Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Mirovanje i tusiranje poslije amnio
irena
2014-04-28 03:40 AM
Za dva dana imam zakazanu amnicentezu i palo mi je na pamet da priupitam kad se smijem istusirati poslije intervencije. U bolnici gdje ću raditi amnio rekli su mi strogo mirovanje 5-6 dana, moj doc ginekolog mi je rekao nema potrebe za tim samo da se pazim kao do sad to jest da se ne naprežem puno ali mogu na pr rucak da skuvam samo da ne podizem ništa teško itd. Ja inače imam i kontrakcije i na progesteronu sam mada je zadnji put kad sam isla na kontrolu doc rekao da su blage i da mogu da na pr kuvam ali naravno bez naprezanja samo je naglasio da kad sjedim podignem noge tj da ne sjedim nego prakticno da legnem.
Tri_boje_plavo
2014-04-28 06:47 AM
Draga Irena,

Saveti variraju od zemlje do zemlje: ja sam se ovde (Velika Britanija) podvrgla CVS-u (analiza horionskih cupica tj princip je isti kao kod amniocenteze s tim da se CVS radi od 11+ nedelje a uzorak se uzima iz placente). Savet je bio da se nakon procedure ponasam najnormalnije tj da ne prezam ni od čega na šta sam navikla. Ja sam se dakle isto vece tusirala ali sam narednih par dana leskarila, odmarala tj la lično sam osecala potrebu da malo spustim loptu.Nakon petog dana sam već bila na bajsu tj u standardnom ritmu.

Možda su u bolnici kad su rekli strogo mirovanje mislili na leskarerenje a ne na zabranu tusiranja/kupanja? Zvrcni ih pa ih priupitaj.
Takođe,šta ti mislis o svemu tj kakav je tvoj stav? Ako si u dilemi, možda je najbolje nekoliko dana da se ne tusiras već da usporis. A posle toga pravac na neki spa tretman da se malo pocastis. ;)

Držim fige da sve protekne u najboljem redu, nek je sa srećom u sredu.

anatolija
(ludi profa)
2014-04-28 11:45 AM
samo opusteno,draga!
malo se pripazi, ne podizi teško, ništa naporno... nije to ništa dramaticno,niti podrazumijeva strogo mirovanje.
ja sam leskarila taj dan, a već sutradan se istusirala i lagano hodala!
irena
2014-04-28 03:18 PM
E bas vam hvala malo ste me utjesile. Ja već prilično odmaram na bolovanju sam i ne radim ništa teško tako da ću tako i poslije intervencije ali bez tusiranja bi teško izdrzala. Mislim ako bas mora ok ali bi mi bas teško palo.
dzerisimo
(student)
2014-04-30 08:40 AM
Irena,kako je prošla amnio?
irena
2014-05-01 03:13 PM
Sve je prošlo ok i sad sam na mirovanju par ana a rezultati će za 4 nedelje
dzerisimo
(student)
2014-05-02 04:26 AM
Biće to sve ok!! A zašto si radila amnio?
irena
2014-05-03 01:51 PM
Ma zbog godina . Ja bas nisam bila nešto raspoložena ali sam smatrala da je možda ipak glupo da odbijem da radim jer se ipak nikad ne zna sa genima a nisam za to da rodim kad bi se utvrdilo da ima nekih problema mada se nadam da će sve biti ok.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.