Forums : Kozmetika i moda

 Comment
Kako izabrati parfem?
Biba29
2010-02-15 06:28 PM
Cao devojke..nalazim se u dilemi...jako bih volela parfem za kojim ću bas poludeti...znate ono kad probate neki p a vam se toliko svidi da se još naprskate,da ga tolko mirisete da prosto hocete da se uvucete u flasicu kolko vam prija..znam o cemu pricam jer sma to dozivel ajednom,al taj se prafem više ne proizvodi,pa tražim zamenu...obisla sam shoppers,london drugs,sears, i sve je to na brzinu-dodjes,pomirises parfem na papiru ( a perfem drugacije mirise na kozi) i to j eto..ono sto ja tražim je prodavnica gde se mogu naći primerci parfema...ili ako imate neku drugu ideju kako odabrati pravi parfem ,slobodno predlozite.svaki predlog je zlatan vredan!!!!
ecolid19
2010-02-15 10:27 PM
Ima u boljim robnim kucama: Mayc's, Dillard, Bloomingdales, Lord&Taylor, Sax 5th Ave, Neiman Marcus, Nordstrom, bolje i finije robne kuce, stoje flasice svih parfema, uzmes i prskas na ruku ili gde hoćeš, oni obično prskaju na parce papira ili neku trakicu i dele.

Međutim u jednom danu nije preporucljivo vise od 3 mirisa probati jer se posle vise ništa ne oseca, mora nos da se izluftira.

Sears i J.C. Penney, Traget i sl. nisu za parfeme i kozmetiku ali ni njihovi drustrovi.

Imate i u ELLE magazinu i sl. casopisima reklame koje imaju onaj zalepljeni deo gde ima taj prah sa mirisom.
neobavestena
2010-02-16 03:24 AM
Pošto ipak ima goooomila parfema,pa bi ti trebala čitava večnost da ih sve probaš i nađeš onaj pravi,možda bi ipak mogla da svratiš na neki od specijalizovanih sajtova za parfeme npr. www.pun miris.com i da vidiš koji je sastav onog tvog predhodnog i kojoj grupi pripada,pa da se baziraš na njemu slične kako bi suzila izbor.
Vagabundo_
((bas_tako))
2010-02-16 09:06 AM
Potpisujem (ne)obaveštenu;) pogledaj sastav tvog omiljenog parf.pa uporedi možda nadješ nešto slično.
Možeš li nam reći koji je parfem u pitanju taj što ti voliš,a ne proizvodi se više?
Pa... možda nađemoneku alternativu;)

pozz.
ecolid19
2010-02-16 11:31 AM
Evo ja sam zaboravila, jer meni se čini da bas i nije od neke pomoći, ali eto malo suzava izbor
http://www.fragrantica.com/search/
http://www.punmiris.com/index.php?view=sastojci_pretraga

to sastav nije pouzdano, zavisi i u kom odnosu je mesavina, koji miris preovladjuje i sl. Drugo za svaki miris ima onih koji su odusevljeni i koji taj isti ne mogu da smisle, tako da ti kometari su vrlo licni. Jako je teško rečima opisati miris!
Biba29
2010-02-17 12:55 AM
Devojke,hvala vam puno!! sajtove punmiris-fragrantika sam skoro upoznala i jako mi se svidjaju..toliko puno informacija na jednom mestu...parfem se zove Venezia ,od Laure Biagiotti... imala sma ga pre ihahaj,al to je bila neka extra kopija..dugo se zadržavao i miris nije bio bas toliko ostar kao prava Venezia( ili se meni čulo mirisa promenilo nakon porodjaja)...skoro sam kupila maaaalo pakovanje Venecije,koja je čini mi se bila razblazena vodom jer se kratko zadržavao na meni...onda sam kupila Veneziu Pastello,u nadi da će to biti možda taj za kojim sam bila odlepila,al sam pronasla da mi je taj V.Pastelo malcice naporan,iako ima veoma slične sastojke kao Venezia...e onda sma zahvaljujuci vama ,ponovo otisla na preporuceni sajt i nasla da vecina parfema koji mi se svidjaju pripadaju skoro jednoj istoj grupi parfema,tako da je sad puno lakse odabrati parfem...ili jednostavno kupiti Veneciju sa pumpicom koja ne može da se skine i samim tim parfem ne može da se razblazi...Hvala još jednom!
neobavestena
2010-02-17 04:16 AM
http://www.punmiris.com/parfem/Britney-Spears/In-Control-Curious-863.html

Evo,ovde ti među komentarima piše da navadno ovaj parfem BS miriše slično kao Venezia od LB,ništa te ne košta da ga negde njušneš:-)
Vagabundo_
((bas_tako))
2010-02-17 07:53 AM
Sećam se Venezia je bila super parfem:)miris malo jači i prepoznatljiv,ne baš sladunjav kao većina današnjih,
tada je bio i Miyake zajedno sa Veneziom vrlo popularan,ja sam ga obožavala;)

Miyake može da se nadje u prodaji,a Venezia teže,pgledaj na ebay,amazonu,e sad da li su originali ne znam s obzirom da se ne proizvodi više
http://www.bizrate.com/perfume-and-cologne/laura-biagiotti-venezia/
Evo ti i ovaj sajt
ovde imaš vrlo povoljno Veneziu ;))
http://www.myfragranceandessentials.com/venezia-laura-biagiotti-roll-deodorant-women-p-5663.html

pozz.

prlja
(opticar)
2010-02-17 09:36 AM
Kada smo već kod parfema kako mišljenje imate o Magnifique.
Biba29
2010-02-18 01:09 AM
e devojke strava ste!!! da,citala sam za taj parfem od bs da je jaaako sličan,al je to neki njen stariji pa ovde gde sam ja nema ga u prodaji već neko vreme,al ko zna ,možda se ipak nadje...:)
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.