Forums : Kozmetika i moda

 Comment
Koza na nogama
Paper_Mate_girl
(student)
2010-04-14 11:22 PM
pozdrav narode,

Interesuje me cime i kako otklanjate debelu kozu na petama.. imam je i koda mi je dole jako debela i gruba ... i to jako ruzno izgleda.
Pokusavala sam sa kamenom ali to nije dovoljnko ...

ps. u kanadi sam (ontario)

pozdrav.
Daca83
(Veb Dizajner/Programer)
2010-04-15 08:45 AM
Prvo idi na pedikir da ti oni skinu sve to pa posle kuci mazi kremama specijalizovanim za takvu vrstu problema. Možeš i upotrebiti neku kremu koja je za ispucale ruke.
DIDI2006
2010-04-15 09:18 AM
Slazem se da odes na pedikir prvi put pa onda da održavas poslije :))) meni se uvijek cude kada odem na pedikir a oni nemaju šta da skinu hihihi

Evo šta ja radim:

Kada se tusiram na kraju tek istrljam dobro sa kamenom, ulozi u malo bolji kamen za bolje rezultate. Sto na kraju? jer se do tada koza bolje smeksa i koza se lakse skida.

Kada zavrsim sa tusiranjem, osusim se, namazem se losionon a već do tada pete trebaju da su suhe skroz (ne vlazne) onda uzmem onaj suhi strugac...igleda kao smirgla papir...ako neznas koji reci poslat ću ti link.

onda kada sa tim zavrsim namazem sve sa Vichy Podexine Callus Corrector ili Podexine Reconditioning Care for Dry Feet

http://www.mistrys.co.uk/vichy-podexine-callus-corrector-50ml-p-1374.html

http://www.dealtime.com/xPO-Vichy-Podex ine-Reconditioning-Care-for-Dry-Feet-100-ml

Oba možeš da kupis u Shoppers-u, ovo je uglavnom jedini produkat koji je uspio meni da ukloni puknute pete :)

Za početak je preporucljivo dva puta dnevno da koristis kremu pa možda prije nego sto u jutro obuces carape da namazes opet kremu.

Ja ovo sve ponavljam svaki put kada se tusiram, ako se tusiram 3 puta dnevno postupak je i dalje isti.

kako_ko
(a)
2010-04-15 09:23 AM
Pedikir par puta godisnje, između svakodnevno održavam kamenom. Protrljam par puta dok se tusiram i posle tusiranja mazem vazelinom (petroleum jelly, ne losion).
ecolid19
(...)
2010-04-15 05:21 PM
Sve mozete i sami ja nikad u zivotu nisam bila kod pedikira, a peta mi je kao kod deteta, kreme za petu, a kasnije mogu i najobičnije body, i taj kamen ali redovno, treba vreme da se zapustena peta dovede u red.
jednom sam bila kod podiatrista i rekla je da mi je stoplao neverovatno dobro održavano.
Rosetta
2010-04-16 04:12 AM
Preporucila bih ti da, ukoliko ikako možeš, za početak odes kod pedikera. Nakon toga možeš i sama da održavas stopala, mada poseta pedikeru jednom u nekoliko meseci ne bi bila na odmet - ne samo zbog peta, već i drugih mogućih problema kao sto su kurje oci, urasli nokti ili ostaci zuljeva.
Važno je da nabavis dobar kamen i krem za stopala. Dobar je Ahava koji se proizvodi na bazi soli i minerala iz Mrtvog mora. Ovde u Holandiji ga ima po apotekama. Verujem da ima još mnostvo dobrih krema i tamo gde ti živis. Ne bih ti preporucila da upotrebljavas nešto kao nozic sto neke pedikerke koriste (stavi se pola zileta unutra), jer bi vrlo lako mogla da se poseces.
bubasandra
(student)
2010-04-25 08:18 AM
Koristim Johnson&Johnson baby lotion-pink i super pomaze. Nikad mi koza nije bila mekanija. Kao kod bebe :).
Skarabej
(radoznala)
2010-04-26 11:37 AM
Ma moj muž ima stopala kao beba a ništa ne radi sa njima, ja se ubih od guljenja, ciscenja, mazanja, i opet gruba koza koja je sve gora i gora.
Juče sam kupila dr.School kremu za pete pa ćemo videti.
Čini mi se da sam jednom čula da je stvaranje te koze pitanje nedostatka nekih vitamina, pa bi bilo dobro, ukoliko neko zna da napise.
jelenakan
2010-04-29 01:20 AM
Ja sam imala problematične pete, isla sam na pedikir. Jedne prilike zaboljela me je peta onako po meni iz cista mira da sam jedva hodala. Razmišljajuci šta da radim jedno vece namocim dobro pamucnu krpu u sljivovicu i zamotam nogu. Sutradan kad sam ustala noga smezurana saperem i u toku dana pocela se guliti koza ali ne boli ništa samo se guli i to komadici. Malo sam se prepala stavim noge u toplu vodu da vidite kako se koza skinula a pete su se tako ocistile da mi nikad niko nije tako ocistio. Malo sam morala kamenom da istrljam. Od tada ja to uradim svakih 2-3 mjeseca, mada u međuvremenu isto kad se tusiram kamenom iztrljam ili onom turpijom kao smirgl. Možda je malo komplikovano ali ja sam zadovoljna krajnjim rezultatom tako da više ne idem na pedikir.
jelenakan
2010-04-29 01:25 AM
Izvinjavam se gramaticka greška istrljam a ne iztrljam.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.