Forums : Kozmetika i moda

 Comment
Nema do Revlonovog laka za nokte!
malizecmis
(obavezno)
2010-01-27 08:28 AM
Opi sam upravo bacila u smece jer se stisnio,izgubio sjaj i bez veze je i vratila sam se na staru bocicu Revlona koja je kao onog dana kada je kupljena--ima sigurno i dulje od godinu ipo dana.
toliko od mene
jaOna
(Shefica)
2010-01-27 10:57 AM
U nedelju OPI stavila-jutros skinula. Ništa specijalno nisam radila...koristim rukavice. Toliko o OPI:)
Essie-ista stvar. Isto dajem glas za Revlon. I od skupljih Borghese.
shopsterium
(shopsterium.com)
2010-01-27 11:50 AM
Meni OPI traje 4 dana (da izgleda kao prvi dan). Da li koristite base i top coat?

jaOna
(Shefica)
2010-01-27 12:39 PM
Da li koristite base i top coat?

koristim 'base', a top ne...možda treba i 'top' da zastiti.
magenta
2010-01-27 02:24 PM
Je li neko probao „Bourjois” lak za nokte? Prodaju ga u Shoppers-u( Kanada), boje su fantasticne, ali je poskup..$13 za bocicu!!
Meni se Revlon „oljusti”.. pogledam, a cijeli nokat „go”:((
malizecmis
(obavezno)
2010-01-27 04:33 PM
Burzoa maskara je zakon a lak nisam probala,

„”„koristim 'base', a top ne...možda treba i 'top' da zastiti.”„”„
-ovo je tipican odgovor i svih prodavaca kad im kažem da je lak slabe kvalitete, kod Revlona to ne koristim pa je sve OK a kod lošeg laka ne pomaze ništa.”
appassionata
2010-01-27 09:13 PM
Jedan savet u vezi laka za nokte: obavezno sve lakove držite u frizideru. Tako ćete im produziti vek.
S_r_n_a_
2010-01-27 11:11 PM
Pa da muž padne u nesvjest kada otvori friz. :-)
Nisam zadovoljna sa lakovima, 'Revlon' mi je bas sada na noktima, sinoć sam nalakirala i moram da skinem.
Primijetila sam da su, od istog proizvodjaca, lakovi razlicitog kvaliteta. Jedna boja ok, druga (obično ona koju volim) nije dobra, sporo se suse, nisu postojani.
'Essie' sam nedavno koristila, postojan i ima dobar sjaj, međutim, poslije par koristenja nokti su pozutili, uzas.

Kakav aceton koristite?
zelenaa
2010-01-28 03:15 AM
Koristim Bourjois lakove ,odlicni su ,dovoljno je samo jednom preci i to u crvenoj boji,odlicni.Koristim i London inc.odlicni malo skluplji..
Rosetta
2010-01-28 03:56 AM
Bourjois stvarno dugo traje, naravno pod uslovom da se stave base i top coat. Uz to brzo se susi i nije tako skup (oko 12 Eura). Ja ipak preferiram Este Lauder, jer je kvalitet puno bolji, a boje imaju neku otmenu crtu. Lakove držim iskljucivo u kupatilu, mi frizider punimo obično hranom i picem...
malizecmis
(obavezno)
2010-01-28 04:35 AM
ja lakiram jednim debljim slojem, nikada 2 put
jaOna
(Shefica)
2010-01-28 07:09 AM
Koristim áceton marke Sally Hansen, ok je.

Da li ste probali Lancome lak?
magenta
2010-01-28 09:22 AM
12 evra za lak za nokte je preskupo jer od svih kozmetickih preparata, ovome je rok trajanja najkraci. Este Lauder pocevsi od preparata za lice, parfema, ruzeva za usne pa i lakova mi je nekako za starije gospodje. Boje nisu intezivne, parfemi, ili slatkasti ili previse blagi, ali kreme su vjerovatno kvalitane, nisam koristila doduse.

ps. lakiranje noktiju jednim slojem mislim nije dovoljno, top coat za sjaj i trajnost, base coat, nije obavezan..
kaka
(a)
2010-01-28 11:15 AM
Ja dajem glas za OPI, nabavljam ga u Trade Secrets. Shoppers ima ali ne neki Nicole by OPI, i nema isti kvalitet kao pravi OPI.

I da „CHINA GLAZE” to kupim u salonima jaoj imaju boje da padnes na dupe :)) mislim stvarno haos ljetni boja...

Ja namazem 2 sloja OPI recimo Hot Pink i ona 1 sloj Top Coat. I moram biti strpljiva ništa ne radim barem 30min sa rukama, znaci cekam da se dobro dobro osusi i traje mi minimum 7dana.
poz
p.s. evo moji lakovi su pored kompa (imam radni sto iz 3 djela, na jednom comp, na drugom printer telefon a na trecem po nešto od moje kozmetike), nikad ih ne držim u frizderu to sad ovde 1 put i čujem, i stvarno nisu se sasusili opste, imam ih preko god dana, jer imam 100 boja i teško je potrosit a nema razloga da ih bacam kad su još dobri :)
poz
Rosetta
2010-01-28 11:34 AM
Magenta, lak za nokte od 12 eura kod nas u Holandiji spada među jeftinije. Ne bih rekla da je Este Lauder za starije gospodje, već za one koje imaju otmeniji stil. Preko nedelje, kad radim, mogu da imam samo neki smireniji lak, smelije boje koristim samo kad sam slobodna. Ovde npr. Bourjois se smatra lakom za tinejdzerke. Sad, ima lakova i od po 3-4 eura, ali koliko oni traju to je drugo pitanje.
Moja manikirka tvrdi da se nokti unistavaju ako ne koristis base coat, a da top coat definitivno pomaze da se lak ne iskrza... Rekla bih da se ona razume u ove stvari...
magenta
2010-01-28 11:50 AM
Drugaciji standard zivota,platezna moc ,visak para određuje parametre šta i koliko je skupo. Mislim da je kupovina „brandiranih” lakova za nokte tipa Lancome, Este lauder, ISL cisto bacanje novca. Naravno ne treba ići ni u krajnosti pa nakupovati 10 Anabelle pa i Maybeline-a zbog razlicitih boja ali Loreal, Sally Hansen OPI pa i ovaj Bourjois su „dobra sredina”.

Čula sam za parfem za dan, vece ,ljeto itd. ali lak za posao, izlazak itd. nisam.Kozmeticarke najviše vole da ti lično stave „base, top, double i ko zna koji coat i sve ti to fino naplate. ”
NinaMala
(doktorica)
2010-01-28 12:53 PM
Magenta, smijesna si :)
Neka kupuje ko šta hoće, i može i voli. Dati 12 eura za lak koji valja nije uopste bacanje para, a svi smo razliciti nekome odgovara ono nekome ovo. Slazem se da Estee Lauder uopste nije za starije osobe ( ko to izmisli haha) imaju finu sminku i losione za lice/tijelo mada iskreno parfeme njihove ne volim.

Ja to prepustam profesionalnicama nikada ne lakiram sama nokte jer ne izgleda kao kad oni urade a i traje mnogo krace. Imam možda 5-6 lakova kuci za nedaj boze, svi su Nicole/OPI i nisu losi.

Čini mi se da Chanel ima odlične boje i kvalitet.
magenta
2010-01-28 01:07 PM
Doktorka,

Nisam razumjela koji dio mog komentara ti je smijasan?
Lak za noktice kratko traje, zgusne se, zalijepi za bocicu bio on Lancome ili Revlon..ako malo vise radis rukama, traje ti isto kao i onaj od $6-7..Tebi ako nije skupo, kupuj i neki od $50, samo kažem, cisto bacanje para.

ps. Este Lauder..za babe:)
vatrena_1966
(inzinjer)
2010-01-28 01:19 PM
Ja koristim Estee lauder i Mac lakove za nokte. Vrlo su kvalitetni i nikada ne stavljam „top coat”. Traju po 5 dana.Koristim i svu kozmetiku od istih firmi. Šta je nekome baba je diskutabilno. Ako neko ima 20 god onda Estee Lauder kozmetika definitivno nije za njih. Za nekoga od 35+ jeste. Kreme su im fantasticne i meni su lično ispeglale nekoliko manjih bora na celu.
Rosetta
2010-01-28 03:10 PM
Pitanje stila, Magenta, pitanje stila... Kao sto imam odecu i obucu za posao i izlazak, tako imam i sminku i lakove za posao i za izlazak. Ali, ti si verovatno još tinejdzerka koju ovakve stvari ne zanimaju...
A u kojim to sredinama su žene od 35 godina babe? Kod mene u okolini tek se tad udaju i imaju porodicu..
vatrena_1966
(inzinjer)
2010-01-28 03:18 PM
Rossetta to sam ja i rekla. Možda ako neko ima 20tak godina njemu je neko od 35 baba. he he he
S_r_n_a_
2010-01-28 03:34 PM
Znam da je magneta starija od mene, a ja sam poprilično 'nabrala'. ;-)
p.s.
Danasnje babe mogu da imaju i 40, i često me zadivi kako su njegovane i disciplinovane.
magentaBelow viewing treshold. Show

magenta
2010-01-28 03:50 PM
Roseta, skines li dnevni lak uvece kad se spremas da izadjes i stavis „vecernji'???

Srna, iscasckaj crno ispod noktiju od kopanja, nalakiraj, pa se javi na ovu diskusiju!”
skoljka
(student)
2010-01-29 12:59 AM
Izbila frka oko laka za nokte,cccc...
Evo ja sam još jedna sto ima jedne lakove za izlaske, a druge za posao. Nema to veze, noc-dan, nego samo za posao treba biti profesionalan, pa nekako vise idu neutralnije nijanse, a za izlaske - ludilo...crveno, narandzasto, ljubicasto i tome slično. Ne znam sto je to nekom cudno?
Ja lično imam dosta OPI nijansi, i ok su, ali nisu sve boje istog kvaliteta. Za neke je dovoljan jedan sloj (preferiram) iako su tamni, za neke ni dva ne pomazu.
I btw, i ja imam mišljenje da je Estee za starije dame, iako imam par njihovih lakova i ruzeva (nisam ni ja u cvijetu mladosti:), ali njihove boje su mi skoro pa tradicionalne. Al možda grijesim, dugo nisam kupovala njihovu kozmetiku...
I ajde dosta svadje žene...
Rosetta
2010-01-29 02:25 AM
E, Magenta, volela bih ja da mogu da izlazim svako vece, pa onda bih i lak skidala ako treba svako vece... Ali, ima nešto što se zove realnost - profesionalne obaveze itd. pa izlazim samo preko vikenda. I lak i sminka za izlazak su, kao i odeca, prilagodjeni prilici... Priznajem, ima zenica koje su u trenerci i sa jakom sminkom od jutra do sutra, ali ja ne spadam među njih.
Uostalom, prica je bila o kvalitetu lakova - e tu je Estee Lauder stvarno dobar, kao i Chanel koji neko gore spomenu. Šta rekoh - pa Coco je još starija i davno mrtva baba...
magenta
2010-01-29 05:52 AM
Rozeta,

Moj prijateljski savjet, nadam se da nećeš zamejeriti bi bio, stavi onu boju laka koja ti se najviše svidja. Ne mislim da će sef ili sefica mariti izuzev ako nije neka zuta, zelena ili aqua mada vidim odličnih manikira bas u tim kombinacijama. Eto sad je recimo i crna u trendu, ja sam ispočetka bila skepticna mada sam se navikla i ne izgleda mi tako loše. Vidim da rade i „french” s crnom u kombinaciji.

Žena uvijek nastoji izgledati mladja. Ja sam tip koji voli iztezivnije boje(sam nick ti govori;) i u potpunosti ti vjerujem da Estee lauder ima kvalitetnu sminku ali meni neprivlacnih nijansi. S druge strane Koko jeste bakuta koje je umrla prošle godine čini mi se, ali njena paleta boja mi se vise svidja.
malizecmis
(obavezno)
2010-01-29 09:35 AM
crni lak ostavlja dojam neurednosti i negative osim blage nijanse bijele podloge
Rosetta
2010-01-29 10:09 AM
Magenta,

Hvala na savetu, ali ja ne biram ni svoju odecu, ni sminku, ni lak zbog svojih sefova, već prvenstveno zbog sebe same. I ja sam nekome sef i primer, tako da ne želim da izgledam reprezentativno i kulturno. To je razlog mojih smirenijih boja na poslu. Inače, obozavam crvenu boju i često imam na sebi nešto crveno od garderobe ili asesoara, ali teško da bih se odlucila za crveni lak. French manicure lično ne volim i sve one slicice i sljokice na noktima nisu za nekoga ko radi prilično odgovoran posao. Crni lak je no go - takvu vulgarnost sebi ne bih dopustila.

I još nešto: Coco Chanel je umrla još 1971. godine. Ali, to nije važno za ovu temu.
Rosetta
2010-01-29 10:12 AM
Greškica u kucanju: potkralo mi se jedno 'ne'. Recenica treba da bude: ...tako da želim da izgledam reprezentativno i kulturno.

Godina smrti Coco Chanel je i dalje tacna!
magenta
2010-01-29 10:19 AM
dobro sefice, nisam mislila ništa loše osim da kažem da nosis ono sto ti srcu drago. Ne vjerujem da ćeš biti „manje dobra sefica” ako na posao nalakiras nokte u „magentu';)) ili nekome dati ”los primjer„..za sve ostale ”nijanse„, dobar manikir cuda čini i uglavnom izgelda odlično.

ps. jedna starija modna dizajneraka je umrla prošle godine. Trazi se pomoć publike:))

jaOna
(Shefica)
2010-01-29 10:26 AM
„S druge strane Koko jeste bakuta koje je umrla prošle godine čini mi se, ali njena paleta boja mi se vise svidja.”
Koko je mrtva od 1971 godine. Izvinite na digresiji.

I meni se svidjaju neutralne. Na noge volim tamnije-mat bordo, smedje, ili neka neoredjena nijansa.

Vaznije je da su ruke negovane i nokti uredni. Vrlo loše izgleda izljusten lak, ili stavljen sloj odozgo da se prekrije.
jaOna
(Shefica)
2010-01-29 10:29 AM
Moja pretpostavljena danas nosi ovaj:
http://sephora.com/browse/product.jhtml?id=P238500&categoryId=S10701&shouldPaginate=true

I ohrabrih je da joj super stoje ove boje:) Sto je istina.

Nosite sve sto vam daje pozitivan osecaj-vi treba da se dobro osecate u svojoj kozi!
magenta
2010-01-29 10:31 AM
„dizajnerka”Ives Saint-Laurent je umro 2008 a meni je to još „prošla godina”..sad sam izguglala:)))

magenta
2010-01-29 10:33 AM
bravo Jaona..konacno s nekim na „istoj talasnoj”:)
Rosetta
2010-01-29 11:22 AM
JaOna, ti napises isto sto i ja, malo drugacijim rečima i Magenta se konacno slozi sa nekim! Svaka cast!!!
Sve zavisi ko šta radi. Lekarke i medicinske sestre uopste ne smeju da stavljaju lak, a za neke branse je onaj lank na tvom linku je onaj vak OK. Nazalost, ne za moju...

Magenta, ne moras me zvati sefice, za mene rade samo ljudi od stila, tako da ti ja ne bih nikad mogla biti sefica...
magenta
2010-01-29 11:30 AM
Rozeta,

Nosite sve sto vam daje pozitivan osecaj-vi treba da se dobro osecate u svojoj kozi! >>

s ovim sam se dijelom komentara slozila.

Ostatak tvog„posta” nisam razumila.Sama si rekla da si sefica, mislim da si imala los dan ili volis da sefujes na ovim diskusijama.
Nisam mislila nicim da te uvrijedima, a stilovi su razliciti. Još jednom, nosi ono sto volis i u cemu se osjecas najbolje:)
Rosetta
2010-01-30 03:58 AM
Magenta,

Nigde nisam napisala da sam sefica, niti sam imala los dan, niti sefujem na diskusijama. Ovo je tema o lakovima za nokte i bilo bi dobro da se toga držimo.
Što se mene tiče, vreme je za malo manje babski lak... Subota je!
Želim ti manje stresa zbog cena lakova za nokte!
magenta
2010-01-30 11:08 AM
+2 / -2 0 Rosetta
29. januar 2010. u 10.09Magenta,

<<<Hvala na savetu, ali ja ne biram ni svoju odecu, ni sminku, ni lak zbog svojih sefova, već prvenstveno zbog sebe same. I ja sam nekome sef i primer.>>>

obratiti paznju na posljednju recenicu...

no further comments. adios!
magenta
2010-01-30 11:09 AM
ps. ne zaboravi ga skinuti u nedelju uvece i staviti „dnevni”.
Rosetta
2010-01-30 12:11 PM
Magenta,

Get a life!

Cao!
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.