: zimi tople, leti hladne :)

nosim ih i zimi i leti uglavnom na bosu nogu, kao i moj sin, i prezadovoljna sam. i kucnu varijantu imamo.
estetski mi nisu ništa posebno, ali zato rade radnju.
Rosetta
2010-07-08 04:29 PM
Meni lično se UGGS ne svidjaju. Osim toga sasvim ravna obuca mi smeta, mislim da ne bih mogla da izdržim vise od pola sata u njima. I ne verujem da su za ne previse hladnu, ali vlaznu klimu kakva je kod nas u Holandiji.
struktura
(Bene Gesserit)
2010-07-08 10:26 PM
Moje uggs ne smrde. :) Kada sam pomenula stene nisam mislila na rock climbing i sl. već na običnu setnju na obali kada hodas i skakuces sa stene na stenu.

Ko ne živi u Australiji svakako ima problem da zamisli kako se ovde živi. Rekla sam kakav je bio istorijat ove vrste obuce i za te svrhe ove cizmice su dusu dale. E sad, zamislite da se nasi opanci sa nosevima iz Sumadije probiju na US trziste pa krenu da ih prave u raznim varijantama, ljudi se napale, pocnu da ih nose, razne verzije, jedni se zaljube u njih, drugi su protiv itd. Ili klompe iz Holandije, ili one klompe iz Grcke sa cubom na vrhovima...Tako je ispalo i sa UGGs. Nisu one trazile da ih prave u nekim perverznim verzijama niti da se nose po mestima gde im klima i ne ide na ruku. One su nastale u Australiji (mada i Novi Zeland tvrdi isto) i ovde su bile korisne odredjenim ljudima i pod odredjenim okolnostima. I cuvene Levis farmerke su prvobitno bile namenjene kopacima zlata u Americi a dobro znamo šta su u međuvremenu postale.

Ja imam tri para, sve nosim ispod farmerki na bosu nogu. Ova obuca nije za korzo, duvanje, skolu, posao, dugotrajno hodanje. Pricaju doktori kako japanke nisu zdrave ali isto tako nisu ni stikle dobre za kicmu i stopala. U principu, ništa nije dobro ako se pretera. Juče sam videla divne, bordo-crvene UGGs, $139, kratke. K'o secer :).
IvaSpring
2010-07-09 12:55 PM
Ja UGG obozavam! Cele zime , čim dodjem sa posla odmah ih obujem ;_) Leti ih ne nosim, ovde kod mene je velika vrucina a i vlaga. Moram priznati, bile su mi ruzne, sve dok ih nisam prvi put probala.
Super su mi ove ljubicaste;-))
olola
2010-07-10 08:48 PM
UGGs upravo zato što ih ne može poneti svako, jer čak i za njih treba imati stila!
JeniferAnniston
(ing.gradj.)
2010-07-11 03:27 PM
struktura, slazem se, da se u Australiji ne nose iz pomodarstva, nego su preka potreba. Živim u Chileu, u delu gde je mediteranska klima, i rekla bi da nam je klima slična. Cizme se nose cele godine, čak pristaju i leti, jer danju je 25, nocu 5 stepeni, voda u okeanu uvek hladna. Vaznije je zagrejati nogice, nego rashladiti. Dzemper, sorts, i cizme uopste nisu retka kombinacija. To mi je uvek bilo nejasno gde to može da se nosi, kada bi po raznim katalozima videla dzemper na plazi, ili maramu oko vrata i majicu na bretele zajedno. Tamo gde su leta sa 40 stepeni a nocu se temperatura ne spusta ispod 30, to je ipak nezamislivo. Nasuprot tome chileanska klima mi otvara mogućnosti za nevidjene kombinacije:)
Lično, svidjaju mi se uggs, ali trenutno ne bi imala uz šta da ih nosim:)
struktura
(Bene Gesserit)
2010-07-15 06:11 AM
Slazem se. Ja ih nosim ispod farmerki kada idem napolje i to je to. Nemam potrebe za nekim glomaznim i visokim. Tzv. klasican model je najbolji. U međuvremenu su se naizivljavali nad ovim cizmicama ali šta da se radi, takvo je trziste, vrte se pare, proglasavaju trendovi.

http://www.uggaustralia.com/ProductDetails.aspx?gID=w&productID=5825&model=Classic Short

Vagabundo_
((bas_tako))
2010-07-15 02:45 PM
struktura
„Nisu i ne bi trebale biti nekakav modni fenomen, trend, predmet pokazivanja”

Normalno da nisu,
zato ih i zovu Ugg jer su ugly :)
što se tiče trenda,kod mene ovde skoro da su out
predmet pokazivanja ne mogu nikako biti jer se radi o prosečnim ugly čizmama od običnog ovčijeg krzna dostupne svakom dzepu,da su od phytona,činčile iz neke prestižne modne kuće onda bi služile za exponiranje;)
Ovakve kakve su koriste da malo zagreješ noge ili prošetaš kera u njima:p

 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.