Forums : Neplodnost

 Comment
Posle neuspelog ivf-a
kimwipes
2011-11-28 10:57 AM
Kako vam izgleda prvi menzis nakon neuspele vestacke? Ja sam se prestravila ovih dana, pocevsi od prvog dana menzisa pa do danas, petog dana. Prvo krv je dosta tamnija nego obično, skoro crna. Izlaze mi neki parcici. I sad primetih,znaci peti dan, opet izlaze komadici kao zgrusana krv, koji su skoro crne boje. Da li je to normalno???
Nije mi bilo ovako prva dva puta. Da li da odem kod ginekologa na pregled ili je to normalno ??
ciba
(brrrrr)
2011-11-28 11:40 AM
mislim da ako ti se ista promeni u menstracionom ciklusu treba da odes kod ginekologa. obično nije ništa posebno ali za svako slučaj.
alskdjfhg
(//)
2011-11-28 04:39 PM
to je sve normalno, ne brini ništa.
'parcici'su materica koja je bila zadebljanija od svih hormona koje si uzimala, nego kod redovne menstruacije...

Sanduche2010
2011-11-29 12:12 PM
Kimwipes bas mi je zao sto ti nije uspjelo ovaj put sa IFV.
Što se tiče obilnije menstruacije, ja isto mislim da je to normalno usled svih hormona koje si uzimala doslo je do „tissue build up” u materici i sad se to sve cisti. Međutim ako si zaista uplasena, svakako javi se klinici i idi na pregled. Je si li pokusala da uzimas Coenzim Q10 za poboljsanje kvaliteta jajne celije, u poslednje vrijeme se mnogo o tome prica i skoro sve klinike ga preporucuju. Nema nikakvih stetnih dejstava. Vrijedi da pokusas da uzimas par mjeseci možda promijeni situaciju.
kimwipes
2011-11-29 03:20 PM
Sanduche,
jesam draga, uzimala sam i dalje uzimam q10 600 mg ujutru. Sad mi je jajna celija bila grade 1,8 cell. Ali bila je samo jedna, jer su dve pukle pre aspiracije...
buba123
2011-11-30 10:59 AM
kimwipes, zao mi je da ti ivf nije uspjeo, dali si uradila testove za alergiju glutena ili brasna? gluten može da izazove neplodnost a i ostale simptome bolesti. ja sam imala dva ivf-a prvi neuspjesan a drugi positivan rezultat i u 3 sam tjednu trudnoće. prvi ivf nisam bila na dijeti glutena a 2 ivf 4 mjeseca na striktnoj dijeti i mislim da mi je to pomoglo dosta uz sve ostalo, mirovanje, vitamini, ishrana, 3 embrija dobre kvalitete.
kimwipes
2011-11-30 01:03 PM
Pa nisam se testirala na alergiju na gluten, ali ja izbegavam sve sto sadrzi gluten ( ali kad nemam izbora, moram da jedem). Pitacu doktora da mi da uput da uradim test u svakom slučaju.
detlic1
(profesor)
2011-12-01 05:04 AM
Gluten vreba najviše iz tzv. processed food, odnosno hrane iz prodavnice. Ogranici se na voce, povrce, meso koje kupujes na pijaci, najbolje. Što se hleba tiče, gluten u psenici potice od nacina prerade iste u brasno, odnosno glutena nema u celom zrnu psenice. Mi hleb skoro i da ne jedemo, ali zato uvek u kuci imamo psenicu u zrnu pa kuvamo zito. Ako imaš jak blender možeš da izmeljes sama psenicu i pravis pravi crni hleb, a ne ovaj farbani koji nam prodaju kao crni. najbolje da se obratis nutricionisti.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.