Forums : Moj vrt

 Comment
Naranca slabo napreduje
radesabradom
(sklj)
2009-09-20 12:43 AM
Posadio sam pre 2 meseca 40-50cm visoko stablo narance. Slabo napreduje. U početku sam zaliviao dobro dok se nije primila, a posle sam prestao. Ovde u Floridi sad često pada kisa. Kad sam iskopao rupu za stablo, ubacio sam par 3-4cm debelih grancica od drveta koje sam posekao prethodnog dana. Ionako nisam znao šta da radim sa toliko otpadnog drveta, a rekoh posluzice naranci kao hrana kad pocne da trune. Sad vidim da sam verovatno napravio grešku. Lisce narance izgleda mnogo gore nego sto je izgledalo prvih mesec dana. Nekako polusmezurano i stablo nikako da pocne da se siri i raste i pored svih dobrih uslova (nadjubrene zemlje, Sunca i kise). Šta vi mislite, jel' ima nekog leka.
Hvala vam, Rade.
Mexicana
(knjizevnik)
2009-09-20 06:43 AM
Probaj da dodas Epsom salt (so). I moja pomorandza je tavorila jer joj je izgleda falio magnezijum koga ima u toj soli. Kod nas se kupuje u samousluzi tamo gde se prodaju i druge „medicinske” potrepstine. Na kesici piše koji srazmer da napravis.
ecolid19
2009-09-22 11:05 AM
Od preteranog zalivanja može da krene da opadaju listovi, inače agrumima je potreban kalcijum, oni vole krecnjacko zemljiste.
Ja sam imala limun.
Dince
(novinar)
2009-10-05 06:14 PM
test...
pajon
(rely driver)
2010-04-19 06:25 AM
Živim u Australiji i imao sam sličan problem kao i ti,naranca ni da mrdne 4 mjeseca a i listovi se poceli motati.
Onda mi je jedan prijatelj rekao da zalijem svakih možda dva mjeseca sa sapunicom,posto je biljka izgledala loše nisam imao šta da izgubim i zalio sam sasapunicom(pola litra vode i onako puna saka deterdzenta za ves)i da vidis kako se oporavila i mnogo novih listova poteralo.Probaj svakako.Pozdrav
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.