Forums : Neplodnost

 Comment
Šta posle insiminacije?
plavicvetic
(mama)
2011-09-25 10:36 AM
Drage buduce mame.Vi imate iskustva sa ovim problemima.Naime:Moja bratanica je u braku već dve godine i nije ostala trudna i pored velike zelje.Ali,u zadnje vreme se kreće non stop,mislim,u smislu ispitivanja steriliteta.
Bila je neki dan još u BG kod lekara koji joj je rekao da je sve ok sa nalazima ali,ako ne ostane ubrzo trudna,treba raditi insiminaciju.

Čula sam od koleginice da je ona nekad radila insiminaciju i da je vrlo brzo posle toga imala vanmatericnu i morala vaditi kanal.
Postoji li uvek,nakon insiminacije, sansa za takvu trudnoću?
Na šta treba paziti posle i sl.
Hvala na ličnim iskustvima i savetima koji će dobro doći
Milica83
(raspevana)
2011-09-25 03:49 PM
Inseminacija skoro pa ne uspeva stopa uspesnosti je 7-15%. To nije ništa posebno, sperma se precisti izdvoje se samo brzi spermici i ubace u metricu znaci skarati im se put do jajne celije. Ja sam radila dve bezuspesno, ne verujem da je veca sansa za vanmatericnu nakon inseminacije, jer svi znamo kako nastaje vanmatericna trudnoća.
Diva011
2011-09-25 08:51 PM
Svako ima drugacije iskustvo. Sve zavisi šta je problem kod nje i njenog partnera. Ja sam trenutno u sedmom mesecu trudnoće sa blizancima posle samo druge inseminacije.

Srećno!
Gala06
(......)
2011-09-26 01:27 PM
pa ako je ok spermogram ili malo losiji, proba se sa inseminacijama. A ukoliko je los spermogram ide se na vantelesnu.
plavicvetic
(mama)
2011-09-26 05:19 PM
Nalaz kod nje je u redu?Znaci,hormoni,ovulacija a td.Kod njenog muza sprerma bi mogla biti bolja..
Nije radila laparaskopiju mada se pitam,da li se prvo radi laparaskopija da se utvrdi tačno stanje ili se ide na insiminaciju?
Diva,čestitam.A gde je kod tebe ili muza bio problem.Kako se radi insiminacija i u kojim slučajevima,uglavnom.Kad muž ili žena imaju problema.U ovom slučaju se zaista pitam,da li iniminacija ide pre laparaskopije i ako,kad i u kojim slučajevima?
plavicvetic
(mama)
2011-09-26 05:20 PM
Sorry,inseminacija
Diva011
2011-09-27 07:19 PM
Kod nas sam problem imala ja. Nisam imala regularne ovulacije. Kod muza je spermogram savrsen. Posle svih testova dr. je utvrdio da je u nasem slučaju najbolje ići na inseminaciju (pogotovo sto sam ja pre toga nekoliko ciklusa uzimala Klomifen i ništa mi nije uspelo). Uzimala sam Follistim i Ovidrel inekcije za stimulaciju. Inače se nalazim u Americi i ovo se sve desavalo ovde :)

Slobodno pitaj ako te još ista zanima! Želim puno sreće!!!
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.