Forums : Politika

 Comment
Aleksandre. . Klimatske promene
Power12345
2024-05-29 08:45 AM
nije mi jasno da opozicija ili pojedinci toliko pljuju po čoveku AV koji je toliko dao za standard Srba u Srbiji pa čak i daljni region uvidja ili svata da ima nekog ko ume ili zna ponašanje kao i taktiku priču.
Ne mogu ga opravdam ili opravdavam svet kad smo svi prljavi i tražimo od Prirode daj ili daj samo meni..Tako da ne znam da i ako kažem česte su super ali asvalt nevalja ili život u gradu, selo, struja i to sve novo naj novije i kome se pripisuje
Krenimo od sebe i sagledajmo dal kupiti voznu kartu ili ići peške.
Za to i tako uvek je teško reći dobar je neko ili da ga krivimo kad smo svi u pravcu noviteta i kao što danas Srbija parira u dosta tom ili od juče.
Kad se stari uvek se priča o nečem ili kako je bilo..Danas Srbi i Sebija su na putu dosta toga i štoo se 70 godina sanjalo nije..
Dal je taj elan i polet ok zaključite sami...Aleksandar kao i mnoge vodje sveta treba ili trebalo bi da ovo i što je sada a to i klimatsko koje upozorava mislim da bi tome prvenstveno trebalo obratiti paznju i rude, rudnike, vodu ostavit i onako kako priroda zahteva, nalaže traži
Starac_Foco
(--)
2024-05-29 10:13 AM
Kao i obično pišes nekim nerazumljivim jezikom, premda ponekad se sa tog naloga javlja neko ko piše savrseno razumljivo. Kao da ga koriste 2 osobe?

Nebitno, ali šta 'oćeš od Aleksandra i klimatskih promjena? Kad bi se sve i jedna fabrika u Srbiji zatvorila, uljucujuci i npr fabriku zenskih gaca u Arilju, i svi sadasnji radnici u industriju se poceli baviti uzgojem malina (koje, usput receno, i pri sadasnjem obimu proizvodnje se ne prodaju lako) šta bi se desilo po pitanju klimatskih promjena? Ništa, u Srbiji bi klima ostala ista, i ako postoji trend njene promjene, i to bi ostalo potupuno isto, jer bar 90% tih promjena je u rukama Boga ili prirode a ne covjeka.

Tačno je da bi nestankom industruje se tu i tamo lokalno zagadjenje smanjilo, ali to nema veze sa klimom generano gledano. A pogotovo se po pitanju promjene klime (tj sprečavanja promjena, jer izgleda to je cilj) ništa ne bi desilo sire gledano, Balkan, Evropa, svijet.

I šta je uopste cilj sprečavanja promjene klime, osim politicki da se narodu dodatno guli koza nekakvim porezima, koji će, ko biva, da služe da se spasi planeta?

Evo i ja aktivno ucestvujem u spasavanju planete (ne bas svojom voljom) i tako što su mi se na rucunima za gas tokom zime poceli pojavljivati iznosi i po $50 mjesecno kao carbon tax. Kao da ja imam neku opciju da ne grijem kucu (u Kanadi!) ili da je grijem necim sto, ko biva, ne utice na planetu?

Cime drugim da je grijem, suncevom energijom u Kanadi u januaru? Vecina novihih kuca ovde čak i nema odzak da se grijem drvima, a i kao bi imao, gorenje drveta za istu kolicinu toplote daleko vise steti planeti nego gorenje gasa. Ovo kažu oni sto spasavaju planetu.

Mogu se ja grijati i strujom, ali kad bi svi presli sa gasa na struju, ovde kod mene jedini mogući izvog te ogromne kolicine dodatne struje bi bile gasne elektrane, koje trenutno pokrivaju vrsnu potrosnju. Pa bi tako umjesto iskoristenja gasa od 95% kad gori u mojoj peci za centralno grijanje, njegovo izgaranje u elektranama koje prave struju bilo sa efikasnosti od u vrh glave 60%. Pa onda dok ta struja dodje do mene, izgubi se još 10%...

Elem, planeta bi se spasavala tako što se iskoristivost gasa kad gori smanji sa skoro 100% na 50% :). Aferim dragi spasioci planeta, ima li neki absurd koji vam još nije pao na pamet?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-29 01:11 PM
Клима и време нису исто.

Неке значајне чињенице:

- Међу метеоролозима/климатолозима у свету не постоји консензус по питању промене климе, а бројне чињенице показују да је климатских промена било и ранијим периодима историје Земље, кад није постојала индустрија.

- Метеорологија је релативно млада наука, стара нешто више од 280 година.

- О променама климе може да се говори поређењем параметара два узастопна периода (рецимо по 30, или 50 година сваки период). Не може да се тврди да се клима мења само на основу уочених промена параметара времена током неколико узастопних година.

- У метеорологији је познато да постоје и тзв. аномалне године, о чему се зна и из историје, а после таквих година, атмосферска циркулација изнад датог региона се постепено враћа у уобичајено стање.
Starac_Foco
(--)
2024-05-29 09:27 PM
Jole, ja sam dovoljno star da mogu reći da zaista izgleda da je zadnjih 50 godina doslo do izvjesne manje promjene u klimi, makar tamo gdje sam rođen, živio 30 godina i i dalje često idem i dosta vremena provodim.
Radi se o mjestu gdje nikad nije bilo neke industrije koja zagadjuje.

Ali šta s tim, klima se oduvijek minjenjala ako se gleda duzi vremenski period.

Nekad je i Sahara bila zelena, i nije se tamo trava osusila zbog fabrickih dimnjaka. Nekad je u Sibiru bilo znatno toplije, i isto tako nije zahladilo zato što je sunce zaklonio smog iz fabrickih dimnjaka i auspuha... Itd.

Cijela prica o spasavanju planete zbog promjene klime (uzmimo da se to zaista dogadja), i da na ovom svijetu nema prece stvari a ni troska od toga, je cista farsa.

Ako je neka visa sila odlucila da nivo mora u narednih nekoliko stotina godina poraste recimo za metar, uz silna odricanja i troskove, mi, svekoliki dunjaluk na zemlji, bi možda mogli da uticemo na to da ne bude bas cijeli metar već 99cm... I uzelo bi nam bar 100 godina napora i nerazumno velikih troskova da to ostvarimo. Sto bi mi to radili i zbog čega? Potopice Veneciju? Mi je sigurno nećemo spasiti, a čak i kad bi mogli uz silna i nerazumna odricanja, sto bi mi to radili? Boli me kita, nek je potopi, šta onda? Bilo je potopa i ranije...
Tehnicar
(Tehnicar)
2024-05-30 09:53 AM
Ono sto je važno za postavljenu temu je to što se AV, svabov who sljedbenik, jako dobro uklapa u CO2 agendu, pa je sprovodi po Srbiji, ne gledajuci nas sopstveni interes, već interes tamo neke globalisticke države u povoju.

Tako i polagano podrivanje EPS-a ima za cilj prelazak na zelenu energiju, tj. povecanje cijena struje, ionako siromasnom narodu.
Tako nam neki kumovi i brnabicke brace Igori, dobijaju ogromne pare iz budjeta za skupe i nesvrsishodne vjetroparkove, minicetrale, suncane kolektore . . . , koje će da placaju poreski obveznici.

Jeste, slično se dogadja i u Canadi, ali ne vidim to kao opravdanje.
I ovdje se borimo (mi konzervativci) protiv ove sulude jasminove politike.

I na kraju, u vezi klimatskih promjena. Nema nikakvih naučnih dokaza da CO2, kojeg je trenutno 0.04% u atmosferi, značajno utice na otopljavanje. U sustini, blagi porast CO2 povoljno utice na biljni svijet i prinose zitarica, pa je tako i Sahara dosta ozelenila u posljednjih nekoliko decenija.
Pad CO2 ispod 0.02% bi znacio katastrofu za biljni svijet, a tako i za sve nas.

Danasnje nagle promjene vremena, tornadi, poplave, nagla zahladjenja su posljedica globalnog geoinzinjeringa, koje se sprovodi već dugo vremana.
Kao i sa spasonosnim k-inekcijama, za većinu ovo spada u teorije zavjera, ali sve je ociglednije da je i to jedna teska istina.

Brazil je odnedavno zabranio kemijska zaprasivanja iz aviona. Ima da se nadje na youtubu, koga zanima.

dr-mors
2024-05-30 12:55 PM
Starac_Foco
(--)
29. maj 2024. u 10.13
Kao i obično pišes nekim nerazumljivim jezikom, premda ponekad se sa tog naloga javlja neko ko piše savrseno razumljivo. Kao da ga koriste 2 osobe?
====

Ne, ovaj prvi od jeadan do pet je originalni tupko, koji placa donekle pismenijeg suflera...
Starac_Foco
(--)
2024-05-30 02:17 PM
Tehnicar
(Tehnicar)
30. maj 2024. u 09.53

Jeste, slično se dogadja i u Canadi, ali ne vidim to kao opravdanje.
I ovdje se borimo (mi konzervativci) protiv ove sulude jasminove politike.

****

Kakvi konzervativci, sve je to isto. Je li se npr tokom korone poglavica iz Ontarija (Doug) i po cemu razlikovao od vrhovnog poglavice Juse, po pitanju suludih mjera? Nije. Je li se po nečemu razliku sad? Jok, oni su jarani, zajedno lelemudaju okolo i postavljaju kamene temeljce za fabrike baterija po Ontariju koje će se praviti o tvom i mom trosku... Oni su ti ahbabi, samo se malo razlikuju u po obimu stomaka, nešto kao Stanlio i Olio...

Zato kad su bili zadnji izbori u Ontariju ja nisam glasao za Doug-a već za neku nikad čuo lijevu partiju, koja je može biti neki ekvivalent one sto je bila u Srbiji, „Otis'o si sarmu prob'o nisi”... Znam ja da je to bio bacen glas, ali kad bi bar 10% glasaca koji redovno izlaze na izbore glasalo tako, onda bi se sve kanadske poglavice koje su ili na vlasti ili imaju sanse da dodju na nju poceli da pitaju, a šta ćemo sad, narod se izgleda poceo opasuljivati?
Tehnicar
(Tehnicar)
2024-06-02 12:14 PM
Ništa nije 100%, Doug Ford je mufljaros i posebna prica.
Pijer i konzervativci predstavnici u federalnom perlamentu, Daniel Smith, predsjednica Alberte i . . . , to je već nešto drugo.
Za mene, oni obecavaju i nisu ahbabi sa jasminivim svab-globalistima.

 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.