Forums : Kozmetika i moda

 Comment
PH vrednost i nega tela
kisela-voda
(Sef ekipe)
2010-06-20 01:43 PM
Cao!

Pošto se bavim u poslednje vreme cinjenicama oh vrednost i negom, higijenom koze, pocev od ruku, pa do lica, kose, stopala, i ginetalija, interesuje me da li znate nešto o ovoj temi. Kakve su vase prakse i da li imate nekog skrivenog keca u rukavu, savet ili tome slično.

Poznato je da je ph vrednost koze oko 5,5. I da postoje čak samponi, sapuni, losioni za telo, kreme za suncanje, kreme za lica, posle brijanja.. itd.

Živim u Austriji i poznate su mi ovi ovdasnji proizvodi.

Jedni od njih su sebamed, savoderm, basis.. itd.

E sad, postoje i proizvodi koji su namenjeni iskljucivo initmnim delovima tela. Ima ih svaka firma skoro, jedna od njih je i Nivea.

Šta je oblje koristiti, ph vrednost od 5,5 ili sampone koji su iskljucivo za intimne delove tela.

Drugo, da li neko poznaje gore navedene firme i ako da, da li može neko iz iskustva da kaže koji su odlicni, odnosno najbolji, i po cemu?

Treće, da li je uopste u redu davati vise novca na medicinsku kozmetiku, ako mogu tako da je nazovem, ili je sampon isti kao i drugi.

´Voleo bih da razmotrimo ovu temu, jer verujem da je intersantna.

Ja sam recimo primetio jedno, da otkada se kupam samponima koji imaju ph vrednost od 5,5 a to je inače i vrednost koze, sto znači da ne unistava taj fini zastitni sloj-film koze, da uopste se ne osecam ispod pazuha. I to ne samo tog dana, već i narednog, a da pri tom ne stavim dezodorans ili nešto slično.

Primetoo sam i da su mi ruke drugacije posle pranja ruku kada perem ruke sa sapunima koji takođe imaju ph vrednost od 5,5.

Postoje je i dezodoransi od sebamed koji imaju ph vrednost koze, tj 5,5 i time ne unistava sloj ispod pazuha koji stiti od presusenosti. A znamo da taj deo koze ume i te kako da bude suv kada ga izmaltretiramo sa raznoraznim jakim dezodoransima.

Nema aluminijuma, parfema i sličnih stetnih sastojaka koje bi stetile kozi.

Eto, ja bih vas zamolio za kvalitetnu i edukativnu uslugu.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.