Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Nosa
FifthAvenue
2014-09-06 08:48 PM
Moja cerka, koja ima 2 godine i 11 mjeseci, hoće da piski u nosu, ali ne i da kaki. Stalno zadržava i imamo problem sa zatvorom. Da li ste imali ovih problema i šta ste radili?
tamara
2014-09-07 04:34 AM
Mnoga deca neće da kake u nosu.kupis onaj dodatak/krug za wc, ima sa princezama i dizni likovima.moj malisa je jednom tatio u nosu i mislim da se „prepao”, nikad vise nije htwo sesti na nosu.
FifthAvenue
2014-09-07 04:56 AM
Imamo i krug. Neće da sjedne. Samo se ustrci po kuci i na kraju od sve price bude u gace.
tamara
2014-09-07 06:35 AM
Možda dete samo još nije bilo spremno za prestane sa pelenama.možda je motivisati nekim nagradama.šta bi ona? Pelene ili ima ideju kako će kakiti?ja nisam za teranje deteta na nešto sto nije spremno, ima ona sigurno mišljenje šta raditi.možda da zajedno odete u prodavnicu gde ima nosa raznih fazona pa sama izabere.moj malisa i njegovo drustvo su nosili pelene do skoro 3,5 nije to ništa nenormalno.u vrticu je isao u wc a kuci nije hteo jer nema mali wc.
FifthAvenue
2014-09-07 08:33 AM
Problem je sto za vrtic u koji je krenula mora biti potpuno istrenirana. Tolerisace još za septembar, a onda više ne, tako da pokusavam da je naucim.

Skroz smo ukinuli pelene. Zajedno smo izabrali nosu, imamo i aplikaciju za „potty training” koju nekad odgleda i knjigu. Slatkisi i nagrade pale za piskenje, ali za #2 ništa za sada.

Pocela sam da je treniram od juna, al tad je tek sve bilo beznadno, pa smo odustajali i pocinjali vise puta.
BEHEPA
2014-09-08 06:28 AM
Uvek mi je bilo strasno da čujem kako vrtici zahtevaju da deca budu na dugme i svi skinu pelene u isto vreme kao da su izasli iz kalupa. Nemaju ni malo postovanja niti znanja o decjoj psihologiji u tom dobu. Neka deca feces dozivljavaju kao deo svog tela i ne žele da se odvoje. Odlazak (gubitak) istog u solju/nosu može da bude traumatican. Moj mladji sin je bio takav. Skinuo je pelene potpuno negde sa 2 god. i 9 mes. , i dnevne i nocne, nosu nikad nije koristio, peo se na solju, ali je za veliku nuzdu uvek tražio pelenu - do svog četvrtog rođendana. Tad smo mu pokazali koliko je pelena još ostalo u kesi i rekli da se više ne proizvode i da, kad to potrosimo, vise nećemo moći da ih koristimo.

Ni ja nisam pristalica teranja i ubedjivanja i insistiranja. Pokusaj da budes kreativna, da izmislis neku pricicu („kakino putovanje do mora” eto, pada mi naslov napamet :) ), pricaj joj o drugarima u grupi koji će ići na male solje (pa može i ona da vidi kako se to radi)...

Srećno!
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-09-08 08:49 AM
Probaj na foru sa pricom kako je sada velika djevojcica i kako velike djevojcice koje idu u skolicu ne kake.

U vrtic je salji u gacicama a tamo svakako ima rezervnu garderobu. Imaju i oni obavezu u vrticu da ih treniraju. Usvari, oni ih „treniraju” tako što svi grupno na svakih možda 45min idu u WC. Djeca hoće da oponasaju drugu djecu, pa će tako i ona možda da kaki kad vidi drugare.

FifthAvenue
2014-09-08 10:09 AM
Dogovorila sam se s ovima u vrticu za sledećih mjesec dana da ostaje do 12 umjesto do 3. Srećom baka je tu da je kupi. Oni će je trenirati pre podne, a mi popodne. Nasla sam na internetu i „absorbent underwear”, tako da ako se i desi neće biti na sve strane.

Da, pricam joj price kako i šta treba, a mislim da će najviše da utice kad vidi drugu decu. Hvala na savjetima, bas sam nešto bila u panici :)
tamara
2014-09-08 03:29 PM
Ponekad ne mogu verovati šta zahtevaju od male dece.nije mi , jasno ni dacdaju rok dokad treba prestati sa pelenama.verujem da je sve tako ali pedagogija i decija psihologija sed zamara, to može biti i trauma za dete.
alskdjfhg
(supermama)
2014-09-08 08:31 PM
mani pricu, sedi sa njom, i kao zajedno kakite/piskite

moja ima 15 meseci i ja sam je iz zezanja pocela stavljati sa godinu dana , pa nju stavim pored mene i mi kao kakimo zajedno, smejemo se sve kroz salu i eto ne kažem da trazi svaki put da kaki ali bar 3 puta nedeljno ona mene za ruku odvede u kupatilo i sedne i kaki na nosu.

neko mi je od mama ovde dao savet za nešto drugo, ne secam se već čega a glasi „ monkey do what monkey see”:))))

good luck
Ka
2014-09-10 06:31 PM
Nama je upalilo tek kad smo zalepili pored WC solje papir sa odstampanom tabelom za taj mesec, i kad kaki, u polje za taj datum upisemo srce! To je bila takva motivacija, uskoro je sama crtala srca kad god uspesno obavi #2 u WC. Pride smo imali po jednog gumenog medu kao nagradu. Jedino tada je dobijala gumene mede, i jako im se radovala.
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.