Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Još na cekanju..
tea_27
2014-06-26 05:49 PM
Cao drage moje..

Evo reko da vam se malo javim..nisam odavno :)

Još cekamo novog clana. Danas sam 41+1 nedelja..i nema bas puno znakova da nagovjestavaju da bi moglo skoro.

Ja sam pravi fenomen.. Ili bebe neće da ostanu unutra, ili..kad ostanu, neće napolje ;)
Sa prvom 11 dana, a evo i ova krenula isto.

Nego, ne javljam se samo da javim da smo još uvijek na cekanju, nego danas je ispala nova situacija i potrebno mi je mišljenje/iskustva vasa.

Naime, o cemu se radi...
Jutros se probudilq, u wc..kad na ulosku sukrvica..
Ja se isfurala odma. Pocela gledati jel beba aktivna...a ona ni makac.
Zovnula kasnije babicu. Ona mi rece da je sukrvica normalna, ali da nije dobro da ne osjetim bebu. Pa mi rekla da pokusam da je pokrenem tako što ću popiti veliku casu ledene vode..i ako je i nakon toga, nakon sat vremena, i dalje ne osjetim bebu da dodjem.
Ja uradila kako mi rekla..pustala muziku..mrdala stomak..ali i dalje ništa. Bas se bila zabrinula. Malo surfala po netu i naletim na staru diskusiju gdje je zenica izgubila bebu u stomaku u 41+4 dana. Jao, to mi je bila kap u casu.. Odma se spakovali i otisli u bolnicu. Dosli, i čim su me stavili na CT..ovo moje bebano zivnulo. Tipicno! :)
Uglavnom..sve je ok. Srce kuca kako treba i ništa ne pokazuje da nešto nije uredu. Lahnulo mi!

E sada..meni se veceras povecao vaginalni sekret..sada preslo u srcenkasto/tamno smedji. Mene ništa ne boli. Beba se, hvala Bogu, s vremenom na vrijeme javlja.
Cijeli dan mi je nekakva muka..i 3 puta me je danas gonilo ba WC (diare).

I ako mi je babica rekla da je pojacan sekret i sukrvica normalna pojava..ja ponovo ne mogu da se opustim. Vise sam sva kao na iglama u izcekuvanju da krene. Nevalja ovako kad predje..stalno osluskavas, razmišljas jel sve ok..i ponekad pomislis „pa neću buti toliki baksuz da se sada na kraju nešto desi”

Kako je vama bilo pred porod? Jel ko imao slično iskustvo sa sukrvicom?
Sa starijom, i ako sam prenjela 11 dana..nije bilo ništa. Krenuli odjednom trudovi.

Inače, imam zakazan termin u bolnici u nedelju (ako se ne porodim do tada :))..pregled gdje će da procjene da li će mi isti dan raditi indukciju ili će me pustiti još malo.
Ja se nadam da će uskoro sama da odluci vani. Bre..izludih ovako.
A krecem se bas puno..setam..raduckam stalno nešto po kuci (ništa teško)..i neće.

Haj neću vise da kukam :)
Brzo će beba.. Meni je sada vise..jel sve kako treba da bude.

Pozdravljam vas puno i nadam se da vam uskoro pišem sa lijepim novostima :)

tea_27
2014-06-26 05:58 PM
Jao, Sorry na greškama..pišem na telefonu pa se izmakne koje slovo.
Tashka
2014-06-26 06:03 PM
Tea, to zvuci kao mucus plug. Nisam sigurna kako se kaže na nasem ali to je cep u grlicu koji stiti maternicu i bebu od bakterija i upala. Kako se pocnes otvarat to pocne da izlazi, nekad kao veliki ugrusak a nekad tako po malo kao sekret i sukrvica.
Snezana
2014-06-26 06:52 PM
Ovde se to zove slimpropp i normalna je pojava koja pokazuje da se porod blizi. E sad kod nekog može proćii par nedelja dok ne krene porod a kod nekog krenu odmah i trudovi kao npr kod mene. Ne znam koja je praksa kod vas ali ja im ne bih dozvolila da me puste mnogo preko termina, max nedelju dana,sto su uzeli u obzir i obecali da neće. Mislim da je ovde nekad bilo do 14 dana ali da su smanjili na 9.
hana-banana
(.)
2014-06-26 09:59 PM
Sad ćeš ti, samo sto nisi :)))
Samo da poželim sve najbolje, sve je to normalno.
Samo prati pokrete bebe, budi je hladnom vodom ili slatkim napicima, ali mislim da ćeš nam u sledećih par dana javiti sretne vijesti :)))
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-06-26 09:59 PM
Po literaturi kao cekaju i do 14 dana da preneses, mada ja lično ne bih vise od 10 max. Tebi će u nedelju već biti 2 sedmice kako si prenijela i ne znam sto bi te ista pustali - ja bih insistirala da me porode.

Bebe imaju period spavanja koji traje oko 20-ak min pa ako u tom periodu osluskujes, nećeš ništa cuti vjerovatno.

To sto srce kuca normalno, to nije bas neki pokazatelj. Kucalo je i mojoj dok se davila od mekonijuma pa su mi radili hitan carski rez (jer se beba nije mrdala) a nju su ozivljavali i provela je 7 dana na neonatalnoj intenzivnoj njezi. Oni na ultra zvuku ne mogu da vide mekonijum u amnio vodi. Prema tome, vodjena svojim iskustvom, ja bih insistirala da me porode sto prije.
Librarian
2014-06-26 11:04 PM
Meni je tako pocelo sukrvica u jutru da bi se tokom dana pojacavala. Ništa me nije bolio. Bila sam 34+4 sa blizancima. Isati taj dan u 2 u jutro dobijem trudove i porodim se (prirodno) u 5:30 u jutro. Bebci su ok i odlično napreduju.
irena
2014-06-27 02:00 AM
Mislim da ti je porodjaj pceo. Ja sam pred porodjaj poslije zadnjeg pregleda kod doc tako imala sukrvicu i kad sam je zvala da joj to kažem ona je rekla da je to normalno i pokazuje da sam spremna za porodjaj. Sjutradan sam otisla u bolnicu po dogovoru sa njom i ukljucila mi je indukciju tako da nisam sigurna koliko još imaš da cekas do trudova i prirodnog porodjaja ali to je svakako početak
maja3s
(diskutant)
2014-06-27 04:20 AM
brz i lak porod Tea :))

sretno !

tea_27
2014-06-27 04:49 AM
Hvala drage moje.

Evo novo jutro svanulo kod mene ponovo zatisje. Sinoć sam pomoslila..„sad će..” Prepone me probijale..imala i male kontrakcije. Ali kako sam legla spavati, tako se sve umirilo. Beba nocas bila nemoguće aktivna..toliko aktivna da sam pomislila da li je normalno. Poslije se i ona smiri..a ja do 03h lezala, nisam mogla da zaspim od neke mucnine. Surfala malo po netu pa procitah da je sukrvica (kako mnogi nazivaju chep) normalna stvar pred porod, diare, mucnina..
To su za mene nove situacije jer sa starijom nisam imala tih simptoma.

Jutros bebano ponovo spava, ali osjetila se javila pomalo. Sukrvica je još prisutna.. Nikakvih bolova nemam. Generalno, super se osjecam!

Mada..kad procitah pricu puste zelje..uf!
Kako si/ste skontali da nije nešto uredu?
Neću da razmišljam o tom scenariu :(
Mada, znam da se sve može desiti. Tu tu tu..ne daj Boze!

Pricala sam sa muzem i oboje smo se slozili da u nedelju ne idem kuci bez da se porodim.. Insistirat ćemo na tome!

Ja se i dalje nadam da će bebano da izadje sama i prije nedelje.

Ovde je praksa 2 nedelje da se ceka da preneses. Od 40 nedelje imaš jednom sedmicno kontrolu kod babice. Ta kontrola se sastoji od caskanja..osluskavanje srca i pipkanje stomaka. Jedino ako sam ne dignes neku frku, kao ja juče..dobijes vrijeme u bolnici za CT. Gyn pregled mi nije radjen nikako od kako sam u drugom stanju.. Tek će u nedelju da vide da li sam se otvorila.

Haj, nadam se da ću vam se javiti uskoro sa lijepim novostima :)
tamara
2014-06-27 05:18 AM
ja sam radjala sve troje 2nedelje pre termina CR ali mnogi predju i do 15 dana s tim sto idu svaki dva dana na pregled.zovi babicu ili bolnicu za svaku promenu koja te brine.bolje biti paranoja i otici 5 puta za ništa nego da zakasnis.

srećno!!!
maja3s
(diskutant)
2014-06-27 06:26 AM
tea, kao i uvjek nemam vremena :DDD pa da napisem nabrzaka a nisam ni citala šta si gore pisala ;-)

postoje žene jednostavno koje uvjek radjaju dvije sedmice poslje termina...ja imama ovdje vise njih ...jedna od njih troje djece svako po 15 dana poslje termina...dosadi joj sve se nadala neće opet al' dzaba :))

sa prvim djetetom su je ostavili i još dva dana poslje tih 15 dana ...muka joj bilo...prepala se za djete...ali eto tako cekali da samo ide i djetenece se rodilo 17 dana poslje termina zivo i zdravo :DDD

sretno još jedno...ode sad :)))
Nana101
2014-06-27 09:04 AM
Tea,
Nadam se da si se do sada porodila.
Ne znam gde si, ja sam pre živela u zelji gde porodjaj indukuju ako si 41 nedelja. Duže se ne ceka. Ne razumem koja je logika cekanja 2 nedelje. Po meni je to zastrasujuce, bas iz razloga koji je Tamara navela.
Želim to sve najbolje.
U potpisu
Mama koja se 2x porodila cr.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-06-27 09:48 AM
Kako sam skontala? Ama nisam ni skontala iskreno da ti kažem. Moja trudnoća skolska bila, nikakvih problema. Beba se nije nešto posebno mrdala taj dan, ali nije me zabrinjavalo jer inače nije bila aktivna toliko u to vrijeme. Nego meni cekanje vise dosadilo i odjednom me u 3h spopala nekakva panika - hoću bebu napolje i tacka. I kažem muzu „ajmo mi fino u bolnicu, reci ću im da ne osjetim bebu da se mrda pa će morati da me prime i pregledaju”.

Znala sam da je moj dr taj dan bio dezurni a i svakako sam trebala doći u bolnicu taj dan ali sam cekala na njihov poziv, pa sam kontala, ako odem, svakako će me primiti.

I eto, ja dodjoh, dr mi 45min radio UZ, cuju se otkucaji srca pa mi nije jasno sto me toliko muci sa tim UZ i pritisce i gura. Kaže on meni da se beba ne pomjera a ja ga pitam sto je to bitno da se pomjera kad se cuju otkucaji srca. Veli on, može biti indikacija nekog problema i da ne dolazi dovoljno oksigena do bebinog mozga sto može da znači da ako me indukuju da beba neće moći podnijeti porodjaj normalan ako je pod stresom.

I hitan carski mi uradise, i tek kad su otvorili vidjeli su da je amnio voda bila puna mekonijuma...davila se u govnima. Ma uzas. Zato ti kažem, i 2 nedelje je previse što se mene tiče. Ja im ni dana više ne bih dala.
tea_27
2014-06-27 04:43 PM
Još ništa :/
irena
2014-06-28 03:51 AM
Nije mi jasno kako te to doc nije pregledao cijelu trudnoću. Ja sam do 6-og mjeseca imala priličan br ultrazvvukova a onda i ultrazvuk i pegled na 4 nedelje. Kod nas tudnice pred kraj idu veoma csto na CTG u zadnjoj nedelji možda i svak dan. Ako se beba ne mrda bolje da ides i napravis frku odmah ja da sam na tvom mjestu nebih cekala.
tea_27
2014-06-28 06:02 AM
Ireana..ovde je praksa da na kontrole se ide ca. 6-7 puta u toku trudnoće + 2 UZ u bolnici (ca.11 i 20 nedelja). Kontrole su kod fam doktora i kod babice..koje se sastoje od price, pregled pritiska, vaganje, tipkanje stomaka i slusanje srca. Jedino ako trudnoća nije skroz normalna, dobiva se ekstra vrijeme i evt. pracenje i UZ u bolnici.
Ja sam ovu trudnoću, na početku, bila ekstra pracena zbog mojih uzastupnih spontanih pobacaja (3 komada). Bila sam svake 2 nedelje na UZ do 17 nedelje da vide da li se beba razvija normalno. Poslije sam imala još 2 ekstra UZ pored ona 2 standardna koja se nudi svima.

Ovo sto sam napisala je vezano za ginekoloski pregled.. Nisam ni jedan imala. Meni je nekako logicno da su na kraju evt. pogledali da li si otvoren. To će tek sutra da gledaju..u 41+4 nedelje. Tako je bilo i sa starijom. Gdje su malo na pregledu stimulisali porod (grlic maternice) Tu vece sam se prirodno porodila u roku od 5 sati..beba bila skoro 3800.
I ova je narasla 300 grama od prošle nedelje.

Meni je sada zvog ovoga sto pusta piše..da plodova voda ne ostari.

Beba je sinoć bila jako aktivna. Jutros mirnija..ali to je njen ritam pa se ne brinem..sve dok se javlja.
Inače..sinoć sam ponovo imala povremeno blage kontrakcije. Jutros..ništa.
SarenaLazaOriginal
2014-06-28 06:39 PM
Ja sam sa ovim trećim insistirala da pokrenu porodjaj jer sam imala trudove 10 dana (te malo imam, te nemam, a bojala sam se grozno da se u tom 'hoće/neće' nešto ruzno ne desi).
Imala sam previse primjera djece koja u tih zadnjih 10 dana dozivjela razlicite loše ishode.
Ja se iskreno nadam da si ti već danas na porodjaju a ako nisi, ne bih na tvom mjestu cekala nikakve protokole, nikakve price već bih sjedila u bolnici do porodjaja. Majke mi, ne pretjerujem, možemo mi nakon što se sve dobro zavrsi i nakon što stigne lijepa djevojcica na svijet, tad možemo pricati zašto nije dobro cekati. Sad nije vrijeme za to da te dodatno ne uznemiravamo. Znaci izmišljaj price, placi, trazi da to dijete vade van dok je sve pod kontrolom.
Ja nazalost imam PREVISE primjera loših iskustva.
irena
2014-06-29 03:13 AM
Slazem se a Sarenom Lazom potpuno. Idi ti fino u bolnicu i iskukaj se malo da te porode jer tim cekanjem puno rizikujes. Držim ti palceve i javi kad dodje curica
tea_27
2014-06-29 02:05 PM
Evo mene kuci sa svojom malom princezom :)

Sve samo od sebe krenulo juče popodne. Prvi trudovi poceli u 16h dok smo bili u kupovini. Prvo blazi u razlicitim intervalima da je oko 23h krenulo sa jačim trudovima u intervalima od 8-10 min. Zovnula bolnicu i rekli mi da dodjem kad budu na 3 min.
Oko pola jedan nocas meni se trudovi spustili na 5-6 min..veoma jaki. Tu smo se uputili u bolnicu..koja je udaljena jedno 20 min voznje.
Kada smo stigli, trudovi na ca. 4 min..oni raskidajuci.
Babica me pregledala i rece 'otvorena si 3 cm'
Pomislih..'biće ovo duga noć. ' pomalo razocarena sto je svega 3 cm.
Prebacili me u sobu za poradjanje..bilo je 01:15. Tada su trudovi bili čini mi se non stop..bez pauze.
Reko ja babici..imajuci onih 3 cm na mislima..da želim epidural..jer bol trudova do 10 cm neću moći izdrzati. Ona mene pregleda i kaže..„ti si spremna... Sledeći trud guraj...”
Tu mi je probila vodenjak i nakon velikog napora, boli i dva natezanja..izadje moja princeza u 02 h :)

Princeza je teska 3740 gr i 52 cm duga.. Zdrava i divna!
Mene su malo morali zasiti..ali sve u svemu..porod je bio jako intezivan, bolan ali na sreću jako brz.
U bolnici smo bili do 7 jutros i pusteni smo kuci.
Sada se navikavamo jedna na drugu. Starija sestra ne skida osmjeh dok je gleda..a ni ja :)

Hvala svima! Mnogo mi je znacilo vase iskustvo i mišljenje..

Sve je divno kad se dobro svrsi.. Mada, pred nama je sada nova faza privikavanja..ali se svi radujemo :)
tamara
2014-06-29 03:05 PM
Cestitam!!!
maja3s
(diskutant)
2014-06-29 03:10 PM
Коно ЧЕСТИТАМ !!!!!

Сас видиш Цезу и врћ може да одредиш које јој име најљепше пристаје :))

Нек вас све Бог драги чува
Nana101
2014-06-29 03:21 PM
Super vest! Cestitam! Brz oporavak tebi, a bebica da je ziva i zdrava.
tweety_m
(?)
2014-06-29 05:09 PM
Cestitamo! Nek vam je ziva i zdrava!
hana-banana
(.)
2014-06-29 07:05 PM
Cestitamo, neka je ziva i zdrava. Mazite se i navikavajte sada, sve najbolje!
Valenciana
2014-06-30 01:47 AM
Cestitam!!! Jako mi je drago da je sve lepo prošlo!!! Uzivajte!
resistance
(xxxxoooxxo)
2014-06-30 03:49 AM
Cestitam mamice i želim sve najbolje!
irena
2014-06-30 08:06 AM
E bas mi je drago sto je dobro poslo! Sad uzivajte svi zajedno.
shargarepa
2014-06-30 11:41 AM
Cestitam!!! Uzivajte sada !!!
NavyGirl
2014-06-30 12:31 PM
Cestitam !!! Sve najbolje :)
SarenaLazaOriginal
2014-06-30 03:27 PM
Eee bas sam cekala ovu lijepu vijest. Sve najbolje!!!
skoljka
(student)
2014-06-30 04:16 PM
Divno da je sve tako brzo i dobro prošlo! Cestitamo!!!!
I usput, jel bebica princezica ima ime:)?
tea_27
2014-06-30 04:43 PM
Hvala vam drage moje.

Evo drugi dan i mi se navikavamo jedna na drugu i na dojenje.
Po danu spava, a noćidisko..kao u stomaku :)
Sinoć nam je bila teska noć. Nisam oka sklopila. Samo je htjela da sisa.
Nadam se veceras će barem malo da spava.

Princeza još nema ime :)
Nikako da se odlucimo..a svi pitaju.
tweety_m
(?)
2014-06-30 06:18 PM
U USA ne možeš izaci iz bolnice bez imena.
SarenaLazaOriginal
2014-06-30 06:21 PM
Možeš Tweety,
moja kuma nije kcerki dala ime 30 dana (a kao 2 nedelje je zakosnki rok).
Na kraju je nazvala Matea, divno ime za divnu djevojcicu ali cijeli mjesec je dijete bilo Baby X.
Tashka
2014-06-30 07:49 PM
Cestitam, uzivajte sa princezama.
alskdjfhg
(supermama)
2014-06-30 08:07 PM
čestitke Tea, uzivaj u prinzeci, bas mi nekako milo kad čujem da se curica rodila, i sama uzivam u jednoj:)

bas htedoh pitati za ime :) ,...

što ne stavite par imena u sesir, pa izvlacite:)

bar možeš reći da je 'visa sila' odlucila kad već ne mozete vi:))))))

tweety_m
(?)
2014-06-30 09:43 PM
Eto vidis kako su bezobrazni a meni rekli mora odmah :) vidjeli oni ja se dvoumim pa da me pribrze.
hana-banana
(.)
2014-07-01 01:55 AM
Ni ovde ne mora. Mene za cerku nisu ni pitali nego na onom kartonu napisali „Baby girl” - pa prezime, još imam taj karton.
Kod Jevreja ni ne daju ime do osmog dana, tako da ovde bolnice rutinski pišu baby boy - prezime ili baby girl-prezime bez i da pitaju za ime, osim ako roditelji ne kažu kako se beba zove ili neće da obave registraciju u bolnici.
-Layla-
2014-07-01 03:26 AM
Tea, čestitke! Sve najlepse vam želim!
anjale
2014-07-01 05:02 AM
Cestitam od srca na još jednoj devojcici koja je ulepsala ovaj Svet!

Kod Jevreja se ime daje po rođenju, osam dana nema religjski niti zakonski značaj. Po rođenju svi daju ime naravno:-), ali mislim na to da se kod Jevreja ne govori o imenu unapred, i ako možda roditelj ima favorite to ne govori dok se dete ne rodi.

Nasa devojcica je dobila ime 30 dana stara, u porodilistu i kuci prvi mesec je bila Baby-naše prezime. Nakon mesec dana smo je prijavili u MUP-u. Niko naravno ne pita zvanicno ime dok se smislimo.

Srećno!
Republica
(®)
2014-07-01 11:58 AM
Cetitam Tea, :) :) :)

Shto se tiče imena, sacekajte maximalni rok koji je u Danskoj.
tea_27
2014-07-01 01:01 PM
Hvala :)

Kod nas piše „djevojcica od ”moje ime i prezime„” + dobila je licni broj koji će u bucnosti biti njen indetitet.
Inače, nije obaveza dati ime..i u bolnici te niko ne pita kako će se zvati. U Danskoj je dozvoljeno pola godine biti bez imena. Ako u tom roku ne prijavis ime, dijete dobiva ime dk kraljice ili kralja :)
Mislim da mi ipak nećemo do toga da cekamo. :)

Razmišljamo između sledećih imena: Ana, Helena/Elena, Katarina i Julia
tweety_m
(?)
2014-07-01 02:06 PM

Koje god ime izaberete necete pogrijesiti,svidjaju mi se sva iz uzeg izbora.Meni je favorit Katarina,posto imamo jednu Katarinu u familiji koja je osvojila sva nasa srca :)
tamara
2014-07-01 02:53 PM
sva su imena lepa.ja volim dva imena,kod tebe možda ana elena.
peri-peri
2014-07-01 03:27 PM
tea, prelepo! srdacne čestitke!
Komunikativna
(($))
2014-07-01 04:10 PM
Tea, čestitke od srca!
Tri_boje_plavo
2014-07-01 04:38 PM
Divne vesti Tea-svako dobro vam želim. Spavaj kad god i ona spava. ;)
maja3s
(diskutant)
2014-07-01 04:54 PM
Razmišljamo između sledećih imena: Ana, Helena/Elena, Katarina i Julia

a koje joj najljepse stoji od tih imena :))
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-07-01 07:00 PM
Cestitam! Uzivajte :)
alskdjfhg
(supermama)
2014-07-02 09:02 AM
Hoćemo opet na glasanje?:)
Jedan glas za Helena
tea_27
2014-07-02 10:48 AM
Hehe.. Moglo bi ponovo glasanje :)

Danas smo muž, ja i starija sjeli i pogledali nasu listu imena..
Tako pricajuci lista se proširila ponovo :)

Sada ona izgleda ovako:
Ana, Nikolina, Elena/Helena, Anja, Julia, Katarina, Andrea, Emilia(Ema)

Nikolina i Katarina će vjerovatno da lete sa liste jer ih imamo u okolini..a muzu se ne svidja bas Nikolina, jer je kao sok u Dk :)
Meni je isto Helena ili Elena jedan od favorita..a za muza Emilia- Ema. Meni je Emilia isto ok..ali mislim da ima previse naše djece ovde sa tim imenom.
Ana i Anja su mi previse kratka..nekako bez karaktera.
Starija je Sofia.. Ime koje je zadnje 2 godine br. 1 u Dk. Jesam već rekla da U razredu od 22 djece, njih 3 sa istim imenom :)
Republica
(®)
2014-07-02 01:43 PM
Meni je Ana, kratko a mocno. Nikako bez karaktera. :)

I upravo pored svih imana koje si nabrojala bash bih dala ime Ana. :)
Josh jedno koje nije na vashoj suzhenojj listi a idu mi zajedno su :

Sofia & Natalia

:0)
Tashka
2014-07-02 02:19 PM
imena koja si nabrojala su lijepa, necete pogrjesiti bilo koje da izaberete. Jedino se ne slazem da kratka imena nemaju karakter, meni su Ana i Anja bas jaka imena.
ana-anica
(---)
2014-07-02 03:45 PM
I meni je Ana divno ime. Kratko, ali snažno.

P.S. Ne, ne zovem se Ana u stvarnosti :-)
maja3s
(diskutant)
2014-07-02 06:30 PM
Elena

Helena...Natalia...Emilija puna danska nazih djevojcica...
Ana je filo ali uvjek će je pitati jel sa dva N...ili jel A ili E na kraju

Elena nema bas...meni je najljepse od izabranih

evo ti jedan orginalan prijedlog...

Danka
BEHEPA
2014-07-03 03:20 AM
Iskrene čestitke Tea! Uzivajte i neka je sa srećom ;)

(Tweety, kad se moj Miki rodio, takođe su nam rekli da moramo odmah da mu damo ime. Ostali smo u bolnici 24 casa, i onako malo zblanutoj, samo su mi uvalili gomilu papira koje sam morala da ispodpisujem. U to vreme nismo bili nacisto koje ime da damo, u bolnici smo suzili izbor na Milan i Bogdan, Milan je prevagnulo i to je ime koje mu tako lepo i tačno pristaje jer je jedna umiljata, brizna, mila dusa :).
Majo, Danka je moj nadimak ;) )
maja3s
(diskutant)
2014-07-03 05:19 AM
Хехе Венера једном давно си ми објаснила твој надимак овдје јер сам мислила да си Вага у хороскопу :))) ух
Ал ето живимо у данској па Данка може бити право слатко име ако родитељи хоће оргинално име а да је кратко и то

Теа имам још један прједлог за тебе Дуња
Један данац био у Србији на одмору вратио се и посље пар година добио ћетку са данкињом дао јој име Дуња ( можда успомена на љетну љубав ко ће га знати)

Вука можеш и то пошто знају име Вук из фолма и они дају као оргинално име :))
maja3s
(diskutant)
2014-07-03 05:22 AM
Филма *
Рјетко необично = отгинално
И кратко :))
sandy23
2014-07-05 07:25 AM
Draga Tea,
Čestitam na devojčici uživajte nek je živa i zdrava! BRAVO!
resistance
(xxxxoooxxo)
2014-07-07 05:59 AM
jbt majo sto ti ne das svom detetu ime Vuka?
Starija cera se zove Sofia, sad sam procitala, nije žena u tvom fazonu.
Tashka
2014-07-07 09:36 AM
I ja se pitam kako se Majina djeca zovu.
maja3s
(diskutant)
2014-07-07 12:51 PM
Знате шта... Ја сам Теи препоручила изнеђу имена и име моје ћерке :)

И још нешто... Теа се на мене не љути што би ви
sharlota
(bez zanimanja)
2014-07-08 11:16 PM
Ksenija,Una,Maja,Ana,Anja,Roksana,Rosanda,Roksanda,Rosa...

Katarina,Mia,Tea,Nina,Tina,Anastasija,Ella,Iris,Sofija,Marij a,Mila,Tara

Marina,Marijana,Tanja,Natasa,Emilija,Isidora,Aleksandra,Sandra,Sasa
Tamara,Olivera,Dana,Anika itd
TEQUILICA
2014-07-09 12:48 PM
Draga Tea bravoooo iako si se nacekala izgleda je bilo brzo na kraju!!

Cestitam vam na rođenju princeze I da vam je ziva I zdrava :***
saadet
2014-07-11 03:08 PM
Ja tek sada vidim temu. Zato sa zakasnjenjem čestitam i uzivajte!
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.