Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Beba se nije okrenula..
tea_27
2014-05-21 08:51 AM
Cao drage moje..

Evo mene ponovo.
Danas sam bila kod babice. Sve je ok..jedino što se ovo moje u stomako namjestilo i fino sjedi..sa guzom dole i glavicom ispod rebara. Usla sam u 37 nedelju i dobila sam vrijeme u bolnici u petqk da popricam s njima o mogućnostima. Imam 3 opcije.. Da nasilu pokusaju da okrenu bebu, carski ili da se poradjam sa guzom prvo.

Da se poradjam sa guzom prvo..ne pada mi na pamet!!!
Okrecanje..hm..čula sam da bas boli!?!?
Carski?

Ima li mama sa iskustvom..da podijele ga sa mnom?

Hvala unaprijed!
Gala06
(......)
2014-05-21 09:13 AM
Ja sam se poradjala sa guzom prvo jer sam zakasnila na carski.
Inače bih na carski.
tamara
2014-05-21 10:36 AM
nemoj se bojati carskog ako bude trebalo,rodila sam troje i super prošla.možda se i okrene.zakazani CR rade 10-15dana pre termina moj malisa se okrenuo dan pre ali sam ipak isla na CR,treće mora posle dva.
Librarian
2014-05-21 12:29 PM
Tamara:
Kako si se oporavila poslije carskog? Da li si imala pomoć u smislu kuhanja i sličnog?
Takođe da li ti se stomak oporavio ili je ostao onako da visi?

Ja se bojim carskog jer nemama pomoć zenske ruke u smislu kuhanja i bojim se kako ću se vratiti u normalno fizicko stanje.
ciba
(brrrrr)
2014-05-21 12:51 PM
Probaj onaj polozaj cetvoronoske, kažu da pomaze okertanju bebe.
tamara
2014-05-21 01:04 PM
moj oporavak je bio brzi i laksi od drugarica koje su prirodno radjale.muž mi je pomagao koliko je mogao ali kuvanje i spremanje su mi bli zadnji prioritet.jesam kuvala ako sve ide ok taj dan ali nije bilo podmoranje.mogla sam ja imati celu ekipu baba oko sebe ali su me uzasno nervirale pa sam im se zahvalila na pomoći.
stomak-prve dve trudnoće su bile jedna posle druga i izgledala sam kao krava,puno sam se udebljala.ali sam se odrekla svega sto je dobro,bila na nekoj kupus dijeti,decu u kolica pa na početku hodanje dugoooo kad sam malo kondicije dobila trcanje a deca lepo spavaju u kolicima i sredila sam se za manje od godinu.posle treceg mi je sve spalo i stomak se povukao sam,ravan je sad ali ja idalje treniram i pazim šta jedem.
ja se nisam pridržavala one teorije miruj 40 dana.ne mogu ja tako,posle 7 dana smo krenuli u setnje.jedino sto nisam teško dizala prvih mesec dva,sve ostalo normalno funkcionise.prvu nedelju posle porodjaja boli tu i tamo,zanesvesti se ali ništa preterano.
Librarian
2014-05-21 02:22 PM
Što se tiče kuhanja nije ono za mene i supruga tu se nebih mislila ni sekund. Nego mi je dosao tata da pomogne oko sina 4 god. tako on ipak mora imati redovne obroke za razliku od nas odraslih.
Ako ću biti u krevetu 2-3 sedmice poslije carskog onda će to da bude raspad sistema. :)
Meni je oporavak poslije prirodnog porodjaja bio savim normalan bili smo u setnji 3 dan poslije. Nikad nisam uspijela da se vratim u velicinu 2 nego sam smrsala do 4 ili između 2 & 4.

Pošto nosim blizance i sasmim tim sam vece (ili barem ja tako mislim) trebace mi duže da se fizicki oporavim.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-05-21 02:37 PM
Beba se možda i sama okrene do pred porodjaj. Desava se.

Ako imaš dosta amnio vode, onda probaj da objesis stomak (nasloni se na ruke i koljena) - to može da pomogne bebi pri okretanju.

Na kraju, carski rez nije nikakav bauk.
kia
2014-05-21 02:57 PM
posle carskog nećeš biti u krevetu 2-3 sedmice, ako je sve u redu nećeš posteno biti ni u bolnici non stop u krevetu. sto pre stanes na noge, brze ćeš se oporavljati. puno zavisi i ko kako podnosi anesteziju, ali generalno oporavak ide brzo, samo se moras pridržavati smernica što se tiče nosenja tezine (to se odnosi i na podizanje cetvorogodisnjaka :)
Tajci
(...)
2014-05-21 03:44 PM
Ma kakve crne dve tri nedelje u krevetu..pa ti bi na godisnji odmor? Drugi dan od cr isla uz stepenice četiri puta dnevno da dojim bebu. Boli malo pa šta. Inače sam imala cr u totalnoj anesteziji. Stisnes zube i radis sto moras želiš i volis. Ja sam posle pet dana bila ko da ništa nije bilo.
tamara
2014-05-21 03:53 PM
librarian-ima dete tatu i dedu pa neka ga nahrane.sto pre shvatis da nije sve na tebi bolje će ti biti.
SarenaLazaOriginal
2014-05-21 03:54 PM
Carski rez nije nikakav bauk, moja sestra se dva puta poradjala, bolje prošla nego ja sa tri vaginalna poroda.
Ne bih rizikovala ništa, i sama bih isla na carski bez problema, čim bih znala da mi je beba okrenuta naopacke. Ne bih sigurno probavala ni okretanje ni porod naopacke.
hana-banana
(.)
2014-05-21 04:00 PM
Ima još sanse da se beba okrene. Moj je u 38. nedelji, a dr. taman nagovijestio da ćemo morati pricati o „drugim opcijama”.

Librarian, mogu ja pripomoci, ali ćete ostati zeljni mesa :).
tea_27
2014-05-21 04:28 PM
Evo me dok vam pišem na telefonu..stojim na sve četiri :)
Malo sam guglala i nasla par savjeta kako pokusati oktenuti bebu. Jedna od njih, kako je i vas par već reklo..na sve četiri, nekoliko puta na dan. Ima i kao da na dojnji dio stomaka stavis nešto toplo , a na gornji hladno..kao beba ide na toplo.

Pokusacu par varijanata do petka pa ćemo vidjeti.

Mene nije strah carskog. Ako je to način, neka bude. Beba mora vani..
Imam dosta drugarica koje su zavrsile carskim i sve imaju ok iskustvo.
Ne bih da ide prirodno na guzu. Sa prvim sam sva ispucala..izazila sa rukom na glavi. Nisam mogla da normalno sjedim 10 dana. Zamisli kako je sa guzom još. Moj muž se tako rodio..i on i majka jedva prezivjeli. Ne trebaju mi takve traume.

U petak ću znati vise. Znam da će ovi ovde da sve urade da me ubjede na pokusaj da je okrene nasilno. Citala sam da i to nosi rizik sa sobom. A čula sam i da uzasno boli.
Ne bih to!
Haj, pokusacu malo ovako..cetveronoske..pa možda upali :)
maja3s
(diskutant)
2014-05-21 10:37 PM
Ја би на ЦР ако се беба не окрене... Постоји хитан цр немора оцсј 2 седмице прије термина...
Никако да се рађа на ноге и гузу то ти је пуно компликовано

Сретно коно <3
bt
2014-05-21 10:51 PM
Moja Tamara se okrenula u 38 nedelji,taman kad smo poceli planirati carski.Tako je i ostala do porodjaja(41 nedelju),ali se nije spustila kako treba,pa je porodjaj bas potrajao.Puno sreće
skoljka
(student)
2014-05-23 04:20 AM
Zakazi carski za svaki slučaj, pokusaj prirodno to što već radis, meni nije uspjelo, pa smo imali carski, ali super iskustvo sam imala oba puta.
Ja sam odbila da mi manuelno okrecu bebu, sansa je 50 posto da uspiju a velika trauma može da bude i za bebu i mamu.
Nemoj ništa da brines, sve će biti ok na kraju.
tea_27
2014-05-23 03:55 PM
Jutros otisli u bolnicu. Doktor 10 min pricao o mogućnostima, kao i riziku jedne, druge i treće solucije. Kao, možda se danas porodim! A ja ga pogledah samo..
Kad se ispricao uzeo da skanira bebu i kaže 'gotovi smo! Gledaj..' Kad ono, beba se okrenula :)
2 dana vjezbanja, mnogo hodanja..i izbjegavanja nekih polozaja..nevjerovatno, okrenula se :)

Rekao mi je da obratim paznju ako osjetim neko tumbanje..da se javim da provjere ponovo, da se nije vratila..ali kao za sada cekamo prirodan porod :)

Meni je pomalo lahnulo.. Barem ne moram da biram..beba je za sada izabrala za mene.

Hvala svima na javljanju.
Oli1
2014-05-25 06:22 PM
Veliko + za bebu.
tamara
2014-05-26 06:31 AM
super,sad odmaraj.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.