Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Предлошите мену ;-)
maja3s
(diskutant)
2014-09-26 03:51 AM
Вјерујем да и ви правите журку са вашим другарицама...

Хајд сад напишите шта ми предлажете за мену :)

Предјело, јело, и десерт тј колач ...

Треба ми да се не сморим око кувања и да је укусно :)))

Колач лаганица или воћни или мока капућино... Имате ли неки испробани рецепт ?
maja3s
(diskutant)
2014-09-26 03:52 AM
ПредлоЖите:))))))
Snezana
2014-09-26 05:03 AM
Zavisi šta ti i tvoje drustvo volite. Kod nas bude razlicito svaki put. Tapas se svima svidja jer tu ima za svakog po nešto. Ali ja ako sve pravim sama nikad ne znam da kažem sebi dosta je pa mi bude previse posla. Ako je atmosfera samo vecernja lagana uz vino onda to bude uglavnom sir keksa voce i razne mermelade koje idu uz razne sireve. Meni najlakse a najpopulatnije je napravim nešto hladnih priloga,sosa i salata i kad gosti dodju dok pijuckamo vino stavim npr piletinu, losos i tako brzo meso na rostilj to je 15-20 min.

Najbolji kolac za mene je pavlova i pase mi uvek.
Gala06
(......)
2014-09-26 12:26 PM
A ja reko' trazis ideje za predstojeci Bozic i Ng.

Skuvaj pasulj.
tamara
2014-09-26 01:18 PM
Ako su iste drugarice skojim si kuvala 250 jaja za vaskrs možeš im dati šta hoćeš, imaju dobro varenje.

Da bi dobila predlog šta praviti od nekog ko nikoga ne poznaje trebaš bar reci šta ćete piti pa odatle sastavljati ostalo da ide zajedno.

Komunikativna
(($))
2014-09-26 02:19 PM

Majo, naseci povrce na stapice, napravi 2-3 dipa, krekere, peceno kestenje i posluzi belo vino. Nisam neki poznavalac alkohola, ali mi nešto govori da belo ide bolje uz ovo predlozeno. Mada, možeš i pecenu bundevu sa belim lukom.

P.S. U slučaju da drugarice vole jacu hranu, napravi gibanicu kao puzice.
Snezana
2014-09-26 02:55 PM
Tamara nasmeja me sa jajima.

Komunikativna plus za kestenje, obozavam.
NavyGirl
2014-09-26 04:38 PM
Zavisi koliko sam raspoložena da se zezam u kuhinji i koliko imam vremena. Recimo skoro sam imala goste bila u nekoj guzvi narucila sam picu, kinesku hranu i sitne kolace a pre toga kad sam ih zvala bas sam bila u elementu pa sam prvo ispekla brdo palacinki, polovinu nafilovala sa sirom i sunkom i zapekla sa besamel sosom a drugu polovinu posle vecere sluzila kao dezert sa nutelom.
Kad imam vremena znam da napravim i lazanje za goste a najbrze mi je da ispecem tzv kineske cufte, služe se hladne pa uz to dodam neku brzinsku salatu, iseckam na tanjir malo sunke i sira, na drugi neko sareno povrce, uz belo vino super ide. Za desert uglavnom kupim sitne kolace i sladoled.
-afrodita-
(♫)
2014-09-26 06:25 PM
Sad udari jedno 100 komada jaja za predjelo.sarme i pola praseta za glavno i krofne da se zaslade.
obavezno ispeci jednu gibanicu da im posaljes za usput.
Uz sve to,normalno sljivovica :P
maja3s
(diskutant)
2014-09-26 06:45 PM
Tamaра, ипак разумјеш ћирилуцу :)

Неко спомену пасуљ... То сам им написала да ће бити... А неће ;-)

Сигурна сам да ћу пећи месо... Кромпир са преливом и пуњени кромпир за прилог

Ово са нарезаним поврћем ми се свиђа...могло би као салат... Вино ја волим бјело а знам да ће другарице ударају по шљиви па и ја са њима :))
Зезам се ...код мене пића ко у кафани могу да бирају ;-)

Сир и грожђе увјек пролази... Само не са шљивом...

Пало ми је на памет да им за предјело направим топле сендвиче са шунком и сиром... То ми је брзо... Или направим оне мале сендвиће залогајчиће...

Одприлике сам већ скапирала шта и како ... А дезерт... Торта а да се не пече воћна или као што рече мока капућино укус илу лимун ,... Брзински а провјерен рецепт... Неби сад да стојим 3 сата у кухињи и да печем палачинке иако су супер за дезерт

Размишљала сам и о пуслуци торти само да додам воће

tweety_m
(?)
2014-09-26 08:15 PM
Kad mi dolazi samo zensko drustvo obavezno nešto narucimo,vjerovale ili ne u zadnje vrijeme sve vise kupujem tortu :) živio Costco
Ako bih ja spremala evo šta bi uradila.Zavisi koliko gostiju imaš kupis pecene pilice (meso onda već imaš) uz to bi dodala neku hladnu pasta salatu.Možeš uz to zelenu mix salatu i eto.Uz ovo ide obavezna rezerva hljeba,nekad ima gostiju kao moj pokojni djed Manojlo on je i uz makarone jeo hljeb.
Desert opleti onu piskota tortu sa pavlakom samo je napravi 2 dana ranije,sto duže stoji bolja je :)
bt
2014-09-26 09:45 PM
Kakvo crno kuvanje,naruci nešto!!!
svirena
(teaser)
2014-09-26 11:40 PM
peceno pile, dve vrste krompira, dve torte, kolaci... Brate sestro ne zaboravi i po dobru kasiku sode bikarbone svakoj godpoDZi umjesto sikter kafe da se to sve provari:-). Ti k'o za slavu spremas a ne zensko okupljanje:-). Narezi neku mezu, napravi par umaka/sosova, cips ili dobar lebac, vino, pivo šta ko pije, muzikica i cao. Posle par pica neće nikome biti do dva komada torte od tries' jaja:-). Sto manje to je bolje:-), ili naruci zakusku, napravi neke kiflice i tako to.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-09-27 01:05 AM
Ti ne bi da se smoris od kuvanja, a k'o da slavu spremas. :)
Taj tvoj meni mi vise lici na neki iz neke kafane ili kantine, ono platis $10 pa trpaj koliko ti oci žele, a ne rucak za zensko drustvo. Sve ti je nekako „stodgy”, pominjes voce i salatu, ali samo kao extra opciju.
Živis u zemlji gdje vjerujem imate fine morske plodove, napravi neko predjelo s ribom, kozicama, lososom, pa laganice rucak s malo mesa i neki otmjen desert bez po kg jaja, secera, masla i ostalog. Neki laki cokoladni mousse, panna cota s vocem i sl. Napravis za 10-ak minuta i unapred i može da stoji.
Nasi ljudi odu preko pola svijeta, ali nikako da pobjegnu od mesa, krompira i torti sa 50 kora i isto toliko krema hehe. :P
Prelistaj internet, jela i ideja bezbroj.
tamara
2014-09-27 02:32 AM
Maya nije ipak znam ciroilicu,znam ja ali ti nepises pravilno pa se ne može razumeti.

Dve vrste krompira!!! Za predjelo topli sendvic od sunke i sira!!!Dobice zatvor.lagano nešto, serviras možda neko i vodi racuna o izgledu.
maja3s
(diskutant)
2014-09-27 03:41 AM
Како ви жене знате да пишете шта се вама свиђа...

У задње врјеме сви фурају то предјело са рибом... Ја не да волим већ обожавам рибу ... Сад правим да угодим другима па сам мислила и нешто да промјеним...
Ето ја сам размишљала о брушетама за предхело... И готовој пилетини исто али да додам и месо... Што се тиче мене ја могу и пицу наручити...

Има нас доста 10 ...

Написала сам исто тако да хоћу лагану торту воћну... Никако 2 торте као што сте ви написале и да се не стоји у кухињи читав дан дакле нешто што се лако прави а и лагано је за стомак...

Сад ви опет правите како сам нешто друго написала...

Хајде по трећи пут дајте неки провјерен рецепт за брзу и лагану торту...
maja3s
(diskutant)
2014-09-27 03:42 AM
Хвала на овим прједлозима за колач са пишкотама... Узећу у разматрање...
tamara
2014-09-27 04:20 AM
Piletina pa jis meso.evo npr.al volite da jedete.sezona je jagnjetine, uzmes janjeci but ubodes bekog luka po njemu posoes ruzmarinom i lagano peces uz posipanje pivom .posle 2,5 sata će biti kao ispod saca.kad već meso toliki volite.povrce na pari spremis , sosove za jagnetinu i ne treba ti krompir.uz to dobro vino crno.
Komunikativna
(($))
2014-09-27 04:54 AM
Ma kakvi posipanje pivom. Na jedno 150 C i isto kao sto tamara rece, uspikujes sa belim lukom, grancicu-dve ruzmarina ali ja nebih odustajala od krompira jer je sjajan prilog uz jagnjetinu. Uz sve to zelena „prolecna” salata (zelena salata, mladi luk, paprika na kockice), zacinis sa svezom mirodjijom.

Za kolac bih napravila tiramisu sa Baileys likerom ;0))
tamara
2014-09-27 06:40 AM
Komunikativna-pivo se ne oseti ali onaj smek koji ima npr.zlatiborskaa jagnjetina ispod saca.no, stvar ukusa.krompir ide naravni super i još kad se u istoj tepsiji pravi(ja to pecem u kamenim posudama sa poklopcem.ali to mi vise ide za porodicni rucak nego zensko drustvo.jagnjetina je jaka pa sa povrcem balansiras a sos opet daje komponetu.tiramisu može mada bih ja neku kremu od sumskog voca gde borovnice prednjace.opet zavisi i od pica koje će se servirati a i predjelo hice uz to koje treba pasati da nedobiju osecaj da su se prejeli a istovremeno da ostanu svi ukusi.nije slava, valda opusteno vece.
tamara
2014-09-27 06:45 AM
Prolecna salata neide uz jagnjetinu, može ali kvari ukus.bolje stoji pecene paprike oguljene u sirce ulje malo secera i mbogo belog luka koji ne jedes ako ne volis ali ostaje ukus koji ide sa jagnjecim pecenjem kad jevkrompir u prilogu.sa povrcem ne treba.
maja3s
(diskutant)
2014-09-27 08:01 AM
Јагњетина је добра и ја волим али не воле ми сви гости јагњетину...
И месо и пилетина :)))
Ништа од бланшираног поврћа све смо то већ правили... Већ сам ја ту у глави скапирала

Тирамису ја не волим :))
tamara
2014-09-27 08:40 AM
Znaci:ribu ne vole, sir-keks i sve sto ide uz to nije privlacno,jagnjetina ne vole.
TI si sve smislila ali ipak pitas za predloge.najbokje vama 5pilica da ne fsli i te punjene +pecene krompir, sendvice za predjelo a desert mozete i eurokrem.
magenta
2014-09-27 08:49 AM
ja isto ne bih znala šta da spremim ali po nekom pravilu, svaka od žena bi trebala da nešto spremi i donese na parti. a napravi neki kolac kremasti i slane palacineke recimo,meze, možda neku od makarona salatu
svirena
(teaser)
2014-09-27 09:01 AM
za 10 žena ćeš se smoriti da pravis komplet veceru šta god da je u pitanju. narezi mezu, eventualno neko brzo predjelo i cao. eto tortu napravi ako bas mora nešto 'domaće'. poenta će biti u druzenju, ne krkanju pa kontam da nema veze šta pravis nego kako se neko osjeca, a sigurno će drustvo biti opustenije ako svako sebi posluzuje ono sto želi.
Snezana
2014-09-27 09:25 AM
Prezderavanje u planu a temu si otvorila onako nek se otvori. Žene su se potrudile i dosle sa ozbiljnim predlozima. Ok da ti predlozi ne pasu ali tebe ustvari predlozi ni ne zanimaju.
tamara
2014-09-27 09:41 AM
Snezana :-)
tweety_m
(?)
2014-09-27 09:45 AM
E a ja ne mogu nikako da podnesem ista sa jagnjetinom osim soli, ruzmarin i druge travke ne dolaze u obzir. Ako bas mora meso uzmu onda komad govedine stavi začine , pokrij folijom i zvekni preko noćiu rernu na 150 C. Naspi i malo vode. Kad je gotovo isjeci na snite i prelij tečnošću koju je pustilo meso. Od ponoci do ujutro meso bude gotovo, ne zauzima ti rernu u toku dana.
maja3s
(diskutant)
2014-09-27 10:44 AM
Е ја стварно незнам шта ћу са вама :)))

Не долази у обзир да жене праве није забава те врсте...ја ћу све сама...већ сам смислила... Дакле меза за предјело ... Месо печено ( говедина или свињетина ) кромпир... Салате разне насјечено поврће и обичне салате јо мезнам које... Ајвар... А од десерта биће 2 ролат пирамида од банана... Лако и једноставно јест да се пече кора ал' може проћ... Имам и хотове коре па ћу ја сама смислити нешто са воћем и шлагом :)) И то је то

Ликер бадем и ликер крем ... Жене више воје крем...
Имате ли добар рецепт за неки коктел са бакардијем ???

За остсло ћемо да видимо
maja3s
(diskutant)
2014-09-27 11:13 AM
Их што би вољела знат...

Пари је у панк фазону доста фарбе на глави биће и бјелог а музика зна се... Без Сида и Игија немогу да живим :)))))
maja3s
(diskutant)
2014-09-27 11:14 AM
Од домаћи Пакет јел може Тамара или да мјењам по твојој жељи ?
Snezana
2014-09-27 11:34 AM
Kakav bacardi imaš?
Npr Mojito?
maja3s
(diskutant)
2014-09-27 11:37 AM
Видиш Дита у томе и јесте фора... Кад бркате старке крену да избацују своју енергију зато треба јача храна знаш... Иначе ништа од феште... Још са екстра допингом...

Комад сланине па комад неса па кад се разбацамо са дебелим гу'цама и трбусима има да све пршти :)))

Све је у Широком Схатању Свијета :))))

maja3s
(diskutant)
2014-09-27 11:38 AM
Так Снежо имам и киви за мојито :)) супер приВатам предлог :))
tamara
2014-09-27 11:46 AM
po mojoj zelji?islis ukusu?ma nemoj,niste vi u stanju to izvesti.kod mene se slabo jede poadale bi u nesest.samo ti po svom.eto sad si nas obavestil,vikend skoro pa prođe.jel otkazana zurka iliti treba cela nedelja da kvas.lepo sam ja rekla da je to rustvo od vaskrsa.
magenta
2014-09-27 11:55 AM
Kod nas u Kanadi je bolje. Svako nešto napravi i donese. Ja bih u svakom slučaju nešto ponijela, bezveze da se natovari 10 žena a jedna da sprema
Gala06
(......)
2014-09-27 12:57 PM
Dozvoli mi da uzurpiram temu, da ne otvaram novu. Predlozite mi meni za pravoslavni Bozic, ja se ubi od razmišljanja šta da spremam.
Sve dolazi u obzir sem pecenja (ne volimo), sarmi i prebranca ( ne volim da mi gosti i ukucani prde ko ludi)
sharlota
(bez zanimanja)
2014-09-27 09:49 PM
ja bih volila da napravim physic party sve sa kuglom to mi je onako bas zenska zurka kakava klopa i sl:)

jel iko to pravio?

Gala06
(......)
2014-09-28 07:17 AM
Šta ti je to, Sarlo?
maja3s
(diskutant)
2014-09-29 06:58 AM
шарло, то смо радили кад смо били мали...сад само фота играмо :)
sharlota
(bez zanimanja)
2014-09-29 07:31 AM
to je ovdje kao popularno pozove se psychic i drustvance...
meni je to simpa.

inače,j volim kanadska opustena neobveza druzenje kod nas jesve starno ko krsna slava
previse...

napravi mini pizze ili tople sedvice, vocne kupove poslie zenska pica i to je to ili neke lijepe salate i piletinu sa rostilja

S_Girl
2014-09-29 11:58 AM
Majo ti si luda ako ćeš toliko spremati. Ja sam sa drustvom otisla na dorucak. Tradicija nam je da odemo u restoran za rođendane, bilo da je vecera, rucak, dorucak... Opusteno i pravo uzivanje. Ja se ne bi toliko mucila oko spremanja jer to je ipak tvoj dan, treba da uzivas taj dan. Provedi ga opusteno a ne da trces po kuhinji ceo dan.
maja3s
(diskutant)
2014-09-29 04:54 PM
Serb, mi smo to ranije radile...sad smo u drugom fazonu :))

nije to problem za cas se to spremi...sve se pece samo :DDD
skoljka
(student)
2014-09-29 06:04 PM
Majo, ti si kao moja mama, neke žene mnogo vole da kuvaju, blago tvojoj familiji!
skoljka
(student)
2014-09-29 06:05 PM
I sretan ti rodjos!
maja3s
(diskutant)
2014-09-30 03:32 AM
Хвала шкољка :)

Ма није баш тако... Баш сам тражила нешто што нећу цврчат у кухињи ... Све то се брзо спрема тако да мислим да ће ићи лако ;-)

Месо се само оеће кромпур исто ... Остала само салата и да предјело... Двије салате једна по нашки а друга само исјецкано пиврће на тањиру :)))
Супер
А за колач имам неки банана ролат што сам правила за јуче лако је а видим пуко :))
tweety_m
(?)
2014-09-30 11:43 AM
Sve si nabrojala za jelo, šta se pije mene zanima ? Nego je li jubilarni rodjus?
maja3s
(diskutant)
2014-09-30 04:17 PM
Твити, само зато што ти питаш одговатам... Ал тако ми се спава... Киша пада у данској а мени се саставило :))))

Није јубилеј прошо ми је јубилрни давно :)))

У суштини мени није ни стало до рођендана али ми је стало да се састанем са јараницама ;-)) а и да угодим свима око мене па тако јуче 15 људи а за фешту 10 жена и тако... Увјек буде добро :)
tweety_m
(?)
2014-09-30 06:10 PM
Blago vama,kod nas ne popusta,vrtimo se na 32 C već danima.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.