Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Beba i spavanje na stomaku??
cubanitta
2014-08-10 04:45 PM
Drage mamice i trudnice,

aktivirah se sada, posle mnogo godina od svog prvog detenceta dobili smo i drugo… Htedoh vas upitati nešto i evo naše male price:

Devojka je stara CAK 3 nedelje i samo sisamo,a skoro da smo se i u lep ritam ubacili…
Imamo problemcic sa spavanjem na ledjima - rukama se izmlatismo, razbudimo se, prepadnemo se itd… Umotavali smo se kao u porodilistu, ali ima već 7 dana kako moramo rike izbaciti napolje ili panika nastaje… Mislim se i da kupimo onaj snuggie ( kako god da se kod vas zove onaj dzakcic, sa upakovanim rucicama i mestom za mrduckanje nozica ) --- to je jedna od ideja… Nisam sigurna kako će joj se to dopasti, ali možemo probati..

Stavismo je na stomacic juče, naravno osim sto nije ni plakala, zaspala je za 2 minuta …

Pitanje vama: I pored silnih upozorenja da bebe trebaju samo na ledjima da spavaju, studija i ostalih clanaka o preranoj smrti ( SIDS ) kod beba, imate li ikakav savet za stavljanje bebe na stomak da spava?

Moje starije detence je obozavalo spavanje na stomacicu, ali i na ledjima tako da smo rotirali stalno.. Ono jeste, pre 12 god se rodilo starije dete, ne znam da li tad behu te sve studije,ali…

Svaki savet je dobro dosao

Veliki pozdrav svima vama i hvala
-Layla-
2014-08-11 03:07 AM
Moja devojcica je isto najlakse mogla da zaspi na stomacicu. Ja sam je pustala preko dana i onda gledam i proveram sve vreme. Nocu ako je tako spavala, ja nisam jer sam se plasila. E, onda je sa oko tri meseca morala u bolnicu zbog refluxa i tamo su je odmah stavili na ledja i nisu hteli da cuju da dete spava na stomaku. Brzo se navikla i nastavila je tako da spava. Na svu sreću sredio se brzo i reflux i spavanje na ledjima, a po savetu lekara moram da kažem da je ipak odgovornije uciti bebu da spava na ledjima. Kada bude naucila da se okrece, sama će traziti svoj omiljeni polozaj.
svirena
(teaser)
2014-08-11 08:26 AM
Cao, mi smo imali taj The Miracle Blanket sto si opisala i nama je super pomogao da su noge slobodne a rukicama ne može da mlati. fino je i spavala, malo se bunila u početku, ali onda zaspi i cvrsto spava pa smo nastavili sa koristenjem tamo do 3 mjeseca kada su prošli grcevi, čini mi se, ako se sjecam dobro. što se spavanja na ledjima tiče, mi smo je drzali uglavnom na ledjima, ali smo je i stavljali na stranu jednu i drugu, ne skroz nego onako pod blazim uglom, 'podbocili' sa jednom urolanom dekicom, tako da nema bojazni da će se prevrnuti na stomak.
hana-banana
(.)
2014-08-11 11:25 AM
Ja sam moje par puta stavila na stomak, možda bas kad su imali grceve pa vise ništa nije pomagalo, ali to je stvarno bilo vise izuzetak nego norma i uvijek po danu, mislim da ne bih spavala da ih po noćistavim na stomak.
I mi smo naše okretali na bok, na jednu pa na drugu stranu i bas su fino spavali tako. Mali i dan danas kao neki lola becar stavi ruku pod glavu, prekrsti noge i na boku prespava po nekoliko sati :).
S_Girl
2014-08-11 11:41 AM
Moje oboje su spavali na stomaku od prve nedelje zivota. Na ledjima nikako nisu mogli. Inače su oboje od samog početka dizali glavicu i okretali jer kao krupnije bebice su bili dosta cvrsti. Uvjek sam ih slusala na onaj monitor dok spavaju preko dana i povremeno proveravala, a po noćisu spavali do našeg kreveta. U to vreme sam imala takav san da sam se znala buditi na svaki njihov okret :)
tamara
2014-08-11 12:19 PM
Samo pazi da glava nije uvek okrenuta na istu stranu.mom starijem sinu najednom u trokut izgledala.bio mali 2,3meseca pa se ispravilo sreća,stavljali urolan peskir sa strane preko dana i menjali strane jer je on samo spavao.
cubanitta
2014-08-11 09:34 PM
Hvala na odgovorima svima vama,

Za sad samo po danu hoće na ledjima, nocu muka, samo sa strane i na stomaku :((
A na stomaku spava bez ikakvog problema cela 3 sata..hmmm

Eto, probacemo i taj zamotuljak - swaddle me - ( Miracle blanket ili kako god..) , cisto zbog mirnijeg mog sna. Ako ni tako ne upali na ledja, neka se „muci” na stomaku a ja ću da bdim

Pozdrav svima vama i hvala još jednom

 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.