Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Doslo vrijeme da se ide na porodiljsko :)
tea_27
2014-05-14 05:21 PM
Cao drage moje..

Samo da se javim i podijelim sa vama da je doslo vrijeme da se ide na porodiljsko :)
Usla sam u 36 nedelju i sutra mi je zadnji dan na poslu. Nadam se da će bebi još malo da ostane unutra.. Da pusti mamu i tatu da spreme sve za njen dolazak...da još malo ojaca..
Mene malo pocinje panika da hvata kad pomislim da se „the day” priblizio, a mi ništa spremili za bebu nismo. Sve kontam ima vremena, sutra ću. Nadam se da nas neće iznenaditi :)
Razmišljam šta treba da spakujem za porodilista.. E onda brdo nekih vaganja.. Jel ovo ili je ono. Kao da nisam već jednom prodla kroz to.
Na kraju se zavrsi sve da kažem .. „ samo da je zivo i zdravo..sve će se stici”

E već kad se javljam da vas pitam nešto.
Zadnjih sedmica imam pojacan vaginalni sekret.. bez cudne boje ili mirisa. Ali od sinic sam primjetila promjenu u boji. Iz bjelkaste je preslo u neku svijetlo smeđu/tamnije zutu boju. Nema ništa na papiru nakon mokrenjam ali vidim na ulosku kad odem u wc.
Ne znam da li ima razloga za paniku?
Drugarica mi kaže da je možda uslijedilo otvaranje.. Nadam se da nije, rano je još :/

Imate li vi iskustvo sa ovim?
Inače nemam nekih problema, bolova ili slično,,ništa sem kiseline, otezanog kretanja. Osjetim da mi je stomak još uvijek visoko.

Poz vama od mene
BEHEPA
2014-05-14 07:55 PM
Nemoj da te plasi otvaranje, to ne znači da će beba doći ranije. Otvaranje može da usledi i par nedelja pred porod. Znaš da se beba od 37 nedelja smatra potpuno zrelom da izadje :).

U svakom slučaju, SrećNO! ;) Ajd, odradi još taj jedan dan pa onda na zaslužen odmor. Probaj da spavas i odmaras se sto vise.

PS: I mene je iznenadio mladji sin, i gotovo da nismo imali ništa spremno! Dosao je dve nedelje pre termina i to dan nakon pregleda na kome mi je dr rekao da je sve zaptiveno i zatvoreno ;).

Što se sekreta tiče, ja bih možda ipak zakazala konsultaciju sa tvojim dr cisto da otklonis sumnju u neku infekciju.
hana-banana
(.)
2014-05-14 10:54 PM
Da te ne prepadam, ali i moja mima je dosla 2 nedelje ranije, dan nakon pregleda na kome je dr. rekao da je sve a-ok. Samo 3 dana ranije sam prestala raditi i to sam trebala zavrsiti tu nedelju nego sam bila malo umorna, odnekud iskopala još 3 neka slobodna dana i prestala 3 dana ranije, zamalo da se ne porodim na poslu :).

Sa drugim sam malo otezala, ali sa nekih 35-6 sam spremila torbu, a onda natenane sklapali krevetac i spremala robicu. Mentalno sam bila ok čim sam spremila torbu, do tada me to kopkalo i nije mi dalo mira. Htjela sam da se muž koncentrise samo na malu, a ne da juri moje i bebine stvari po kuci i donosi u bolnicu. Sto rece BEHEPA, 37 je full term, može svakog casa, ali ovaj malisa je dosao tačno na termin.

Što se pakovanja tiče, ja sam za bebu duplo manje spremila nego prvi put i opet je bilo previse. Za sekret se ne sjecam bas, najbolje da pitas dr.
maja3s
(diskutant)
2014-05-15 06:22 AM
sretno Tea :))

čini mi se da nećeš odmarati aktivno neko djetetnce ;-)

samo da ste živi i zdravi i da sve prođe kako treba a ranije ili kasnije važno je da siu terminu...desava se ženama da rode čim udju u termin nije rjedak slučaj

pozz :))
irena
2014-05-15 06:32 AM
Bas mi je drago sto si se tako primakla porodjaju. Što se tiče spremanja imaš kad jer pretpostavljam da ono osnovno sto ti treba već imaš od cerkice tako da samo opusteno ono najgore si prošla. Što se iscjedka tiče ja se bas ne sjecam dobro kako je bilo jer sam se poradjala prije jedno 8 godina ali i se čini da sam poslije zdnjeg pregleda imala kao blagi trag krvi na vesu i slutradan otisla po dogovoru da se poradjam ali bez ikakvih bolova takoda su mi davali nešto za izazivanje porodjaja. I ja inače imam jači vodenasti sekret u trudnoći i čak sam poslije amniocenteze bila utriovala da mi možda curi plodova voda ali mi je doc rekao da vode ima dovoljno i dao mi da uradim vaginalni bris.
Držim ti palceve i ocekujem da se za par nedelja javis sa lijepim vijestima
alskdjfhg
(supermama)
2014-05-15 07:14 AM
Nekim zanama da trudnoća traje 80 nedelja, opet ne bi bile spremne:)

Sve najbolje tebi i bebanu želim i javi.ako treba da glasamo za ime:)
bt
2014-05-16 05:48 AM
Tea srećno :)))Tako sam srećna jer si ovu trudnoću izgurala bez problema.Kad god bebe dodje dobro doslo,sve se može srediti i kada se rodi.:)Srećno
Tri_boje_plavo
2014-05-16 09:05 AM
Super vest Tea, sad se odmoraj i ne brini. Puni ti lepo baterije pred Veliku Premijeru.A na pitanje šta da poneses u porodiliste: sigurno si dobila listu osnovnih stvari od babice/lekara/ustanove u kojoj ćeš se poroditi. E ti lepo taj papir daj ocu svom deteta:neka on spakuje sve šta treba, tvoje je samo da uzivas i da se opustis.;)

Nek je sa srećom. :)
Tashka
2014-05-16 12:48 PM
Tea, često mislim o tebi i u glavi pokusavam izracunat sedmice. Kad eto nje javlja se već je vrijeme za porodiljsko ;o) Cestitam
Librarian
2014-05-16 03:39 PM
Moj sin je kasnio par dana a od svega sto sam ponijela u bolnicu jedno se sjecam da su mi one gace (sa uloskom)za jednokratnu upotrebu bile od najvece koristi. To koriste babci kad vise ne mogu da kontrolisu mokracu a možeš ih naći u Shoppers-u ako si u CND.

I ja imam pojkacan sekret a ulazim u 33 sedmicu doduse ja nosim blizance tako da ću ići na induction.
tea_27
2014-05-16 06:15 PM
Hvala vam drage moje..sto mislite na mene i na zeljama.

Polako će se sve odraditi i srediti..sada imam vise vremena.
Neka nam samo dodje ovo bebce zivo i zdravo na ovaj nas svijet. Da bude još jedna prica sa srećnim zavrsetkom i nada drugim ženama koje se bore sa održavanjem trudnoće.

Sutra muž će da spoji krevetac.. Ja pronasla odjecu za bebe i ubacila u masinu. Treba neku torbicu spakovati i za mene pa neka stoji spremno. Ako Bog da imam još 4-5 nedelja :)

irena
2014-05-19 08:38 AM
Eto vidis već je pola posla gotovo. Kod mene krevetic stoji rasklopljen mada se ne koristi već jedno 4 godine tako da ću imati manje posla kad dodje vrijeme. Držim ti palceve i javi se sa lijepim vijestima.
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.