Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Prestanak dojenja
shargarepa
2014-04-23 03:21 PM
Moj djecak ima 18 mjeseci i mislim da je bilo dosta :)
Salim se, glavni razlog je sto sam dobila tablete za srce koje bih trebala da pijem ali ne mogu dok dojim.
Razmišljala sam da ih ne uzmem jer nisu bas neophodne ali mislim da je to suludo jer je on već svakako veliki.

On sisa samo nocu i to je ono (s moje strane idiotsko) dojenje da zaspe i da ga uspavam kad se probudi nocu.
Spava na gomili sa mnom i sa bratom, znaci zesci co-sleeping.
Mislim da je s njegove strane vise to da mu ja dodjem kao cucla nego da je zedan i da trazi mlijeko.

Ima li ko kakvih ideja, savjeta, prijedloga... Meni ovo nešto zvuci beznadezno
Nana101
2014-04-23 03:43 PM
Ja Sam prestala ovog mesecia da dojim posle godinu dana. I mi smo svo cetvoro u krevetu spavali (kcerka 3,5 god). Pocela Sam samog da ga ostavljam u krevetcu u dreugoj sobi, sa flask com mleka. Ako popije I ne zaspi, onda ga nosam dok ne zaspi. I dalje se budi 3-4 puta nocu.
Sa njim smo imali sreće, kcerka je strasno plakala kada Sam prestala da je dojim.
Mnogo je teško sto spavate zajedno, posto će se starije dete buditi ako mala jade place.
A što se tebe tiče, procitaj dole moju temu. I odgovore. Srećno.
Gala06
(......)
2014-04-23 04:08 PM
Secam se da je i ranije bila tema o noćnomdojenju i prestanku istog.
Ja sam pisala kako sam ja prekinula nocno dojnje, i da se ne bih ponavljala, kopiracu ti celu temu.U njoj imaš još dosta dobrih saveta.

http://www.serbiancafe.com/lat/diskusije/new//read.php?num=140&id=15750952&thread=15750952
JoannaL
2014-04-23 06:05 PM
Meni je to uspavljivanje i smirivanje u tom periodu puno znacilo,i bas tada otprilike mi se cerka sama odbila. I onda je nastao opsti haos. Razbolela bi se, zubici (cetvorke),nervoza a dojenja nema.Ali ona nije htela da sisa nikako.Poludeli smo.Njen brat je uvelike sisao sa 18m i s njim mi je bilo daleko lakse.
Hoću da kažem, ne popravljaj ako nije pokvareno, i ako se brzo uspavljuje i smiruje na dojci, neka sisa još malo.
Ako je problem, neispavani ste ili si preumorna, onda je to drugo.Ali ne bih dojenje nazvala „idiotskim” pa ni da je u pitanju jedan podoj.
Cesto mame misle da je to cuclanje, bzvz, sisanje u prazno, pa kad odbiju dete, ne znaju šta će s mlekom i punim grudima , sto nema logike ako je samo cuclanje u pitanju.
U drugoj godini imuni faktori u mleku su i dalje prisutni u velikom broju i potrebni.
Ako hoćeš ipak da odbijes dete, u tom uzrastu razdvajanje je najbrze, ili da ti spavas u drugoj sobi a tata da smiri dete ili da neko drugi preuzme decu, ako je moguće, kao sto mame kažu, na jednu noc ili sl. Obično mame idu principom „ne odbijaj podoj ali skrati isti” znaci daju dojku ali brzo prekinu podoj.I ovo je bezbolan, postepen način odbijanja. Znaci možeš postepeno, a možeš i odjednom, jedino sto kao odbijes dete odjednom, treba da pazis malo vise na grudi, da se ne prepune.
shargarepa
2014-04-23 06:29 PM
Ok, uz saglasnost doktora donijela sam odluku. Neću uzimati lijekove. Ne zbog dojenja nego sto mi i on kaže da nije 100% za lijek u mom slučaju. Vise je da živim s tim sto imam bez lijekova uz par trikova koje mi je pokazao da to kintrolisem ili da idem na ablaciju. Kaže da se dvoumio da li uopste da mi da ali da mi je ipak dao da probam.
Sad kad sam ga nazvala sa dilemom zbog dojenja, rekao mi je da nije vrijedno i da batalim.

Ne mogu samo da vjerujem da mi nije palo na pamet da spomenem dojenje dok sam bila u ordinaciji... Stvarno sam biser. Tek poslije cackam u busu po netu o tom lijeku kad ono veliko NE za dojilje!

Hvala cure puno na odgovorima
JoannaL
2014-04-23 06:33 PM
Koji je lek u pitanju(cista radoznalost, procitala sam da nije neophodan).
shargarepa
2014-04-23 09:10 PM
Tiezac xc.
safira
(.)
2014-04-24 02:56 AM
evo ja sam još sveza, beba ima 11,5 meseci, skoro mesec ipo dana ne sisa nocu, sad fakticki sisa samo ujutru i uvece, retko preko dana

pocela sam kad sam joj sa 10 meseci ubacila veceru, nahranim je, okupam, dam joj da sisa i prekinem je ako krene da se uspavljuje

prve dve noćije sa ocem spavala, prva noc je bila haos, budila se sto puta, tj. jedva ju je uspavao, druge već lakse, od treće sam ja spavala sa njom i kad bi se probudila, ja bih joj dudu dala

sad se skoro ne budi, ako se i probudi ja joj dudu dam, doduse bilo je par noćikada su joj izbijali zubi i prošle nedelje je bila bolesna, pa se budila nocu, ali to nema veze sa dojenjem, čak sam joj jedne noćii dala da sisa jer je imala temperaturu.

još uvek spava sa nama, sad planiram da je vratim u krevetac pa da vidim da li će se buditi opet, mada dok se ne budi, meni nije problem
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.