Forums : Politika

 Comment
Koliko je guvernerka banke srbije..
dr-mors
2024-07-05 09:13 AM
Jorgovanka po naredjenju Vucica (aka Pi.coustog Nagiba) isplatila engleskom ambasadoru da izjavi:

'srbija ima najkvalitetniju rudu litijuma na svetu'!! ???
dituartuBelow viewing treshold. Show

dituartu
(eng)
2024-07-05 10:39 AM
Moje je mišljenje da vas je Vucko navukao ko magarad .
Pustio vas da se mesecima pripremate i organizujete za blokade , demonstracije i slične radnje, to je trebalo da se desi u kooperaciji sa napadom na Republiku Srpsku i da se tim protestima zamazu oci javnosti dok se obavi unistenje RS.
Na kraju kao sa Mirditom , pustio vas da potrosite energiju i novac i na kraju samo jedna izjava, nema kopanje u sledeće 4 godine.
dituartuBelow viewing treshold. Show

dituartu
(eng)
2024-07-05 10:41 AM
Da nije isla prica sa litijumom, vi bi sigurno otisli u drugom pravcu da demonstrirate, ovako vas je kanalisao, kontrolisao i tačno znao šta radite.
dituartuBelow viewing treshold. Show

dituartu
(eng)
2024-07-05 10:58 AM
Uskoro će Vucko i da vam ukine rodno osetljivi jezik, polako jedna po jedna NVO glupost se izbacuje, šta kažeš doktore je li tako doctore.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-07-05 11:15 AM
dituartu,

Све си лепо смислио и срочио у три коментара, али има само један мали проблем - ништа од тога што си рекао није истина. Једино може да се деси да, због великог притиска јавности, Вучић & камарила привремено одложе рударење и затим појачавају пропаганду, да би поново покушали.

Међутим,
у међувремену,
до тада,
ће опасти потражња за литијумом и његова цена на светском тржишту.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-07-05 11:19 AM
dituartu,

Ако ниси чуо, Уставни Суд је пре десетак дана прогласио привремену обуставу примене закона о родно осетљивом језику, док не донесе трајно решење.

Питање: Је л' то Уставни Суд одлучио по налогу Вучића ?
dituartuBelow viewing treshold. Show

dituartu
(eng)
2024-07-05 11:39 AM
Ma tako je kako kazete, kad će to Vuckovo priznanje Kosova je li u petak
Tubby
2024-07-05 12:20 PM
izgleda da, po rečima davora kalazica, rio tinto prica se TEK zahuktava. ko kome zabada noz u ledja tek će da se vidi. kalaziceva prica pocinje na: 20.27
https://www.youtube.com/watch?v=dnH5TUljxtc&ab_channel=BALKANINFO-Zvaničnikanal ili https://tinyurl.com/mu7z9u92
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-07-05 12:34 PM
dituartu,

То са признањем у петак је одавно отрцано питање; чудно је да то не схваташ.
Starac_Foco
(--)
2024-07-05 12:36 PM
Pripomenuo bih onako usput da ko god je taj, i šta god je taj zlocesti Rio Tinto, trenutno je njihov najveci pojedinacni dionicar:

ALUMINUM CORPORATION OF CHINA, vlasnik 14.57 % Rio Tinta, a toj korporaciji je opet najveci dionicar država Kina...

Taj udio vlasnistva je 50% vise nego sto omrazeni BlackRock (6.142 %) i Vanguard (3.236 %) imaju zajedno...

A onaj ko je najveci dionicar (a imali bi sad i duplo vise dionica da je australijska vlada odobrila kupovinu dionica za još 20 tak milijardica) se valjda nešto i pita. Pri cemu taj ima i plaho dobre odnose sa Srbijom...
Tehnicar
(Tehnicar)
2024-07-05 07:16 PM
Ne znam, kakve ima veze ko ma vise dionica u Rio Tintu? Kad je u pitanju exploatacija ruda po kolonijama i okupiranim državama, absolutno nema razlike kome korporacija pripada i u cijim je rukama.

Ocemo li dopustiti ili odobravati da se raskopaju najlodnije poljoprivredne povsine, zagade podzemne vode i rijcni tokovi, naprave ogromna jalovista, rasele desetine hiljada poljoprivrednika za 3% rudne rente od prikazanog profita?

Nije u pitanju samo jedna lokacija, nego desetine i ne samo jadarit!

Smrt fasizmu, sloboda narodu!
Tehnicar
(Tehnicar)
2024-07-05 07:38 PM
Evo kako je Bor i Majdampek sa kineskom megaexploatacijom usrecio lokalne mjestane i obogatio državu:

https://www.youtube.com/watch?v=mkqpbkcnltE

Za vucicevu guvernrku, šta seseljuga pricao onomad:

https://www.youtube.com/watch?v=XdcNbX0P2Kc
Starac_Foco
(--)
2024-07-05 09:55 PM
Tehnicar
(Tehnicar)
05. jul 2024. u 19.16

Ne znam, kakve ima veze ko ma vise dionica u Rio Tintu? Kad je u pitanju exploatacija ruda po kolonijama i okupiranim državama, absolutno nema razlike kome korporacija pripada i u cijim je rukama.

****

Zanimljiva konstatacija, pri cemu nije ironija da 'ocu da kažem da nije tacna. Već pomalo cinicna. Jer ja se nešto ne sjecam ikakvih protesta u Srbiji kad su Bor i Majdanpek prelazili u kineske ruke (a i Smederevo). Valjda zato što kinezi nisu tamo nekim australijskim aboriginima unistavali stare crteze po pecinama, sto su Riu Srbi izgleda teško zamjerili...

Premda, objektivno gledano, kinezi su kod sebe u svom dvoristu cinili mnogo gore stvari od toga sto je Rio cinio u svom dvoristu, tj Australiji. U Kini radi 1600 elektrana na ugalj i u ovom momentu prave ih još 100... Kad su pravili najvecu hidroelektranu na svijetu potopili su povrsinu ko cijela Srbija i iselili stanovnista ko cijela Srbija (i to nije bilo davno, nema ni 20 godina). Itd.

Dakle, sanse su solidne da bi protesti po Srbiji bili previse mlitavi da bi zaustavili projekat Jadar da su se umjesto Rio Tinta kao investitori pojavili braca kinezi. E pa, evo, to vrijeme izgleda dolazi, kinezi kucaju u Loznici na mala vrata...
lavandal
(perpetumobile)
2024-07-05 10:46 PM
dituartu
(eng)
05. jul 2024. u 10.41
Da nije isla prica sa litijumom, vi bi sigurno otisli u drugom pravcu
________________________
Da razlasnimo:

Koji smo to mi? A koji ste to vi u čije ime govoriš?
Tehnicar
(Tehnicar)
2024-07-05 10:59 PM
Bor, Majdanpek kao rudnici sa svojim devastacijama i zagadjenju, su tu već recimo 100+ god, tako da prelaz u kinske ruke nije bio toliko sokantan za javno mijenje. Sada, kada su razmjere exploatacije i degradacije okoline znatno uocivljiji, protesti lokalnog stanovnista ignorisanog od javnih medija, je snazniji i vise opominjici. Jedna lekcija je naucena, nesposobna država na celu sa kolonijlnom upravom, dobila je kokice, a zlato i srebro kupuje od istih po trzisnim cjenama.
Kinezi su nam za uzvrat dali kredite, koje ne možemo da vracamo, pa se namiruje i lomi nekontrolisanom exploatacijom. Vucic se tu ponasa, kao da mu je Srbija cacino nasljedstvo.

Nisi mi tu nikao jasan, jel treba sada treba da sutim i mrdam usima za RT da nas rasturi uzduz i poprijeko, zagadi sve sto vrijedi u Srbiji, i za sto su ginule generacije unazad, samo zato što nam „braca” kinezi imaju udjel 50%?

Kineski prebogati globalisti ili neki drugi, ista govna sotonisticka, duvaju u isti rog.

Može biti, da vas nekoliko pametnih ovdje, koji bi mogli da pomognete da se siri istina i patriotizam, radije muljate blato, valjda zbog straha od sns botova, šta li već?
Seeb-VN1700
2024-07-06 04:52 PM
Tehnicar
„Nisi mi tu nikao jasan”
-

Pa kako da ti bude jasan ako je mulac blentav.

-
Starac_Foco
(--)
2024-07-06 05:15 PM
???? A koji bi bio tvoj razlog da me nazoves blentavim mulcem? Čak i da jesam to, ne vidim sto bi ti lično imao razlog da me podsjetis na to, jesam li te nekad „castio” necim sličnim?
Seeb-VN1700
2024-07-06 05:40 PM
Upuceno blentavom mulcu Jocku, a ne tebi.

-
Starac_Foco
(--)
2024-07-06 06:53 PM
Ponekad nije loše procitati nešto prije nego citiras... Ono „nisi mi tu nikako jasan” je bilo upuceno meni, a ti si citirao to.

A Jocko je „blentavi mulac”, zbog čega?? I kakve veze ima ono sto si citirao iz Tehnicarove diskusije sa Jockom? Jer Tehnicar ga na ovoj temi ni na koji način nije pominjao, obracao mu se ili komentarisao nešto sto je Jocko izjavio. Možda si cvrcnuo malo previse :)?
Seeb-VN1700Below viewing treshold. Show

Seeb-VN1700
2024-07-07 12:31 AM
Starac_Foco tebi svaka cast kao covjeku i gostu na ovim diskusijama.
Tebe nikad nebi uvrijedio, bila je greška i nije se odnosilo na tebe.
Radi vremenskih razloga ne čitam uvijek sve a pogotovo ne duge kometare.
Što se Jocka tiče ima ga ovdje previse. Svaku temu dosoli toliko da bude preslana, a nije mu dovoljno pa otvara nove teme jednu za drugom iako teme ispod često dosegnu samo jedan ili par komentara.
Jocko mi se lično zamjerio sto dosadnim ispravljanjem gramatickih pogresaka, sto čestim banovanjem mene pod razlog „ostalo”.
Pa da ima razloga, da ne bude pod „ostalo” teram ga u tri pizde materine.

-
Seeb-VN1700Below viewing treshold. Show

Seeb-VN1700
2024-07-07 01:38 AM
Ovome sto pozurio sa „minusom” želim sve najljepse što se nekom poželjeti može. Sve sa zeljom da od „negativca” postane pozitivac.
Ovaj svijet je lijep, ali ga ruzne ljudi kao taj „negativac”.
Pa radi neke prirodne ravnoteze ja takovom „negativacu” želim da ovaj svijet gleda ljepsim ocima, da ga ne nabijem na đoku njega i taj minus.. ma i za Jocka ima mjesta :))

-
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-07-07 12:27 PM
>>
Vladeta Janković: Ne verujem u mogućnost debate o litijumu, vlast se može zaustaviti samo protestima

Univerzitetski profesor u penziji Vladeta Janković izjavio je da ne veruje u mogućnost debate o iskopavanju litijuma, koju vlast najavljuje, a pogotovo u mogućnost nekog njenog ishoda koji bi bio smisaon i na opštu korist.

„Poslednji put smo imali okrugli sto koji je doneo neke rezultate juna 1992. godine, verovali ili ne, u vreme Deposa. Tada su predstavnici opozicije seli s (Slobodanom) Miloševićem i njegovim ljudima i dogovorili se o novom izbornom sistemu i novim izborima. U ovom slučaju prosto ne vidim mogućnost da se tako nešto desi, jer mi smo se odavno odvikli od razmene mišljenja”, rekao je Janković za nedeljnik NIN.
. . .

https://webtribune.rs/vladeta-jankovic-ne-verujem-u-mogućnost-debate-o-litijumu-vlast-se-može-zaustaviti-samo-pro t estima/

https://tinyurl.com/3e467y7y
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-07-07 12:59 PM
Преносим ово што је објавио покрет 'Крени-Промени':

>>
Ustavni sud je 11. jula zakazao sednicu na kojoj će usvojiti inicijativu Rio Tinta i poništiti Odluku o ukidanju prostornog plana Jadar čime će se vratiti stvari u stanje pre blokada.

Ustavni sud donosi odluku tajno, bez javne rasprave, na sednici u duboko leto kako bi prošla bez pobune javnosti.

Vlada (Ana Brnabić) je namerno Prostorni plan Jadar ukinula na neispravan način kako bi omogućila Rio Tintu da sa Ustavnim sudom odigra dupli pas, što smo najavili 22. januara 2022. godine.

Ustavni sud inače već drugu godinu za redom nije odlučio o ustavnoj žalbi Kreni - Promeni zbog toga što Narodna skupština nije stavila na glasanje narodnu inicijativu o zabrani ekspolatacije bora i litijuma.

Ovde se nalaze imena sudija koja će odlučivati o ovom predmetu:

https://www.ustavni.sud.rs/o-sudu/sastav-suda
Tehnicar
(Tehnicar)
2024-07-08 02:43 PM
Izdvajam realan FES TV, umjesto mojih komentara:

https://www.youtube.com/watch?v=4s3G_plsXEc
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.