Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Lulanje bebe
biserplavi
(dizajner)
2014-09-12 03:55 PM
Drage mame moja beba koja ima 2 ipo meseci trazi ili sam je ja navikla da je lulaskam sa cebencetom ,i tako je uspavam ali za to ispastam jer mi treba neko ko će da lula bebu zajendo sa mnom ,šta da radim da bih ga odvikla od ovoga.
tamara
2014-09-12 04:08 PM
Ostavi ga u krevetac, kolevku šta već imaš.bunice se dva tri dana i prestace.na tebi je da li želiš da ga nosas još gidinu ili da vremenom bude bolje svima.ako se puno buni ja bih ga u kolica i vozala napolju.ja nisam decu ljuljala, nisu puno ni tražili.uvek smo svi bili odmorni i lepse bilo injima i nama.jedino ako ima kolik nije fer da tad lezi i placki, ali nemoj ni tad preterivati.
Do 10 minuta može slobodno da place, babice i lekar kaže 15, ja sam max 10 cerku pustila jer je samo ona placka bila.
Ka
2014-09-12 05:50 PM
Kada je moja cerka bila beba, i ja sam gledala da je sto manje ljuljam. Iz ove perspektive bih da dam savet: ljuljaj bebu i mazi je sto vise možeš, to tako brzo prođe i vise nije beba!!!
A ima i ljuljaske za male bebe, nekad su spas.
sharlota
(bez zanimanja)
2014-09-13 07:37 AM
ostavi ga u krevetac, za par dana će se navici da zaspe ko covjek

to nunanje,ljuanjanje i nosanje pao je takva gnjavaza za bebe

alskdjfhg
(supermama)
2014-09-14 08:17 AM
Dva meseca beba, šta ocekujes drugo nego da place, jede i spava. Digni ga i ljuljuskaj, ako već nije gladan ili upisan, onda želi samo.majcin zagrljaj, toplinu. Sve će to proćiza 2-3 meseca, do tad on je boss u kuci:)
A ovo 1o minuta da place beba,...ja za to srce nemam.
tamara
2014-09-14 12:30 PM
Sa bebom se može maziti i da ga ne ljulja, nosajuci vremenom će postati isfrustrirana mama koja hoda uflekana i neuredna pa će se cuditi sto niko ne razume njene muke.još kad ni u toalet ne bude mogla otici niti se istusirati kad je dete povrati pa kad pocne raditi biće kuku lele.
tweety_m
(?)
2014-09-14 01:04 PM
Potpisujem tamaru od do.Ja sam mog starijeg ljuljuskala za uspavljivanje tako na početku kao sto alsk rece,ali mi niko ne rece da to ljuljuskanje ne može prestati sa 2-3 mjeseca,e to je cista glupost.Ljuljuskanje se nastavlja i sa 5 minuta pred spavanje prelazi na 10,sa 10 na 15 i tako smo mi dosli na 45 minuta ljuljuskanja.Tako da nećeš biti ni za šta,niko neće moći da uspava bebu osim tebe,uvece nećeš moći nigdje mrdnuti dok beba ne zaspi.Da ti ne govorim da kad se po noćislucajno probudi neće znati sama da se uspava nego ćeš morati ustajati i ljuljuskati je da bi ponovo zaspala.Pa kad ti se po noćiprobudi u 2 i ti ljuljas to 3 pitacu te gdje si.Sad dok ste na početku upamet i polako uci bebu da sama zaspi.Ako imaš bouncer pocni sa popodnevnim uspavljivanjem,ako treba pusti i da otplace,ali radi šta znaš da je naucis da se sama uspava.Moja sestra je koristila neku knjigu,nešto u fazonu kako nauciti bebu da se uspavljuje sama.Lako je reci neka boss je sada u kuci,ali kad taj boss tanca cijelu noc a ti ujutro moras na posao ili imaš još jedno dijete e onda te duso nema ni u roomingu.Ako si navikla bebu na ljuljuskanje kad tad ćeš morati da je odviknes,bolje sada dok je manja nego da cekas da sjedi i ustaje u krevecu,e tek tad nastaju problemi.Ajde srećno,nadji na lupici stare teme,dosta smo pisali o tome uspavljivanju ovdje,samo nemoj da sebi dozvolis ono sto sam ja dozvolila sa starijim djetetom.
fizikela
(prevodilac)
2014-09-14 03:04 PM
Nikad, ali apsolutno nikad nisam pustila moju decu da placu, najpre jer je MENI teško kad placu (a i nisam imala taj osecaj da ih pustim, jer po meni dete ako place uvek ima razlog). Ljuskala, ljubila, uspavljivala, crkavala od umora ponekad, ali da vratim vreme unazad opet bih isto uradila. Oni su se od ljuljanja sami odvikli prilično brzo, mada mi se nismo nosili, već bih ih stavila na grudi, legla na ledja uzdignutog uzglavlja i ljuljuskala gore dole koliko god je potrebno. Nikad nisu tražili da spavaju u nasem krevetu. Kad ih tako uljuskane stavim u krevetac, odspavaju satima. Starije dete je spojilo 6 sati spavanja već sa 3 nedelje (sto priznajem da je retko, koliko sam čula) a mladje je spojilo 6 sati sa nekih 2 meseca. I lepo smo svi bili naspavani. Nisu ni bili placljive bebe, mislim zašto da placu, čim zakmece dobiju vodu/mleko/hranu/presvlaku/poljubac. Jesu malko razmazeni sad, ali ja i dalje volim da im ugadjam i ništa mi nije teško.
Brzo će porasti i biće mu/joj vaznije drugarice, drugovi, izlasci i zezanje :-)
Gala06
(......)
2014-09-14 04:04 PM
Ni ja nisam za to da se bebe pustaju da placu.
svirena
(teaser)
2014-09-14 05:51 PM
mi smo uveli COI (cry it out) metodu sa 6 mjeseci. oboje smo radili i nismo mogli da ustajemo non stop, osim za hranjenje-dojenje, nismo pustali da place duže od 5 minuta, udjemo i pomilujemo, opet izadjemo i tako. uzelo nam je oko dva tri dana taj proces, dijete je naucilo samo da zaspiva, a u mi smo odmorniji bili. srećno.
tamara
2014-09-15 05:37 AM
Ovde babice i pedijatri ne preporucuju nosanje kad se beba uspavljuje.a ko radi posle porodiljsko i dete će u vrtic nikako nije pametno dete navikavati na bespotrevno nosanje.u vrtici ih niko ne nosa, ima dece deru se dok ne zaspu i to mi je mnogo gore nego da bez preterane muke nauci da zaspe samo.uz laganu muziku smo svu decu stavljali da spavaju.posle nije nikad bio problem ako se prica, usisava oni spavaju bez problema.kad se dete dobije trebaju mame i tate idalje da imaju i socijalni zivot i vreme za sebe, dete jeste prioritet i niko manje ne voli dete ako funkcionise kao pre.ne može se zapostaviti i prijatelji i zivotne navike.meni je glupos kad čujem da je beba izgovor za samo sedenje kuci sam jer to ne čini ni mammu ni tatu boljim roditeljom.
hana-banana
(.)
2014-09-15 09:26 AM
Moje pravilo je da nema pravila :)

Sa cerkicom smo ljuljali, nosali, dubili na glavi i kad se to pretvorilo u cirkus od 45 min. svako vece, prestali.
Probali smo i cry it out, to je trajalo do prvog zacepljenog nosica ili ojeda, ne sjecam se šta je već bilo, uglavnom pisi propalo.
Drugarica za 3 dana istrenirala malu i dan danas se drzi toga.

Sa malim je sve islo opustenije, nismo mu titrali, ali ni maltretirali isplakivanjem. Kad se zaplace uzmem ga na par minuta, uninam cisto da osjeti nasu blizinu i sigurnost - niti će meni ruke otpasti, niti je to svako vece. Većinu vremena spava kao top i uspava se sam uz flasicu.

Jedno znam, meni je njihov plac gori stres nego bilo šta drugo, ali dodjes u fazu kada za njihovo dobro moras naći efikasniji metod zaspivanja od jednosatnog ljuljuskanja.
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.