Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Dolazak u Kanadu
nijesvetakocrno
2014-05-17 05:57 PM
Cao drage mamice...
Izgleda da je jedino ovaj forum ziv, pa i vas dapitam... Da li je neka od vas imala iskustva sa sponzorstvom bracnog partnera u Kanadi?
Naime ja sam se udala, muž je u CG i predali smo papire i sad se ceka...
Da li je neka od vas prošla kroz to? Da li znate koliko dugo uzme kancelariji u Becu da dodje do odluke?
Mi se nadamo da ispunjavamo sve uslove, ali meni treba muž-puz da vam se pridružim opet na ovom forumu! (u pitanju je drugi brak, nadam se da će biti mnoooooooogo uspjesniji od prvog :) )
Lilu
2014-05-17 11:12 PM
Jesam ja prošla to pre par godina, meni je bilo sve gotovo za jedno 3 meseca, od trenutka kad sam poslala dokumente za Bec. Nisam sigurna šta te interesuje, čini mi se dami je vise vremena trebalo da prikupim dokumentaciju koja mi je trebala, i ispunim onu povecu aplikaciju nego njima da mi daju vizu.
S_Girl
2014-05-18 11:58 AM
Nama je trebalo oko 3-4 mjeseca al to je bilo prije 8 godina. Ne znam kako je sad. Čula sam da su sad malo striktniji i da treba duže.
nijesvetakocrno
2014-05-18 09:42 PM
Nama je uzelo 2 mjeseca da pokupimo sva dokumenta. Aplikaciju su primili 6 maja, i ja čekam oko 40 dana da mi jave da li me odobravaju kal sponzora. Čini mi se da imam sve uslove ali opet paničim. A kad mene odobre, onda aplikacija ide u Beč da njega „osmotre”. Kažu da taj proces traje 14 mjeseci...
oboje imamo po 31 godinu i ja želim da što prije dođe da postanemo roditelji... Ja imam djecu iz prvog braka, njih sam „pravila” 3 godine, nadam se da će ovog puta biti lakše...
svirena
(teaser)
2014-05-18 11:01 PM
zar nije mogao turisticki da dodje kod tebe, pa da se tu vjencate i radite promjenu statusa boravka sa turisticke na zeleni karton (ili šta je već ekvivalent tu) uz pomoć advokata? to je generalno brzi put.
nijesvetakocrno
2014-05-19 09:20 AM
Prije vjencanja smo se bojali da neće dobiti turisticku vizu pa sam ja otisla tamo da se vjencamo. posle vjencanja je odbijen za turisticku vizu i receno mu je da ide kroz family class sponsorship, sto je u jednu ruku i bolje jer će doći sa gotovim papirima i moći će odma da radi...
da smo odavde radili to, bilo bi duže...
Po nekad poželim da sam immigration officer i da držim sudbinu drugih ljudi u svojim rukama... zamislite da mozete da odlucite koji par će biti zajedno a koji neće...
Librarian
2014-05-20 10:17 AM
Ja sam sponzorisala supruga doduse davne 2001. Međutim mi smo htijeli da on ceka vizu u CND pa smo se ovde vjencali (on dobio turisticku vizu). Onda je ovde doslo do neke promijene zakona i morao je da izadje da bi dobio papire(taj zakon nije vise u snazi). Odavde je imao sve papire (vjencani list, produzenje boravka dok je cekao papire, izvod i policije da nije kaznjavan, itd.). Ako sponozises supruga/djecu mladju od 18 god. onda nema uslova niti minimuma zarade jer je to dio tvoje porodice.
Moj suprug je dobio papire za 4-6 mjeseci. S tim sto ja nisam još bila masters zavrsila/posao nasla tako da je cekao malo duže (doduse sa papirima) da ja zavrsim skolu i nađemposao da bi mogli stan iznajmiti.

U principu ga ne mogu odbiti osim ako sumnjaju da je brak radi papira-znam za te slučajeve da je duže trajalo ubjedjivanje da je ljubav u pitanju. Čak je žena bila i trudna i opet su sumnjali.
nijesvetakocrno
2014-05-20 03:07 PM
Hvala drage moje,
Interesuje me da li je bilo razgovora?
Mi smo tražili turisticku vizu posle vjencanja, ali je dragi odbijen i rekli su mu da aplicira preko Family Class sponsorship.
Uvjek nešto cekamo... Da zatrudnimo, da se beba rodi... A ja evo cekam da mi muž dodje...
Librarian
2014-05-20 04:36 PM
Moj suprug nije imao nikakv razgovr nego mu je viza iz Beca stigla na kucnu adresu.
nijesvetakocrno
2014-05-20 05:18 PM
Hvala Librarian!
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.