Forums : Kozmetika i moda

 Comment
Operacija nosa/Nose Job
tupica
(student)
2010-02-15 05:28 AM
Da li je iko operisao nos? Kakvi su utisci? Šta je najgore sto može da se desi i da li se to može ispraviti?
Skarabej
(radoznala)
2010-02-15 05:38 AM
Dva puta, drugi put je bila ispravka, i posle vise godina potreban je i treci.
Samo ima jedna stvar, to se dogodilo meni, ne znači da će i tebi.
U principu nije ništa strasno, malo je neprijatno, imaš kratko vreme modrice, teze dises i to je sve.
Ako želiš i moras, samo napred...
TUPICA
(student)
2010-02-17 05:25 AM
šta je trebalo ispravljati? i zato je potrebna treca operacija? i koliko si platila svaku operaciju? i gde si to radila - u kojoj zemlji?
kaka
(a)
2010-02-18 07:13 PM
U Torontu mi je drugarica operisala NOS i platila $7000, i trebala joj je samo jedna operacija (ona je to radila radi estetike, jer je imala grbu i sirok nos), ne znam zašto je ovoj iznad osobi trebalo 3 možda je imala neke druge probleme...
outsider
(Muzički Kritičar)
2010-02-19 12:10 AM
Operisao sam nos pre mesec dana, uradio sam Septoplasty i Rhinoplasty.. prva definicija se zasniva na poboljsanju disajnih puteva a druga (koja me je i kostala) predstavlja estetiku tj. izgled.
Radi se o istoj ceni iz prethodnog topika u Kanadskim dolarima, plus taxa od 350$ .. sve ukupno, 7,350$..

Posao je uradjen relativno dobro.. 100% bolje nego sto je bilo al' naravno nije savrseno.. ovo je prva operacija koju sam uradio i odlucio sam se na to zato što sam lomio nos nekoliko puta kako u sportovima tako i posle par piva s drustvom.. znate kako to već ide..

Nisam koristio nikakve lekove za bolove, bol je u principu neznatan, oseca se mali pritisak prvih nedelju dana i to je to.. rekao bih da su drugi i treci dan nekako najgori posto je tad otok najizrazeniji.. secam se kad sam se probudio posle operacije, mogao sam da disem kroz nos bez ikakvih problema.. onda već sat vremena posle toga otok se pogorsao i u roku od nekoliko sati posle operacije nos mi se već totalno zatvorio.. to otprilike traje oko 2 nedelje.. uglavnom kad se gips skine već postaje bolje..

Dakle, prošlo je manje od mesec dana i moram da priznam da sam zadovoljan i srećan sto sam se odlucio na taj korak.. definitivno će mi pomoći na duže staze pogotovo zato što se aktivno bavim sportom i disanje mi je uvek bilo problem.. još nekoliko meseci i otok će potpuno da nestane mada kako kažu lekari može da uzme i do godinu dana.. to je otprilike to!

Skarabej
(radoznala)
2010-02-19 12:37 PM
Ja sam svoje operacije radila u Beogradu...s razmakom od par godina,ali ti još jednom napominjem da je moralo kod mene tako da se radi, jer ja imam specifican problem oko stvaranja oziljnog tkiva, to ne znači da će se nekom drugom dogoditi ista stvar.
U principu, operacije nisu teske, lake su i zaista je najveci problem to disanje posle.
Nisam koristila nikakve tablete za bolove, jer bolova i nema, pre samo neka nelagoda.
Sneksi
(spanac)
2010-02-26 03:41 PM
Da li ste koristili lokalnu ili totalnu anesteziju?

Skarabej, u kojoj klinici u Beogradu si radila operacije, ako nije tajna?
saadet
2010-02-28 07:27 AM
Ja sam pre 7 godina operisala nos i sada u aprilu idem na drugu operaciju posto se vremenom nos promenio, malo se iskrivio i jedna sasvim mala, ali vidljiva koscica je pocela da izbija. Hirurg mi je objasnio da je nos hrskavica koja non stop raste i menja se tako da nikada nemas 100% garanciju da će ti za 5 ili 10 godina nos biti isti. Kod nekih ljudi hrskavica raste jako brzo tako da to naravno ima uticaja. Ja se nadam da ću ovom drugom operacijom biti zadovoljna.
Inače prvi put sam se resila na operaciju jer mi je nos zbog jakog udarca bio polomnjen. Operacija je trajala 2 sata, pod potpunom anestezijom, posle toga sam se brzo oporavila nisam imala nikakve bolove. U Holandiji sam.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.