Forums : Neplodnost

 Comment
Trazimo fertility kliniku (Toronto-Misisaga)
Sanduche2010
2011-09-20 11:44 AM
Da li ima neko ko je imao iskustvo sa ovom klinikom -„New Life” Klinika u Mississagi?
U procesu sam odabira klinke ponovo nakon propalog IVF-a prošle godine u ovo vrijeme, sad bih da probam ponovo nekoj klinici da se obratim za pomoć. Živimo na zapadu Toronta tako da bi nam po lokaciji ova klinika odgovarala, ali nismo ništa čuli o njoj i ne znamo da li je dobra.. U krajnjoj liniji odabracemo opet neku kliniku u Torontu, ali ne bi bilo loše kad bi nasli nešto u Etobiku ili Misisagi.

Pozdrav...
fliper
(zaposlena)
2011-09-21 10:45 AM
Ja sam čula sve naj najbolje o Astra Fertility, tj. o Dr. Michaelu. Možeš naći na netu sve informacije o njima.

Srećno!
Sanduche2010
2011-09-21 11:29 AM
hvala, pogledala sam na google, Astra klinika je čak i blizu ove „New Life”..Vidjecu, zvacu ih da vidim kakva je situacija.
kimwipes
2011-09-21 12:02 PM
Ja sam pacijent Astra klinike već godinama. Šta znam, meni su ok. Mada nisam ni probala ni jednu drugu. Dr. mi je izlazio u susret što se tiče IVF placanja, sto mi je mnogo pomoglo. Prvi put mi je radio punu cenu, drugi put u pola cene, a sad će me sve kostati bez inekcija $1500.00.
Sanduche2010
2011-09-21 01:58 PM
Hvala kimwipes,
Ne može covjek biti pametan.

Zvala sam 3 klinike jutros, i ne znam šta da odlucim:

1) TCART u Torontu, ovdje ta klinika hvaljena na forumu.
Lokacija mi ne odgovara bas jer je downtown Toronta , ali covjek bi sve učinio da stvari urode plodom.
Oni traže 300$ za prvi appoitment kad sam im spomenula da sam imala pokusaje na drugoj klinici prošle godine,
i sad to kao podpada pod „second opinion”, pa kao OHIP neće platiti, elem moram iz svog dzepa, nema druge opcije..Ajd nije ni
to problem ako već mora mora, dacu i te pare..
2) „New Life” u misisagi, e sad oni pricaju drugu pricu suprotnu od TCART. Oni traže doctor's refferal, i bez
obzira sto sam bila na drugoj klinici, kad im donesem doctor's refferal, ne moram da platim. I da, što se njih tiče
oni me neće ni da prime bez tog refferal-a, znaci ne mogu da tek tako dodjem na kliniku.
3) „Astra” klinika u Mississagi, e oni imaju slobodan appoitment tek u Decembru, a meni se toliko dugo ne ceka.
Što se tiče drugih stvari oni su fleksibilni, mogu a i ne moram da donesem doctor's refferal. Ako ne donesem placam 200$.
Za Astru se sjecam da je još neko hvalio na forumu, tako da bi mi možda ta klinika najviše odgovarala što se tiče lokacije,
a i sto već sada sam dobila pozitivno mišljenje od par ljudi, međutim decembar za prvi appoitment mi zvuci mnogo daleko, nadala sam se oktobru ili najkasnije novembru.

Vidjecu još šta da odlucim, ali hvala u svakom slučaju za javljanje.
kimwipes
2011-09-21 09:08 PM
Možda bi mogla da zakazes za Decembar, ali isto tako da te pozovu ukoliko neko otkaze. Bojim se dok se ti odlucis da ne bude i Januar. Ne znam, ja bih tako uradila.

pozz
LeeLu
2011-09-23 12:06 AM
Ja hvalim kliniku T-CART. Oni jesu u centru, ali ako možda mislis da parking može da ti bude problem - nije. U Yorkvillu je, nije skup za divno cudo, a klinika ti i pokrije deo troskova za parking (daju ti vaucher ako im trazis).
To za inicijalni fee malo su promenili, ja kad sam bila prošle godine platila sam $200. Inače, manje-vise to ćeš u svakoj klinici platiti sa ili bez doktorskog uputa. To im je takozvani „set-up fee” i negde se placa vise negde manje.
Ako ipak odes tamo jedini lekar kojeg NE preporucujem je Dr. Chang, svi ostali su OK.
Srećno, gde god da odes!
Sanduche2010
2011-09-26 11:17 AM
Hvala LeeLu, znam da si ti bila na TCART još od prošle god, sjecam se i kad ti je uspjelo tamo. Šta znam, jesu daleko to je jedini problem zato što ja živim i radim fakticki u misisagi, ali zakazala sam appt sa Dr Bentovom, a takođe i appoitment za New Life kliniku u Misssisagi koja mi je mnogo blize. Vidjecu porazgovaracu i sa jednima i sa drugima, pa ću na kraju da odlucim sa kojima ću u postupak. $300 ne znaci ništa kad je covjeku do muke i kad trazis rjesenje za svoj problem, tako da ću to da platim, nije big deal.

kimwipes na zalost zakasnila sam za Astra kliniku i appt bi bio tek polovinom decembra kako mi rece ova na recepciji, toliko ne mogu da cekam. Evo za početak idem na TCART i New Life na konsultacije pa vidjecemo šta će da bude od svega i šta mi kažu i jedni i drugi.

Veliki pozdrav!
kimwipes
2011-09-26 12:14 PM
Nek' ti je sa srećom za bilo koju kliniku da se odlucis
LeeLu
2011-09-27 11:55 PM
Sanduce, Dr Bentov je predivan covek. To ne kažem zato što mi je kod njih uspelo nego zato što sam se ja, već posle prvog razgovora sa njim - OPUSTILA i iz neobjasnjivih razloga osetila veliki optimizam. Taj pozitivan osecaj me nije napustio sve vreme trajanja procesa stimulacije iako je sve kod mene islo traljavo i iako mi on nije davao nikakvu laznu nadu, čak stavise rekao mi je da su mi rezultati u vezi folikula „somewhat disappointing”. Da li je presudna neka smirujuca energija kojom Dr Bentov zraci, šta li, ali eto to je bio moj utisak. Ja sam se dobro osecala čak i posle transfera iako smo jedva 'nakupili' dva dobra embriona i ništa za zaledjivanje.
Držim ti fige sa obe ruke, mislim da opustenost i pozitivno stanje psihe igraju veliku ulogu.
Srećno!
Sanduche2010
2011-09-29 12:32 PM
Znam o cemu pricas. Najvazniji je taj utisak o doktoru i koliko komotno i opusteno se osjecas u njegovom prisustvu, i koliko ti povjerenje daje. To je mnogo važno, ako ne i najvaznije. Vidjecemo. Puno te pozdravljam i javljam utiske.
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.