Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Naruropate - homeopate
shargarepa
2014-07-24 09:19 AM
Otisla sam juče iz ciste radoznalosti a I da jednom u zivotu iskoristim osiguranje, kod naturopate/homeopate.
Klinika se bavi alternativnom medicinom I koriste razne pristupe tipa naturopatije, homeopatija, akupunktura, ...

Meni je bilo primarno da vidim mogu li mi oni nešto uraditi po pitanju tahikardije. Usla sam tamo pomalo skepticna i mnogo radoznala, a izasla sa upitnikom iznad glave. Žena mi je spomenula par stvari da me izbacila iz cipela, a čitav pregled je ono bas, pa cudan. Kad mi je pregledala energiju ?! kaže imaš blokadu na vratu. Meni vrat malo malo pa ukocen po dan dva.

Uze iglice I pokaci mi ih po usima, I za par minut pogleda opet kaže mnogo je bolje. 'bem ga kako vidi?

Uze onda da „gleda” organe I kaže ti imaš virus u tijelu koji ti ometa srce I bubrege, I kaže sad ćemo da vidimo koji je. Prikaci me na kompjuter I kaže evo ga, koksaki.
Meni vilica pade, pisala sam ovdje da su mi klinci skupili bolest ruka-noga-usta na Kubi prije mjesec I po I on je prouzrokovan koksaki virusom. U isto vrijeme ja sam imala najzescu epizodu lupanja srca do sada koja je trajala od 7 ujutru do 4 popodne, gdje sam zavrsila I u hitnoj prvi put otkako se s tim zezam. Kako se srce smirilo tad oko 4 dobijem najludje moguće simptome gripa koji su trajali punu nedelju dana. Naravno niko od doktora mi to nije rekao ali ja procackam na guglu da Koksaki kod odraslih napada srce. E sad, ništa od ovoga ja njoj nisam rekla, I stvarno pogledam na ekran kompjutera I ima izlistano imena raznih virusa I polje koksakija upaljeno.

I sad ona kaže nije to tvoj primarni uzrocnik ali treba prvo da se njega rijesim da bi isli dalje, I dala mi je kapljice da ga izbacim.

E sad, sljedece me salje na skener Es Teck, da vidi detaljnije stanje I srca a I ostalih organa. Ono sto sam citala o testu mi je pa tek nevjerovatno.

Imate li vi iskustva sa alternativnom medicinom? Je li neko radio ovaj Es Teck test? Sad mi se probudila radoznalost. Sinoć sam do nekih doba citala o alternativnoj medicini I tim njihovim pristupima, ma zivo me interesuje kako mi ona pronadje I virus I koji je za 45 minuta sto smo provele zajedno.
shargarepa
2014-07-24 09:20 AM
NaTuropate
nijesvetakocrno
2014-07-24 01:03 PM
ja sam isla jednom na akumpunkturu. To je bila terapija za neplodnost. Dr je bila sigurna da ću da zatrudnim ako i „druga strana” kooperise tako što će da pije cajeve koje ona 'smucka'. On nije htio ni da cuje pa je sve propalo.
Onda sam isla kod homeopate nutricioniste, ona mi je prepisala dijetu i nekoliko life style promjena, koje ja naravno nisam pratila, ali sam ipak smrsala oko 10kg. Sad bih da smrsam još 15ak pa se mislim da opet krenem tim putemk, ionako ne koristim osiguranje... U kom si dijelu svijeta, ako si u Kanadi (toronto i okolina) preporuci da odem i ja da vidim kakva mi je energija...
shargarepa
2014-07-24 01:20 PM
U Kanadi sam ali u Gatinou, kod Otave. Ne znaci ti puno.
LeeLu
2014-07-24 03:17 PM
Imam potpuno bezveze iskustvo sa naturopatom, ovde u Torontu, nasa žena. Pregled je bio tako kao i tvoj - cudan, drzala sam neke valjkaste metalne predmete dok me je ona proveravala sa nekom masinom, ma totalno bezveze. Onda je kao utvrdila da imam problem sa tiroidom, u stvari potvrdila zato što sam joj i sama rekla da sam hipotiroidna i onda mi je uvalila gomilu nekih malih pilulica koje su uz pregled sve ukupno izasle „tricavih” $400. Niakvog pozitivnog učinka po stanje moje tiroidne zlezde nije bilo. Nikad posle vise nisam isla kod naturopata niti imam nameru.

Inače, najludje mi je kad mi prijateljica kaže - hej ali za dejstvo naturopatije je potrebno vreme, evo ja idem već 10 godina! Mislim stvarno, ide 10 godina i nije se zapitala da nije to malo puno?

Ako mene pitate, iako sam totalno u fazonu holistickog lecenja i sama izuzetno pazim na način zivota ishranu itd, kad je naturopatija u pitanju - bar ovde na zapadu - mislim da je bull shit.
nijesvetakocrno
2014-07-24 03:19 PM
:( ali svakako nam pisi kako se dalje razvija situacija, ja sam jako radoznala :)
shargarepa
2014-07-24 03:36 PM
Ma ne znam LeeLu, ja sam izasla skroz zbunjena, rezon mi govori 'ma daj' a opet spomenula je par stvari da me je zacnula...

Idem dalje dok traje osiguranje, evo biću pokusni kunic :)
Ovaj test me zivo interesuje, navodno ti da bukvalno sliku komplet tijela, šta radi šta ne radi itd... opet rezon govori 'ma daj molim te' a radoznalost kopka :)
LeeLu
2014-07-24 03:40 PM
Ma ako ti osiguranje placa, by all means - eksperimentisi ;-) Ja sam placala iz svog dzepa pa mi je to bio skup neuspeli eksperiment.
nijesvetakocrno
2014-07-24 04:17 PM
I ja kažem idi dok ne placas :)
I obavjestavaj nas
tweety_m
(?)
2014-07-24 05:37 PM
Kontam ako je tako brzo skontala šta ti je,onda kontam da će ti i pomoći.Dok god ti osiguranje placa idi.Kod naturopate nisam bila,ali sam redovno isla kod kiropraktora i meni je jako pomoglo.
alskdjfhg
(supermama)
2014-07-24 11:33 PM
moje iskustvo sa naturopathom je odlično

da imam vise $ isla bih redovno ( možda nisu svi isti ali naturopath kod koje sam ja isla - odlicna je)

isto tako sam i ja usla sa velikom dozom skepticizma ali bila sam spremna na sve dok smo prolazili kroz ivf...

sve je pogodila! :) nisam joj rekla za šta sam dosla, i ona krenu sama pricati, studirala mi jezik ( po jeziku možeš videti od kojih bolesti bolujes , ako ) koristila neku spravu na struju, zvucne talase, vise se i ne secam, radila neke cudne vezbe nad stomakom i nogama..i tako bla bla...dala mi terapiju, odlične savete što se ishrane tiče, ... predlozila akumpukturu...

Dok sam bila na terapiji ostala sam trudna - prirodno, ali sam kaznije imala spontani...

uglavnom - moj savet da ne treba ulaziti u svet alternativne medicine zatvorenog uma.

Naturopath radi na tome da SprečI neku bolest a doktor da je IZLECi.

svirena
(teaser)
2014-07-25 12:26 AM
Isla kod kiroprakticara zbog kicme (na brojne preporuke kod bas ovoga). Bacanje novca, vremena i potpuno besmislene metode i tehnike koje veze s mozgom nemaju. Kako im daju dozvolu da rade i još se skoluju ja ne znam. Veoma ruzno iskustvo. Zvanicna medicina tj fizikalni terapeut, pa i joga uz svakodnevno vjezbanje su mi pomogli, a nemam ništa fino reci za kiroprakticara. Kod homeopate nisam bila i tu sam skeptik isto. Ali opet razumijem da ima ljudi kojima i takve alternativne metode pomognu i kad je nevolja posegne se za brojnim rjesenjima.
tweety_m
(?)
2014-07-25 12:51 AM
Kiropraktor može da pomogne,ali isto tako može i da te urnise.Ja sam isto bila jako skepticna,i poslije mjesec dana mi se bol u ledjima poceo smanjivati sa jedno 20 x dnevno na 1 dnevno,pa onda na jednom nedeljno,i sad sam u fazi da se ni ne sjecam kad me zadnji put boljelo. Nasem kumu nije pomoglo uopste.Isti kiropraktor.Možda sam ja samo imala sreće,ali definitivno ga ne mijenjam.Klincima smo radili neko testiranje za alergije,sto kaže svirena zali boze para,tretman odradjen,kapi popijene,pomoglo nije,to je opet bio neki drugi.Kod ovog mi se dopalo sto sam mnogo toga uspjela prirodnim lijekovima da prevazidjem,pocevsi od mojih katastrofalnih krajnika,preko sinusa,i konacno sam se rijesila acid refluxa bez Nexiuma,i skinula onu moju „trudnicku” kilazu.
Što se kicme tiče,zdravog razuma sam ja da se uradi MRI pa se vidi u cemu je problem,kad dodas terapeute,doktore,vjezbe odlično je ako pomogne,ali ako je operacija u pitanju onda se hvatam za slamku,onda bi isla i kod one Ruskinje u Ugljevik :) sto „popravlja” sve po RS.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-07-25 01:31 AM
Moji mama I tata su isli kod nekog homeopate, ja doduse nisam nikad. Hiljade dolara kasnije, bili su na istom. Koristili su neke prirodne pomade I sirupe I na kraju sve batalili. Tata je ipak zaglavio u bolnici zbog srca. To je njihovo iskustvo.
Ja sam bila na acupuncture za isijas, bacanje para I vremena. Još one iglice, joj najezim se samo kad se sjetim. Možda bi bilo neke poente da sam isla cesce, al one iglice su brrr.
Tweety šta si koristila za reflux od biljnih preparata? Ja uzimam Losec konstantno, vjerovatno do kraja zivota. Dijeta ne pomaze. ;)Otvorena sam za sve ideje. :)
alskdjfhg
(supermama)
2014-07-25 02:35 AM
heheh, a ja sam znala i da zaspim pod tim iglicama , toliko je uspevala akumpuktura da me relaksira :)

kiroprakticar mi nije pomogao ništa, tu bas nemam neka lepa iskustva, isla sam zbog bola u kicmi nakon porodjaja ( čitaj - epidurala)

hehehe, koliko su nam samo iskustva razlicita:)
maja3s
(diskutant)
2014-07-25 02:38 AM
Мене је бабица бола иглицама у задњој трудноћи да се раније породим... Породила сам се 8 дана посље термина

У тој трудноћи ме бабица бола и за болове у крстима незнам јел ми то ишта помогло...

У све три трудноће и посље трудноћа имала сам јаке болове у леђима због оптерећења у трудноћи... Сва три пута сам ишла код киропрактора овдје у дк и сва три пута ми је помогло... Имала сам по 4 третмана и слушала све шта ми каже... Било је савјета да посље третмана пола сата ама ништа не радим и да сутрадан ништа не радим да оцмарам да се то смири па тек онда у акцију... Сва правила сам поштовала и резултат је ту :)

Знам оне који нису успјели сли нису се ни придржавсли правила... Незнам можда и није до тога можда је нешто жешће у питању
fizikela
(prevodilac)
2014-07-25 03:55 AM
Ko u šta veruje to mu i pomaze. Tako mi se bar čini.
Na drugom porodjaju mi je kuk iskocio iz lezista, tj pomerio se za koji milimetar. Tri godine kasnije su mi poceli bolovi i nisam mogla da prekrstim noge, odnosno postojala je granica do koje sam mogla nogu da okrenem u stranu. Isla sam na fizikalnu, i bilo je nepromenjeno. A onda me je fizijatar uputila na kiroprakticara. Cela ta situacija mi je bila prilično cudna i pomalo zastrasujuca, izokretali su mi nogu u svim pravcima, vukli, cimali, na kraju stavljali neke vakuume, i ja sam odande izasla blago istraumirana. Ali sam onda shvatila da su mi pomogli.
Moja kuma, farmaceut (i pristalica zvanicne medicine) je ludela od čestih upala grla i krajnika njene cerke. Prošli su milion ispijenih antibiotika, boravak na moru - nekoliko mseci, inhalacije, ma svasta nešto. A onda se okrenula homeopatiji, i od tad problemi polako nestaju. Ne znam koje tabletice su koristili, ali su svakako pomogle.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-07-25 10:16 AM
Sargarepo, je li te možda prikljucila na tzv. Teslinu masinu? :) Ja sam u Torontu bila kod ove. http://www.mylifeforce.ca/about-us/

Ona nije naturopata, ali u sklopu pregleda, radi sa jednom Dr koja je naturopata. To o cemu ti pricas me mnogo podsjeca na ovu masinu sa kojom i ova Jasna radi. Što se tiče dijagnosticiranja, to mi djeluje i ok, tj logicno i moguće. I same celije rade na odredjenoj frekvenciji. Međutim, ono sto meni nema smisla je npr sledeće:

- Ah, da vidim, fali vam probiotik. Ništa strasno, sad ću ja vama da posaljem probiotik.

Klik. Probiotik poslan sve preko zica drito u moj stomak! ?!!??!?? WTF?? Da mi je rekla, treba da pijes probiotik pa ajde, ali ovako mi bas bezveze.

Mada, tebi je ta dala kapi a nije učinila klik na kompjuteru i rekla „Eh eliminisali smo taj virus”. Inače, ako ni zbog čega, idi zbog dijagnosticiranja.

tweety_m
(?)
2014-07-25 10:50 AM
Out uzmes jabukovo sirce ono organic raw unfiltered with the „mother” ( sa onim komadicima unutra )i sipas možda 2 prsta u casu otprilike i dodas malu kasicicu sode bikarbone i odmah popijes,gadno jeste ali radi.
shargarepa
2014-07-25 11:12 AM
Ma daj ne laži da ti je „poslala” probiotik :)))
Mene zivo interesuje ovaj test sto će da mi rade sljedece sedmice, Es Teck, cackala sam iz radoznalosti I navodno se primjenjuje I u tradicionalnoj medicini ali je skupo pa nije za nas obične smrtnike.
Podsjeca me na one kompjutere sto auto mehanicari koriste za kola, prikace kola I vide šta nije u redu ?!?

tweety_m
(?)
2014-07-25 02:08 PM
Sargarepice dodji ti u TX,imamo mi te sprave u radionici,insurance proslijedi moj broj racuna :)
Nego kad tako salju,kontam mogu li da oduzimaju,kg npr :)
shargarepa
2014-07-25 02:21 PM
pa majke mi.. evo procitaj ovo I reći da nije isto. Ne daje dijagnozu ali vidi kako ti koji organ radi.

http://hamptonwellnesscentre.com/services/es-teck-pems-bioimpedance/
alskdjfhg
(supermama)
2014-07-25 03:16 PM
Fizikela' ko u šta veruje to mu i pomaze' lol

Ili pomaze ili ne, kakve veze ima da li verujes u tretman ili ne...
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-07-25 04:05 PM
Ma jasta je već poslala - i ne samo probiotik već svasta nešto. A viruse ubija na običan klik misom. :) Meni to recimo nema smisla. A to da je masina registrovala neke stvari za koje sam i sama znala, to stoji. To je tzv biofeedback valjda, ta vrsta dijagnosticiranja.

Tweety, kad može viruse da uzima, ne znam sto bi i kg bile problem? :)
LeeLu
2014-07-25 07:58 PM
„Ili pomaze ili ne, kakve veze ima da li verujes u tretman ili ne...”

Fizikela je verovatno mislila na moc placibo efekta ili autosugestije koji u nekim slučajevima dovedu do poboljsanja. Nema tu ništa smesno.
alskdjfhg
(supermama)
2014-07-26 08:21 AM
Ne znam šta je mislila, čitam šta je napisala pa nek ona kaže...

Malo mi njen komentar cinican, ne bih rekla da prica o placibu

Lilu
2014-07-30 12:21 AM
Mene bas interesuje da li će biti pozitivnih rezultata. I meni je mama predlagala homeopate ali ja bas i ne verujem u sve to, pa nisam otisla. Imala sam period od godinu dan bez tahikardije i mislila da će sve biti o.k, a onda me uhvatilo za godisnjicu braka pre neki dan i zamalo da zaglavim u hitnu, jedva sam zaustavila lupanje srca, uzas.
alskdjfhg
(supermama)
2014-08-14 02:40 AM
any update?

cekamo da čujemo rezultate:)

shargarepa
2014-08-14 01:33 PM
Znaš kako, uradila mi taj pregled I sve mi je ok.
Srce u fantasticnom stanju (sto su I druge, da kažem tradicionalne analize pokazale).
Ph tijela normalan, svi organi u normalnom stanju.
Nasla je par parametara koji joj ukazuje da možda imam kandidu ali to opet nikakve veze nema sa srcem.

Žena koja radi skener je doktor internista iz Poljske I ona mi ponovi ono sto mi je I kardiolog rekao, 'nazalost o elektrici srca I dan danas malo se zna'.

Ne znam, ocekivala sam sad da će mi naći neke gluposti I kvazi obolenja da me kao lijece, u fazonu ovoga sto Pusta rece, manjak probiotika, međutim dala mi je dosta realne rezultate i ponudila da eventualno radimo na kandidi ali da prvo popijem kapi koje mi je ova prva dala. Što se ostalog tiče kaže da nema potrebe za nekim tretmanima. Skrenula mi je paznju na hidraciju tijela, jer ne unosim dovoljno vode (sto je tačno) pa mi pojedini minerali fale i na unos dobrih masnoca.
Definitivno mi je ostavila dobar utisak ali eto potvrdila da ne mogu naći uzrok tahikardiji.

Bas sam juče isla i redovno kod kardiologa i nazalost rekao mi je da moram na tablete zbog te episode od par sati, to je već opasno.
To me nešto bas pogodilo, po prvi put sam na nekom lijeku koji moram redovno da pijem na duže staze ali hajde sada.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.