Forums : Moj vrt

 Comment
Najlepsa ruza
plavicvetic
(mama)
2009-05-15 09:46 AM
Secam se ruze moje majke,bese puzavica i nekako,puzala je po ogradi dvorista.Lepa,zarko crvena.Prkosila je i bila je ponos moje mame.
Bese mnogo cveca u dvoristu,divnih ruza,bozurova,margareta koje su okruzivale zelenu,uvek lepo pokosenu travu..
Umre majka,umre otac i ognjiste zapuste.Mi svi na svoju stranu,raste korov jer,koliko god da ga cistis,ako tamo nisi,buja korov.
Pre par godina,odem da obidjem imanje ( nerado to radim jer vrlo teško ponosim dolazak ).Dodje stara strina na imanje i pita:Dete,bili da ti iskopam maminu ruzu,cokot.Ponesi je sa sobom.Ko zna,šta će biti sa ovog.
Obradova me strina,ode donese alat i iskopa koren,divne mamine crvene ruze.Uzmem još najlepsi bozur na svetu i donesem u ovu EU zemlju.
Zasadim je u dvoristu moga stana.Par godina nakon toga,kupili smo kucu i kad sam posla iz stana,uzela sam ponovo uspomene na vrt koji je uredjivala najlepsa ruza mog zivota,moja mama.
Sad,cveta evo malo pre je zalivah.Bozur cveta,istina ne onako kao pre.
Bas lepo secanje,izadjem par puta na dan da vidim,ima li još koji pupoljak.Ukrasava mi dvoriste,okrecu se ljudi,ona ne da u sebe gledati.A ja ponosna na ruzu,kao i moja mama.
anna333
(pharmacy)
2009-05-16 04:15 AM
jako me dirnulo ... suze mi udarile ,i ja razmišljam o tome da donesem ruze od moje mame(ima ih punooo) i da imam „vecitu uspomenu ” mada je moja majka hvala bogu još ziva,al´meni ko i tebi teško pada dolazak...
pozz
marijadj
(dipl. turizmolog)
2009-05-23 06:32 PM
Sasvim slučajno svratih na ovu diskusiju i procitah ovu divnu i tuznu pricu, i evo pozeleh da cujete i ovu, čak i meni neverovatnu! Moj dragi deda, zvali smo ga deso, predratni trgovac, 1907. god. umro je 1999. tek kako poce bombardovanje u Srbiji. Čitav zivot nije ništa bolovao, osim sto je već imao slabasno srce, a ovo mu je bio treci rat... I, kada nas napusti, nekako vise nisam mogla da idem u kucu, baka je umrla pre njega, i sto vi kazete, sve je opustelo. I onda dodje moja sestra koja živi u inostranstvu, i resi da tu kucu renovira i sredi, i kada je sve zavrsila, pozove me da vidim, i na vrhu basamaka, na terasi, u sarenoj serpi ucvetalo nešto zuto... Ja je pitam odakle joj to (posebno što se ona ne bavi cvecem), kaže pa to je dedino! Skoro 10 godina to je kislo, raslo, na snegu, kisi, u sarenoj serpi... Ne znam šta je, verovatno neka perena, ali sam bila u soku i otkidoh pelcer , posadih u saksiju i da ga samo vidite... A deso se bavio bastom, imao je divan orah, krusku, lale, ruze... Za sve smo znali ali ovo videh prvi put. I sada me to na mojoj terasi gleda kao da je on uvek sa nama. Pozdrav i hvala na ovoj prici!
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.