Forums : Moj vrt

 Comment
Која је ово болест?
vitaminE
(kuglanje)
2009-07-08 07:58 PM
и како се лечи?
http://img34.imageshack.us/i/zbunbraon.jpg/
и наравно поздрав за све.
vrbapenzioner
(masinski ing.)
2009-07-09 06:05 AM
Nešto je napalo korjen.Najbolje bi bilo otstraniti taj dio da se ne prenosi dalje.
Ako si u Kanadi imaš u Home Depot Prihranu. To ti izgleda u obliku stapica duzine oko 20cm. i precnika 4-5 cm.u raznim bojama, zavisno zasta je namjenjeno.
Proobaj
snowg
(ing.)
2009-07-10 01:48 AM
Iglice cetinara mogu da budu smedje iz vise razloga.Trebali ste dati malo vise podataka kao npr.da li ste na biljci primjetili neke insekte,bijelu skramu,ljepljive dijelove i sl,kada se ovo pojavilo,kada je zbun zasadjen i sl.Malo pogledajte zbun i okolo zbuna ,pa ćete i sami doći do zakljucka ,ako je u pitanju bolest.
Međutim i ne mora biti bolest .Iglice mogu dobiti smeđu boju i ako biljka nije prezimila zasticena i ako nije imala dovoljno vode u toku jeseni i zime ...
Takođe smedja boja iglica može da bude i zbog neredovnog zalijevanja itd..iglice prvo postaju zuckaste ,a onda smedje i najcesce se javlja na vrsim izdancima ,a onda prelazi na donje dijelove (nešto slično kao na Vasoj slici)
Mogu i da se mijenjaju stare grancice ,što se desava svako par godina
Možda je bio mraz u proljece kada su se pojavili novi zeleni vrsci.

Predlazem da smedje dijelove orezete ,kao i suve grancice koje se vide u donjem dijelu zbuna,sve dobro zalijete i održavate zalijevanje tokom ljeta ,a naročito jeseni kada se biljka priprema za zimu .Kada zemlja zaledi biljka nema vise mogućnosti da dobija vodu koja je tako potrebna za održavanje zelene boje iglica cetinara.Još veca steta nastaje ako duvaju jaki vjetrovi ,koji još vise isusuju iglice.Zbog toga je potrebno umotavanje.
Uz obilno zalijevnje stavite i neko djubrivo,kao npr,sto je gore predlozeno.
vitaminE
(kuglanje)
2009-07-18 01:09 PM
Посекао сам и нађубрио и сада је већ боље.
Хвала.
carbon
(podupirac litice)
2010-01-23 12:37 PM
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.