Forums : Politika

 Comment
Шта сада чинити након резолуције о Сребреници?
D-Man
(U prolazu)
2024-05-23 01:19 PM
Дакле, резолуција је прошла са 84 гласа за. Нама је за утеху да већина чланица УНа није подржала резолуција (нису били за) али, на жалост, само је 19 држава било против.

На тих 19 држава треба гледати као на истинске пријатеље. Међу њима су, наравно, Русија и Кина али, исто тако, и Мађарска, Куба, Никарагва, Сирија, Мали и Белорусија те 10 мањих држава којима се, свакако, морамо дивити јер су одолели притисцима неких великих сила.

Али, да видимо и ко је то гласао против. Дакле, све наше комшиије са изузетком Мађарске.
Хрватска, Македонија, Црна Гора, Албанија БиХ (муслимански део који је гласао у име целе БиХ), Бугарска па чак и Руминија што ме заиста шокирало.

Оне силеција попут САД, Велике Британије, Француске, Намачке, итд. нећу ни да наводим.

Шта, дакле, сада након резолуције? Да ли ће медији у Србији сада само да величају чињеницу да преко 100 држава није гласало за резолуцији и то представљају огромним успехом док ће званича политка Србије и даље да у госте прима представнике непријатељских држава као да се ништа није десило? Прилично сам сигуран да ће управо то бити оно што ће се дешавати.

Међутим, оно што се под хитно мора учинити је следеће:

1) Влада Србије да изда јавно саопштење у којем ће позвати све грађане Србије да не посећују Хрватску, Црну Гору, Турску и Албанију где српски туристи остављају прилично новаца сваког лета. Туристичка сезона управо почиње и позив на бојкот тих држава итекако има смисла што ће све оне, осим вероватно Турске, осетити.

2) Пошто је муслимански део Бих (тзв. Федерација БиХ) прекршила Дејтонски споразум и фактички избрисала и Србе и Републике Српску из БиХ, покренути иницијативу за мирну поделу БиХ. Где ћеш већи доказ од овог што се десило у вези са овом резолуцијом када су се муслимани дрзнули да представљају целу БиХ и то на штету Срба који је тамо конститутиван народ.

3) Издати саопштење Европској Унији да Србија себе једноставно више не види ни као кандидата за пријем у УН а камоли као могућег члана.

4) Послати протестну ноту свим државама које су гласале за резолуцији и у то јој протестној ноти их питати да ли су се кад запитали како то да Немци који су побили преко 20 милиона људи нису геноцидан народ, како то да Хрвати нису геноцидан народ а побили су преко 800 хиљада Срба у Јасеновцу и другим српским стратиштима током Другог светског рата те како их уопште није срамота да Србе проглашавају геноцидним народом због недоказаног броја од 8000 убијених ВОЈНИКА у Сребреници где ниједна жена, дете или старци ниси побијени те указати и на чињеницу да је у грађанском рату у БиХ убијено око 100 хиљада људи међу којима је били и више десетина хиљада Срба.

5) Јавно изразити жељу за приступ у БРИКС.

6) Косово и Метохију прогласити окупираном територијом од НАТО савеза.

7) Са Хрватском, муслиманским делом БиХ, Црном Гором, Македонијом и Албанијом прекинути све односе. Не желим да у детаље образлажем зашто али они који разумеју ће свакако схвати а они које не разумеју њима не вреди ни обајшњавати.

Онај ко жели може да настави са идејом шта Србија треба сада одмах да учини. То што сам ја навео изнад је минимум у овом трентуку.

CEKAC
2024-05-23 01:31 PM
Šta učiniti?

Možemo samo sjesti i plakati.
Politika je predvidjanje. Ako realno predvidis, znati ćeš i sto učiniti.
Vucic je sada u.ro motku totalno.
Nazalost predvidio sam rezultat...
intrigue
2024-05-23 01:48 PM
Д-Ман ,
То би отприлике било то .
Слажем се .

Мада , најпре ће опет бити као и пре .
Та чињеница да преко 100 држава није гласало За ће се прогласити као наша победа (нема концензуса) ...борба председника Вучића као нешто величанстевено ...
И наставиће се даље .
Да се ради , гради итд.

Ти матори не лупетај више части ти .
Ето ти си знао , ти паметан ...баба Симана је знала шта ће се десити .
То што се десило ни 25 Вучића није могло спречити .
ofarbaniboy
(varim)
2024-05-23 01:54 PM
Ustaša cekac je nova baba vanga prEznajem...niko al niko osim njega nije mogao ni da sanja da će ovo da se dogodi...ni vucic...taj se nadao da će na kraju i nemacka da glasa protiv...
Samo ne reche ustaša a šta je Srbija mogla da uradi...evo da sam ja recimo predsednik Srbije,poslao bi nekog idiota sa arenom kosuljom drecavih boja,tregerima i naocarima kao danca od tegle i poruchio bi im da me boli qrac za njihovu deklaraciju...rezultat bi bio isti ako ne i bolji od ovoga...a i posledice bi bile iste...ovo je prvi korak...sad slede potezi gde će nemci da nam pokazu kako prolaze oni koji naprave genocid...
Zabole njih sto je predsednik vucic isto bi prošli taman da je papa predsednik...
Nama ostaje ono sto pricam 20 gidina...da izgradimo ruske baze i da se spremimo da pishkimo krv...
Rusi su rekli šta će nam svet bez Rusa...mi da kažemo koji će nam qrac balkan bez Srba..
PS.Da i da Srbi obore vladu u cg...cisto onako usput...
dr-morsBelow viewing treshold. Show

dr-mors
2024-05-23 03:05 PM
CEKAC
23. maj 2024. u 13.31
Šta učiniti?

Možemo samo sjesti i plakati.
Politika je predvidjanje. Ako realno predvidis, znati ćeš i sto učiniti.
Vucic je sada u.ro motku totalno.
Nazalost predvidio sam rezultat...
=======

svaka ti cast na „pogodjenom predvidjanju”, naročito kada je u pitanju
P.icousti-Nagib...

Uzgred, koga ovde u srbiji boli qyratz, šta su oni pederi usvojili.
A inače, usvojili su samo za inat, P.icoustom pededru, naravno,jer im je pre svega mnoooooogo sipicantan..

D-Man
(U prolazu)
2024-05-23 03:18 PM
„И наставиће се даље.”

Intrigue,

Током привх 10ак година Вучићеве владавине смо стално слушали причу о нашим Западним партнерима и како смо успели да питање Косова и Метохије поново вратимо на дневни ред.
Ок, нема проблема, то је политика и ја као обичан смртник немам довољно информација зашто су се неке ствари одвијале баш тако како јесу.

Међутим, задњих пар година све је више и више Вучићевих наступа у којима често понавља како смо преварени, како нас вуку за нос и сматрају будалама (што је сваком нормалном Србину било јасно и пре 10 и пре 20 и пре 30 година).
Дакле, по логици ствари, више никако не би смело да дође до повратка приче о Западним партнерима, неопходности уласка у ЕУ и сличном аргументима којима се Вучић стално служио.

И ово гласање је управо Вучић дигао на највиши могући ниво и то са пуним правом. Да ће се сада величати прича о победи Вучића у УН то је и врапцима јасно и ја свакако одајем признање сваком оном ко је било шта учинио да већи број чланица УН не гласа за ту резолуцију.

Све је то у реду али ја једноставно не могу више да верујем да ћемо ми за седмицу или две на све ово гледати као да се није десило и да ћемо наставити причу о Западним партнерима и пријатељима.
Тај воз је прошао ако ни због чега другог а онда због тога што ће нас управи ти фашисти стално подсећати на ту резолуцију.
Ето, видећете ускоро какав ће циркус бити у БиХ где ће муслимани по сваку цену хтети да укину Републику Српску управо због те резолуције.

Дакле, ако ми и хоћемо да заборавимо, непријатељ нам неће дозволити да заборавимо то гласање.
geriatrikus
(zvakac karamela)
2024-05-23 03:37 PM
Тако је, Дман. Ако ништа, макар неко самопоштовање да стекнемо!
А ма колико коштало, тако се стиче и поштовање од других маколико се трудили да то не покажу.
Србија нема шта изгубити! Она није партнер, једино обесправљени непоштовање слуга на кога ће се стављати само нови намети.
А може постати...макар некоме. Овако је никоме.
dituartu
(eng)
2024-05-23 03:40 PM
Дакле, ако ми и хоћемо да заборавимо, непријатељ нам неће дозволити да заборавимо то гласање.
---------------------
Dogadjaji koji uskoro dolaze iz pravca Ukrajine će biti takve magnitude da će im zadnja stvar na pameti biti da Srbiju podsecaju na glasanje.

Alo ljudi ovo je potpuno neobavezna rezolucija niko nije duzan da je se pridržava.
vacuum
2024-05-23 03:57 PM
Тако је диртуату, шта дижете панику и кукате „нисмо геноцидан народ”, нормално да нисмо, коме се правдати.

Иначе дман, чим Вучић оде да отвори сљедећу самопослугу (инвестицију) ето опет спомињања „западних партнера” не сикирај се.

Србија као што тражи одпризнавање тзв Косова сада може повући признанње БиХ.

А муслимани у БиХ, јадна им мајка ако се овоме радују, не знају да су обично куче на повоцу „запда” и само потрвдили пропаст своје босније.

Иначе Иран (наш врсни „пријтељ”, који је узгред наоуражавао Босну, а онај генерал што га амери убише и био у босни 90-их) је гласао за. Иначе и Хамасови борци су клали Србе по босни.
bezdomniBelow viewing treshold. Show

bezdomni
(maestro)
2024-05-23 04:00 PM
D2 šta to tako golemo uskoro dolazi iz Ukrajine napisi da i mi znamo.
dituartu
(eng)
2024-05-23 04:03 PM
Zašto da pišem slepcima kad ne vide da procitaju. Besmisleno je.
dituartu
(eng)
2024-05-23 04:04 PM
Pricati gluvima a ne cuju i pisati slepcima da vide šta piše, ...priznaćeš stvarno nema smisla.
CEKAC
2024-05-23 04:17 PM
Kada čitam ove vase postove, dodje mi da placem. Vidim svi ste solidno obrazovani, zbog čega bih od vas ocekivao sasvim drugaciju reakciju od ove „ko ih j.be”.
Pa nije tako moj srpski narode. Možda ste svi skupa zalutali na forum s politickim temama.
Ne može sve biti „ko ih je.ej”. Pogledajmo malo oko sebe, a naročito sebe. Sto je to da u svijetu imamo ovakav uzasan tretman? Je li to Rusija. Kina? Pa nismo bas uvijek bili prebliski Rusima. Znali smo često u našim odnosim D s njima radimo. ali s figom u dzepu. Ponekad i otvoreno protiv, a odnos svijeta prema nama nikada nije bio za nas povoljan.
Možda je zlo u nama, a mi to ne vidimo. Možda trazimo grijesnog jarca, a to smo mi sami. Za svakog covjeka, koji nije dobar sa svojim komsijama, neće biti dobar ni sa kim.
Inače, kako rekoh politika je umjetnost predvidjanja. Tko to ne umije - gubi...
dituartu
(eng)
2024-05-23 04:27 PM
Možda je zlo u nama, a mi to ne vidimo.
-------------------
Znaci zlo je u narodu koga su skoro istrebili 1914 pa onda opet 1941.
Neverovatno kako smo zli a to samo covek koji predvidja može da vidi, mi obični smrtnici teško.
CEKAC
2024-05-23 04:27 PM
Werba

Uzgred, koga ovde u srbiji boli qyratz, šta su oni pederi usvojili.
A inače, usvojili su samo za inat, P.icoustom pededru, naravno,jer im je pre svega mnoooooogo sipicantan..
----------------------------------------------------------------------

Ako želiš da sviras u nekom orkestru, moras svrati melodiju koju svi sviraju. Svaku pogresnu notu svi oko tebe cuju i cijene ili da ne znaš svirati, ili da sviras drugu melodiju. Srbija je dio svijeta. Taj svijet ima neka pravila kojih se manje vise svi pridržavaju. Mi namecemo neka svoja. Dobra ili klosa - svejedno. Cinimo disharmoniju u svjetskim odnosima. Ne može tako. Budimo pametniji...
vacuum
2024-05-23 04:35 PM
Да сам модератор бановао бих те за ово „зло у нама”.

Хајде нам то објасни како је то „зло у нама” шта не видимо мајке ти.

Исто као кад силеџија костантно најаше на некога па га малтретира и школи сваки дан, можда би се овај треба запитати „можа сам је крив што ме малтретира”? Нем а везе што је овај бахати паихопата који нема осјечаја.
vantikaBelow viewing treshold. Show

vantika
2024-05-23 04:46 PM
Влада Србије да изда јавно саопштење у којем ће позвати све грађане Србије да не посећују Хрватску, Црну Гору, Турску и Албанију где српски туристи остављају прилично новаца сваког лета.
...

Slazem se 1000%, ali je i Kanada glasala ZA a ti smrdo mali sjedis u istoj..radis, trosis placas takse i namete.
Imaš li onda obraza i stida TI serendati sa tim svojim tackicama šta bi se trebalo i kome srpski „turista” ostavlja sopstvene pare?

Yebote,koji mali smrad trebaš biti i lično napisati ovo a sam si 1000 puta vece gofno od tog „srpskog turiste”?
CEKAC
2024-05-23 04:49 PM
dituratu

Znaci zlo je u narodu koga su skoro istrebili 1914 pa onda opet 1941.
Neverovatno kako smo zli a to samo covek koji predvidja može da vidi, mi obični smrtnici teško.
-----------------------------------------------------------------

Ne odlucuje narod, nego lideri.
Narod nitko ne pita. Niti u Srbiji, niti u drugim zemljama. Narod su ovce za sisanje.

Kada već spominjes ratove, sjetimo se kako su poceli. Prvi s Gavrilom, a drugi s generalom Simovicem.
Norveska je ostala netaknuta i nitko joj danas ne prigovara zbog Kvislinga.
vantikaBelow viewing treshold. Show

vantika
2024-05-23 04:52 PM
CEKAC, prije sto bi ti se takođe nahebao sviju i familije, da te kulturno pitam:
Objasni molim te to: Vucic u5rao motku

Starac_Foco
(--)
2024-05-23 05:17 PM
Zanimljivo je da su sve azijske zemlje koje su nastale raspadom SSSRa, i uglavnom su muslimanske (Kazahstan, Kirgizstan, Uzbekistan, Tadzikistan, Turkmenistan, Azerbejdzan) ili bile uzdrzane ili nisu glasale...

Avganistan nije glasao.
Albanija je bila za.
Alžir je bio uzdržan.
Andora za.
Angola uzdržana.
Antigva i Barbuda protiv.
Argentina uzdržana.
Armenia - Jermenija uzdržana.
Australija za.
Austrija za.
Azerbejdžan nije glasao.
Bahami uzdržani.
Bahrein uzdržan.
Bangladeš za.
Barbados uzdržan.
Belorusija protiv.
Belgija za.
Belize nije glasao.
Benin uzdržan.
Butan uzdržan.
Bolivija nije glasala.
Bosna i Hercegovina za.
Bocvana uzdržana.
Brazil uzdržan.
Brunej za.
Bugarska za.
Burkina Faso nije glasala.
Burundi uzdržan.
Cabo Verde - Zelenortska ostrva za.
Cambodia - Kambodža uzdržana.
Cameroon - Kamerun uzdržan.
Canada - Kanada za.
Centralno-afrička Republika nije glasala.
Čad za.
Čile za.
China - Kina protiv.
Columbia - Kolumbija za.
Comori - Komori protiv.
Congo - Kongo uzdržan.
Costarika - Kostarika za.
Cote D' Ivore - Obala Slonovače uzdržana.
Croatia - Hrvatska za.
Cuba - Kuba protiv.
Ciprus - Kipar uzdržan.
Češka za.
Demokratska Narodna Republika Koreja protiv.
Demokratska Republika Kongo protiv.
Danska za.
Džibuti za.
Dominika protiv.
Dominikanska Republika uzdržana.
Ekvador za.
Egipat za.
El Salvador za.
Ekvatorijalna Gvineja uzdržana.
Eritreja protiv.
Estonija za.
Esvatini protiv.
Etiopija uzdržana.
Fidži za.
Finska za.
Francuska za.
Gabon uzdržan.
Gambija za.
Gruzija uzdržana.
Germany - Nemačka za.
Gana uzdržana.
Grčka uzdržana.
Grenada protiv.
Gvatemala uzdržana.
Gvineja uzdržana.
Gvineja Bisao za.
Gvajana za.
Haiti uzdržan.
Honduras uzdržan.
Hungary - Mađarska protiv.
Island za.
Indija uzdržana.
Indonezija za.
Iran za.
Irak za.
Irska za.
Izrael nije glasao.
Italija za.
Jamajka uzdržana.
Japan za.
Jordan za.
Kazahstan uzdržan.
Kenija uzdržana.
Kiribati uzdržani.
Kuvajt za.
Kirgistan nije glasao.
Laos uzdržan.
Letonija za.
Liban uzdržan.
Lesoto uzdržan.
Liberija nije glasala.
Libija za.
Lihtenštajn za.
Litvanija za.
Luksemburg za.
Madagaskar uzdržan.
Malavi za.
Malezija za.
Maldivi uzdržani.
Mali protiv.
Malta za.
Maršalska ostrva nisu glasala.
Mauritanija za.
Mauricijus nije glasao.
Meksilo uzdržan.
Mikronezija za.
Monako nije glasao.
Mongolija uzdržana.
Montenegro - Crna Gora za.
Maroko nije glasao.
Mozambik uzdržan.
Mjanmar za.
Namibija uzdržana.
Nauru protiv.
Nepal uzdržan.
Nizozemska - Holandija za.
Novi Zeland za.
Nikaragva protiv.
Niger za.
Nigerija uzdržana.
North Macedonia - Severna Makedonija za.
Norvška za.
Oman uzdržan.
Pakistan za.
Palau za.
Panama uzdržana.
Papua Nova Gvineja uzdržana.
Paragvaj uzdržan.
Peru uzdržan.
Philippines - Filipini udržani.
Poljska za.
Portugal za.
Quatar - Katar za.
Republika Koreja za.
Republika Moldavija za.
Rumunija za.
Ruska Federacija protiv.
Ruanda za.
Sveti Kits i Nevis uzdržani.
Sveta Lucija uzdržana.
Sveti Vinsent i Grenadini uzdržani.
Samoa nije glasala.
San Marino za.
Sao Tome i Principe protiv.
Saudijska Arabija za.
Senegal za.
Srbija protiv.
Sejšeli uzdržani.
Sijera Leone za.
Singapur za.
Slovačka uzdržana.
Slovenija za.
Solomonska ostrva uzdržana.
Somalija nije glasala.
South Africa - Južna Afrika za.
South Sudan - Južni Sudan uzdržan.
Spain - Španija za.
Sri Lanka uzdržana.
Sudan uzdržan.
Surinam uzdržan.
Sweden - Švedska za.
Switzerland - Švajcarska.
Sirija protiv.
Tadžikistan uzdržan.
Tajland uzdržan.
Timor-Leste nisu glasali.
Togo uzdržan.
Tonga nije glasala.
Trinidad i Tobago uzdržan.
Tunis za.
Turkmenistan nije glasao.
Tuvalu uzdržan.
Turska za.
Uganda uzdržana.
Ukrajina za.
UAE uzdržani.
UK - Velika Britanija za.
Ujedinjena Republika Tanzanija za.
US - SAD za.
Urugvaj za.
Uzbekistan nije glasao.
Vanuatu nije glasao.
Venecuela nije glasala.
Vijetnam uzdržan.
Yemen - Jemen za.
Zambija za.
Zimbabve nije glasao.

geriatrikus
(zvakac karamela)
2024-05-23 05:29 PM
Вјероватно ће ово што ћу написати бити већини бесмислено, мени је задивљујуће и мислим да има везе и са могућим ставом Србије у вези са свим догађајима. Одмах да кажем да Вучића, који ми није нимало симпатичан и што није тајна, не можемо кривити за ово. Не знам шта су неки д њега очекивали, ја нисам ништа и не зато што је то Вучић, већ зато што је ово дио процеса који потпуно отворено и очигледно траје већ 30 и више година, а не толико очигледно вијековима.
Шта сам хтио рећи: Доналд Трамп за неких мање од сата организује митинг у Јужном Бронксу! Јужни Бронкс је дио Њујорка, иначе далеко „најплављи”(постотак демократа) крај Америке. У Њујорку је у току суђење Трампу, желе по сваку цијену да га елиминишу, а он им пред носом организује такав митинг.
Ово може урадити или тотални лудак или изузетно паметан и храбар човјек.
Демократи стрепе, окрећу масе да игноришу митинг, да растуре, изазову проблеме.
Лично очекујем да митинг буде веома успјешан, да Трамп за собом окрене огромну масу црнаца и лупи шамар онима што сво зло по свијету раде(не искључујем ни Републиканце из овога, мада нису ни близу подмукли као ови први)
Мислим да Србија мора заузети чврст и некомпромисан став по неким питањима,поготово односу према савезницима и душманима и без обзира на тешкоће и лабилност оних који то треба да проведу и подрже, да истраје до краја.
geriatrikus
(zvakac karamela)
2024-05-23 05:44 PM
Сматрам да би се Србија морала посебно и адекватно захвалити за подршку
Румунији, Бугарској, Македонији и Црној Гори. Специјалну захвалност упутити Турској, Ирској, Италији и Ираку...и имати то увијек у виду.
Грчка је гласала адекватно, очекивао сам да ће гласати ЗА, а мало сам разочаран ставом Кипра.
bezdomniBelow viewing treshold. Show

bezdomni
(maestro)
2024-05-23 06:07 PM
Napisao sam već ranije ovo pa evo još jednom.
Ovo sa ovom rezolucijom nema puno veze sa Srebrenicom nego sa ovom situacijom gde samo Srbija mala i nemocna drzi ledja Rusiji koja je tenkovima provalila u bratsku zemlju kojoj je 91 dala garancije usmene i pismene da joj garantuje teritoriju ako isporuci sve nukije.
Ovo moje je i Lavrov danas potvrdio posle glasanja da se na Srbe vrsi pritisak zbog prijateljsva sa Rusijom .
Videcemo sledeće poteze Rusije kada krenu akcije rasturanja Srpske, isplata ratne odstete itd na osnovu ove rezolucije.
Bojim se da će Rusi reci sami ste se uvalili u nevolju mi vam ne možemo pomoći.
CEKAC
2024-05-23 06:16 PM
Ne zaboravite:

Još uvijek se primjenjuje „sto za jednoga”...
bezdomniBelow viewing treshold. Show

bezdomni
(maestro)
2024-05-23 06:25 PM
HoboBelow viewing treshold. Show

Hobo
(Pacifing by force)
2024-05-23 06:32 PM
Drugovi to je vama vasa borba dala ...da sa puta neskrenete ...i da cuvate bratstvo i jedinstvo kao zenicu oka svog. Nema potrebe da se nervirate zbog Srba kad to niste.
ofarbaniboy
(varim)
2024-05-23 06:50 PM
Pa ja glas izgubih pricajuci da je zlo u vama ustašo...
Inače ja preskacem da te bilo šta kulturno pitam i odma' prelazim na onaj sladji deo...
Power12345
2024-05-23 07:02 PM
Шта сада чинити након резолуције о Сребреници?
--------

Ja bih da se predloži da svi Srbi preispotaju ko jee naredio da se puca na zarobljen i nedužan narod i za te i takve progon iz zelmlje Srbije
vacuum
2024-05-23 07:44 PM
Надам се да ће наша држава на челу са врлим вођом одмах наручити пар хиљада возила из концерна Фолксваген (за потребе полиције и других служби), да се извини Швабама за ово цимање по Њујорку.

П.С. Нека их неко обавијести да је и Шкода филијала VW-а.
Erich_von_Daniken
(Konobar)
2024-05-23 07:53 PM
u vezi lojave nakaze power

Tebe, lojavi smradu, treba protjerati iz Srbije(ako živis u njoj) a to mjesto gdje si bio, dobro dezinfikovati lojem da se vise nikad ne vratis tamo!
CEKAC
2024-05-23 09:18 PM
Gle, odjednom svi postadose strucnjaci.
Pa kada ste takvi strucnjaci da vam postavim jedan lako rjesiv problem.
Ipak moram mali uvod.

Kao opravdanje za donosenje rezolucije kažu da je to najveci zločin od II sv. rata.
Pa da se prisjetimo:
gradjanski rat u Libanonu;
gradjanski rat na Kipru;
gradjanski rat u Etiopiji;Rat u Egiptu;
gradjanski rat u Bosni i
konacno Kosovo.

Ako je zločin u Srebrenici opravdan razlog za donosenje rezolucije
o genocidu u svim spomenutim ratovima bilo je daleko vise zrtava, mahom civila, žena, djece, s preseljem ogromnog broja stanovnistva, pa nikada nikom nije palo na pamet da te zločine kvalificira kao genocid.

I konacno sto je zajednicko svim ovim ratovima?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-05-23 09:20 PM
Drago mi je da vidim komentar D-man-a. Postovanje.
Zao mi je sto je su anonima i drina1 trajno banovani.
Mislim da pridajemo veci značaj samoj rezoluciji nego sto je potrebno.
Pusticu da prenoci.

Kompletan tekst finalne verzije rezolucije sa dva amanmdana.

- Potvrđujući svoje snažno protivljenje nekažnjivosti za genocid, zločina protiv čovječnosti, ratnih zločine ili drugih kršenja međunarodnog humanitarnog prava i međunarodnog prava ljudskih prava, i naglašavajući u ovom kontekstu odgovornost država da okončaju nekažnjivost i, u tom cilju, da temeljno istraže i gone, u skladu sa svojim relevantnim međunarodnim pravnim obavezama i svojim domaćim pravom, osobe odgovorne za takva djela, kako bi se izbjeglo njihovo ponavljanje i tražio održivi mir, pravda, istina i pomirenje, u čemu je potrebno učešće preživjelih, kao i članova porodica

Pozdravljajući važan napredak koji su međunarodni sudovi postigli posljednjih godina u pogledu borbe protiv nekažnjivosti i osiguravanja odgovornosti za genocid, zločina protiv čovječnosti, ratnih zločina i drugih zločina ostvarene kroz sistem međunarodnog krivičnog suda,

Prepoznajući u tom pogledu poseban doprinos Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i naglašavajući važnost spremnosti međunarodne zajednice da preduzme kolektivnu akciju preko Vijeća sigurnosti, u skladu sa Poveljom, i od slučaja do slučaja kako bi se dodatno osigurala odgovornost i sprječavanje genocida,

Individualizirana odgovornost
Ponavljajući da je krivična odgovornost prema međunarodnom pravu za zločin genocida individualizirana, nije kolektivna i da se ne može pripisati nijednoj etničkoj, vjerskoj ili drugoj grupi ili zajednici u cjelini,

Uzimajući u obzir ulogu specijalnih savjetnika generalnog sekretara za sprječavanje genocida i odgovornost za zaštitu, te ističući važnost redovnih brifinga o kršenju ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog prava, kao i o govoru mržnje i poticanju u ranog podizanja svijesti o potencijalnom genocidu,

Konstatujući da procesuiranje osoba odgovornih za genocid i druge međunarodne zločine u nacionalnim pravosudnim sistemima, uključujući Sud Bosne i Hercegovine, i Međunarodni sud za bivšu Jugoslaviju, kao i Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove, ostaje centralno mjesto u procesu nacionalnog pomirenja i izgradnje povjerenja te za obnovu i održavanje mira u Bosni i Hercegovini, te prepoznajući da je snažna regionalna saradnja između državnih tužilaštava od suštinskog značaja za poticanje mira, pravde, istine i pomirenja među zemljama u regionu,

Ponavljajući nepokolebljivu predanost održavanju stabilnosti i njegovanju jedinstva u različitostima u Bosni i Hercegovini.

Napominjući da će 2025. godine biti obilježena trideseta godišnjica genocida u Srebrenici, u kojem je izgubljeno najmanje 8.372 života, hiljade raseljenih, a porodice i zajednice razorene,

1. Generalna skupština donosi odluku da 11. juli proglasi Međunarodnim danom sjećanja i obilježavanja genocida 1995. godine u Srebrenici i da se obilježava svake godine;

2. Osuđuje bez rezerve svako poricanje genocida u Srebrenici koji je historijski događaj, te poziva države članice da sačuvaju utvrđene činjenice, uključujući i kroz vlastite obrazovne sisteme razvijanjem odgovarajućih programa, takođe s ciljem sjećanja kako bi se spriječili poricanje, iskrivljavanje te pojavljivanje genocida u budućnosti;

3. Također bez rezerve osuđuje radnje koje veličaju osuđene za ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i genocid od strane međunarodnih sudova, uključujući odgovorne za genocid u Srebrenici;

Identifikacija žrtava
4. Naglašava važnost završetka procesa pronalaska i identifikacije preostalih žrtava genocida u Srebrenici kako bi im se omogućio dostojanstvena sahrana te se poziva na nastavak krivičnog gonjenja protiv počinilaca genocida u Srebrenici koji se tek trebaju suočiti sa licem pravde;

5. Poziva sve države da se u potpunosti pridržavaju obaveza prema Konvenciji o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida, i međunarodnog običajnog prava o sprečavanju i kažnjavanju genocida uz uvažavanje relevantnih odluka Međunarodnog suda pravde;

6. Traži od generalnog sekretara da uspostavi program informisanja pod nazivom „Genocid u Srebrenici i Ujedinjene nacije”, počevši djelovanje sa pripremama za obilježavanje 30. godišnjice, a također se traži od generalnog sekretara da skrene pažnju na rezoluciju svim državama članicama, organizacijama sistema Ujedinjenih nacija i organizacijama civilnog društva;

7. Poziva sve države članice, organizacije sistema Ujedinjenih nacija, druge međunarodne i regionalne organizacije i civilno društvo, uključujući nevladine organizacije, akademske institucije i druge relevantne zainteresovane strane da obilježavaju Međunarodni dan, uključujući posebna obilježavanja i aktivnosti u znak sjećanja i odavanje počasti žrtvama genocida u Srebrenici 1995. kao i odgovarajuće edukacije i aktivnosti podizanja javne svijesti.
vacuum
2024-05-23 09:35 PM
Ван теме:
Анонима банован, хвала богу да се неко сјетио.

„Грацка раја” који је ономад прижељкивао велику експлозију у Бањалуци и назвао читаву Српску историју лажном а ликове хуљама (тим ријечима) је требао бити банован прије 15 гпоина.

Похвално.
Tehnicar
(Tehnicar)
2024-05-23 09:53 PM
Rezolucija o Srebrenici je projektovana od strane vucicevih nato jarana, da se srusi Rep. Srpska, nakon što je Srbija na celu sa vucicijem uspjesno odradila dobar posao i pustila KiM niz vodu.

Sve sto gledamo je majstorska gluma (tu mu skidam kapu) prevejanog prevaranta i sibicara, koji sve poraze prikazuje uspjesima i ličnim samozivljem.

Uskoro gledamo pad RS, dok nam vucici maze oci sa novom predstavom o nevidjenom uspjehu Srbija -EXPU27.

Naravno, nato jarani nastavljaju svoje projekte uz pomoć svoga izvrsitelja radova, poslije skore pobijede na demokratskim izborima.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-23 10:08 PM
Power12345,

>'Ja bih da se predloži da svi Srbi preispotaju ko jee naredio da se puca na zarobljen i nedužan narod i za te i takve progon iz zelmlje Srbije'
- - -

А ја бих предложио да ти објасниш ко је то у Сребреници пуцао на nedužan narod ?
vacuum
2024-05-23 10:20 PM
Шта кажеш Чекач, највећи злочин од другог свјетског рата, знаш ли ти да је само Вијетнамски рат био послије II свј. рата. Тамо није било злочина?!?
Да не спомињемо доле Јужну Америку, Салвадор, Никарагву и друге.
CEKAC
2024-05-23 10:47 PM
vacuum

Nisi dobro procitao. Naglasio sam gradjanski rat.
Šta je s Kiprom?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-23 11:16 PM
D-Man,

Шта сада чинити ?

Не губити време, него заједно са Русијом припремити резолуције о:

- геноциду који су над српским народом починиле Аустрија и Немачка током I С.Р.-а;

- геноциду који су починиле Немачка и НДХ над српским народом током II С.Р.-а;

- геноциду који је починила Немачка током II С.Р.-а над многим народима у Европи;

- геноциду који је починила Немачка током II С.Р.-а над руским и осталим народима СССР-а.

* Окренути се БРИКС-у не таласати више ону глупу мантру о ЕУ (ноја нема алтернативу). Ионако ће нам уводити разне санкције и постављати услове које Србија и Република не могу да прихвате.

* Објавити да Србија напушта тзв. 'Отворени Балкан', јер је то очигледни парадокс.

* Размотрити повлачење поруџбине о куповини 'Рафала', док још није потписан уговор о томе. Ионако би они били неупотребљиви у случају евентуалног сукоба са неком земљом чланицом НАТО-а.

vacuum
2024-05-24 01:45 AM
Ови медији у Србији и јутарњи ме опасно нервирају, оглашавају „нисмо геноцидан народ”... нормално да нисмо, нико није ни ракао да јесмо, коме се човјече правдаш!!!

Иначе од 193 земље члана само 83 су гласале за, не могу се „УЈЕДИЊЕНЕ нације” ни око једног геноцида сложити. Тема геноцида у човјечанству би требала бити 100/100.
Power12345Below viewing treshold. Show

Power12345
2024-05-24 02:24 AM
Jocko
pravila rata,Konvencije , borba, borbe i ako bi neko poštovao pravila profesionalnog vojnika i ratovanja sve bi to izgledalao sasvim drugačije.

(Rusi su to pokazali sa nemcima i bitka oko Staljingrada.)
Srbi- Muslimani u BiH su isto pleme,isti ljudi , loza i što je dobro poznato od vremena Turcizma .
Gradjanski rat, ratovi i ta mržnja kao i sad se samo razvlači, proteže i čeka momenat - noć .
Prljav je vazduh i smrad se širi a taj naš i napaćeni narod ljudi Srbi,Hrvati,Muslimani čekaju ponovo nekog vodju u selu, gradu i ta golgota reč Bratsva jedinstva i ljubavi kao da tamo nikad nije ni bila ili ne postoji .
Zakon, zakoni jedne Države i koja vojsku ima zna i šta znači Ženevsia konvencija.
Draga braćo Srbi
Vojnici, Ratnici i svi vi koji zemlju branite ili ste branili znate šta znači vojnik a šta vounik fukara
LP

geriatrikus
(zvakac karamela)
2024-05-24 06:26 AM
Од истине се не може побјећи. Геноцид се десио: https://youtu.be/rsnQbYpT-yU?si=arWIejZt4FT1TTgy
Tubby
2024-05-24 06:30 AM
Британска империја коју су водили енглези су за 40гд побили 165 милиона индијаца, за то још нису одговорали Енглеска која је главни кривац за то. Економски антрополог Jason Hickel и његов коаутор Dylan Sullivan објавили су чланак у угледном академском часопису World Development. У извештају, научници су проценили да је Индија претрпела 165 милиона смртних случајева због британског колонијализма између 1880. и 1920. године. „Ова цифра је већа од укупног броја смртних случајева у оба светска рата, укључујући нацистички холокауст”, приметили су.
Starac_Foco
(--)
2024-05-24 08:45 AM
Ako se posmatra brojem stanovnika po državama koje su bile ZA, za rezoluciju nije glasalo ni 30% svjetske populacije, od čega je jedna trecina zaista glasala ZA, jedna trecina pod pritiskom, a jedna trecina i nije znala za šta glasa... Tako da zacas od onih 43% dodjes do 10%...
D-Man
(U prolazu)
2024-05-24 09:37 AM
„Slazem se 1000%, ali je i Kanada glasala ZA a ti smrdo mali sjedis u istoj..radis, trosis placas takse i namete.
Imaš li onda obraza i stida TI serendati sa tim svojim tackicama šta bi se trebalo i kome srpski ”turista„ ostavlja sopstvene pare?”

Vantika,

По ко зна који пут доказујеш не само да си покварен, безобразан и дрзак већ и да си бескрајно глуп.

Не постоји коментар у којем си ти изнео неко своје виђење одређене ситуације већ ти је сваки коментар понављање оног што велики ВоЏа каже или ради.
Али, ова резолуције код мене није изазјвала никакву мржњу према Вучићу и оном шта је он радио јер је ова резолуција била уперена против целокупног српског народа па сам тако, наравно, подржавао и Вучићеве напоре да што мањи број држава гласа за.

Е, сад, видиш, уколико Вучић данас или сутра јавно каже управо оно што сам и ја рекао (како би српски туристи требали бојкотовати Хрватску, Црну Гору, Албанију и Турску) ти ћеш бити први на овим истим дискусијама и величаћеш те Вучићеве речи.

Ето, управо у томе је разлика између тебе и мене. А то што и мене и друге називаш смрадом а модератор ти такве ствари толерише, то је, заиста, проблем модератора који твоју вулгарност, дрскост и безобразлук не може да реши.
Међутим, нема везе. Сваки твој коментар доказује твоју болесну агресивност која произилази само из чињенице да си очигледно глуп и неотесан и неспособан за било какву нормалну комуникацију са другима.

Настави и даље а модератора морам да питам због чега ти дозвољава да чиниш то што чиниш јер твој циљ није дискусија већ минирање сваке теме а зашто је то тако мислим да сам већ одговорио изнад.
На модератору је да заведе ред у овој кафани.
D-Man
(U prolazu)
2024-05-24 09:51 AM
Јоцко,

Подржавам све што си написао и слажем се са твојим предлозима. Нарочито ми је занимљив онај последњи о отказивању наруџбе Рафала јер је нешто што би свакако одјекнуло у целом свету.

Што се тиче отвореног Балкана и Брикса, и ти и ја и још неколико особа у овој кафани је о томе већ говорило већ много пута.

ЕУ и Нато државе (осим Мађарске која ме заиста позитивно изненађује) су се оголеле до коске. Њихове намере и подлост чак више ни Вучић не може да сакрије јер је чак и он више пута рекао како смо преварени. Не, нисмо ми обични људи преварени јер ми на њихове преваре указујемо већ годинама па и деценијама већ је преварен Вучић који им је беспоговорно веровао.

Не знам да ли је Вучић куповао време или је заиста био бескрајно наиван али се надам да ће сада јасно и гласно кренути путем којим је већ одавно морао да крене. Међутим, познавајући Вучића, већ сутра ће опет почети прича о нашим Западним партнерима и то је оно што ми највише смета.

Иначе, након овог гласања надам се да ћу Вучићу и Влади Србије постати јасно да више никад, ама баш никад, не смеју да гласају против када је било која друга резолуција уперена против интереса Русије и Кине.
Да будем искрен, уопште се не бих изненадио да је Русија била уздржана пошто је Србија пар пута гласала против Русије у последње две године али је Русија доказала да је велики пријатељ Србије и да може да схвати малу државу коју притишћу велике силе.
Међутим, од сада па надаље, ту више нема било каквог размишљања. Нама су Русија и Кина једини спас јер је, надам се, данас и оним најнаивнијим у Србији постало јасно да су нам и ЕУ и Нато крвни непријатељи.

geriatrikus
(zvakac karamela)
2024-05-24 12:15 PM
„...za rezoluciju nije glasalo ni 30% svjetske populacije, od čega je jedna trecina zaista glasala ZA, jedna trecina pod pritiskom, a jedna trecina i nije znala za šta glasa... Tako da zacas od onih 43% dodjes do 10%...”
------------------------------------------
Ако знамо да свака владајућа партија има и опозицију и да је њена бројност неких око 40% од укупног броја гласача испада да није ни цијелих 6% гласало ЗА. Ако знамо да и од њих многи гласају из разлога лојалности партији, а не и из личних убјеђења, онда се број становника планете који су искрено за ту резолуцију не прелази ни 2%...
Хајде људи да укључимо мозгове, нађемо неки модус да и ових 2% елиминишемо! Фочо и ја смо свој допринос несебично дали, сигуран сам да ће неко изнаћи и за то рјешење.
Tubby
2024-05-24 12:20 PM
Da li ste primetili nešto?
Nemacki zločini su UVEK nacisiticki, nikada nemacki
Madjarski zločini su UVEK fasisticki, nikada madjarski
Hrvatski zločini su UVEK ustaški, nikada hrvatski
Srpski zločini, i ako su nemerljivo manji i po brojnnosti i po brutalnosti od gore pomenutih, UVEK su SRPSKI zločini!
Dakle samo se kod SRBA ide na izjednacavanje zločina sa CELOM nacijom
Da li mislitre da je to slučajno?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-24 12:39 PM
D-Man,

>'Иначе, након овог гласања надам се да ћу Вучићу и Влади Србије постати јасно да више никад, ама баш никад, не смеју да гласају против када је било која друга резолуција уперена против интереса Русије и Кине.'
- - -

N.B. Вероватно си хтео да кажеш да не смеју да гласају ЗА када је ...

Узгред, Белорусија је такође гласала ПРОТИВ ове резолуције, а Србија је пре пар година, скривено од очију јавности, два пута донела одлуке и неочекивано објавила да се придружује санкцијама против те земље. Зна се ко је донео такву срамну одлуку, а БрнабићКА проследила и СНС-влада беспоговорно аминовала. Као и онај ку*тон Спајић (у ЦГ), Вучић је тада „објаснио” да се Србија само ускладила са ставом ЕУ. (Идиии!?)

Подмукли недорасли дечко, „суперман” без кичме и му*а, сад јадикује да су нам неке земље лажни пријатељи, да су нам заболе нож у леђа, а не пада му на памет да се осврне на сопствене курвинске одлуке према другим земљама. А у медији његови (и СНС) ботови одзвањају: „свака част Вучићу, сад се види ко су нам пријатељи”.

Култ мутне личности Александра Вучића нам се свима обија о главу.
Поновио бих питање:
Зашто је на ову седницу ГС УН морао да оде Председник А. Вучић, а не неко способнији и бољи у дебатама ?

(Пре поласка на пут, А.Вучић је изјавио да ће оно што ће говорити пред Генералном Скупштином УН „ући у историју”.)
Tubby
2024-05-24 12:49 PM
Jocko ... sad će ići ona stara i svima nama DOBRO poznata ... „ kad AV prica bracha Grim zapisuju”
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-24 01:13 PM
Tubby,

Фатају белешке, да остане за покољења. ;)
D-Man
(U prolazu)
2024-05-24 01:25 PM
„N.B. Вероватно си хтео да кажеш да не смеју да гласају ЗА када је ...”

Jocko,

Суштина је да никад не бисмо више смели да глазамо за било коју резолуцију која је против интереса Русије и Кине. Дакле, свако гласање, без икаквог устезања, онако како одговара интересима Русије и Кине.

Србија се жестоко обрукала када је гласала против интереса Русије и Белорусије а, у праву си, све је то било по директиви Вучића.
Слепо трчање за ЕУ нас је довело више пута у ситуацију да се окренемо против интереса оних који су увек штитили наше интересе. Такве ствари се више не могу дешавати.
Starac_Foco
(--)
2024-05-24 01:26 PM
Evo još malo statistike... Ispade da je procenat nuklernih sila koje su glasale ZA prakticno isti kao procenant država koji je glasao ZA - 44%... ili 4 of 9. 4 su bile za, 3 su bile protiv, jedna je bila uzdrzana, a jedna nije glasala. Ovi zadnji su malo busy ovih dana, pa valjda nisu imali kad da dodju...
D-Man
(U prolazu)
2024-05-24 02:06 PM
Прашина око резолуције у Сребреници се још није ни слегла а министар одбране БиХ Зукан Елез је већ пожурио са поруком тетка Нати да им званично пошаљу позив за учлањење у НАТО и да НАТО створи своју базу у БиХ. Дакле, нису чекали ни један једини дан!

Уколико дође до тог позива, а не сумњам да хоће, муслимани у БиХ ће донети одлуку о приступање БиХ НАТО савезу исто онако како су поступили и са разолуцијом о Сребреници када су потпуно игнорисали став Срба и, самим тим, прекршили и тзв. Устав ВиХ. Кажем ''такозвани'' јер га муслимани крше како хоће а Запад им, наравно, гледа кроз прсте.

На Додикову изјаву да ће Република Српска у року од месец дана тражити мирну поделу БиХ, америчка амбасада у Сарајеву изјављује да нема сецесије РС и да РС може да постоји само у саставу БиХ те да БиХ није никаква унија два ентитета већ је БиХ наследница СР БиХ која је постојала у СФРЈ. И онда, цинично и покварено кажу нека Додик покаже изјаве америчких званичника где траже укидање Републике Српске. Јбт, није шија, него врат!

Па само гласање у ГШ УН где је БиХ гласала за резолуцију у Србреници је директно рушење и укидање Републике Српске јер БиХ никако није могла гласати за пошто су Срби били против.

Оно што највише боли је управо тај цинизам америчких силеџија. Страшно је шта раде и колико желе не само да нас понизе већ и да нас униште.

Приступ БиХ НАТО пакту па макар био и илегалан је смрт за Републику Српску. НАТО база у БиХ те чланство БиХ у НАТО савезу би потпуно одсекло Републику Српску од Србије а исто тако и од било каквог утицаја Русије или Кине на то подручје. Ни Русија ни Кина једноставно неће ратовати против НАТО савеза у корист Републике Српксе и то не можемо ни очекивати.

Е, сад, онемогућивање Републици Српској да има било какав утицај у БиХ је истовремено и шамар Србији а, исто тако, и изазов.
Popaj
2024-05-24 02:19 PM
Tubby
24. maj 2024. u 12.20

Da li ste primetili nešto?
Nemacki zločini su UVEK nacisiticki, nikada nemacki
Madjarski zločini su UVEK fasisticki, nikada madjarski
Hrvatski zločini su UVEK ustaški, nikada hrvatski
Srpski zločini, i ako su nemerljivo manji i po brojnnosti i po brutalnosti od gore pomenutih, UVEK su SRPSKI zločini!
Dakle samo se kod SRBA ide na izjednacavanje zločina sa CELOM nacijom
Da li mislitre da je to slučajno?
********************************************************************
Tubby,
Interesantno zapazanje, hvala!
Tubby
2024-05-24 03:07 PM
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-24 04:15 PM
D-Man,

>'Уколико дође до тог позива, а не сумњам да хоће, муслимани у БиХ ће донети одлуку о приступање БиХ НАТО савезу исто онако како су поступили и са разолуцијом о Сребреници када су потпуно игнорисали став Срба и, самим тим, прекршили и тзв. Устав ВиХ. Кажем ''такозвани'' јер га муслимани крше како хоће а Запад им, наравно, гледа кроз прсте.'
- - -

Постоји непрекидна линија њиховог игнорисања Срба у БиХ, КОНСТИТУТИВНОГ народа и у време СР БиХ, као и сада у дејстонској БиХ. Одлука о одцепљењеу (дакле, сецесији) ондашње СР БиХ из Југославије је такође била донесена против воље Срба. Коспонзорство предлога декларације о „геноциду” у Сребреници и гласање у ГС УН је противзаконито (неуставно) и лажно представљање садашње БиХ. И овај предлог Елеза упућен НАТО-у је наставак игнорисања ентитета, Републике Српске.
Унитаристичко понашање муслиманских лидера је константа и подржано је од Америке, Немачке и Британије, тако да им Дејтонски Споразум служи по потреби, а у ствари, све више је сличан превари какву су извели и са Минским Споразумима, или као што су потписали Резолуцију СБ УН 1244, а касније је кршили.
D-Man
(U prolazu)
2024-05-24 05:29 PM
Jocko,

Све је то тачно али је питање да ли ми уопште можемо било шта учинити поводом тога.

Можда би Република Српска требала тужити државу БиХ Међународном суду правде с тим да та тужба буде паметно написана а не да буде глупост као оно питање Бориса Тадића у вези отцепљења тзв. Косова.

Тужба за тужбом, нема нам друге. Вероватно је грешка када стално мислимо да нећемо имати никакве користи од тога и онда прелазимо преко свега.

Додик се натеже са Шмитом који јесте нелегитиман Високи представник али се нешто не сећам да је РС написала тужбу. Ја не видим како би било који надлежан суд одбио тужбу РС јер је све јасно што се тиче Шмита.
Наравно, питање је који је то суд надлежан за једну такву тужбу (то би нам могао објаснити неки правник).
Seeb-VN1700Below viewing treshold. Show

Seeb-VN1700
2024-05-24 07:13 PM
Da su Rusi braca i prijatelji rekli bi Srbima da gledaju svoj put i buducnost u interesu Srbije, a da politicka i moralna podrska Rusima neće puno pomoći koliko će Srbima odmoci.
Rusija se još od Oktobarske revolucije ne uklapa u svjetske standarde i tokove.
Amerikanci su morali u 2. svj. ratu dati naoruzanje Rusima da bi se pobjedila Njemacka. Ustvari Engleska i Francuska nisu smjeli da izgube jer su Amerikancima bili duzni velike pare.
Rusija jeste velika država ali ovaj put ima mnogo naroda i država protiv sebe.
Putin je sad ponovo nudio zavrsetak rata, ali pravi rat nije još ni poceo.
Velika i prevelika greška je Rusa rat u Ukrajini.
U otvorenom ratu sa Amerikom nemaju sanse ali rat protiv svih ovih država koje su u Natu, Rusi i Srbi nemaju nikakove sanse.
Recimo primjer najmoderniji tenk danas ima Juzna Koreja, kosta mnogo para. E sad nagradno pitanje:
Koliko su Poljaci narucili tih tenkova?
Zašto će Poljacima toliko najmodernijih tenkova?

Što se tiče ove rezolucije i tog cirkusa, da je USA htio da glasanje prođe sa „za rezoluciju” bilo bi oduceno tako.
Svim komsijama blizim i daljim (osim Madjarske) je naređeno da glasju „za”.
Vucic i kompletna vlada bi trebali dat ostavku na sve funkcije po hitnoj prceduri. Za vrijeme njegovog mandata i njegove politike to je doslo na dnevni red. Nije smio dozvolit da uopce dodje do glasnja u skupstini UN. Smijesno je bilo Vucicevo izlaganje i ponasanje.
Nema nikovog smisla to što se dogodilo u Srebrenici nazivat genocidom. Srpski narod u Srbiji i u Bosni sa tim nema bas nikove veze.
Radilo se odmazdi i ratnom zločinu.
Srbija je pogrijesila samo u tome sto nije sudila pociniocima i odgovornima za taj zlocim, a trebalo je to učinit.

Ali radi se ustvari o odvajanju Srbije od Rusije, radi rata koji je u pripremama.

-
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-05-24 11:42 PM
Prenocilo je pa da podijelim svoja razmišljanja:

1. Procitao sam rezoluciju vise puta i nigdje se ne pominje Srbija ni Srbi. Sem termina genocid i broja u recenici „Napominjući da će 2025. godine biti obilježena trideseta godišnjica genocida u Srebrenici, u kojem je izgubljeno najmanje 8.372 života” za takvu rezoluciju bi glasala vecina Srba.

Naravno ne u skupstini UN, jer je upitno zašto se to stavlja pred UN danas. I motiv onih koji stavljaju.

2. Ne svidja mi se sto je Vucic nepotrebno isticao zastavu i indirektno pretvorio glasanje u glasanje protiv Srbije i Srba. I izgubio. Mislim da je on glasanje svatio lično kao osudu njegovih rijeci i dijela. Recimo mijenjanje imena ulice u Bulervar Ratka Mladica. Ne znam ko je naredio, ali znam da general nije procesuirao nalogbodavce i pocinitelje zločina. I ukaljao svoju cast i cast srpskog vojnika.

3. Vucic je u pravu da rezolucija neće donijeti ništa novo ni dobro, i da će povecati podjele. Cinjenica da je predstavnik BiH ILEGALNO glasao ZA bez odluke predsjednistva BiH neće biti dobra za BiH.

4.Otvaranje ove pandorine kutije je kao uklanjanje kraste prije nego sto rana zaraste. Prokrvari.

Mislim da je najbolji komentar jedne rumunske poslanice: „Pustite Balkan na miru”. Da nam ne „pomazu” mi bismo davno nasli neki modus zajednickog zivota i okrenuli se buducnosti. I ucili u skolama da je ratni zločin zlo.

Šta dalje?
1. Ne mislim da su neke državne izjave ili note zemljama potrebne. Niti korisne. Ko mari sam će lično odluciti šta će raditi.

2. Treba osnovati komisiju koja će utvrditi tačan broj poginulih i poimenice imenovati vojnike armije BiH i civile, mjesto i datum smrti ako nisu poginuli u Srebrenici. Palamudjenje tipa „rođen u Sarajvu živim u Americi i sahranjen u Srebrenici” ili 20 sahranjenih su još živi, treba zamijeniti tacnom listom. Broj sigurno neće biti Seseljevih 350 niti nečije 750 pomenuto ovdje. Ali u interesu Srba je da se utvrdi tačan broj. Bez liste ostaje „najmanje 8372”.


e_da
(oʞɐdoɐu)
2024-05-25 12:08 AM
Glasao protiv Srbije Linheštajn. Ajde!?Država koja ima manje stanovnika nego Pančevo i nema svoju istoriju i jezik već govore nemački, jezikom osvajača. Fuj!
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-25 12:22 AM
Pjer,

Прво и основно је да се ратни злочин у Сребреници НЕ може сврстати у геноцид. На основу те обмане следе и следиће сви остали наступи, тужбе и захтеви муслиманских лидера у БиХ и „међународне заједнице”.

Чињеница да је припремање ове „резолуције” вршено у тајности скоро годину дана, показује какве су праве намере и планови, као што су неки од муслиманских представника већ изјавили - проглашење Републике Српске геноцидном творевином и Србије одговорном за „геноцид”, па и потраживање ратне одштете (!?). З
Због тога ово што су измували на ГС УН представља увертиру и, без обзира што им је некако успело да „резолуција” буде усвојена, Србија и Република Српска ће морати да се припреме за правно и политичко раскринкавање целог подмукло смишљеног сценарија, као и за покретање дебате у УН за геноцид почињен над српским народом у I и II С.Р.-у. (Наравно, истовремено кад и Русија).
Не би смело да се сувише одуговлачи, док су још свежи утисци „аргумената” и изговора подносилаца и коспонзора ове „резолуције”, тако да то треба повезати и једним ударцем убити две муве - обезвредити ту „резолуцију” и поставити основе за тужбу против починилаца геноцида из I и II С.Р.-а. Наиме, искуство нам је показало да наша политика праштања без извињења и катарзе наших непријатеља не доноси њихово освешћење, већ смишљају нове начине да нас подјармљују и проглашавају кривцима за оно што су они починили нама.
Popaj
2024-05-25 04:25 AM
e_da
Glasao protiv Srbije Linheštajn. Ajde!?Država koja ima manje stanovnika nego Pančevo i nema svoju istoriju i jezik već govore nemački, jezikom osvajača. Fuj!
*********************************************************************
E_da,
Fuj tojfel, to su oni koji su prodali SLOBODANA MILOSEVICA kao djukelu?
Popaj
2024-05-25 04:57 AM
Vacuum,
Nema veze sa BOSNOM PONOSNOM?
vacuum
2024-05-25 05:10 AM
С овим нема... било, НЕ ПОНОВИЛО СЕ!

У памет се Срби.
Power12345
2024-05-25 09:14 AM
da me neko pogrešno ne razume ...po meni Svi koljači, ubice i nije bitno koje su nacije ili dal su to Srbi nad Srbima..Moraju se krivično gonit i kako god neko musliman , katolik ili srbin ..tim i takvim se mora stati na rep..
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-05-25 10:30 AM
Jocko,
Zašto Srbija da se pripremi kad Srbija nema veze sa Srebrenicom? To pitanje je riješeno. Mislim da Vučić manipuliše i koristi rezoluciju za ličnu promociju.
Srebrenica je pitanje RS. Od toga šta će se dalje desiti, zavisi razvoj dogadjaja. A o tome ćemo kad bude. Ko god je izBIH pritisnuo dugme, glas Srba ga ne može smijeniti. Ali mu je svako novo imenovanje garantovano odbijeno.
Već sam prije rekao da insistiranje na riječi genocid Bošnjacima donosi štetu. Ne znam detalje, ali dva Bošnjaka sa ovog foruma su „poginula”. Vjerovatno oko u raspravi oko genocida.
Idemo dalje.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-25 01:20 PM
Pjer,

>'Zašto Srbija da se pripremi kad Srbija nema veze sa Srebrenicom? To pitanje je riješeno. Mislim da Vučić manipuliše i koristi rezoluciju za ličnu promociju.'
- - -

Твоје питање је сасвим умесно, али треба да се узме у обзир и следеће:

- Pолитички представници Бошњака већ неколико година инсистирају на одговорности и кривици не само Републике Српске, него и Србије; поједини су о потраживању ратне одштете (од Србије) говорили и пре 2010, а о томе су говорили и последњих месец-два.

- Бошњаци захтев да Србија плаћа ратну одштету заснивају на уопштеном ставу Трибунала за ратне злочине у Југославији и Међународног Суда Правде, да „Србија није крива, али да није довољно урадила да спречи ”геноцид„”.
Хиперстазирањем дела тог става '… није урадила довољно да спречи „геноцид” ', манипулативно натурају став да Србија треба да плаћа одштету.

- Немачка, Британија и САД вуку потезе који воде ка поступној промени Дејтонског Споразума, гушењу и укидању ингеренција Републике Српске, међународно признатог ентитета, и његово свођење на симболичан назив за територију на којој живе Срби, као национална мањина (сиц!) у БиХ.

- Повезано са тим, пошто је Србија потписница и један од гараната Дејтонског Споразума, а уједно пријатељ Русије (којој неће да уведе санкције), Немачка, Британија и САД подржавају све што води, и/или буде водило слабљењу (економском, војном, …) Србије, стварању њене лоше репутације на међународном плану и ремећењу њених веза са Републиком Српском и Русијом. Због тога ће, као средством притиска, подржати захтев политичких лидера Бошњака да Србија плаћа ратну одштету.

Зато мислим да је Вучић пропустио прилику да, бар у пар реченица, истакне оно о чему смо овде разговарали СЕКАС и ја - да Србија није била учесник у том грађанском рату, да није наредила извршење било каквих ратних злочина и (у то време) није знала да се он десио у Сребреници. Такође је пропустио да напомене да нису пронађени недвосмислени докази да су политичко руководство и војни врх Републике Српске издали неко наређење да се стрељају заробљени муслимански борци.
***

>’Srebrenica je pitanje RS. Od toga šta će se dalje desiti, zavisi razvoj dogadjaja. A o tome ćemo kad bude. Ko god je izBIH pritisnuo dugme, glas Srba ga ne može smijeniti. Ali mu je svako novo imenovanje garantovano odbijeno.’
- - -

Досадашња пракса је била да се о захтевима, оптужбама, клеветама и сл. говори кад се оне десе, а не чим се уочи да се оне спремају. Таква пракса је показала своје слабости и мора да буде напуштена, одн. замењена превентивним реаговањима и акцијама које руше клевете и лажне оптужбе већ у самом зачетку.

С обзиром да се наставља понашање муслиманских лидера (и на војном плану) као да ентитет Република Српска не постоји, а Комшић чак отворено каже да мишљење политичара из Републике Српске није релевантно, биће потребан гласнији протест Републике Српске и Србије (која је гарант Дејтонског Споразума).

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-25 04:18 PM
Pjer,

>'2. Treba osnovati komisiju koja će utvrditi tačan broj poginulih i poimenice imenovati vojnike armije BiH i civile, mjesto i datum smrti ako nisu poginuli u Srebrenici. Palamudjenje tipa „rođen u Sarajvu živim u Americi i sahranjen u Srebrenici” ili 20 sahranjenih su još živi, treba zamijeniti tacnom listom. Broj sigurno neće biti Seseljevih 350 niti nečije 750 pomenuto ovdje. Ali u interesu Srba je da se utvrdi tačan broj. Bez liste ostaje „najmanje 8372”.'
- - -

Изгледа да је неко имао исту идеју, јер најављују брошуру са списком живих муслимана уписаних у списак жртава у Поточарима.

ПОЛИТИКА
Субота, 25.05.2024. у 21:58

>>
Вишковић: Ускоро брошура са именима људи који су живи уписани на списак у Поточарима

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да би ускоро требало да буде издата брошура са именима свих који су наведени као жртве, а били су живи на дан отварања Меморијалног центра у Поточарима.

Вишковић је рекао да ни на једном српском стратишту нема ниједно измишљено име, што се не може рећи за Меморијални центар у Поточарима где је сада, каже, међу уписанима 87 живих људи.

Он је додао да је тај број био далеко већи, скоро 130 имена је било, али су у међувремену људи преминули.

Вишковић је поновио да се на споменику у Меморијалном центру налази и име човека чија је кућа само сто метара од тог истог центра, који је жив и здрав и сваки дан гледа на свој споменик.
. . .

https://www.politika.rs/scc/clanak/616403/Viskovic-Uskoro-brosura-sa-imenima-ljudi-koji-su-živi-upisani-na-spisak-u -Potocarima
trek_team
(biciklista)
2024-05-25 08:03 PM
Anglo-saksonski svet, koji kao ekonomska i politicka sila je u samrtnom ropcu. Razdiru ih i iznutra (milioni necivilizovanih divljaka iz zemalja treceg sveta) kao i izvana (Rusija i Kina). Zaleteli su se u Ukrajinu misleci da će ih taj rat, koji su gledali kao veliku sansu da rasture Rusiju i da, između ostalog, preuzmu prirodna bogatsva o kojima mastaju vekovima, izvuci iz trenutne svetske krize koju su sami prouzrokovali. Nakon dve godine proski ratovanja sa Rusijom Anglo-saksonski kriminalci uvidjaju da su na ivici ne samo vojnog poraza već potpune ekonoske i politicke propasti. Sada na sve nacine pokusavaju da se izvuku iz tog rata na najmanje bezbolan način, način koji će im sacuvati i obraz kao i trenutni polozaj u svetu.

Pokusali su sa nedavnim ratom na Bliskon Istoku, gde se trenutna, maloumna, americka administracija preracunala misleci da će moći da manipulise i jednu i drugu stranu. Zaboravili su da im Jese drže 90% kapitala u Americi. Uvalili su u još vece s*anje.

Sada su se setili Balkana i balkanskih naroda koje su pre samo nekih 30-ak godina sa neverovatnom lakocom napujdali jedne da druge. Tadasnji rat je bio najveci medijski dogadjaj koji se prenosio na zapadnim televijiskim stanicama 24/7. Skoro sve ostalo na Zapadu je bilo nebito u poredjenu sa varvarstvom koje se manifestovalo na Balkanu. Vojni industriski kompleksi zapadnih zemalja su se utrkivali ko će pre da proda usluge i opremu ojadjenim mazlimanima i krvatima.

Ako im je uspelo jednom, da napomenem još jednom, sa neverovatnom lakocom zašto ne probati isto opet, pogotovo ako će to skrenuti paznju svetske javnosti od propasti u Ukrajini.

Da zakljucim, sve ovo što se desava sa Srbijom tokom poslednje 2-3 sedmice ima za cilj da se otvori balkanski front, koji će Anglo-saksonski manijaci iskoristiti da se izvuku iz Ukrajine. Nisu se Anglo-saksonski dusmani setili neke tamo Srebrenice da bi se donela pravda i mir na Balkanu. Istorija im je lepo ukazala šta se desavalo kada su Srbiju razapinjali na zapadni „stub srama”. Uvak se to zavrsavalo da li lokalnim ili svetskim ratovima. A to je upravo ono sto Anglo-saksonske psihopate i prizeljkuju.

Šta Srbija sada da radi? Vrlo jednostavno, da im gura prst u oci još i vise. Da ih iritira i provocira na sve moguće nacine. Danasnji Zapad nije vise onaj isti Zapas iz 90-tih godina. Vremena su se promenila, Rusija nije vise Jeljcinova prcija, javna kuca Zapada. Zapad to zna i može samo da laje i pravi buku. Sve to im neće pomoći da spase Zapadni svet kao politicku i ekonomsku silu. Do 2028 Zapadni svet će biti potpuno potucen, i vojno i ekonomski i politicki. Velika vecina zemalja sveta će se okupiti oko zemalja BRICS-a, a Anglo-saksonskim bolesnicima će jedino preostati da kukaju do besvesti. Svaki normalan Srbin će sa uzivanjem gledati propast Babilona, Sodome i Gomore danasnjice koja je maltretirala celi svet poslednjih 125 godina. Neće vise, dosao im je kraj, ali bukvalno!
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-05-27 05:38 AM
To što Višković PRIČA je primjer palamudjenja. Govoriti treba kad se imena verifikuju. Moj prijedlog nije da fokus bude umanjenje broja za 150 koji su na spisku.

Nego da se slično tokačinom spisku napravi manji za regioon Srebrenice. Svakome od 8000 Bosnjaka i oko 3000 Srba odredi datum rođenja, mjesto, datum i način smrti. I objavi na internetu. Ako ne tačan datum i mjesto, približni datum i mjesto. Recimo „Huso Husic rođen 30 jun 1960 u Srebrenici, vojnik armije BiH, zadnji put vidjen u Srebrenici 11 jula, nestao, nema tijela”
Time će se začepiti usta jastrebovima obe strane moji manipulišu brojevima u političke svrhe. I loze narode na novi sukob.

Šta dalje? Srebrenica je stvar Srba i Bošnjaka iz BIH. Vucic treba da prestane sa pricom o tome. Pravljenje parade ispisivanjem zemalja koji su glasale protiv na beogradskoj kuli je neprimjerno. Viskovic da nalozi tuzilastvu RS da preispita da li ima neko ko je promakao. Osudom jednoga koji je recimo organizovao premjestanje tijela bi se djelom pokazalo da se zločin osuđuje na državnom nivou.

D-Man
(U prolazu)
2024-05-27 09:34 AM
„Moj prijedlog nije da fokus bude umanjenje broja za 150 koji su na spisku.”

Пјер, фокус би управо требао бити на доказивању да су у Поточарима ''сахрањени'' и људи који су живи и они који уопште нису погинули у борбама око Сребренице. Замисли да се заиста докаже да је 150 људи још увек живо а рачунају се мртвима.

Ми смо одавно пропустили шансу да објавимо колико је тачно људи стрељано. За утврђивање истине о тачном броју оних који су стрељани одавно је требала бити утрврђена државна комисија која је требала саопштити те податке.

„Šta dalje? Srebrenica je stvar Srba i Bošnjaka iz BIH. Vucic treba da prestane sa pricom o tome.”

Значи, по теби, Вучић треба да престане да прича о Сребреници јер је то ствар Срба и Бошњака из БиХ. Па, како онда гледаш на то да свако други себи даје право да говори о Сребреници (што муслимани из БиХ итекако подржавају јер говоре у њиховом интересу) а Срби из Србије не би требало!?
Заиста ме изненађујеш са неким ставовима јер ми никако нису јасни. Ти си, чини ми се, страховито наиван.

Како може бити непримерено да се захвалимо онима који су гласали против те резолуције када је та резолуција имала за циљ потпуни слом и српског народа у целини а о томе шта се желели и са Републиком Срспком и са Србијом ваља је већ и малој деци јасно!

Како је могуће да не постоји ни један једини бошњачки политичар који би позивао на мир и разум? Зар је неком заиста тешко рећи јавно: ''Ајде да гледамо у будућност а да прошлост оставимо историчарима. Ви Срби Сребреницу сматрајте злочином а ми Бошњаци ћемо геноцидом. Важно је да признате да се у Сребреници десило оно што више никад ником не сме да се деси!''

Ето, Пјер, ако се појави такав политичар међу Боњацима он ће дефинитивно смирити тензије и моћи ће се планирати неке друге ствари уместо што се стално копа по прошлости.
CEKAC
2024-05-27 05:16 PM
D-man

фокус би управо требао бити на доказивању да су у Поточарима ''сахрањени'' и људи који су живи и они који уопште нису погинули у борбама око Сребренице. Замисли да се заиста докаже да је 150 људи још увек живо а рачунају се мртвима.
------------------------------------------------------------------------

Sve sto vi sada navodite trebalo je učiniti znatno ranije. Sve ovo je post festum.
Rezolucija je izglasana. U Srebrenici zvanicno se smatra da je pobijeno oko 8000 ljudi. Le li brojka istinita ili ne, bilo je dovoljno vremena za pobijanje tog broja. Sada je sve kasno. U postupku donosenja odluka generalne skupstine nije predvidjeno pravo zalbe ili nekog drugog pravnog lijeka. Odluka o usvajanju rezolucije je konacna i nepromjenjiva. Ona kao takva ulazi u historiju, a srpski narod karakteristiku genocidnog.
Sve ove price nakon su samo melem da nam bude lakse. Te price, kao i one na sjednici nestati će poput pare, a rezolucija ostaje i veoma negativan pecat srpskog naroda za sve buduce generacuje.

Možda je upravo doslo vrijeme da se jednom osvjestimo...
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-05-27 10:34 PM
D-man,

Mislim da imamo isti cilj. Meni Viskoviceva prica smeta jer je povrsna i vjerovatno neprovjerena. Da je provjerena naveo bi bar 10-tak imena ljudi koji su bili živi nakon Srebrenice. Ovako je palamudjenje.
Za 10 godina koliko se vrti broj oko 8000 vlade RS dokumentovano niti su potvrdile niti opovrgle. Samo price.

Vucic treba da prestane da prica i pravi paradu od glasanja. I izjednacuje glas ZA sa „Srbi genocidni”. Naravno da treba da DJELUJE ako se stavi u pitanje RS. Ovo glasanje je bilo vise od Srebrenice, i naravno treba zapamtiti ko je kako glasao. I vratiti DJELOM. Ne pokretnim tekstom.

I ja mislim da je razuman dogovor da se „ne možemo dogovoriti oko kvalifikacije”. Srbi će koristiti termin ratni zločin, Bosnjaci na zalost genocid. Kažem na zalost jer mislim da time loze nove generacije i povecavaju rizik od novog sukoba. I ponavljanja zločina, sa njihove ili sa naše strane.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-28 01:36 AM
Pjer,

Вест о списку живих наводно сахрањених је био само кратак новински чланак, а списак је у брошури.
Ако узмеш у обзир да Запад и бошњачки политичари упорно тврде да је број стрељаних (!?) 8000+ муслимана, да ли мислиш да је онима из Републике Српске лако доћи до свих детаљних података о сваком од тих 8000, проверити да ли је тачан идентитет, датуме рођења, смрти, места смрти итд. Неки од живих наводно сахрањених нису у БиХ, него у Немачкој, Америци, или ко зна још где и можда су променили име.
Било је случајева да су и посмртне остатке неких Срба прогласили остацима муслимана и сахранили их у Поточарима. (Да би добили већи број стрељаних).

Међутим, ових 130-150 (из списка) је већ довољан разлог да се настави детаљнија независна провера сваког појединачног случаја, што ће вероватно бити опструисано разним политикантским придикама, говоранцијама да треба показати пијетет према жртвама, ...

Већ сам горе рекао да је главно да се није десио геноцид, а таква квалификација је настала у јеку здружене антисрпске кампање, америчко-муслиманске током трајања рата у БиХ. Термин је злоупотребљен и од тога не одустају, ни Запад, ни Бошњаци. Многи од Бошњака су свесни да је то неистина и да се цела прича о геноциду у Сребреници заснива на сплету пропагандних лажи, али није мали број ни оних који су и сами поверовали у ту причу, или је потенцирају из користољубља (надајући се одштети).
Сваком објективном аналитичару је сасвим јасно да се у Сребреници НИЈЕ десио геноцид, него ратни злочин, при чему је и број стрељаних ратних заробљеника драстично преувеличан.

Вучић је морао да реагује, јер је из изјава појединих Бошњака јасно видљив циљ свега - да се жигошу Срби, да се створи претекст за укидање Републике Српске и да се од Србије тражи одштета.
D-Man
(U prolazu)
2024-05-28 09:40 AM
Неколико дискутаната је већ рекло да је Вучић, без обзира на сву буку која се дигла, пропустио прилику да директно, на тој седници, каже следеће чињенице:

1) Оно што се десило у Сребреници не може никако бити геноцид већ ратни злочин. Тамо је стрељано толико и толико муслимана а толико и толико их је погинуло у борбама. Све друго су лажи у режији Алије Изетбеговића и Била Клинтона који је рекао да би НАТО бомбардовао Србе када би било бар 5000 жртава у том делу.

2) Зар није страшно да Немачка која је побила милионе људи у Другом светском рату, данас оптужује за геноцид Србе над којима су ти исти Немци починили геноцид?

3) Колико овде има представника држава који до сада вероватно нису ни чули за Јасеновац? Јасеновац је један од најгорих конц логора за време Другог светског рата где је побијено 800 хиљада Срба, Јевреја и Рома. То је геноцид који је починила НДХ чија је данас правна наследница Хрватска које је, занимљиво, зар не, коспонзор ове резолуције о Србреници.
Никад ни Немци ни Хрвати нису одговорали за геноцид почињен над Србима јер нисмо хтели да стварамо додатне тензије на том простору.
Данас су у Хрватској на власти наследници усташког покрета који је починио страховита зверсва у Јасеновцу и многи другим стратиштима.
Да ли знате да су чак и немачи нацисти били шокирани са оним шта се догађало у Јасеновцу? Ево и доказа (па цитирати изјаву оног немачког генерала, шта ли је био!?).

4) Како може БиХ бити уопште коспонзор резолуције када три народа у БиХ морају да се договоре о оном шта се се у име државе радити. Ову резолуцију подржава само један народ у БиХ и нелегално се крију иза имена државе БиХ. То је директно рушење Дејтонског споразума.

5) Да ли иком овде познато да је немачка амбасаа у Подгорици позвала Премијера Црне Горе и наредила му да предложе амандмане на резолуцију како би лакше навукли неке државе да гласају за резолуцију?

6) У Бих је био грађански рат где је убијено око 100 хиљада људи а од тог броја скоро трећина побијених су Срби. Тог рата није требало ни бити али су САД наговориле муслиманског вођу Изетбеговића да не прихвати мировни план са којим се он већ био у начелу сагласио.

7) Србија уопште није учествовала у том рату а да јесте тај рат би се завршио за 6 месеци.

8) Срби су створили Југославију а онда нам је Запад мучки забио нож у леђа и растурио ту државу у користи непријатеља Србије и српског народа.

Итд, итд.

Дакле, све је то могло директније уместо што је Вучић причао уопштено о великим и малим, о уценама и сличним стварима али никод не наводећи конкретно.

Неки пијанци у овој кафани ће рећи како не разумем политику али, брале, када си тако брутално нападнут онда се браниш са свим могућим аргументима. Директно и без увијања.

Овако они изгласаше резолуцију у Сребреници на основу које ће потегнути укидање Републике Српске или, у најблажем облику, промену његог имена те даље укидање надлежности.
Тзв. Косово је добило препоруку да се прими у Савет Европе а ено и НАТО их прихвати као придружене чланове Савета те организиције или како се се већ зваше та организација.

И, пазите, све се то дешава након више од 10 године великих уступака Србије Западу. Вучић нема шта није прихватио осим формалног признања тзв. Косова.

Јбг, немам воље да више пишем о таквим стварима.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-28 11:25 AM
D-Man,

Зато сам у једном претходном коментару рекао да Вучић није био довољно офанзиван и да је пропустио прилику да аргументовано разбуца предлагаче и поједине коспонзоре „резолуције” о Сребреници. Све што је говорио у данима пре одржавања ГС УН је било да ће да наступи борбено, да с њим у Њујорк не треба да иду они који ме мисле да се боре и сл., а онда је наступио некако конфузно и млако, трошећи минуте на уопштене исказе.
Ако је већ решио да он буде главни, што му и Устав Србије омогућава, онда је морао без устручавања да удара право у центар.

Овако, сад имамо ситуацију да је чаша ни до пола пуна, а више од пола празна, али је ипак усвојено да је - довољно пуна, премда је више празна. (!?)

Не свиђа ми се ни оволико post fesum хвалисање и радовање међу политичарима у Србији, јер се непотребно опет губи време на прангијање, уместо да се одмах покрену сви механизми за доказивање да се у Сребреници није десио геноцид, него ратни злочин, а да су геноцид над Србима вршиле снаге Насера Орића, као да је српски народ геноцидиран у I и II С.Р.-у.
intrigue
2024-05-28 12:17 PM
Рекох вам ја , горе на почетку дискусије . Фрка трка , борба , изгинуше на Љубином гробо...
Швабе матер им јебем .

И онда овако нешто :

NEMAČKI GIGANT STIGAO U ČAČAK, POLOŽEN KAMEN-TEMELJAC Vučić o novoj fabrici: Velika investicija, posao za više od 500 ljudi .

Још једна низу швабских фабрика .

Јебига .

пс.
има ли ово везе , мислим привреда , економија , фабрике ...са тим да су швабови били ти који су учинили баш све да се резолуција изгласа ?

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-05-28 01:21 PM
Mislim i da se slazemo da je ova rezolucija unijela nemir u sve narode u regionu, Srbe i Bosnjake posebno. Mislim da je krajnji uticaj rezolucije negativan. Vidjecemo. Ko dozivi.

Jedna mogućnost „Šta dalje?” je prestati komentarisati na internetu, na TV i stampi i fokusirati se na istorijsku obradu i naučnu analizu.

D-Man
(U prolazu)
2024-05-28 03:07 PM
''Јedna mogućnost „Šta dalje?” je prestati komentarisati na internetu, na TV i stampi i fokusirati se na istorijsku obradu i naučnu analizu.''

Пјер, можда бисмо ми то све и пустили и настојали да заборавимо (Вучић већ јесте јер је неколико дана након срамног понашања Немачке већ у даљим инвестицијама са тим истим Немцима) али друга страна сигуно неће.

Босански муслимани су том резолуцијом добили невероватан ветар у леђа и сигурно ће ићи на нову тужбу против Србије а уз то ће притискати Републику Српску да се одрекне имена а уз помоћ оног Шмита ће Србима и даље наметати неуставне одлуке које ће, гле чуда, потврђивати управо тзв. Уставни суд БиХ.

У име нових инвестицаја из Немачке и других земаља који су јавно декларисани противници Србије и Срба, ми ћемо, ако се овако настави, остати и без РС и без Косова и Метохије а онда ће, на крају баладе, доћи и завршни ударац када ће баш та Немачка повуће све инвестиције из Србије. Кад са ђаволом тикве садиш онда ти се све то обије о главу.

Због таквих ствари се није смело улазити у превелике инвестиције са својим непријатељима. И, јбт, ја на тренутак помислио како је Вучић коначно прогледао али, брале, он и даље наставља по старом.
Љубитељи његовог лика и дела ће рећи како он и даље купује време а они који га баш не цене превише ће рећи да је време одавно изгубљено јер непријатељи Србије и Срба буквално раде шта хоће и то директним ударцима у нашу главу.

Дакле, Пјер, не вреди ти тај твој предлог да се све то престане коментарисати. Ми бисмо њих можда и пустили али нас сигурно неће.
D-Man
(U prolazu)
2024-05-29 11:25 AM
Иначе, шта је тачно рекао Вучић се седници ГС УН:

Podvlačim da sam se poklonio žrtvama, teško je da se govori posle Nemačka koja smatra da je ovlašćena da daje moralne pridike. Ovo je visokopolitizovana rezolucija! Pitam vas, zašto se ova rezolucija donosi ako se radi o individualno pravnoj odgovornosti? I svi ti ljudi koji su bili optuženi, osuđeni su na zatvorske kazne, nema pojedinačnih imena.

Reč je o svemu uopšte, zašto uopšte, ako smo takvu rezoluciju doneli već 2015. godine. Zašto samo ovaj primer? Broj dva, da li ova rezolucija donosi uopšte pomirenje? Ne, nije to slučaj. Pitam stalnog predstavnika Nemačke zašto su krili sve pripreme za ovu rezoluciju, zašto je izostala inkluzivnost? Kome je potrebna ova rezolucija i zašto u ovom trenutku?

Bili smo među retkima koji su antinacistički orijentisani i platili smo veliku cenu, veliki broj Srbija je ubijeno. Zašto nismo krenuli od toga? Niko ne treba da potceni ljude u ovoj sali, jer će svi sve da razumeju. Nemačka predstavnica je rekla „mi podjednako žalimo žrtve na svim stranama”, a što niste to stavili u rezoluvicju?

Nema takve rečenice, jer to ne misle. Pitam one moćne i velike, čekam odgovor, zašto vam je bilo potrebno da vršite toliki pritisak samo protiv jedne male zemlje kao što je Srbija? Zašto ste pretili državama i članicama koje nisu htele da glasaju za ovu rezoluciju?

Ima jedna mala zemlja sa Balkana koja se ne plaši da kaže da će glasati protiv rezolucije koja će otvoriti pandorinu kutiju!

Zašto ste usvajali te amandmane, da samo još jednom prikrijete istinu? Imali smo već sve osude i presude, sada ponovo otvarate rane, jer je nekom politički potrebno. Još jednom, lično sam otišao u srebrenicu da se poklonim i položim cvet i maltene bio linčovan.

Ovde se ne radi o pomirenju, ovde nije reč o sećanjima, ovo je nešto što će otvoriti stare rane i napraviće poptuni politički haos, ne samo u regionu, već i u sali. Na kraju želim da vam dam jedan poklon, gospodine predsedniće, Znam da ne smem da raširim zastavu, ali doneću je vama!
D-Man
(U prolazu)
2024-05-29 11:50 AM
Дакле, Вучић је генерализовао и фактички ништа конкретно није рекао.

А шта је, у ствари, требао рећи (о овом су већ писали неки дискутанти тако да ћу вероватно ''украсти'' и неке њихове идеје):

1) У Сребреници се није догодио геноцид већ ратни злочин. То потврђују и историчари холокауста (па онда навести њихова имена).

2) Међународни суд за ратне злочине је у Хагу осудио Србе на толико и толико година робије док су муслимани осуђени на толико а Хрвати на толико. Тај суд је стално био под притиском САД да се што више Срба осуди како би се и на тај начин оправдало уништење СФРЈ.

3) У БиХ се водио грађански рат у којем Србија није учествовала. Да јесте, рат би био завршен за 6 месеци. У том истом рату је погинуло око 100 хиљада људи од којих су трећина Срби. За злочине над Србима ни дан данас нико није разговара.

4) Ужасно је да Немачка гура ову резолуцију а та иста Немачка је само у Другом светском рату побила милионе људи. За своје злочине над Србима, Немачка никад није одговарала!

5) Шокантно је да је коспонзор резолуције Хрватска а управо је НДХ у Другом светском рату побила само у Јасеновцу преко 800 хиљада Срба, Јевреја и Рома. Чак су и Немци били згражавани над свим оним што је чињено у Јасеновцу (па невести историјску чињеницу о томе шта је рекао један немачки генерал).

6) Ти исти Хрвати су 1995е бомбардовали срску децу, старце, жене и немоћне који су су повлачили од усташког ножа. Господо, то је био пример геноцида за који ни ова садашња Хрватска никад није одговарала. То што су они учинили и 1995е је класична дефиниција геноциа док у Србреници није страдало ниједно дете, старац ни жена.
Тамо је стрељано толико и толико људи и то је ратни злочин док је око 5000 муслиманских војника убијен у борбама око Сребренице.

7) Спонзоре и коспонзоре резолуције би требала бити срамота јер крију и чињеницу да је у околини Сребренице Насер Орић и његова банда побила око 3000 Срба пре него што се десила војна акција у Сребреници.

8) Многе државе које ће гласати за су нам рекле да су уцењивани од Немачке и САД да гласају за резолуцију. Како вас само није срамота?
Па ми Срби смо се у два светска рата борили управо против Немаца и због тога ово Немци из чине, из освете, али оно што нам никако није јасно је због чега су се САД, Француска и Велика Британија окренуле против Срба а сви врло добро знају да Срби нису почели грађански рат на територији бивше СФРЈ.

Ето, дакле, то би био историјски говор а оно што је Вучић рекао је једно велико генерализовање које је тешко разумљиво и нама Србима а камо странцима у УН.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-05-29 10:06 PM
„Ми бисмо њих можда и пустили али нас сигурно неће.”

D-man, vjerovato ćeš ti biti u pravu, no ja ipak mislim da vrijedi pokusati. I pratiti razvoj.

Prelistah Politiku i čini mi se da je danas lopta spustena. No teško je zbog:

На страници ОХР-а, уз фотографије из Доње Градине, где је Шмит у недељу запалио свећу за жртве, пише да „снага за трајни мир лежи у сећању које поштује све”.
Шмит је истог дана посетио и Козару, односно Меморијални музеј на Мраковици. Историчар Борис Радаковић, кустос у музеју, рекао је да је Шмит дошао ненајављен и да је изненадио све присутне. „Интересовао се поводом чега је изграђена ова меморијална зона, шта се то дешавало и ко је био укључен у те догађаје у току Другог светског рата”, навео је Радаковић.

Председник Скупштине РС Ненад Стевандић каже да би, да је знао за ову посету, Шмит био дочекан билбордом на којем се види како „носи венац нацистичком пилоту Молдерсу, Гебелсовом миљенику”. „То је хипокризија и политички маркетинг. Покушај да покаже неку врсту пијетета схватили смо као неискрену”
Министар унутрашњих послова РС Синиша Каран оценио је да Шмит овим гестом „покушава да опере свој образ и образ земље која је предлагач резолуције о Сребреници”.

Misli da komentari Stevanica i Karana nisu na mjestu.

Nadam se da je Smit nakon posjeta bar djelimicno shvatio zašto su Srbi burno reaguju na inicijativu Njemacke. I sto su komentari slični kao i reakcija Bosnjaka na posjetu Vucica Srebrenici. Jedan dan prijeti pa onda pali svijece. Jeste politicar, ali ipak ne ide.
D-Man
(U prolazu)
2024-05-29 11:01 PM
Пјер,

Шмит је најобичнији преварант. Ништа он ново није схватио јер он је, сасвим сигурно, добро упознат са свим шта се дешавало на Балкану у последњих 100 и више година.

Иначе, приче и Стевандића и Карана су шупље приче. Најгора је ствар што је Додик отворено претио да ће Шмит бити протеран из Републике Српске уколико тамо дође (што Додик, иначе, никако није смео да говори) а тај Шмит дође, провоза се кроз РС, оде у Дољу Градину и на Козару а у Републици Српској нико као нема појма да он долази. Сигурно су сви знали али сви сада глуме да нису!

Дакле, изјаве Додика су штетне и нико их ни од странаца ни од босанксих муслимана више не узима озбиљно.
Захваљујући Додиковим бомбастичним изјавама од којих се ни једна једина није спровела у дело, данас босански муслимани буквално раде шта хоће. И због тога су без пардона радили у УН оно што су недавно радили.
Знају да могу јер Додик стално прети из празне пушке и то већ и врапци на грани знају. Због Додикових празних претњи трпи Република Српска.
intrigue
2024-05-30 12:01 AM
Ебем му матер , није да не вуче на ту причу .
Тај Шмит је швабов , а швабови написали ту резолуцију и упрли да се изгласа .
Шмита Додо не јебе 5% , вређа га на сваком кораку ... а свако мало иде код Путка .
Наравно да је Рс главни циљ целе те ујдурме са резолуцијом .

Тако да , превише је ту асоцијација ...све вуче на то да су одлучили да казне Доду . Плашим се да је ово тек почетак .

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-05-30 08:50 AM
„Додик стално прети из празне пушке ”

I Dodik i Vucic previse pricaju. Trose energiju naroda na stvari koje se ne zavrsavaju djelom.
Kaže poslovica „Ne vadi pistolj ako ne mislis pucati. Obojica masu pistoljem, ali se čini da je on prazan.
Ako, ne daj boze, dodje do momenta da se nešto mora uraditi, biće kao sa vukom: vuk, vuk... kad tvarno bi vuk niko ne reagova.

Interesanto je zašto clanica predsjednistv BiH Cvijanovicka ne rece ni riječ.
D-Man
(U prolazu)
2024-05-30 11:25 AM
Очигледно је понашање и Вучића и Додика првенствено за домаћу јавност тј. употребу.

Додуше, Вучић не вређа странце док Додик не бира речи када говори о Шмиту, америчком амбасадору у Сарајеву и још неким сподобама.
Наравно, такав грубијански речник код многих нас изазове неко задовољство јер те сподобе реално заслужују да им се у лице каже оно што Додик говори.

Међутим, такво грубијанство очигледно не води ничем осим, као што рекох, подизању неког националног набоја домаће јавност што се онда, реално, говорећи, види и на изборима.

Још већи проблем је што данас и страни фактор а исто тако и босански муслимани добро знају да Додик само прича и да од његових претњи нема ништа.

Дакле, сигуран сам да Додик то није желео али је управо Додик довео и себе и Републику Српску у изузетно незгодну ситуацију због свог језика и празних претњи.
Самим тим, можемо очекивати да из Сарајева доћи још до већих кршења Устава БиХ на штету Републике Српске јер су видели да могу да раде шта хоће а да РС не може ништа учинити.

Даље, жао ми је рећи ово што ћу сада рећи, али дође ли, не дај Боже, до каквог оружаног сукоба у БиХ, Вучић ће учинити исто онолико колико је учинио и Милошевић током деведесетих; дакле, ништа!

Не треба нам већ доказ од догађаја на Косову и Метохији где шиптари сваки дан остварују све бољу и бољу позицију за себе а Вучић не чини ништа јер се мир мора сачувати по сваку цену. Да, слажем се са тим уколико друга страна не побољшава своју позицију разноразним акцијама на штету Србије, РС и Срба на које власт и у Србији и у Републици Српској једноставно не могу одговорити већ прихватати премене које се дешавају на штету Срба.
C_A_B_O
2024-05-30 12:40 PM
Dok imamo 'rbao kao Perutin NE TREBA nam neprijateljaaa! Za dlaku „hvali” da dosegne dno Idriza Mjatowcijail da poslaje siiina u „armiju bIh”...pa da uziva ljiljane na sinovu mezaru...SRAM te te bude NEBRATE, SRAM!

BOLJI je svaki islamski idiot koje zakoraci ovde jer je ISKREN mrzitelj ne TI, polutanski varicag
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-05-30 06:51 PM
CABO, čitam i ne razumijem. Idemo dalje.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-30 11:02 PM
ПОЛИТИКА, Четвртак, 30.05.2024. у 16:11

>>
Имају споменике у Сребреници а гласају на изборима

Од 625 Бошњака укопаних у Поточарима код Сребренице њих 78 гласало на изборима, каже Миливоје Иванишевић

Директор Центра за истраживање српских страдања у 20. веку Миливоје Иванишевић каже да је, према његовој евиденцији, од 625 Бошњака који су 2003. године наводно укупани у Меморијалном центру у Поточарима њих 78 гласало на локалним изборима 2004. године.

Иванишевић је у изјави за Срну рекао да је утврђено да су на гробљу у Поточарима покопани припадници муслиманских снага одговорни за масовна убиства Срба у сребреничким селима.

Међу њима су, каже Иванишевић, скоро сви чланови штаба Осме оперативне групе одговорни за убиства 13 мештана српске националности у селима Бљечева и Гниона, као и у заседама у Коњевић Пољу, Осмачама и Сандићима.

„Осим њих, у Меморијалном центру сахрањени су припадници муслиманских снага који су убили мештане села Опарци, Обади, Шпат, Ратковићи и Брежане, као и 47 српских цивила на Петровдан”, рекао је Иванишевић, преноси Танјуг.

Он је навео да су у Поточарима покопани и команданти источнобосанских бригада такозване Армије БиХ, али и муслимански борци од којих су страдала српска села Јежестица, Подравање, Факовићи, Каменица, Лозница, Бјеловац и Сикирић.

Иванишевић је рекао да су у Меморијалном центру као цивилне жртве из Сребренице сахрањени и припадници муслиманских снага погинули широм БиХ.

„Годинама указујем на злоупотребу меморијала и сматрам да га треба изместити, односно одвојити цивилне жртве од злочинаца. Деценијама се бавим тиме и имам листе свих укопа”, рекао је Иванишевић.

Он је указао да се читав тим људи које је окупио бавио прикупљањем доказа о измештању Бошњака са подручја Сребренице који су умрли или страдали пре јула 1995. године у Меморијални центар у Поточаре.

„Када су измештали тело једног раније преминулог и уписали га на списак укопаних у Поточарима заборавили су да уклоне споменик на коме пише да је погинуо 1992. године”, рекао је Иванишевић.
. . .

https://www.politika.rs/scc/clanak/617126/Imaju-spomenike-u-Srebrenici-a-glasaju-na-izborima
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-30 11:05 PM
Имају споменике у Сребреници а гласају на изборима

(наставак)

Он (Иванишевић) је навео да је у најмању руку бесан због чињенице да је српском народу у Генералној скупштини УН наметнут жиг геноцидности, те истакао да треба искористити све људске и институционалне потенцијале, а пре свега необориве доказе да је страдање Бошњака у Сребреници у јулу 1995. године мит.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-30 11:18 PM
Извор: АТВ
23.05.2024.
17:33

Списак лица (са фотографијама) која су жива, а уписана као жртве у Сребреници

Предсједник Републике Српске Милорад Додик показао је данас списак из ЦИПС-а на којем се налази 87 лица која су жива, а чија су имена подведена под жртве злочина у Сребреници.
. . .

https://tinyurl.com/3cw4np6d
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-30 11:22 PM
Напомена:
Да отворите списак из горњег линка, кад се спустите на насловну страну списка, кликните на квадратић са стрелицом у горњем десном делу те насловне стране.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-05-31 06:53 AM
Đukanović palamudi u Politici:
„ Вучић и наш тим у Уједињеним нацијама борили су се колико су могли, и да будемо искрени – успели су. ”
„бестидни текст никад срамније резолуције”

„Bestidni tekst” je prepisan u rezoluciji predlozenoj u parlamentu Crne Gore o genocidu u Jasenovcu.

Jedino sto je tačno u tekstu je „Ова резолуција је само ране отворила уз озбиљну претњу да додатно прокрваре.”

Ali njegov tekst radi upravo to - kopa po nezarasloj rani.
Idemo dalje.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-05-31 07:08 AM
U Oslobosjenu je britanski i americki ambasadori oglasavaju o danu bijelih traka:

Jullien Reilly: Dan bijelih traka je pomen na više od 3000 ubijenih i nestalih Prijedorčana. Među njima i 102 djece. Izgradnja spomenika ubijenoj djeci #Prijedor, kao institucionalno prihvatanje i suočavanje sa bolnom prošlošću, je korak u pravcu bolje budućnosti u Bosni i Hercegovini.

Loziona većih razmjera.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-05-31 07:25 AM
Loziona jer Oslobodjenje ne prenosi izjavu Reilly-a o zločinu na Srbima u Bradini.

Zločini ne smiju ostati nekažnjeni niti se žrtve tih zločina smiju zaboraviti. Danas se sjećamo žrtava stravičnog zločina počinjenog u Bradini. Naš zajednički zadatak je da se borimo za istinu i pravdu i tako doprinesemo trajnom miru u Bosni i Hercegovini.

Ili posjetu Jasenovcu. Čini se da se britanac trudi da bude objektivan.

https://tinyurl.com/3p7a8bw3

Na zalost ne shvata da sva ova prica NARUSAVA mir u BiH. Ili shvata?

U pamet se narode.

D-Man
(U prolazu)
2024-05-31 10:50 AM
„U pamet se narode.”

Пјер, изгледа као да ја стално коментаришем оно што ти напишеш па тако и овај пут.

Иначе, уопште ми није намера да негирам оно што пишеш јер знам да то што ти пишеш чиниш из најбоље намере. Е, сад, на жалост, многи Срби увек имају најбољу намеру и то им се врло често разбије о главу. Наивност је, генерално гледајући, једна од највећих српских мана и то се фактички односи на цели народ.

Дакле, што се тиче тога ''У памет се народе'', да, у праву си. Народ би се требао дозвати памети али о којем ми то народу говоримо!? Већем делу босанских муслимана не пада на памет да се дозову памети.

Ево једног примера. Управо из њихових редова, дакле од човека који је Бошњак, дакле босански муслиман, је дошла информација о оном што је рекао Бил Клинтон Алији Изетбеговићу у вези тога да је потребно бар 5000 муслиманских жртава да би НАТО интервенисао против Срба. Тај човек који је изнео ту информацију је био на састанку на којем се то говорило.
И, пази сад. Насер Орић са својом бандом крвника излази из опкољене Сребренице хеликоптером Унпрофора, Војска Републике Српске почиње операцију ослобађања Сребренице, улази у Сребреницу без неких великих борби, све жене, децу и старце измешта на безбедну територију.

По свему оном што се до сада могло сазнати о догађајима у Сребреници неки идиоти стрељају од 200 до 800 ратних заробљеника (ти бројеви су се увек вртели у тим неким тајним подацима који су откривени). Од тих стрељања, наводно је 120ак побијено када је један муслимански војник отео пушку чувару а онда су српски војници осули паљбу по затвореницима.
Наводно је око 5000 муслиманских бораца убијено у борбама око Сребреници када су покушавали да се пробију према Тузли.

У Поточарима је данас сахрањено преко 8800 људи! Узимајућу у вид оно о чему су разговарали Клинтион и Изетбеговић, зар не би требало да буде бар 20ак Бошњака који су требали да почну да копају по свим тим подацима. Не да би нас Србе ослободили неке кривице већ да казне и своје који су планирали Сребреницу јер је Сребреница очигледно била повод за мировну конференцију у Дејтону и крај рата.

Ето, колико има Бошњака који сумњају у цифре наведене у Сребреници? Можда један или двојица, зар не!?
Свима њима одговара та прича о геноциду и они не попуштају ни за милиметар.

Иначе, наша огромна српска грешак је што нисмо одмах истражили све што се догодило у Сребреници и објавили истину ма колико неповољна била по нас (о стрељању ратних заробљеника). Међутим, и да смо све то и објавили, питање је колико би то значило када се узме у обзир да је тај сребренички догађај очигледно планиран у некој од кухиња на Западу. Наше безбедоносне службе су подбациле али оне то никад не би хтеле да признају јер су се ти безбедњаци увек држали тако високо, као неко од кога су сви другиз зазирали и избегавали их.

Дакле, Пјер, касно је за позив да се дозовемо памети. Та резолуција је прошла у УН а ми можемо да причамо колико хоћемо од томе да су само 84 од 193 државе гласале за. Резолуција је уписана као прихваћена и тако ће остати за сва времена.

Ми морамо да радимо на томе да се Република Српска осамостали и уједини са Србијом. Да ли је то могуће? Наравно да јесте! Први корак је приступање Србије Бриксу а то може учинити и Република Српска. Уколико дође позив од Русије и Кине онда то има велику тежину.
Наравно, у овом случају можемо више помоћи очекивати од Русије због тога што Русији одговара да се и неки други делови појединих држава осамостале због саме чињенице да су и Крим и источни део Украјине одлучили да се издвоје из Украјине и приступе Русији.
Са Кином је случај другачији јер Кина вероватно не би јавно подржала Републику Српску због Тајвана.
D-Man
(U prolazu)
2024-05-31 11:37 AM
И док овде говоримо о томе шта бисмо требали чинити након ове резолуције о Сребреницу у ГС УН, морамо да поставимо и питање због чега резолуција о Јасеновцу није изгласана 2021-е године у Скуштини Србије?

О том догађају подсећа Здравко Кривокапић, кога уопште не ценим као политичара, али ми Срби се заиста морамо запитати колико нас кошта тај пут у ЕУ када у децембру 2021-е године резолуција о Јасеновцу није прошла.

У том скупштинском сазиву, СНС је имао већину али су за резолуцију гласало само 30 док 113 није гласало па резолуција није усвојена.

Иначе, та вест је те ''давне'' 2021е прошла прилично назапажено, зар не!? Толико о нама као народу а још више о нашим политичарима.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-31 01:28 PM
Pjer,

Да ли можеш да поставиш линк за ту весто о изјави Ђукановића.
intrigue
2024-05-31 01:36 PM
А тај Здравко Кривокапић , одале он одједном , како да се баш сад појави ...и зашто баш сад (кад се у ЦГ парламенту прича о тој резолуцији) ?
Јел то њему фрка да се у ЦГ не донесе та резолуција ?

Слина био , слина и остао . И он и његови „синови” Милатовић и Спајић .

А ово у вези нашег парламента и неизгласавања резолуције ...јебига , реално нема неког валидног , а још мање моралног , објашњења .
Има једно и то врло битно ...политика и политички интереси .
Нпр.
Ајд да поставиомо питање ...резолуција није изгласана тад , а да ли би је изгласали сад ?
То је врло битно и одговор на то питање би могао да нам појасни како и зашто .
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-31 03:20 PM
intrigue,

Отвори приложени линк; у 25:59 видећеш транскрипт Вучићевог одговора народном посланику Смиљи Тишми.

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-31 03:26 PM
Ево тог видеа:

https://youtu.be/znbdrxg0e0A?t=1449
intrigue
2024-05-31 04:56 PM
Знаш шта Јоцко , ја само кад видим овог ћелавог мајмуна од водитеља , мука ми припадне , без да слушам шта прича .

Јебо би му ја матер у прве две реченице које би изустио . Сташау класични .

То као прво .
А као друго , ја сам већ телефонирао о чему се ту вероватно радило ...радило се о политичкој одлуци која би 100% изазвала озбиљне проблеме за Србију .
Како у том јебеном Евроспком парламенту тако и у УН .

Дакле , човек , Вучић , отворено каже : Да ако се донесе та резолуција онда наредних 10 година не постоје ама баш никакви односи са Хрватском.
Шта би то изазвало , какву штету би Србија имала , какву штету би нам Хрватска , уз помоћ Европских и Белосветских фашиста направила ?

У другом делу изјаве стоји да се морају раздвојити емоције од политичког деловања и да се због тога не доноси та резолуција .

Ево како је овај лик морао да одговори ћалавом шупку .
Ни Вучић ни Ми у ЦГ нисмо први повукли потез , нисмо први исфорсирали резолуцију о геноциду (у којој се геноцидност качи целом српском народу о врат ) , Хрвати су ти који не само да су подржали и гласали за ту резолуцију , већ су били једни од спонзора ...

И они , као такви , су Ти који су први повукли потез који , како Вучић рече ...и које прете да изазову прекид односа у наредних 10 година .

Они , Хрвати , то раде зато што мисле да су у предности , чланстово у ЕУ и добри односи са ЕУ фашистима ...зато што мисле да Срби и ЦГ несмеју то из страха да ураде и зато што су убеђени да им исти могу пљунути под прозор .
Што опет не би смело да значи како Срби у Србији и ЦГ не би требали и смели то да ураде .

И опет би се вратио на оно што сам написао у предходном посту ...
Мање је важно да ли је Вучић изгласао ту резолуцију пре пар година...много је важније да ли би је сад изгласао и да ли ће је изгласати ...
Наравно , после овог што су урадиле усташе .

То је важна прича .
И ако се испостави да је после овога што се десило не жели изгласати и да је не изгласа ...онда га треба јебати у вр'гузице .

пс.
онај ћело се , Милов шупак , се видљиво усро , баш од оног о чему сам писао .
усро се до последица и проблема које би Хрватска заједно са Швабовима може направити ЦГ на путу ка ЕУ и НАТО .
јебе се њему , њему је важнија ЕУ , није он Србин ...

D-Man
(U prolazu)
2024-05-31 05:03 PM
Нама Србима треба по 30, 40, 50 па и више година да се пробудимо из кошмарног сна и да схватимо шта смо требали да радимо управо пре 30, 40, 50 па и више година.

Наравно, резолуција о Јасеновцу САДА је, без обзира на моралну обавезу да се изгласа, проблематична због тога што ће ратни злочин у Сребреници изједначити са геноцидом у Јасеновцу.
Уз то, не заборавимо, она резолуција о Сребреници је изгласана у ГС УН а ова о Јасеновцу ће можда бити изгласана у Скупштини Црне Горе тако да је небитна што се тиче неког одјека на светској сцени.

Трагично је што резолуција о Јасеновцу није донешена пре 3 године у Скупштини Србије а сада видимо да је и у ту одлуку своје прсте умешао Александар Вучић!
Недавно се огрће заставом Србије у УН, држи ''историјски'' говор који никог, ама баш никог није именовао, глуми родољуба а пре 3 године буквално спречава да се изгласа резолуција о Јасеновцу у Београду.

А ови Црногорци су нам и са резолуцијом о Сребреници нанели немерљиву штету са оним амандманима због који је бар 10-ак ако не и више држава вероватно одлучилo да гласа за уместо да буду уздржане.

Дакле, како год гледали на све ово, све се врти око Александра Вучића. Једна прича за домаћу јавност а сасвим друга са странцима. И, јбг, они који га обожавају ће рећи да је то политика. Јбш ти такву политику која је ево дозволила да се против Срба изгласавају резолуције о геноциду, која тзв. Косово води ка међународним организацијама и која ни на који начин не може да заштити Србе на Косову и Метохији.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-05-31 06:13 PM
https://tinyurl.com/mswfc8r5
Djuka prica u Politici.

D-man,
„U pamet se narode” je upuceno i Srbima i Bosnjacima. U smislu da ne nasjednu OPET i zarate.
A ne treba puno. Bosnjaci (Srbi) organizuju protest u BL (SA) protiv (za) mirno odcjepljenje RS. Podmetnuti snajperista (ne Bosnjak niti Srbin) ubije nekoliko protestanata i nema povratka.

U pamet da se prestane licitiranje brojevima teško će ići dok god stampa, internet i TV zvacu ovu temu.

Pošto rekoh ga je najbolje da se ne piše o ovome, POKUSACU da prestanem.

Šta dalje?
Da se vrtici proglase skolskim ustanovama i „tete” stave na Skolski budzet. Vrtic besplatan.
Da ko je nešto zaradio za zivota u inostranstvu ostavi profesorima fakulteta. Ili sponzorise nekoliko najboljih studenata.
Da pazimo za koga glasamo...
ofarbaniboy
(varim)
2024-05-31 06:35 PM
Znachi Zdravko,Spajic i (sto Milatovic) su sline a vucic je junachina kad neće da rizikuje desetogodisnje loše odnose sa crvatskom koji su inache idilicni i u koje toliko ulazemo jer nije ma im a zayebancija ne biti u dobrim odnosima i to deset godina sa silom kakva je ustašija...kako može da coveka ne bude sramota a da pricha ono a još vishe me chudi ova chepulja joja ga brani ...pod voz bi lego za njega...
Nema većeg licemera od prodanog Srbina...
intrigue
2024-05-31 07:11 PM
Наравно да су слинчуге , као и сви они који их подржавају и имају једну лепу реч за њих .

Јел сам Спајић предложио да се изгласа та резолуција ? Јесте .
Шта је сад , где запело ?
Послали им Хрвати папирче ...ови из Швабске амбасаде заврнули уши ...и они се усраше .

Поноваљам .
За оне који нису благоретардирани .

То што није прошла резолуција у нашој скупштини је очигледно политичка одлука .
Само они који воде државу знају са каквим последицама би се суочили и да ли би нам се исплатило ...

Цела прича се мења после ове резолуције о геноциду у УН .
И Вучић нема више на шта да се вади .
Зато би било добро видети шта сад мислио о томе , да ли ће погурати ту резолуцију и да ли ће је сад изгласати у скупштини .

И ако се то не деси онда му треба јебати кеву .
Шта овде има нејасно , бар ономе ко има са чим да размишља .

Иста прича важи за ЦГ , слину Кивокапића , ову двојицу његових пулена и све оне који им вире из буље и који су им до јуче вирили из буље .
Чепуље које су се до јуче чепили издајницима попут Драшковића , а данас се чепе њима који су издајници као и овај што је ...

Дакле , може се разуемти да су Кривокапић и његови шупчићи били на леру због политичких последица које би вероватно донела та резолуција о Јасеновцу коју би изгласали јуче или прекључе ...
Али тога , као и код Вучића , више нема после ове резлуције о геноциду у Сребеници ...

пс.
и нема већег лицимера и мањег Србина од оног ко је до јуче залегао под воз због најпроданијег Србина откако постоји политика у Србији .

псс.
ајд признај раји јес каро Дану и јел ти то падало на памет .
ја би ову Вучкову одвалио од К .
:))
ofarbaniboy
(varim)
2024-05-31 07:45 PM
Opet seljachina o yebanju nechije žene🥱
A poenta je u tome da je i vucic poput tebe zinuo na Crnogorce(čitaj Srbe iz cg jer oni moraju to da izguraju)a nemaju politicku moc za to a on koji imao absolutnu većinu u Skupstini neće da se zamera ustašama...pa ima li šta licemernije na svetu?
intrigue
2024-05-31 07:58 PM
Аха...
Ок је то , али ја о јебању нечије жене , а ти о јебању моје жене .
Е љаксе љаксе ...утриповао си да смо сви кратког памћења .

Сви ти Срби из ЦГ , од првог последњег ни споменули нису да их је Вучко натерао да предлажу резолуцију од Јасеновцу .
Они су се само ухватили за Спајићеву реч . Човек сам рекао , а они му одговорили аха , е па супер ...идемо резолуција о Јасеновцу .
Да није било те Спајићеве исхитрене изјаве , вероватно ни они не би кренули са тим ...
(немој тако ти Бога сад да нам причаш како ти знаш да их је Вучко нахушкао ...да имаш информације ...испашће да су Кнежевић , Мандић и екипа лажовчине )

Јел ово иде у главу ?

И не пише се аБсолутно , већ аПсолутно .
:))
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-31 08:46 PM
intrigue,

Зато сам и поставио линк, да се види ко, шта, о Јасеновцу мисли и шта у свему смрди.
intrigue
2024-05-31 09:30 PM
Јоцко ,
сваки државник мора да размишља о томе какве би последице по његову државу могле бити ако повуче одређени потез и колико се тај потез исплати , шта нам доноси , а шта односи .
веруј ми да ми обични смртници појма немамо шта се све дешава иза кулиса ..

хладна главе и искљученим емоцијама .

не знам , али ја нисам убеђен да први тај Вучић сутра не би најрадије заратио и са Хрватима и са балијама и са шипцима ...
емоција што се тиче .
тако да не верујем ни у причу да исти тај Вучић не би најрађе закачио усташама геноцид и тражио од Шваба паре за геноцид .
али , шта каже вага ...шта се може добити од тога , а шта изгубити ?

то је цела памет .

ово што се дешава у ЦГ .
наравно да су Срби у ЦГ разочарани у Спајића и владу и да то није први пут .
и наравно да су искористили Спајићеву исхитрену реакцију и да су ЦГ влади увалили К .
јел неко мисли да се у тој ЦГ скупштини може изгласати та резолуција о Јасеновцу ...јел неко мисли да то Мандић , Кнежевић и екипа мисле да може ?

и ту је једина разлика , а споменуо је овај бој што фарба косу и што се вари у чајни колутић :))
наиме , Срби из ЦГ унапред знају да нема ништа од резолције , немају већину ...
а Вучко је има и то је занимиљива прича .
то да ли ће он сад после дешавања у УН предложити резолуцију о Јасеновцу и да ли ће се иста изгласати .
то је цела прича . Вучић сад нема никакво оправдање и ајд да видимо шта ће урадити .
мада ја унапред знам да неће ништа . опет ће бити „би ја , али јебига”
политика бла бла .
а ЦГ ,
ономад је у Будви изведена показна вежба како се на изборима кажњавају издајници и како су се паметно искориситиле грешке које су направили сисачи курца по Швапским и Западним амабсадама .
и то је то .
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-31 10:17 PM
intrigue,

>'то да ли ће он сад после дешавања у УН предложити резолуцију о Јасеновцу и да ли ће се иста изгласати .
то је цела прича . Вучић сад нема никакво оправдање и ајд да видимо шта ће урадити .
мада ја унапред знам да неће ништа . опет ће бити „би ја , али јебига”
политика бла бла .'
- - -

И мени изгледа да ће бити тако како си рекао, „би ја, али јебига”, али НИЈЕ НОРМАЛНО онолико парадирање Вучића и његових на власти (пред седницу ГС УН), најављивање борбе, најављивање покретања иницијативе за резолуцију у УН о геноциду почињеном над српским народом током ХХ Века, тужбе против Немачке (у сарадњи са Русијом), затим хвалисање после млаке борбе у УН и, већ после 24 сата, враћање политици „Европа нема алтернативу”. То је топло-хладно неодговорно поигравање осећањима народа.

А да је цела прича врло мутна сведоче и оркестрирани идиотски коментари Вучићевих и СНС ботова, који су егзалтирано подржавали његове изјаве пред седницу ГС УН 23. маја, поготово у вези са Јасеновцем и
Немачком,
да би већ сутрадан, опет егзалтирано,
подржавали отварање немачке фабрике у Чачку и хвалили изванредну сарадњу Србије и Немачке. (!?)
Кад се ради о Вучићу и СНС-у, „ПОЛИТИКА” је постала примитивно режимско гласило, у коме се цензуришу приговори и критике и гебелсовски лажно приказује некакво измишљено јавно мњење.
intrigue
2024-05-31 10:36 PM
Па ја сам вам то и рекао . Трте - мрте , фрка - трка ...борили -изгорили , изгинули-погинули ...Све са заставом на раменима , коју нико жив нема даму да му скине .

Човек је озбиљан политичар , бави се озбиљним маркетингом и политичким манипулацијама .

И онда фабрика у Чачку . Швапска .
Па наравно .

Избори ће .
Човек мисли на све и унапред повлачи потезе од којих ће његова стрнка имати користи на изборима .

Ускоро ћеш видети резултате .

Народ је изваћарио на причу : фабрике , нова радна места , радимо ѓрадимо , само економија и напредак , већа просечна плата и пензија итд.
И што је најгоре , дешава се , јебига ...Не све али се дешава .
Био прошле године , видео својим очима .

И сад , на шта да га навата та вајна опозиција ...једино на „одакле ти лова -одакле ти лова” ...
То је једна од битнијих ствари , а има их још доста што се тиче домаће политике ...

ofarbaniboy
(varim)
2024-06-01 02:43 AM
Chepulja koja ovde lize zadnjice chim pomisli da je neko moderator pricha o nechemu?
Pa o tome se radi sto nas ima ovde koji pamte kako si vatreno podržavao i slobu i djindjica i koštunicu (za tadica se ne secam)i naravno sad najvatrenije vucica...a podržavas i virish iz guzice coveku koji je promovisao sredera,blera,makrona,kasnije mu je merkel bila mama. u najvece prijatelje Srbije.murat mu je bio junak kakvog Srbija nema a Erdogan mu je postao brat u ciju slavuje morao da peva i ministar spoljnih poslova krme dacic...i sad ovo...ej bre kuj yebe 700000 pobijenih Srba kad treba trcati preko mosta sas sve buket cveca ko da docekume kumu rođeni kitarevicku...de da se kvare odnosi sa državom koja nam je toliko dobra uchinila...a kad nam budu na osnovu ove presude da tako kažem repnula tuzbu za ratnu odstetu vucic tad neće biti na mestu sa kojeg se odgovara...bolece ga qrac za to kao i tebe za sadasnju podrsku njemu jer ćeš tad lizati goozicu aktuelnog vladara...
PS.njegovo ulizivanje hrvatima imace isti rezultat kao tvoje oblizivanje matire guzice ustaše cekacha koji te otrisa s tukija gde god te vidi🥳😁
intrigue
2024-06-01 10:16 AM
Има вас овде који памтите да сам подржавао Слобу и Ђинђића ? Колико вас има , ти и ко још ?
Нико , наравно .
Нико зато што је то ткава лаж и будалаштина да је може изговорити само лажов или ментално оболела особа .
Трећа варијанта не постоји .

Негде сам ти већ споменуо , није човече политика за тебе ...
Једноставно није .
Да узореш неку њиву , обориш по неко дрво , очистиш свињац и шталу , нахраниш животиње...
То може , то је ок .
Али у политику се једноставно разумеш као Мара у крив курац .

Поновићу се .
Ти браћала немаш никакав легитимитет да после Вука и Дане причаш о политици . Самодисквалификовао си се .
Ћути , гледај и пуши .
То је све што треба да радиш .

Колико јуче си овде прдио о Кривокапићу цару , хвалио га као да ти је брат рођени (и свађао са људима који су писали да је лик једоноставно „грешка” )...а сумњао и кењуцкао о Кнежевићу и нарочито Мандићу (наравно да ја знам зашто ...зато што је у твојој главуџи измонтирано да је су они Вучићеви пулени ) .
Е данас је нешто друго ...
Јебо Кривог ти ћеш се видети са Кнежевићем на лето ?
Видећеш се са њим као што ћу се ја видети са Моником Белучи .

Искрено , ниси интересантан . Лупаш глупости , измишљаш , лажеш .
Танак човек .

ofarbaniboy
(varim)
2024-06-01 04:59 PM
Oooo kako me pogadja sud papucharchica,coveka sa jezikom poput kameleona i vlasnik ne samo te karakteristike ove zivotinjke ...
Kad te covek dovede do toga da nemas šta da kažeš prebacis na lično i setis se Dane i Vuka...🥱
Hiljadu puta sam rekao da sam ponosan na taj deo zivota...nešto sto nećeš osetiti da živish 1000 godina...skinuti zvezdu petokraku sa srpskog cela i vratiti svoj narod kruni,himni,Crkvi...steci reputaciju borca za srpsku slobodu,postovanje i kod politickih protivnika...ulogu u ovim godinama čak nekog ko resava neke sitne sukobe,miri ljude...nije zivot sc i lizanje cmara laznim moderatorima na njemu i lajanje na svakog pa čak i na ženu koja je heroj ovih diskusija...ostao si kao i tvoj idol u devedestim i tu pomoći nema...a ako umece u politici smatras virenje iz debelog creva uvek aktuelnog vladara srećno ti bilo..
A da upoznacu te sa Milanom Knezevicem koji je meni ideoloski hiljadu puta dalji od Mandica koji je četnik kao i sam sto sam...
I za sam kraj da ti kažem možda i jedino sto sam trebao a to je da je vucic sisica i picqetina a možda i nešto mnogo gore jer sam ne sme da pisne protiv ustaša a chika Srbe iz cg da oni isteraju rezoluciju o Jasenovcu iako su u manjini dole a on to ne sme sa apsolutnom većinom u svom privatnom parlamentu...
intrigue
2024-06-01 07:19 PM
Бла бла трућ . Боринг . Ти си тако досадан (а и тупав) лик да човек напросто после три размене коментара изгуби вољу да једе , а камо ли да прича .
:))

Ти иначе имаш шта да кажеш , па се сетиш Слобе , Ђинђића и Коштунице ?
Ђе ти је логика , почетнику један . :)
И слажеш наравно , а не трепнеш .
Сем за Коштуницу .

Како оно кажу , чега се паметан стиди будала се поноси .
Само се ти ударај у прса што си залегао на шине због највећег издајника
српства откако је крме заврнуло репом .

И ти би издо , сигурно . Би би , чим си се ти секо на помен Кривокапића.

Још једног издајника .

Некако си увак у друштву издајника .

Него ниси крив само у једном случају ...ако си био уз Вука да би звекно Дану .
Само те то вади .
:)

Ајд Здоговорили смо се у вези са Кнежевићем . У ЦГ сам последње недеље Јула , па да се нађњмо , ти дођи са њим , а ја ћу дођи са Моником .
:))

ofarbaniboy
(varim)
2024-06-02 04:43 AM
Ja slavim kao sto svi znaju Svete Arhandjele Mihaila i Gavrila a Gavrilo je bas tad kad ćeš ti da setas tu moniku...drugog avgusta je Sveti Ilija koji proslavlja čitavo moje nešto ali ja verovatno neću biti tu jer ću biti „primoran” da Slavu slavim u Bechu...inače zaista bih posebno voleo da te vidim i da vidim šta bi napisao ovde posle tog susreta,verovatno bi ljudima bilo interesantno i šta bih ja napisao o tebi...ako ti monika dozvoli da promenis te termine javni...
intrigue
2024-06-02 11:56 AM
ма ја то због Кнежевића , њега би волео да упознам , ти ми ниси интересантан ...
:))

чисто сумњам да би се било шта променило , моје мишљење о теби је зацементирано .

надам се да ниси асоцирао на нешто што има било каккве везе са „физиком” , било би неозбиљно .

долазим са другог континента и ја би требао мењати термине ?
не иде то тако , све се мора испланирати унапред , 4 недеље је мало .
а и Монику се пита .
јебига .

и код нас је сеоска слава Свети Илија . само што сам ја у то време већ бити у Канади .
D-Man
(U prolazu)
2024-06-03 09:49 AM
Можда да покушамо мало да се вратимо на тему док се вас двојица договорите око тих неких мањих несугласица.

Иначе, да ли неко зна иде ли Вучић на конференцију у Украјини која би требала да се одржи средином јуна у Женвеи?

Кина је рекла ''Не'' јер једна од страна у сукобу није позвана. Наравно, трезвено размишљање.

Судећи по оном што је мали зелини припремио за ту конференцију то ће бити као неки ултиматум Русима да мора да се повуку из Украјине а онда ће све земље учеснице вероватно морати подржати такав захтев.
Дакле, уколико Вучић тамо оде, Србија би могла још једном да гласа против интереса Русије.

Последње гласање у ГС УН (резолуција о Сребреници) нам је доказало да ми више никад не бисмо смели да се заје6авамо и гласамо против оних који су стално на нашој страни и у СБ УН и у ГС УН.

Боље је избећи ту женевску конференцију него се бламирати на овај или онај начин.

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-06-03 11:32 AM
D-Man,

Вучић до сада није рекао да ће, или неће да иде у Женеву.
Међутим, на основу досадашњег искуства, вероватно ће ићи чим му газде („његови пријатељи”, „партнери”) нареде. Јавност ће о томе бити обавештена у кратком року, уз разна смућена образложења да треба дати допринос мирном решењу сукоба у Украјини, да Србија подржава територијалну целовитост Украјине. Наравно да ће тамо да се формулише некаква „међународна резолуција” и да ће Вучић опет да доказује своју личну посвећеност (сиц!) путу у Европу и да ће морати да подржи ту „резолуцију” против Русије. Притом ће он да буде пун себе, јер је И ОН опет учествовао у историјском „епохалном” међународном догаћају.
Бићу срећан ако се покаже да је ово што сам написао погрешно.

А његови ботови ће у ПОЛИТИЦИ, уз свесрдну подршку уредништва, да нагрну к'о пролив и затрпају коментаре својим идиотским хвалисањем „непогрешивог воЏе визионара”, без кога Србија не заслужује да постоји.

D-Man
(U prolazu)
2024-06-03 12:03 PM
Јоцко,

Када си већ споменуо Политику ево и текста из данашњег броја:
https://www.politika.rs/scc/clanak/617100/Pogledi/Vucic-pobedom-u-UN-postao-lider-slobodnog-sveta

Изд равајам из тог текста:

''Вучић победом у УН постао лидер слободног света''

''Никада резолуција о геноциду у историји УН није усвојена без консензуса – до 23. 5. 2024. Мало их је и усвојено – свега три.''

''Као феникс из пепела старог поретка уздигао се нови лидер слободног света – председник Александар Вучић.''

''Председник Вучић је успео оно што ретко коме полази за руком – да светским моћницима Запада помрси рачуне и да их победи!''

Аутор текста је Небојша Бакарец, члан УО СНС

Прилично је неукусно на овакав начин величати свог газду. Једно је писати о томе да је за резолуцију гласало само 84 државе (од 193) али, на жалост, посветити текст ''српском фениксу'' који је постао ''лидер слободног света'' победивши светске моћнике Запада је помало морбидно.

Резолуција је, ипак, прихваћена, на жалост сваког нормалног човека и једна је од 3 прихваћене у УН.

Дакле, господине Бакарец, пишите о махинацијама светских моћника, уценама, притисцима, подметањима српском народу и држави и сталном завртању ушију што нам Запад чини већ деценијама а маните се величања свог газде. Најблаже речене, крајње неукусно и примитивно.

Могли сте се, господине Бакарац, мало и приупитати шта ми то уопште тражимо на Западу након још једног шиканирања Запада а онда споменути и Русију и Кину и Белорусију и још 15 држава које су биле на нашој страни.

Какав црни феникс и победа над западним моћницима. Па, шта ћете, господине Бакарац рећи уколико Вучић оде у Женеву и опет гласа против Русије? Како Вучић и Србија воде самосталну политику?

Мало је нама пријатеља остало да бисмо их губили на тај начин што ћемо наставити слепо слушати Запад чак и након ове резолуције о Сребреници. Па та резолуција је и Вучићу и свим другим Србима потпуно отворити очи. За сва времена!
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-06-03 12:35 PM
D-man,
Hvala za osvrt na clanak u Politici.
I ja ga procitah „clanak” i rekoh: pokusao bi da ne komentarisen, ali ne vrijedi. „Ovo treba prokomentarisati”.
Jer od rezolucije je veci problem Srba to što je Politika takva kakva je. Najuticajnije srpske novine su se svele na .. ne znam šta.

„Боље је избећи ту женевску конференцију него се бламирати на овај или онај начин.”
Potpisujem.

U ovom sukobu Srbija i RS treba da se obrate direktno liderima i parlamentima obe zemlje apelom da zaustave rat. Ili da bar dogovore privremenu obustavu dejstava. Da ponude pomoć u lijecenju ranjenih i njihovih porodica. Koliko je u ekonomskoj moći.
D-Man
(U prolazu)
2024-06-03 01:41 PM
Pjer,

Ја сматрам да ми не треба да истрчавамо са било каквим апелима јер ће нам се, сасвим сигурно, обити о главу.

Ако је стигао позив за конференцију у Женеви онда га треба културно одбити и рећи да ми сматрамо да се мир може постићи само у директном разговору две супростављене стране и да смо спремни све да учинимо и да помогнемо да до тих разговора дође.

Ако позив није стигао, још боље али чисто сумњам да позив већ није стигао. Питање је зашто о том позиву још нико ништа не говори? Можда због тога што ће Вучић већ данас или сутра рећи како средином јуна иде на још једну историјску конференцију која је изузетно важна за нашу државу и народ а он као одговоран државник мора о свему да води рачуна.

Ми једноставно не смемо да будемо у Женеви где се све организује да би се пљувало по једној страни и где ће сви морати да дају овације једном човеку који више ни по Уставу своје државе није Председник те државе. Ако је до сада било заблуде око тих ствари, понављам, након резолуције о Сребреници заблуда више нема.

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-06-03 03:37 PM
И сад се чудимо клицању Вучићевих и СНС ботова, који очигледно раде по директној-директиви оваквих, као што је Никола Бакарец, члан председништва СНС-а.

А међу онима који пружају неограничену подршку ботовима су
уредник политичке рубрике листа ПОЛИТИКА, Бојан Билбија,
као и
уредник ВЕБ РЕДАКЦИЈЕ: Дејан Новаковић и
заменик уредника: Ненад Апостоловић .

А због тих хвалоспеваца и градитеља култа личности (на задовољство нарцисоидног воЏе) не може да се пробије у јавност питање одговорности због политике нечињења и непредузимања, одн. запуштања проблема, који је морао да се решава протеклих година од кад је Вучић на власти, а не тек сада, кад је и врапцима на грани постало јасно шта се намерава од стране његових „пријатеља”.
D-Man
(U prolazu)
2024-06-03 04:32 PM
Вучићеве подгузне муве можда нису ни свесне какву штету чини друштву у целини стварајући тај култ идолопоклонства према једнм човеку. Идолопоклонство према Брозу нас је начело а ово према Вучићу ће нас докрајчтити.

То је већ толико узело маха да је, искрено речено, све ту мучно и читати.
Више људи ми је рекло да уопште не читају такве ствари али није проблем у тој мањини која ће избегавати да све то чита већ је проблем у огромној већини која чита све те ствари и, што је најгоре, беспоговорно верују у сваку написану реч.

Ево, сведоци смо и у овој кафани да има пар оних који су на сваки негативн коментар о Вучићу узвраћали са мучким увредама.
Приличан број нормалних гостију је једноставно престао да залази у ову кафану јер ником нормалном не требају увреде тамо неке подгузне муве која је можда чак и плаћена да велича свог ВоЏу без обзира шта тај да уради.

Ако он сутра каже да ће Србија признати тзв. Косово и то ће за њих бити у реду. Биће нешто попут: ''Он се лавовски борио годинама а један човек није могао сам'' и још га величати и због тога. Страшно је то све.
intrigue
2024-06-03 05:29 PM
Мене ако неко пита , мучније ми је гледати све оне који су на функцијама , који су из СНС-а или сарадђују са Вучићем .
Да их сад не набрајам .

И то што се дешава неодољиво подсећа на Брозово време .
Наиме , тада су сви политичари на функцијама обавезо у сваком говору или разговору спомињали његово име . Друг Тито па друг Тито .
Е сад веома сличо ...иде „председник Вучић па председник Вучић .
По 20 пута га спомену .

Шта је то него стварање култа личности и класично идолпоклонство .
Одвратно .

Дакле , теже је слушати их него читати шта напишу .

Овде на овим дискусијама , сем што има оних који се страшно увреде кад им неко у негативном контесту спомене Вучића и онда изговоре и оно што нетреба ... Постоје и они који сваки коментар у коме има једно слово позитвно у вези Вучића , по некад и кад тог слова нема...одмах прелазе на лично .
И то је оно што квари дискусије и одвлачи их у неком другом правцу .
Ако ниси у стању да напишеш своје мишљење , нешто што ти знаш , а остсали не ...онда немој ни да прелазиш на лично и квариш људима сваку пристојну дискусију .

Елем , да ли ће Вучић ићи у Женеву ?
Не би ме изненадило да оде , уопште . Овде то нико не спомиње , што је интересантно , Вучић је опет добио изборе и искарао опозицију .
Силово их је .
Сад ће опет држте лопова .
Држите га ви , ал за К .

Дакле , сад кад је опет потврдио да је Тито , он може да иде где му К ђеиф .
Ко му шта може ?
Зато ми не би било чудно да оде .

А наравно да не би требао .

Лепо сам вам ја говорио и да је она страшна борба у УН уствари предизборна кампања .
Човек зна шта ради , зна посао . Озбиљан играч . Овима из опозиције би најапаметније било да то коначно свате и да нешто мењају .

Они који то не желе да признају су глупави и сујетни . Таквима се резултати виде на изборима .

пс.
А жвака и није тако компликована . ”Наш друг Стари , син свих народа и народности „ ...свугде и на сваком кораку .
Економија , привреда , фабрике , радна места , већа просечна плата и пензија .
Ту их пеца , на ту фору .

Није му проблем јер факат има нешто што је остало иза њега , нешто што може голим оком да се види .
Пре неки дан мој брат ишао код једног другара који има производњу , пластика , шта ти ја знам , ђиђе биђе ...
Пуна хала Сингапураца ?

Елем , кад се види , кад факат гради и ради ...
Само је валидно питање одакле му паре за то . На томе инсистирати и то истраживати . Ту притискати .
Иначе , могу овако до 2050 те .
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-06-03 10:19 PM
ПОЛИТИКА,
Понедељак, 03.06.2024. у 23:59

>>
Мађарска још није одлучила да ли ће учествовати на конференцији о Украјини у Швајцарској

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто рекао је данас да Будимпешта још није одлучила о учешћу на конференцији о Украјини у Швајцарској јер је питање да ли такав скуп има смисла ако нису присутне обе зараћене стране.
. . .

https://www.politika.rs/scc/clanak/617717/Madarska-još-nije-odlucila-da-li-će-ucestvovati-na-konferenciji-o-Ukraji ni-u-Svajcarskoj

- - -

Јасно и сасвим логично. Дошло време да више ценимо политику коју води Орбан (и странка Фидес), него Вучић (и СНС са аминујућом коалицијом).

D-Man
(U prolazu)
2024-06-04 12:25 PM
Орбан игра изузетно паметну игру. Позиционирао се између Запада и Русије иако је Мађарска са обе ноге у свим западним савезима. Не треба занемарити ни развијање односа са Кином.

Можда његова улога и јесте планска јер можда и постоји неко рационалан на Западу ко размишља о томе да не сме да се деси да престане свака врста комуникација са Русијом. Осим тога, без Орбана и њему сличних из ЕУ би одлазила потпуно неконтролисано средства оном малом зеленом. Овако, он делује као неки кочничар који води рачуна да локомотива не остане без кочница.

Мене је дефинитивно купио гласањем против резолуције о Сребреници. Све друго се може подвести под неке економске односе који су у интересу Мађарске али, брале, глас Мађарске против те резолуције је нешто много више од економије и политике. Мађарска је једина држава у окружењу Србије која је гласала против. Румунија и Бугарска су се показали као кукавице што бар од Румуна нисам очекивао.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-06-05 01:05 AM
SPUTNIK Србија
19:56 04.06.2024 (Освежено: 20:34 04.06.2024)

>>
Вучић: Одлучићемо да ли идемо на преговоре у Швајцарску у складу са нашим принципима

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да ће у наредним данима бити донета одлука да ли ће Србија ићи у Швајцарску на мировне преговоре о решењу украјинске кризе на којима не учествује Русија.

Говорећи о важним догађајима које очекују Србију у наредном периоду, Вучић је поменуо и самит у Луцерну.

„Биће у Луцерну у Швајцарској самит око Украјине, да видимо шта ћемо и како ћемо да се постављамо”, казао је Вучић, гостујући на РТС.

На питање да ли ће Србија учестовати на том самиту, Вучић је одговорио:

„Доносићемо одлуку у данима који су пред нама у складу са свим принципима о којима смо говорили до сада. Јер, политика није ствар да то што ће неко да ме зове телефоном и врши притисак на мене, већ политика мора да буде ствар принципа и озбиљног приступа и онога што је најбоље да учините за своју земљу”.

https://sputnikportal.rs/20240604/vucic-istorijska-pobede-liste-srbija-sutra--1173122035.html

- - -

Сумњив је већ самим тим што негира да је подложан утуцају позива телефоном. Тако је било и пред одобрење европске педерске параде у Београду прошле године - променио је одлуку после Хиловог телефонског позива.
D-Man
(U prolazu)
2024-06-05 10:25 AM
Ја мислим да на балканским просторима није постојао већи демагог него што је Вучић.

Иначе, демагогија је код нас Срба увек наилазила на плодно тло и Вучић све то и више него добро користи.
Опозиција је неспособна и тим људима се не би могло поверити ни 5 оваца на чување а камоли да воде државу.

Вучић је махер у балансирању између националистичке реторике која постоји само за унутрашње прилике, снисходљиве политике на међународном плану и економског развоја који је видиљив али за који нико појма нема одакле се и како финансира.
Волео бих да нисам у праву али ми се чини да ће отрежњење ускоро доћи и да ће бити врло болно.
intrigue
2024-06-05 01:54 PM
Да , истина је да по потреби Вучић заврти национлну (или ако желите националистичку) причу .
Мало КиМ , па мало РС , резолуција о Сребреници итд.

Али , њему је ипак главна и најважнија приша о Економији .

Сад иде тај Ехпо (2027) , чуда ће да се изграде . По Србији се ради и гради на сваком кораку . Од железнице , подземних , надземних , аутопутева , брзих саобраћајница ...зграде ничу , насеља .
Мале варошице поут С.ПАзове нпр. се за „пар година” промене до непропознатљивости ...толико се зграда подигло .

Фабрике се отварају . Људи се запошљавају .
Постоје општине у којима не да има незапослених ...већ се траже радници као озебло сунце .

Иде онда жвака о повећању просечне плате и пензије .

Дакле , све видљиво и опипљиво .

А то народу годи . Нараод жели напредак у сваком смислу . Желе да се запосле , раде и зараде .
Већ одавно је то приоритет ...тек после тога се може разглабати о КиМ и РС .

И нема ту ништа од отрежњења све док се не докаже и покаже „одакле му лова” . Кад ће то бити ...можда никад , а можда ни тад .

А и ако се деси иде чапри „нисам ништа украо , погледајте у шта сам све уложио , шта сам све урадио , изградио...све остаје Србији .
Бадава и све то , ако се већ једном не појави нормална и ваљана опозиција .
D-Man
(U prolazu)
2024-06-05 02:06 PM
То што се по Србији гради на све стране је за сваку похвалу. Иако то све скупа делује потпуно нестварно, чињеница је да се све то види.
Одакле лова, не знам али знам да сигурно није из буџета Србије.
Имам осећај да лова стиже из УАЕ и Кине.

И онај шеик у УАЕ а исто тако и Кинези могу да улажу милијарде где им је воља а да за то ником не полажу рачуне. Детаље тих уговора сигурно никад нећемо сазнати док је год Вучић на власти али, понављам, лепо је видети да се по Србији гради као никад пре.

Оно што мене мучи је чињеница да је Република Српска у све тежем положају а исто тако и Косово и Метохија. Од заштите и РС и КиМ остале су још само речи и ништа друго.
D-Man
(U prolazu)
2024-06-06 11:30 AM
Председник Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорима земаља Квинте као и са шефом делегације Европске уније у Београду Еманелеом Жиофреом са којима је разговарао о актуелним политичким дешавањима у региону, положају Срба, напретку Србије на европском путу и нашој економској сарадњи.

„Поновио сам да не одустајемо од конструктивне и одговорне политике, како у погледу региона, тако и када су сопствени национални интереси у питању, и затражио подршку најутицајнијих земаља Запада на том путу”, написао је Вучић на Инстаграм налогу @buducnostsrbijeav.

Председник је током састанка нагласио значај партнерске сарадње са земљама Квинте, поготово када су у питању билатерална економска сарадња, инвестиције и даљи развој Србије.

Извор:
https://www.politika.rs/scc/clanak/618058/Vucic-sa-ambasadorima-zemalja-Kvinte-o-aktuelnim -politickim-desavanjima-u-regionu

Земље Квинте, како то само гордо звучи! Дакле, да не буде забуне, земље Квинте су Италија, Немачка, Велика Британија, Француска и САД. Велики српски пријатељи и партнери. Партнери који стално раде на растурању Србије, Републике Српске и српског народа.

Земље које покушавају да прогурају сваку могућу резолуцију против српског народа, земље које хоће да буде жигосани као геноцидни народ на глобалном нивоу, земље које би нас већ данас попиле у чаши воде само када би им се пружила прилика.

Али, важно је да Вучић и даље тражи њихову подршку на путу Србије ка свему оном што управо земље Квинте настоје да униште. Ах, да, све је то политика, је ли, а политика је курва.
Bazorilo
2024-06-08 05:04 PM
Odmah pozvati ljude koji su bili na sudjenju u Sarajevu na samom pocegku 21 veka i saslusati njihove Argumente i protiv Argumente s tog sudjenja.Zatim saciniti državni izvestaj u vidu kontra rezolucije'i to poslati svim prijateljskim državama.Prvi korak.A zatim ići dalje na putu iznosenja istine.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-06-09 01:37 AM
Bazorilo,

На које суђење у Сарајеву мислиш ?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-06-09 01:37 AM
Bazorilo,

На које суђење у Сарајеву мислиш ?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-06-09 06:25 PM
Pustio bi ja njega, ali neće on mene.
Danas clanak u Politici, nepotpisani autor me obavjestava da je Vucic uradio gotovo nemoguće - ujedinio Srbe.
I dok njega nije bilo nije se srpska zastava isticala.
https://tinyurl.com/2c3b795y

Ali kad rece sljedece, od „odusevljenja” odlucih da podijelim.
Такође, Вучић је изазвао одушевљење међу Србима широм света када је у Уједињеним нацијама за време гласања о резолуцији о Сребреници огрнуо српску заставу, упркос противљењу председника Генералне скупштине УН и захтева обезбеђења да је скине.
– Нико на свету ми неће узети моју заставу – поручио је Вучић.

D-Man
(U prolazu)
2024-06-10 03:30 AM
Колико је мени познато, правило у УН је да се не сме уносити развијена застава док против уношења умотане заставе и онда огртања том заставом нема никаквих правила.
Али, величање Вучића и његових потеза нема никаквих граница и све то већ одавно прелази сваку границу доброг укуса. О томе смо већ коментарисали горе изнад.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-06-14 03:12 PM
SPUTNIK Србија, 14.06.2024

>>
Откривају се живе „жртве” из Сребренице – срамна страница за Сарајево и Запад

Истрага о манипулисању бројем жртава у Сребреници, коју је најавило Окружно јавно тужилаштво у Бијељини, доказало би да је бошњачко политичко руководство манипулисало чињеницама у циљу остваривања политичких интереса. То би важило и за њихове политичке менторе са Запада, чиме би се бацило ново светло на оно што се догодило у јулу 1995.

Овако професор бањалучког Факултета политичких наука, др Милош Шолаја коментарише најаву бијељинског тужилаштва да ће формирати предмет у вези са списком људи из система заштите идентитета грађана, такозваног ЦИПС-а, који су живи, али су уписани као жртве које су страдале у Сребреници.
. . .

https://sputnikportal.rs/20240614/otkrivaju-se-žive-žrtve-iz-srebrenice-sramna-stranica-za-sarajevo-i-zapad--1173 617824.html
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-06-14 03:54 PM
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-06-15 03:23 AM
Jockov link je na clanak Sputnjika koji komentarise mogućnost da je jedan broj od 8372 bio ili još ziv.

Šta dalje? U interesu je oba naroda da broj bude tačan. Dodik govori o 87 imena koji su navodno bili živi. I kao „mesetari” traže ogromne pare da obznane još 400 imena.

Ako već prica o tome (a ne bi trebao jer 8372 ili 7972 ne mijenja ništa bitno), na funkciji je da NAREDI da se spisak sa poznatim detaljima objavi na internetu. I da se njegovih 87 imena razjasni.

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-06-15 12:25 PM
Pjer,

Додик је рекао:
>> „Располажемо са чињеницама од 400 имена. Муслимански мешетари који су нам то доставили, тражили су озбиљан новац, да саопште судбину сваког страдалог. Једном су нам дошли и тражили милионски износ да нам доставе списак од 437 живих људи који су на плочама. Они то знају, исто као и ми” , закључио је председник Српске.
***

>’Ako već prica o tome (a ne bi trebao jer 8372 ili 7972 ne mijenja ništa bitno), na funkciji je da NAREDI da se spisak sa poznatim detaljima objavi na internetu. I da se njegovih 87 imena razjasni.’
- - -

Списак живих „сахрањених” муслимана је САМО ЈЕДАН ДЕО фалсифоковања података у оквиру приче о тзв. геноциду. Доказивањем овог дела фалсификовања отварају се могућности за даљу детаљнију истрагу о осталим деловима преваре.
У другој групи је:
• известан број муслимана из разних крајева БиХ, погинулих, или умрлих природном смрћу значајно ПРЕ, или ПОСЛЕ догађаја у Сребреници,
• затим један број муслимана погинулих У МЕЂУСОБНИМ ОБРАЧУНИМА и у УНАКРСНОЈ ВАТРИ током пробијања према Тузли,
• као и оних који су погинули У МЕЂУ-МУСЛИМАНСКИМ БОРБАМА (против снага Фикрета Абдића) у западној Босни.
• Најзад, ту је и један број (?) тела погинулих/стрељаних Срба, који су утрпани међу посмртне остатке погинулих муслимана (да би се намицали бројеви „жртава геноцида”.

Да те подсетим:
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
30. maj 2024. u 23.18

Извор: АТВ
23.05.2024.
17:33

СПИСАК ЛИЦА (СА ФОТОГРАФИЈАМА) која су жива, а уписана као жртве у Сребреници

Предсједник Републике Српске Милорад Додик показао је данас списак из ЦИПС-а на којем се налази 87 лица која су жива, а чија су имена подведена под жртве злочина у Сребреници.
. . .

https://tinyurl.com/3cw4np6d

ZorrkoBelow viewing treshold. Show

Zorrko
2024-06-15 11:12 PM
------
D-Man
(U prolazu)
10. jun 2024. u 03.30

Али, величање Вучића и његових потеза нема никаквих граница и све то већ одавно прелази сваку границу доброг укуса. О томе смо већ коментарисали горе изнад.
--------

koliko se ja sjecam, Vucic je obezbjedio najvece zalihe spasonosnih vakcina za gradjane Srbije, kao i za siri region.
Na taj način je spasio narod od sigurnog izumiranja od smrtonosne pandemije.

Pa zar to bar nije pohvalno?

Zašto uvijek moras biti kritican prema njemu?
D-Man
(U prolazu)
2024-06-17 09:56 AM
Ајде, човече, скини нам се већ једном са дневног реда! Знаш ли ти о чему другом осим о ковиду?
Bazorilo
2024-06-17 04:25 PM
Joco, Upisi;Jugoslav Petrusic na svedocenju u Sarajevu 2012/3
Dobices celokupne informacije koje resavaju sve dileme.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-06-17 04:46 PM
Хвала, Bazorilo.
D-Man
(U prolazu)
2024-06-26 03:24 PM
Јбт, та резолуција као да се није ни десила јер Србија наставља и даље да прича о путу у ЕУ а, по свој прилици, продајемо и муницију Украјини преко посредника.
Ми остали оцрњени за веке векова, Запад нам радио, ради и радиће и даље о глави а ми стално понављамо причу о еУ путу Србије (оно еУ намерно написано баш тако како је написано).

Србији су фактички отворена врата у БРИКС али да ли је неко чуо било кога од политичара на власти у Србији да је рекао да Србија бар размишља о томе?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-07-01 12:24 PM
ПОЛИТИКА, Понедељак, 01.07.2024.

>>
Тужилаштво формирало предмет у вези са списком живих, а уписаних као жртве у Сребреници

Окружно јавно тужилаштво Бијељина формирало је предмет у вези са списком људи из Система заштите идентитета грађана (ЦИПС) за које се наводи да су живи, а уписани су као жртве страдале у Сребреници.
. . .
Срна је објавила списак 87 лица чија су имена уклесана на спомен-плочама у Меморијалном центру, а евидентирана су у новој бази ЦИПС-а.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић раније је изјавио да је на спомен-обележју у Поточарима уписано 816 имена која се никада нису водила у прератној бази грађанских стања, евиденцији као што је данашњи ЦИПС.

https://www.politika.rs/scc/clanak/620987/Tuzilastvo-formiralo-predmet-u-vezi-sa-spiskom-živih-a-upisanih-kao-žrtv e-u-Srebrenici
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.