Forums : Politika

 Comment
Očekuje se raspad u Francuskoj nakon izbora
BeliVuk
2024-07-08 03:36 PM
Posle veštog i taktičkog manevrisanja, levičarska alijansa Nova narodna fronta uspela je da osvoji najviše mandata, praćena nepopularnom predsednikom Macronovom građanskom partijskom grupom. Međutim, socijalističko/liberalna alijansa sa manjinskom vladom biće praktično beskorisna i samo će stvoriti još više podele u francuskom društvu.

Nakon jučerašnjih parlamentarnih izbora u Francuskoj, gde je odziv birača opao u drugom krugu, neočekivana levičarska alijansa Nova narodna fronta izašla je kao pobednik zahvaljujući taktičkim povlačenjima stotina kandidatura posle prvog kruga u kojem je Nacionalno okupljanje odnelo pobedu.

Nepopularna predsednikova grupa Macrona neočekivano je zauzela drugo mesto u konačnom krugu, dok je Nacionalno okupljanje, koje je prema svim anketama trebalo da pobedi, završilo na trećem mestu (slučajnost?).

Socijalističko/liberalna alijansa sa manjinskom vladom biće beskorisna vlada koja će stvoriti još više podele u francuskom društvu.

Nacionalno okupljanje je ipak bilo zadovoljno rezultatom i lider partije Jordan Bardella je pohvalio najvažniji proboj u istoriji za svoju partiju, okrivljujući gubitak za „alijansu sramote” između Macronove partije i levičarske koalicije da bi se sprečila pobeda Nacionalnog okupljanja.

Bivša liderka partije Marine Le Pen izjavila je da ima previše iskustva da bi bila razočarana rezultatom u kojem je partija udvostručila broj parlamentarnih poslanika, te konstatovala da je konačna pobeda partije samo odložena. Lider francuske partije Patriote, Florian Philippot, izjavio je nakon toga da će Francuska sada nastaviti sa svojom podrškom Ukrajini.

Kada je reč o francuskoj pomoći Ukrajini, ništa se neće promeniti. Pariz će nastaviti da naoružava i finansira Kijev i da potčinjava francuski narod EU, NATO-u i SAD-u. Nijedan od kandidata nije želeo da promeni nešto u odnosima sa Moskvom. Kada mediji stalno označavaju partiju ili kandidata kao „ekstremno desničarskog”, to značajno otežava pobedu na izborima, nešto što nije jedinstveno za francuske izbore već se redovno koristi kao taktika medija za manipulaciju biračima
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-07-09 08:23 AM
NovA narodnA frontA ?
C_A_B_O
2024-07-09 01:10 PM
Rezultat organizovanog pokreta protiv Republike Francuske. Neki „ levicati” s podrskom globalista „ dobili”...slično kao sto i „lebURquisti” u GB...da se vlasI ne sjete a da se Ništa ne promEEEEni. Kažu u GB zdravstvo i skolstvo...a radna „ mEEsta”...niko ne pominje...nivo penzija nacionalna SRAMOTA al' davace se yukrejn čak i kad RF i GB bankrotiraju...samoubistvo država i nacija na rate...serijal od 13 epizoda
keser
(Тешем букве)
2024-07-12 11:59 AM
Десило се?
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.