Forums : Kozmetika i moda

 Comment
Plocice-navlake na zubima
malizecmis
(obavezno)
2010-01-07 12:43 PM
Plocice na zubima, navlake kažu traju 25 godina, zubi se samo malo izbruse i stavi navlaka. Mogu da se prevlace i krivi zubi. da li je neko radio i kakvi su utisci? koliko kosta?
Ivana13
2010-01-11 04:51 PM
Lepo pišes.
beba44
(ucenica)
2010-01-12 04:32 PM
Ja sam radila navlake na zubima, ne znam dali to mislis sa plocicama??
Utisci su FENOMENALNI, mogu samo preporuciti(naravno samo kome je potrebno).
Ja sam imala očajne zube, radila sam u Madjarskoj (samo zbog cijene, inače sam u Austriji).
Prije nego sto sam pocela čula sam milijon prici o tome kako boli itd.itd. moje lično iskustvo ni jednu sekundu nisam osjetila bol ili bilo šta slično tome, ne znam možda je to kod svakog drugacije, ali ja sam prezadovoljna već 6 mjeseci bez bilo kakvih komplikacija!!
Sretno
Draganessa
(Projektant)
2010-01-13 01:30 PM
Kad kažeš „plocice”, da li mislis na crowns (caps) ili veneers? Crowns/caps su dosta debele navlake na zubima. Veneers su tanje od papira pa se one mogu nazvati plocicama.

Plocice (veneers) se samo koriste na prednjim zubima, dok navlake (crowns) mogu i na kutnjake i na prednje zube. Estetski, plocice imaju daleko prirodniji izgled jer zadržavaju nivo prozirnosti koji imaju prirodni zubi, dok navlake deluju kao one chicklets zvake, lako se prepoznaju ako se zubi bolje zagledaju, i zub je sa navlakom uvek malko deblji nego sto je bio. U velikom broju slučajeva vremenom se iznad navlake desni povuku pa se vidi kao siva crta iznad zuba.

Ako imaš izbor nastoj da izbegnes navlake (crowns). Po meni to je prevazidjena tehnologija koja samo ima smisla kod zaista ostecenih zuba. U svakom slučaju trazi od zubara da ti pokaze slike jednih i drugih pa sama odluci.
malizecmis
(obavezno)
2010-01-14 07:10 AM
Ja bih ono šta stavljaju glumci u holivudu.
Draganessa
(Projektant)
2010-01-15 01:39 PM
Stariji glumci imaju navlake (Faye Dunaway), a mladji plocice (veneers). Prepoznaces ih po ivici sa desnima, da li je primetna ili nije (http://www.bsdental.com/empress%20esthetic%20veneer-2-b1.jpg).

Ako je samo boja problem onda nema potrebe za plocicama, već se zubi mogu vrlo efektno izbeliti čak i preparatima za kucnu upotrebu, tipa White Strips. Ja sam to koristila i veoma sam zadovoljna. Kupila sam na Ebayu. Treba samo paziti da rok trajanja nije prosao.

Ako je polozaj zuba problem a sami zubi su zdravi onda uzmi u obzir protezu da ih ispravis. Ne postoji starosna granica za protezu a sad postoje i gotovo nevidljive, Invisalign, koje su malo skuplje ali ako ti smeta klasicna proteza one su sjajna alternativa:

http://www.finedentistry.com.au/Images/Invisalign/Invisalign.jpg

Tretman traje oko sest meseci do godinu dana.

Sa plocicama i navlakama uvek postoji mogućnost da se okrnje vremenom, ili odlepe ili ko zna. Zubi ne mogu da budu jednako jaki kao zdravi, nebruseni, neosteceni zubi.
mirkentoa
(saobracajni ing.)
2010-01-17 05:32 AM


ceca raznatovic ima plocice.vidis koliko su joj zubi vrhunski.jedini smoor je sto je sa unutrasnje strane zuto i ti to jedino i znaš naravno
malizecmis
(obavezno)
2010-01-17 12:52 PM
i ljubavnik
Skarabej
(radoznala)
2010-01-19 05:58 PM
Postoje novi,savremeni materijali,bezmetalne krunice, i to je ono sto sve zvezde i poznate licnosti stavljaju...cena prava sitnica 200-300 e po zubu.
E oni deluju potpuno prirodno.
ahha
(nemam)
2010-01-27 01:40 AM
Tehnologija je mnogo napredovala što se tiče krunica a sada se rade i
vinirs. (ne znam naziv na nasem)
Navlake sa metalnom podlogom se još uvijek koriste( baza navlake je metal,zlato ili nekakva legura a povrsina je presvucena porculanom) Ove navlake mogu izgledati odlično ali sad se uvela nova tehnologija bezmetalnih navlaka. Potrebno je naći dobrog stomatologa ali i laboratorija je bitna. Ako radite sve prednje zube mozete biirati svjetliju nijansu(čak i mnogo svetliju od vasih prirodnih zuba)
Tehnicari mogu u vosku uraditi model kako će to izgledati poslije ( mislim, velicina, oblik) i to preporucujem jer je manje iznenadjenja.
Trejanje navlka 25 godina...hmmm...nije nemoguće ali je predugo.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.