Forums : Kozmetika i moda

 Comment
Stvari koje svaka žena mora imati u ormanu
sister
2010-06-07 05:19 PM
Crni blejzer
Ovaj komad garderobe se može nositi u svim prilikama. Uz klasičnu suknju do kolena ili ravne pantalone za posao, uz tamni džins i štikle za večernji izlazak, ili uz pocepane farmerke, belu majicu i bele patike, za popodnevnu šetnju gradom.

Bitno je da je blejzer dobrog kroja, da nema prevelike revere i upadljivu dugmad, ali i da vam je taman. Strukirani blejzeri sa jednim ili dva dugmeta bolje stoje od širokih.

Bela košulja
Bela košulja je, takođe, prikladna za svaku priliku. Najbolje su pamučne, sa malo elastina ako je reč o strukiranoj košulji.

Vodite računa kako je perete i peglate da bi što duže ostala bela. Čim posivi ili požuti vreme je za novu.

Mala crna haljina
Mala - zato što je do kolena, crna - zato što je to „proverena” boja, haljina - jer vam treba za svečane prilike.

Mala crna je zgodna jer ne zahteva mnogo razmišljanja - visi u ormanu godinama i čeka trenutak panike kada će se pokazati kao najbolja drugarica.

Žene je oblače kada treba brzo da se spreme za poslovni koktel, večeru na kojoj će upoznati njegove roditelje, iznenadni poziv na novogodišnju zabavu…

Crne salonke
Jedne godine se nose baletanke, druge visoke platforme, ali klasične salonke uvek. Reč je cipelama od kvalitetne crne kože, sa štiklom visokom između šest i deset centimetara, ovalnog oblika u predelu prstiju.

Ove cipele su odlične za večernje prilike uz haljinu ili pantalone, ali se mogu obuti i uz farmerke.

Velike naočare za sunce
Patentirale su ih holivudske dive kada moraju na ulicu, a nemaju vremena za šminkanje, pa što ih ne bi i ti nosila. Pazi samo da ne budu prevelike za tvoje lice, kako ne bi delovala smešno.

Efektna ogrlica
U kutiji za nakit moraš imati barem jednu ogrlicu koja se slaže uz sve. Najbolje su biserne jer i od obične bele majice mogu da naprave večernju toaletu, ali i efektne drvene ili kamene perle takođe dolaze u obzir.

Bitno je da ogrlica ne deluje jeftino, da se nije izgulila ili deformisala od nošenja.

Farmerke
Ako možeš trebalo bi da ih imaš nekoliko: tamno teget, svetlo plave, prirodno izbledele… Bilo kakve da su, moraju dobro da ti stoje i da ti budu udobne.

Farmerke se dobro slažu uz sve: štikle, ravne cipele, sakoe, tunike, majice… a oni koji su vešti u kombinovanju nose ih i u nekim svečanim prilikama.

Crne pantalone
Ako ti je hladno za malu crnu haljinu, ili nemaš vremena za depilaciju nogu, tu su crne pantalone. Uz njih je dozvoljeno obući sve: majice i košulje raznih bolja i dezena, tunike, sakoe, korsete...

U crnim pantalonama i salonkama ćete izgledati svečano i seksi, u baletankama poslovno, patikama opušteno… U svakom slučaju ih morate imati - tamno crne, ravnih nogavica, dovoljno dugačke da ih možete nositi uz različitu obuću.

Mantil
Mantil mora biti do kolena ili pola lista, sa kaišem, većim reverima i dvorednim kopčanjem. Bež ili crni, najbolje oba, mada i braon, teget, crveni... izgledaju super.

Bele mantile ostavite medicinskim sestrama.

Kožna jakna
„Rokerska” ili ne, kožna jakna je uvek moderna. Ako želite, na primer, da ublažite neku večernju kombinaciju koja podrazumeva haljinu i štikle, možete to učini dobrom „rokerkom”, istom onom koju ste tokom dana imali u parku dok ste šetali kuče. (Mondo)

amin :)

sve mi je na broju ..i, naravno, još mnogo, mnogo toga.

međutim gore navedeni odevni detalji se kombinuju perfektno šta god imali u garderoberu i uvek izgledaju odlično. bez obzira na vreme, trenutne modne trendove i godine.
appassionata
2010-06-07 05:30 PM
Da, procitala na naslovnoj strani SC.
sister
2010-06-07 05:33 PM
jeste, ali možemo da popricamo o tome na temi mode i kozmetike, zar ne?
appassionata
2010-06-07 06:51 PM
Naravno, sis. Slazem se da to sve treba imati kao osnovnu garderobu i uz to još dodati crveni karmnin:))))
Rosetta
2010-06-08 01:59 AM
Slazem se skoro u potpunosti sa tekstom. Lično ne volim velike naocare, već samo kvalitetne srednje velicine, jer sitno lice prevelike naocare samo poklope. Dodala bih i dobru koznu crnu tasnu, kad već spominju asesoare. I crnu pencil suknju - dva prsta ispod kolena. Po mogućnosti od najvinijeg cool wool-a, da se i ne primeti da je vuna...
sister
2010-06-08 05:38 AM
hehe može, ja imam crveni karmin ali pored najbolje volje - ne stoji mi. na kombinaciju boja tena, ociju i kose.

crna pencil suknja da imam samo moja je 2 prsta iznad kolena, ali treba da je na spisku takođe.

za naocare za sunce mislim da su mislili :) na one koje pokriju oci skroz, čak su i dodali ali ne prevelike, jer ja imam (i te) ali i one kroz koje vidis prakticno sve samo malo zatamnjene.

tasna, žene uglavnom imaju milion komada pa su valjda pretpostavili (pisac teksta) da ne mora specijalno da se naglasi.

Rosetta
2010-06-08 08:25 AM
Sister,

He, he... Pa valjda sve žene imaju farmerke, crni sako i belu bluzu, pa opet to stoji u tekstu. Ima žena koje nemaju tasnu - verovala ti to ili ne... Zato mislim da je 'kvalitetna crna kozna tasna' trebala da bude spomenuta u tekstu. A što se tiče naocara stoji:

Velike naočare za sunce
Patentirale su ih holivudske dive kada moraju na ulicu, a nemaju vremena za šminkanje, pa što ih ne bi i ti nosila. Pazi samo da ne budu prevelike za tvoje lice, kako ne bi delovala smešno.

Moje naocare pokrivaju kompletne oci, ali ih ja ne bih nazvala bas velikim... A ne radi se ni o Lennonkama...
sister
2010-06-08 11:38 AM
rosetta sad ako neka žena nema ni (za) tasnu pa di će imati crni strukirani kratki sako, a možda ni farmerice?

mislim, ne znam deluje neverovatno (ok nije ako je neka teska sirotinja) ali po ovom spisku i uopste modiranju u bilo kom pogledu nemastina nije ukljucena.

rekla bih

a te cvikse - pa dobro recimo da bi i te bile prevelike nekoj ženi sicusne gradje i glave..
Rosetta
2010-06-08 03:52 PM
Ja ne govorim o neimastini, već o ženama ovde kod mene (u Holandiji) koje nemaju kvalitetnu zensku koznu tasnu, već samo ruksake ili neke krpene torbetine u koje im stane i sportska oprema i rucak i sve stvari koje ja stavljam u svoje normalne tasne/tasnice.

Za holandske prilike sam možda malo sitnija, ali u drugim zemljama sam recimo normalne gradje. Moje, prilično klasicne naocare pokrivaju oci i ocnu duplju, ali su daleko od ogromnih naocara filmskih zvezda - meni prvo padne na pamet JLo, ona nosi te velike naocare.
sister
2010-06-09 05:04 AM
ok, inače i ja sam u amsterdamu.
znam na šta mislis.
Rosetta
2010-06-09 09:44 AM
Aha, onda si ti jedna od sacice žena koje sam videla na ulici koja ima stila i koja je nije obucena kao da će iz ovih stopa na planinarenje ;-)
sister
2010-06-09 11:54 AM
:) istina.

holandsko 'slaganje boja i stilova' još i mogu da shvatim, protestantizam/kalvinizam ih je vekovima ucio' skrtoscu; ali aljkavost - ne.
pseud
2010-06-10 09:19 AM
Al su sastavili spisak, imam sve osim mantila (kakva sam ja žena to) :)
Gdje je zimska garderoba, sal, kapa obavezno, tople rukavice, kaput (prastajte, pišem iz Kanade), dzemper na V, pa na kopcanje.
Onda donji ves, obavezno seamless grudnjak, a onda i ostale vrste i to u boji kozhe, crni i bijeli obavezno (da se kombinuje sa razlicitom garderobom).
Pa gacice pamucne
Pa onda obuca
Pa onda kozmetika (osnovna)
Pa kupaci kostim
Pa udobna pidzama
Pa...ma čini se komplikovano al u stvarnosti je jednostavno
:)
Ivana13Below viewing treshold. Show

Ivana13
2010-06-10 01:30 PM
Ne znam... ja sam se bas uvredila kad sam procitala da su uporedili beli mantil sa uniformom medicinskih radnika.
Imam beli mantil [i sve ostalo + još gomilu nepotrebnih i potrebnih odevnih nebuloza] i obozavam da ga obucem sa belim gumenim cizmama kad su pljuskovi.
To me razveseljava.
sister
2010-06-11 05:47 AM
pseud ti nisi žena :)
kad mantil nemas

salim se, jako zgodan komad odece
elegantan uz vecernje cipele ili visoke cizmice
suknje, pantalone, farmerice - sve - i da ga
obuces do prodavnice - nema promasaja.

ja imam crni sa dvorednim zakopcavanjem
i visokim strukom i sirokim kaisem sa velikom snalom.
siroki reveri, duzina do kolena. lako je postavljen tako da
može da se nosi i zimi ako nije bas previse hladno.
pseud
2010-06-11 08:44 AM
sister, opisala si ga bas po mom ukusu i da znaš da ću da kupim jedan još ove jeseni cisto da se osjecam malo zenstvenije :)
sister
2010-06-11 11:13 AM
pseud ti si lepa i bRez mantila :)) videla sam sliku onomad..
stajace ti super (predlazem crni) uz tvoju svetlo plavu kosu.
pseud
2010-06-11 12:29 PM
Ah hvala, evo sva treperim od takvog komplimenta :)
Crna je moja omiljena boja svakako a kad ga kupim postiracu ti sliku!
:)
posavka2
(direktor)
2010-07-27 05:15 AM
Htela bih samo malo da se osvrnem na nekorektne izjave gde.Rosete iz Holandije.Jako me zalosti ovako negativna slika Holandanki po pitanju modnog stila.27 godina provedenih u Holandiji daju mi za pravo da demantujem izjave doticne gospode.Tačno je da se Holandanke oblace prema vremenskim prilikama vani, ali isto tako su elegantno obucene i doterane na radnim mjestima.Ne znam gdje i šta gospoda radi ali sam sigurna da je njena kritika nekorektna.Od starih gospoda koje jako vode racuna o svom izgledu kao i mlade ,ovisno o situaciji ,. poz
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.