Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Proširene vene
Nana101
2014-09-19 08:35 AM
Treca trudnoći, 15-a nedelja. Već patim od proširenih vena, koje Sam zaradila na poslu od steal nog stajanja u prosloj trudnoći. Imam one carape, ali to za mesec neću moći da nosim so stomaka. Imaju li neke bas za trudnice? AAko Imate kakav predlog, kazite.
peri-peri
2014-09-19 03:39 PM
Nana, čestitam! Meni su pravili po meri te carape u trudnoći. međutim ja to nikako nisam mogla da nosim, do 20te nedelje i nekako, kasnije su me mnogo stezale. I nikako nisam mogla da ih skinem sama, znaci obavezno sam morala da racunam da je neko još tu da mi pomogne. Receno mi je da ne treba obucen odmarati, recimo popodnevna dremka, znaci uvek mora neko da je u blizini. Gledaj da ne stojis puno, koliko je to moguće. Srećno!
Nana101
2014-09-21 01:38 PM
Hvala peri-peri,
Nisam znala da to može da se pravi po meri. Ko ti ih je Pravio? Ja bih narucila ako je moguće preko neta.
peri-peri
2014-09-21 03:14 PM
ja sam imala recept od lekara koji sam predala u „sanitetsku kucu”, specijalizovanu za tu vrstu recepata, lekarka me je uputila tamo. oni su me izmerili i to poslali negde na pravljanje. posle su mi objasnili/demonstrirali na licu mesta kako se koristi tj. pravilno oblaci i skida. osiguranje je preuzelo samo deo troskova, ne secam se vise koja je cena bila, ali se secam da je bilo prilično skupo. možda je najbolje da pitas svog lekara ili možda da zvrcnes osiguranje.
Republica
(®)
2014-09-22 12:48 PM
Princip je isti i u NL.Isto se radi po meri u tim specijalnim -sanitetskim kucama kao shto rece Peri-peri. :)
Secam se isto dobijesh satenski materijal koji prvo navucesh na jedan deo stopala i podkolenice i preko tog materijala lako klizi carapa. Kad navucesh carapu onda u otvorenom delu carape kod prstiju izvucesh vani t0 parce materijala.Tako da je navlacenje zaista olakshano.E sad skidanje ide na povuci -potegni.

Ako nosish te carape zaista Nano pronadji način da to ipak budu medicinske i po meri. :)
tufnica
2014-09-22 02:39 PM
Pored tog satenskog dela, koji stvarno olaksava navlacenje carape, koriste se igumene rukavice. Guma se savrseno lepi za carapu i povlaci se sa lakocom i ravnomerno. Isto se sa njima i skidaju.
Pored velicine carape bitna stvar je i stepen kompresije koji nije kod svakog isti a određuje ga vaskularac u zavisnosti od stanja vena.
Komunikativna
(($))
2014-09-26 02:24 PM

Nana, čestitke!!!!!

Meni je isto odzvonilo sa venama iz istih razloga koje ti imaš/imala, samo sto kod mene igra nasledni faktor veliku ulogu. Probaj prvo sa dokolenicama.

Pozz
Mila_
(prevodilac)
2014-10-20 06:35 AM
Cestitam :)
moje vene su uvek bile loše, od kako sam devojka bila a isto posle tri trudnoće su postale problem. Bole me i neprijatno peckanje i slično. Naravno ruzno izgleda, kao reka vijugavo ali nije mi izgled nikad bio problem..
citala sam na netu o nekom dr iz Nisa koji je pokupio silne nagrade za novu metodu lecenja neoperativnim putem, bas se pitam kako bih to mogla srediti, ne ide mi se pod noz...
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.