Forums : Kosovo i Metohija

 Comment
Rezim pokusava da ozakoni okupaciju Srbije
projektor
(projektor)
2009-05-08 11:17 PM
U parlament je stigao novi komplet zakona na usvajanje kojima se regulise okupacija Srbije od strane americke vojske.

izvod sa konferencije za stampu SRS 8.5.2009.

http://www.srpskaradikalnastranka.org.rs/srbija/449

Борис Тадић апсолутно поступа по налозима Америке и Европске уније како би олакшао независност Косова. Оно што је такође посебно интересантно, а о чему обавештавамо јавност, је будући сазив Скупштине Републике Србије за среду 13. маја у 16 часова. Тај сазив је стигао јуче, мада су га завели под 5. мај, али јуче је стигао у Скупштину Србије, укупно има 59 тачака, има и ратификације и тако даље, али од 18 предложених закона има укупно 1.500 чланова, а по Пословнику, ми амандмане можемо да предамо пет дана пре одржавања седнице, то је данас. Погледајте у каквој ми то држави живимо, погледајте ви руководство Скупштине, погледајте ову владајућу већину како се изругује и држави и Скупштини Републике Србије и посланицима. 1.500 закона, од тога само Предлог Закона о безбедности саобраћаја на путевима, 353 члана, изузетно важан закон. Па, да ли ви мислите да постоји, да не кажем жив човек или неко, ко је у стању да за два дана све ово прочита, поднесе амандмане и тако спреман дочека почетак седнице?
...

Али, шта ћете, када имате Бориса Тадића и жуто предузеће на власти, не може ништа друго ни да се очекује. Али, интересантно је кад погледате овај дневни ред, шта се све већ налази у овом дневном реду. А између осталог, имате два закона. Један закон о потврђивању споразума између Владе Србије и Црне Горе и Владе Сједињених Америчких Држава о сарадњи у области спречавања ширења оружја за масовно уништење и унапређивање одбрамбених и војних односа, и други закон који је још интересантнији, то је Закон о потврђивању споразума између Владе Републике Србије и Владе Сједињених Америчких Држава о заштити статуса и приступу у коришћењу војне инфраструктуре у Републици Србији. И један и други закон практично говоре о добровољној окупацији Србије од стране Америке. И ту нема никакве дилеме. Кад погледате ова два закона, погледате неке ствари и права која се дају америчким војним снагама, ситуација је потпуно јасна.

Каже, члан 4, улазак, излазак, кретање, возачке дозволе, особље Сједињених Држава може да улази и да напушта Републику Србију са личним документима издатим у Сједињеним Државама и путним налозима за
колективна и појединачна путовања. Ту нема једног јединог слова везано за државу Србију или било које друге органе Србије. Каже: „У циљу спровођења овог споразума, особље Сједињених Држава има право на слободу кретања у Републици Србији.” Окупација. Ко је ишао Западном Немачком, некада сам ишао том страном док сам се бавио транспортом, имали сте прилике да видите шта то значи. То значи да америчке снаге шпартају по Немачкој без икаквих ограничења и оно што је посебно важно, каже: „Органи Републике Србије ће прихватити као пуноважно, без полагања возачког испита или обавезе плаћања такси за уверење за управљање возилом које су особи у Сједињеним Државама издали одговарајући органи Сједињених Држава. Ношење оружја и униформе – особље Сједињених држава овлашћено је да носи униформу за време обављања службених дужности у вези са активностима у складу са овим споразумом и да носи оружје док је на дужности уколико је на то овлашћено сопственим наредбама. Стране ће сарађивати у преузимању неопходних мера ради пружања безбедности особљу Сједињених Држава и имовини у Републици Србији.”

Једноставно, овим законом озакониће се окупација од стране америчке војске. Пазите, члан 10 – комуникације и услуге: „Србија је сагласна са могућношћу употребе да оружане снаге Сједињених држава користе радиофреквенцијски спектар и то без надокнаде.” Ко ово може да потпише? Ко ово може да прихвати? И оно што је посебно важно, овим законом о потврђивању споразума између Владе Србије и Црне Горе и Сједињених држава, Србија прихвата да особље, војно и цивилно особље Владе Сједињених Америчких Држава, укључујући припаднике оружаних снага Сједињених Америчких Држава које се налази на територији Србије и Црне Горе, ради активности у вези са овим споразумом, ужива имунитет
у складу са Бечком конвенцијом о дипломатским односима од 18. априла 1961. године. То значи, ако неки Американац, војник или техничко особље, или било, ко силује неку српску девојчицу, као што су то урадили на Косову и Метохији, неће одговарати по законима Републике Србије. Ако, рецимо, неки ваздухоплов, авион, Сједињених Америчких Држава обори жичару на Копаонику, као што је то урадио амерички пилот у Италији, и том приликом је погинуло 25 људи, неће одговарати по законима Србије него ће одмах бити пребачен у Америку. И ово показује да Борис Тадић и Демократска странка потпуно прихватају окупацију Србије од стране Америке и говори да ствари у Србији морају да се мењају, да грађани Србије ово морају да знају, да буду упозорени и ми ћемо највероватније морати врло брзо на ванредне парламентарне изборе јер ово што се дешава ни у ком случају не може остати без одговора.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.