Forums : Politika

 Comment
Nikad veći BDP i nikad manje penzije
Tarpe-
2024-07-16 08:43 AM
Jadni penzioneri, sada im je prosecna penzija pala na 42% od prosečne plate a ne bi smela da bude niža od 50% od prosečne plate. Obećavaju da će prosecna penzija u 2027.g. biti 650 evra ali koliko će penzionera živo dočekati tu famoznu 2027.g. Jedino ako ne planiraju da 2027.g. isplaćuju penzije i penzionerima koji umru do 2027.g.

Šta znaci to da stalno obećavaju povecanje penzija a iste ne povecavaju, a evo u poslednjih dva meseca hrana je poskupela najmanje za 20%. I sada kada su prošli svi izbori nema više ni reči o povećanju penzija, ali stalno govore kako je BDP najveći do sada, kako su rezerve zlata najveće do sada, i stalno nekima daju novcanu pomoć a što se tiče penzionera sada je muk. Prošle godine PIO Fond objavio kako se broj penzionera smanjio za 58.000 i to je bilo onako kao neka pozitivna vest a evo sada javljaju da se u ovoj godini povećao broj penzionera za 20.000. Da li to povecanje broja penzionera smatraju kao nešto pozitivno ili kao nešto negativno u stilu što bre penzosi ne nastavite da crkavate u većem broju.

U svakom slučaju te cifre za buduće penzije su bile predizborno oglasavanje, tako da dragi naši penzioneri ćutite i trpite,šta drugo preostaje jer izbora neće skoro biti pa će i to neko povecanje penzija biti minimalno iako će mesecima da se prica kako će biti povećanja penzija,biće,biće,biće ali niko ne kaže kada će biti i koliko. Očigledno neće to biti pre 2025.godine.
keser
(Тешем букве)
2024-07-16 01:42 PM
ко је радио има лепо.
Ко није кога брига.
SimoBelow viewing treshold. Show

Simo
2024-07-16 05:28 PM
ко је радио има лепо.
Ко није кога брига.„

Pa vidi Keser u Kanadi nije tako
ovde država svima isto, radio ne radio svira ti postar.
Zbog inflacije od 3% penzije su povecane 0,7%.
Dakle ista prica.
Šta je to lepa penzija u Srbiji i koliko ljudi prima lepu penziju.
Ja sa 18 godina staza imam 40K dinara jel to dobra penzija?
u odnosu od pre dve godine povecana je oko 60%”
e_da
(oʞɐdoɐu)
2024-07-17 12:30 AM
keser
(Тешем букве)
ко је радио има лепо.
Ко није кога брига.
---------------
To je jako ružno što si rekao. Sram te bilo!

Nicolina
(pravnik)
2024-07-17 02:39 AM
Svako ima onoliku penziju koliko je uplacivao u penzioni fond i koliko dugo je uplacivao u penzioni fond. Zaposleni su uvek uplacivali u PIO Fond svakog meseca 25% od svoje bruto zarade. Neko je tako uplacivao 40 godina, neko 30 godina a neko 15 godina. I sada bi oni sa 15 godina staza hteli istu penziju kao sto imaju oni koji su radili i uplacivali za penzijsko osiguranje 40 godina. I uopste nije tačno da u drugim državama svi imaju iste penzije. To nije tačno jer u svim civilizovanim državama visina penzija zavisi od visine i duzine uplata u penzioni fond. Jedino u tim bogatijim državama su uvedene socijalne penzije ali one su minimalne.Ako bude stvarno nas BDP tako rastao ja verujem da ćemo i mi uvesti te socijalne penzije.Mada i kod nad već dve godine se onim penzionerima koji imaju nizu penziju od prosecne uplacuje mesecno iz državnog budzeta po 5.000 dinara.
kupressrpskiBelow viewing treshold. Show

kupressrpski
(vozac)
2024-07-17 06:03 AM
Penzioni sistem u srbiji nije posten ..nego je nakaradan I neodrziv npr tamo neki general jozin bere veliku lovi koju ni na koji necin ne zasluzuje … dok neki seljak koji je čitav zivot proizvodio radio teško nema ništa .. sistem se mora reformisati tako da bi srpkinje koje radjaju djecu imale penzije recimo kao englezice..bez toga nepise nam se dobro..Kako je ono bilo kod joze ajde u skolu da ništa neradis..ko će sada tolikim neradnicima placati penziju ito veliku ko može izdrzati na poslu 40 godina već neradnik .. hitno reforma svima isto pa koliko je toliko je ..još ću jednom ponoviti žene koje radjaju najviše nagraditi pa da podjemo vidjati srpkinje po prodavnicama sa petero sestero djece i puna kolica hrane a ove što se odluce da rade nek se skoluju rade i placaju porez …sve sto nam je ostalo od joze copavoga unistiti jer sve je napravljeno da nas unisti
keser
(Тешем букве)
2024-07-17 06:47 AM
Нерадници треба да поцркају.
Нећу ваљда ја да их издржавам. Не пада ми на памет.
keserBelow viewing treshold. Show

keser
(Тешем букве)
2024-07-17 06:53 AM
Купрес,

Уопште нам се мишљења не разликују иако тако изгледа на први поглед.

Дакле у нераднике убрајам и те Китине генерале који су побацали униформе чим је први усташа опалио из ловачке пушке.
Istoricar67
2024-07-17 07:00 AM
Kupressrpski, ovo sto si sad ovde napisao ukazuje na jednu osobinu velikog dela našeg naroda a to je zavist,zloba i pakost prema onima koji rade, koji su se školovali, koji su pošteno uplacivali penzijski staz, onda zavarivanje u tudje džepove, u tudje novcanike, u tudje kuce i u tudje šerpe i lonce. To je ono sto je nama ostalo od Joze Broza koga su nam ovde u nasu Srbiju doveli bas oni iz Kupresa i drugih krajeva tamo u Bosni koju mi Srbi iz Srbije smo voleli tada ali vi tada niste voleli nas sumadince i druge Srbijance,tj.Srbe iz Srbije, u vreme Broza ste nas se gadili i nazivali nas ciganijom.Danas sva sreća nije tako, Srbi iz Bosne vole Srbe iz Srbije a Srbi iz Srbije vole Srbe iz Bosne. Ali moramo i dalje da se učimo civilizovanom ponasanju i da ne zavirujemo u tidje novcanike i da ne tražimo ono što je drugi stekao. Treba covek da gleda samo ono što je on sam stekao.U civilizovanog državama ne smeš nikome da postaviš pitanje kolika mu je plata. Ali kod nas je još uvek glavno naše interesovanje kolika je nečija plata, kolika je nečija penzija iz usklik kako svi treba imamo isto.
ofarbaniboy
(varim)
2024-07-17 09:07 AM
Cuskija se uplasio da ne e morati da deli sendvich s nekim a krvavo ga zaradjuje...
Tehnicar
(Tehnicar)
2024-07-17 09:24 AM
Sto manje penzije i veca bijeda, lakse kupovanje glasova. Veliki vodja podjeli kilo secera, posalje 100 eura i 25% glasa za njega.
Betty-Boop
(Ginekolog)
2024-07-17 09:45 AM
To je tako sa penzionerima. Vlast može lako da ih vara. Tri godine su im umanjivali penzije, ne pada im napamet da im to ikada vrate. Pošalju im pred izbore jedno pisamce gde napišu Hvala penzioneri, vi ste spasili državu, uz to pismo svaki dan ponavljaju biće ove godine još dva puta povećanja penzija, naravno od toga ništa nije bilo, ali penzioneri trće da im daju svoj glas verujući im. Sad je dosta poskupela hrana a preko 20% su poskupeli i lekovi i vitamini i šta penzionerima sada ostaje nego da manje jedu, da jedu hranu lošijeg kvaliteta jer je jeftinija i da smanje upotrebu lekova i vitamina i da tako sebi skraćuju život. Onda će možda za godinu dve biti objavljeno da se znatno smanjio broj penzionera i to će biti dobro za budžet.
zlatiborac
2024-07-17 01:32 PM
„Нерадници треба да поцркају.”

Ajdeeee!

A ti se (nekim cudom) još uvek koprcas, a zahvaljuci sendvicima od obecanog
pileceg parizera - reklo bi se...a???

P.s. a sad; sikter u red sa pajtosima aka 'ing-' & dr-mors tkzv. dr-kadzija
doklen nije nestalo - jer svaki sledeći dan je onaj sudnji - reklo bi se.

he,he, heee...
dr-mors
2024-07-18 03:34 PM
kao po obicaju, dzvaljo Beresi „zlatiborac”,- uvek pofafa murac..
:)
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.