Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Trala la la la-Goruca tema
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-22 10:31 PM
Ovih dana svei bruje o 'popularnoj' fb stranici 'najvece d..lje srednjih i osnovnih skola.„ U Blicu clanak o 'jadnoj traumiranoj decici.
Summa summarum, za ne upucene: Neko je na fb kreirao gore pomenutu grupu i pozvao devojcice srednje i osnovne skole da svoje provokativne fotografije salju u inbox. Ko je slao slike, da li same devojke, ili je neko koristio njihove fotografije, to je diskutabinlo. Cinjenica da su skoro sve fotografije slikale one same, i prethodno postavljale po stranicama je ZASTRASUJUCA. Majke kukaju i placu, eto kao deca su samo postavljala malo slobonije fotografije, sad su istraumirana.
Sad je već drvlje i kamenje po adminu grupe, a u sustini i to bi mogao biti neki maloletnik, koji ne zna šta će od bijesa.
Po meni - slika drustva. I jedni i drugi, ali je admin u svakom slučaju podigao svest o jednom velikom problemu u Srbiji i svetu. Da li s namerom ili ne, ne znam, ali je problem definitivno isplivao.
Pa da prodiskutujemo.
Izvol'te
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/459618/PLASIM-SE-Pedofili-će-mi-napasti-cerku-na-ulici”
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-22 10:33 PM
htedoh reci „sve vesti bruje”
jede mi tastatura slova, a kunem se i za gramatiku je kriva :)
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-22 10:51 PM
Slazem se s tobom.
Slike su već vjerovatno bile na net-u, taj tip ih je samo skupio na jedno mjesto.
Odgovoran je onaj ko je toj djeci dao internet, pristup FB, twitteru I ostalom I usput nije pazio šta ta djeca rade po tim drustvenim mrezama.
A plus toga, kakav se trash gleda na tv I ko se sve ne povlaci po medijima kao idoli (starlete I slična ekipa), nije ni cudo sto su djeca zbunjena I ne znaju šta je normalno a šta ne.
svirena
(teaser)
2014-04-23 02:41 AM
http://www.6yka.com/mobile/novost/54895

Ovaj clanak to lijepo 'sumira'.
safira
(.)
2014-04-23 02:54 AM
haha, fotografije namenjene samo odabranom drustu sa fb, samo 2546 njenih prijatelja, ja kad vidim šta odrasli kace po fb, mene uopste ne cudi sto devojcice kace svoje polu gole fotografije
Gala06
(......)
2014-04-23 02:55 AM
Eto Svirena je postirala dobar clanak, procitajte,

Slazem se i sa Teodorom, u svemu samo ne i u tome da je to slika drustva u Srbiji.
A ne bih ni volela da se uhvatimo sada Srbije i kao po obicaju drvlje i kamenje na nju i njen sistem vrednosti, popljujemo je kao zemlju olosa, Grand sou-a, i slične budalastine, kao da toga nema kod vas na USA. Samo kažem, jer se skoro svaka tema pretvori u iscudjavanje kako je u Srbiji sve poremeceno.

Isto kao što ne mislim da su one americke raznorazne ubice, prostitutke, Paris Hilton, Majli Sajrus, pa zatim pedofiliji u sou biznisu, kao i uopste- slika drustva u Americi.
-afrodita-
(♫)
2014-04-23 03:16 AM
Ja nemam pojma o tom hot dogadjaju, izgleda da je zaobisaomoj FB
-Layla-
2014-04-23 03:46 AM
Bas tako, te slike su „pokupljene” sa njihovih stranica, niko ih nije krisom slikao. Samo su se slikale i postavile na profil da im se dive, a sada placu sto ih neko nazivma droljama. Pazite izjavu majke, cerka od 14 godina pravila slobodne slike da odabranu ekipu. Fuj bre!
Te glupave klinke ne znaju za bolje, svakodnevno im se serviraju gola doopeta i grudi kroz sve medije i verovatno misle da je to normalno.
Roditelji su na poslu, zaradjuju pare za nove gluposti da obraduju decu ili pak da prezive i nemaju pojma šta ta deca rade po ceo dan.
I to je ukratko to. Neka deca ne znaju vise za normalan i zdrav vid zabave, nisu kreativna, ne žele da uce da ulazu u sebe. Gube vreme na FB-u po ceo dan, žele da budu starlete,
da zaradjuju lako pare. Pre par dana prolazim kolima kroz neki kraj, sede tri klinke od 13-14 jedna do druge, ne komuniciraju između sebe već svaka blene u svoj telefon, puci usne i pravi selfie.
To je nasa stvarnost. Ja znaci ne živim u Srbiji, ovaj problem je prisutan svuda.
Ja samo cekam kada će nešto da pukne, da tresnemo o tlo i da se razbudimo malo. Sve je to posledica našeg modernog drustva. Brzo, masovno, kratkorocno, porocno.
Gala06
(......)
2014-04-23 04:10 AM
Layla, sve si lepo rekla. ;)
Valenciana
2014-04-23 05:37 AM
Bas Layla dobro opisano.

Neki dan sam gledala na youtube spot od Pink „Stupid girls”, iako je iz 2006. mislim da se još bolje odnosi na danasnju generaciju.

Valjda klinke bez boljih uzora i roditeljske paznje sad vide na sve strane taj „brzi recept uspeha”, napuci se, skini se, okaci negde da svi „lajkuju” i onda ćeš, šta, da nadjes coveka svog zivota, ili će svi da ti se dive. Meni je to tuzno :(
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-23 06:04 AM
Ja gala rekoh u Srbiji I svetu... Sigurno nije problem samo u Srbiji I
doncorleone
(moto)
2014-04-23 06:36 AM
Layla sve si lepo napisala, ja bih samo naglasila da su roditelji krivi za takvu situaciju. Deca ne idu da zaradjuju i sami sebi kupuju telefone i racunare. Roditelji su sve to kupili i dozvolili. Na zalost vecina ih se vodi onim: ako ja nisam imao moje dete mora da ima.
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-23 07:20 AM
istina ova pojava je maje vise prisutna globalno,ali svakako ne u tolikoj mjeri u razvijenom svijetu kao sto je recimo u zemljama u tranziciji ili recimo kod nas- da ne kažem samo u srbiji.

sto reci,pad morala,pad porodicnih i drustvenih vrijednosti- ddno nema dalje

krade ko nikad nije krao i kurva se ko se nikad nije kurvao.

to su isti oni roditelji koji libeeralno gledaju na sve dekandencije pa sada gleaju blagonaklono na djecu od 14 god koje prave prvokativne slike i djele po drustvenim mrezama.

nedavno je bila tema o pedofilima seksualnim perditorima ja rekoh da osobe od 15-16 nisu djeca već mlade djevojke ali mi niko nije vjerovao.

kad neko startuje ovakve klinke ispasce manijak,a šta su one ovako obucene?

katastrofa!
:(
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-23 07:25 AM
na ove djevojcice možemo gledati kao na žrtve propalog drusrva,sa unistenim moralnim i drustvenim vrijednostima.
žrtvama koje us odrasle uz bobarodvanje raznoraznim sundom sa tv- neakvok kvazikulta nekakve ljepote i ostale mitologije

to je to, evo ubiremo plodove predanog rada pink televize

šta reci duhovni genocid a svi sute, unisena nacija:(
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-23 07:27 AM
takođe,sve dok budemo zatavarli oci pred ovakivm primjerima, mi kao nacija,ili pijedinacno neće nam biti bolje.

ovakve protuve sutra treba da radjaju djecu i da budu stub drustva.

i da sorry, ovakog ciganulka nema nigdje ovdje ako ima to su marginalci tzv white trashe ako su u pitanju domiclini
Gala06
(......)
2014-04-23 08:11 AM
Ok, Teodora izvinjavam se, pogredno sam protumacila.

Ali ostalo sam rekla jer sam znala da će da dodje neko kao Sarlo, i kaže bas to da smo dno dna.

Sharlo, a odakle dolaze razni sundovi sa Tv-a?.
Srbija, koliko ja vidim, kopira zapad, i u dobrome i u losem.
Srbija sigurno nije izmislila rijaliti emisije, pornografske filmove, Velikog brata i razna sranja.
Ne mogu da se složim sa tom konstantacijom da je u zapadnim/razvijenim drustvima visi nivo moralnih, porodicnih i drustvenih vrednosti nego kod nas. Možda jeste u Skandinaviji, Holandiji i u ostalim razvijenim zemljama EU, ali pitam se da li je i kod vas preko bare tako. Ok to što imate mnogo bolju ekonomiju, odnos prema invalidima, skolstvo, zdravstvo, brinete o maltretiranim ženama, itd... Ali šta ćemo da stopama kriminala, prostitucije, pedofilije ciji je procenat najvisi upravo kod vas. Ja se ne secam da je iko u Srbiji uzeo pusku i masovno pobio pola skole kao kod vas što se često desava. I Toliko o moralnim vrednostima.
S_Girl
2014-04-23 08:16 AM
Da li i slike sa mora spadaju u ove eksplicitne fotografije?
Covjece moracu početi da brisem:P

Layla je sve ljepo rekla. A ne rade to samo djevojcice od 13-14, ima ih i od 25+ koje to isto rade. Natrpaju grudnjak, podignu grudi, majica otvorena do pupka, ispuce usne i uslikaju se ispred ogledala, ono kao selfie. A najbolje mi je kad slikaju zadnjicu kao da je nekom do toga da gledaju njihovu zadnjicu. Stvarno je opasan ovaj virtuelni svjet. Teško se danas zastiti i ne upasti mu u ruke. Meni ne bi smetalo da se fb, twitter i sve te mreze ukinu al od tog naravno nema ništa. Zato ja uvjek trubim o tome kako koriscenje tehnologije u kuci ogranicavam jer mene iskreno strah svega ovoga.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-23 08:22 AM
Ne znam zašto ste svi shvatili kao da sam ja rekla da je ovo problem sam o u Srbiji.
Ja sam rekla da je ovo slika drustva, ali namerno nisam rekla kojeg, jer su slike devojcica receimo pretezno iz Bosne i Hrvatske, a ima ih dosta i iz Srbije. Jedino sam Srbiju identifikovala kada sam govorila o podizanju svesti oko problema. Jer me nekako najviše interesuje da se tamo o tome vise govori i da se nešto na tome čini. I rekla sam u Srbiji i svetu. Srbiju sam izdvojila, jer to je nešto sto nas (osim majcinstva) veze sve na ovim diskusijama. Da sam govorila o podizanju svesti o problemu u Norveskoj, koga bi to još interesovalo. Ovo je nešto sto nas dotice. NIje pomenuto u smislu da je ovo problem samo u Srbiji, jer kad vidis Kardasians, znaš odmah koliko je sati.

Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-23 08:23 AM
Gala, ovaj moj post gore, nije bio tebi. Čini mi se da smo u isto vreme pisale. Nego vidim da se svi ostali fokusiraju na to, pa rekoh da pojasnim.
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-23 08:54 AM
evo ,vidjeh ovo je problem i u federaciji,kod mladih bosnjakinja.

gala, kada kažem drustva u tranziciji i osvrneme se na ovu konkretnu pojavu i pri tom pomenem da je to slučaj kod nas mislim na kompletan region.

problem drustava u tranziciji je sto olako potpiadaju pod uticaj zapadne dekadencije, usvajajuci samo kavazivrijednosti ali ne i one pozitivne pojave zapadnog sistema.

sustinska razlika izmejdu kanade i recimo neke od zemalja u tranziciji(istocne evrope) sto je ovo ozbiljna i uredjena zemlja,sa krutim zakonima i ipak klasnim uredjenjem te je moguće zastititi djecu od uticaja pop kulture koja se servira putem tv- naravno ta izloacija kosta finasiski i fizicki zahtjeva puno odricanja od strane roditelja.

dakle, ovdje ipak još uvijek uspjesno opstaje ta zdrava celija drustva, dok u zemljama u tranziciji sund pop kulture kosi sve pred sobom.

zašto je to tako- vjerovatno se radi o osvajanju trzsta,osvajanju prirodnih dobara, globalnoj dominaciji isl.

postoje i ovdje geta,ali nama od drustva napravise geto.
sve pod okriljem države, nevladinih organizacij isl

ko god o vome progoviri kod nas ga etiketiraju sa „zverima” primitivcima nacionalistima isl

jednsotavno receno duhovni i morlani genocid- tragicno i samo nam bog može pomoći ili neko cudo.

sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-23 08:56 AM
sticajem okolnosti ja jesam ovdje izmjestena, i ovo je moj dom,ali to ne znači da ne osjecam vezu i ne želim mojoj naciji dobro.

sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-23 08:59 AM
jao, sad vidjeh neke naše djevojcice od 16 god,muslimanke pobjegle u sveti rat u siriju OMG!- jadna li je njihova majka:(

ne zna se šta je gore, ove u helankama ili ove jadne zaludjene djevojke

izvini teodroa ne mogoh da ne podjelim sa vama
Gala06
(......)
2014-04-23 09:04 AM
hehehe, izvinjavam se na spamovanju, ali je l neko primetio da sam napisala ' na usa' , umesto ' u usa'. Smejem se sama sebi :).

Inače, da se vratim na temu... jeste ovo postalo preterano i uzas u Srbiji, lepo su objasnile Teodora i Layla. Ali mi je zao jer ima puno mladih, perspektivnih i pametnih ljudi u Srbiji, pa čak i vise nego ovih kako ih je admin Fb grupe nazvao ' drolja', ali njih niko ni ne pominje. Oni kao da su u senci. Ima dosta porodica koje gaje dobar sistem vrednosti, deci pruzaju paznju, ljubav i vreme, nidu svi kako ih Sharlo predstavi.

A drugo, ja sam strasno uplasena zbog mog deteta. Ne zbog droljastog oblacenja, to mi je najmanji problem, vise brinem kako zastititi dete od droge.
S_Girl
2014-04-23 09:13 AM
Jojjj nemoj ni spominjati drogu. Ja ću bre u neku rupu da nas zavucem dok ne nebude vreme za udaju i zenidbu :) Danas se više ne zna ko se drogira o ko ne. Postala je svakodnevnica među omladinom, a ima i odraslih nije da nema. Toga je i mene najviše strah. Možemo samo da se nadamo da će nas odgoj da ih izvede na pravi put.
Gala06
(......)
2014-04-23 09:14 AM
Pa cekaj Sarlo, zar pored loših, ne usvajamo i pozitivne pojave zapadnog sistema?
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-23 09:16 AM
Mene brze voznje, ludiranja automobilima i sekte. Kad vidim ove sto idu od vrata do vrata, nosaju Bibliju, citiraju i ispiraju nam mozak. Sve od Jehovinih Svedoka, do ovih nazovi hrišćana, ne znam šta je gore.
Da li ste znali, tj primetili, da na hramovima Jehovinih Svedoka nema prozora... Nije ni cudo sto nema, ko zna šta sve rade. Još da mi ubede dete u slavu, bogastvo i ko zna šta sve. A tek onih bolesnih sto ima, sto ih se ne možeš „kotarisat.” (evo još jedan starinjski...za kolekciju)

Ha ha ima smisla što se ja plasim sekti :) Zar ne?
Tri_boje_plavo
2014-04-23 09:20 AM
Te klinke od 14+ godina su ipak samo to, klinke tj zaboravljamo da se radi o deci. Takođe, oduvek je bilo pucenja usana, od kada je sveta i veka-to ništa novo nije. I ne može se kriviti ni internet, ni drustvo u globalu, ni podneblje a ni vreme u kojem živimo a da se prevashodno ne podje od sebe. Tj osnova (vaspitanja) se dobija u kuci tj u porodici. Dakle kakvi roditelji-takva deca. Sarlota, ti si pomenula Pink TV. NIko nikoga ne tera isti da prati; sve je stvar i ukusa i izbora. A majka koja trazi krivce sa strane a pride se prevashodno ne zapita kako/zašto je njena cerka samo-sama objavila svoje polu-nage fotografije, umesto sto prst upire u druge trazeci krivce, treba isti na svoje celo da stavi i barem malo mucne glavom (ako je uopste ima).

S_Girl
2014-04-23 09:24 AM
Ma teodora brza voznja i ludiranje autima je prolazna stvar. Mene još brza voznja ne prolazi, al valjda će uskoro :) I mene nerviraju ti iz raznih sekti sto dolaze na vrata i djele kojekakve knjigice.
tweety_m
(?)
2014-04-23 09:27 AM
Gala i mene droga najviše plasi.Ja se sjecam kad sam bila klinka mama me isprepadala,ako jednom probam postacu narkoman i to mi i dan danas zvoni u usima.Travu isto nikad nisam probala.Jesam bila strastveni pusac do unazad 7 godina.Smijesno kako se sjecam datuma kad sam prestala da pusim,a nekih bitnih datuma se vala ne sjecam.Ova danasnja djeca se ničega ne plase.Još gore je što se javno zna i ko su dileri i ko im ledja cuva.Što se tiče ovih slika,najveca pomama se digla na roditelje a niko ne spominje onih 60 000 ljudi sto su lajkovali tu stranicu.Tu su zakazali i roditelji i drustvo.Ti roditelji su zakazali davnih dana,nije to dijete od 14 godina preko noćipostalo takvo.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-23 09:27 AM
Pa ako govorimo iskljucivo o regionu, ne treba zaboraviti da su to deca roditelja koji su odrasli u vreme turbo folka, sponzorusa i wanna be kriminalaca i mafijasa. Da se ni ne cudimo što se tako ponasaju. Naravno da nisu svi koji su bili mladi tada takvi, ali nisu ni sva deca danas ovakva. Ali ove devojcice su ocigledno cerke svojih majki i oceva :( Uzas.

tweety_m
(?)
2014-04-23 09:29 AM
Sreća pa je kazna za brzu voznju ogromna,tako da ih jednom opali po usima nadam se da će tu i stati.Ja prezirem motore,njih ne mogu da smislim,i na autoputu kad vidim motiriste bjezim od njih samo tako,ili idem u kontra traku ili usporavam da me prodju,prisunjaju ti se nekako u blind spot da ih i ne vidis.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-23 09:34 AM
Kakva crna prolazna stvar Serb. Prolazna je ako je prezivis. A ako zalepis negde, nikada te ne prođe. Auto je kao tempirana bomba.
Eto vidi ono cetvoro sto poginuse u Sapcu pre neki dan. Trudnica u sestom mesecu trudnoće, sa blizancima. Je l i njih to prošlo?
I droga može da te prođe, ako je prezivis. I alkohol.
Sva su ludiranja prolazna, ako ih prevazidjes i prezivis.
A to što autom možeš da ubijes nekog neduznog, neku decu u autu nkog ko je vozio 50 sat, jer tebe još „nije prošlo.”
Nikada neću zaboraviti dok sam radila drugu smenu. Ponoc, ja se vracam kuci, mrtva umorna. Kuci dve male bebe, ja ceo dan na nogama, i vozim sasvim normalno. Ni prebrzo ni presporo, ali pazljivo. Pored mene proleti lexus, garant 100 m/h. Kad me ne odnese s česte.
Decak od 17 godina, dobar student, golfer. Kupili mu mama i tata Lexusa. Zalepio par milja nize, od kad je mene pretekao.
Mogao je ubiti mene, majku dvoje dece, koje se samo vracala s posla. Mogao je ubiti bilo koga. On je doduse ubio samo sebe, jer ga još nije bilo prošlo.
Bolje bi ti bilo da usporis. Koliko god da si ti pazljiva, možda onaj pored tebe nije pazljiv. Dvoje dece imaš.
S_Girl
2014-04-23 09:47 AM
To stoji Teodora. Ja vozim brze ali nisam agresivan vozac da se ludiram po putevim. To ni ja ne volim, i uvjek poludim kad vidim takve vozace. Najgore od svega mi je sto omladina sjeda pijana za volan. Moj brat i njegovo drustvo iznajme limuzinu ili prenoce u hotelu ako piju, ali ima i onih koji uopste ne razmišljalju pa pod dejstvom alkohola sjedaju za volan. Jednom se sličan slučaj desio meni ispred ociju. Tip me preteko, a put bio klizav. Kad je ugledao policiju sa dezne strane poceo naglo da koci, izgubio kontrolu i direktno se sudario sa kamionom koji je dolazio u susret. To nikad neću zaboraviti.
mama-2
(ako ne pocnes neces ni zavrsit)
2014-04-23 10:32 AM
na ove djevojcice možemo gledati kao na žrtve propalog drusrva,sa unistenim moralnim i drustvenim vrijednostima.
žrtvama koje us odrasle uz bobarodvanje raznoraznim sundom sa tv- neakvok kvazikulta nekakve ljepote i ostale mitologije

to je to, evo ubiremo plodove predanog rada pink televize

šta reci duhovni genocid a svi sute, unisena nacija:(
------------------------------------------------------------

Sarlota u opste se ne slazem sa tobom.
Devojcice ( deca) su žrtve nemarnosti svojih roditelja. Sto roditelj zna da upropasti dete to ni jedno drustveno uredjenje ne može. Država nije donela zakon da se devojcice moraju oblaciti kao ove sa televizije..

sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-23 10:39 AM
Da,država nije donijela zakon protiv shunda kicha I svega ostalog cime smo izlizeni od 90-te god.
Šta se toj djeci nudi u osiromasenom drustvu osim jeftine zabave,ssta je alternativa ceci nacionale ciji se koncerti prelamaju.
Dalje, razni rallity shows u našim uslovima prenaglaseni I vulagarniji od ovih ovdje itd
A ima tu I malo našeg seljakluka gdje roditelji podržavaju ovakvo ponasanje-
Sto sam I napisala u prvom postu.
Gala, naravno da postoje divni I kvalitetni ljudi I među našim narodom ali ovi su glasniji.
Ni našim vrijedostima ništa ne fali samo nismo njima nauceni.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-23 10:39 AM

sharlota- jao, sad vidjeh neke naše djevojcice od 16 god,muslimanke pobjegle u sveti rat u siriju OMG!- jadna li je njihova majka:(

ne zna se šta je gore, ove u helankama ili ove jadne zaludjene djevojke

izvini teodroa ne mogoh da ne podjelim sa vama
_______________________________________________________________________

ove u helankama, il one s heklerima- shekspirovska dilema a ?
-afrodita-
(♫)
2014-04-23 10:39 AM
Ja se slazem sa Sharlo, od A do S
Slagala sam se s njom i na temi o pederima, nego nisam smela da zucnem :P
Zivu bi me pojele ove pro-pederasice:)
JoannaL
2014-04-23 10:42 AM
Nemam FB prikacila sam se kod sina da vidim oko čega je tolika halabuka. Ovakvih devojcica je bilo i u moje vreme, bar po pet-sest u razredu sa 13-14 godina.Dok smo mi ostale nosile dugacke suknje ili farmerice, ove su sekle farmerice i suknje, sazrelo rano i to je to.
Problem je sto deca ne shvataju da danas, za razliku od pre 30 godina, fotografija je danas ZAUVEK.Još od sada trubim to cerci, iako je malena. Danas na netu je strasno , fotografije su ko tetovaza. Tu treba 50 para ociju.Još ako si neka osetljiva dusa...
I šta će deca od 13-14 na fejzbuku, meni to nije najjasnije.
Tri_boje_plavo
2014-04-23 10:44 AM
Teodora, ako mi dozvolis da primetim (nije mi namera da ti sabotiram temu,naprotiv) ti si komentarom o brzoj voznji u biti ukazala kako se na kub izostri percepcija onog momenta kada se postane roditelj. Jedna moja poznanica (pride stjuardesa), onog momenta kada je postala mama, razvila je i strah od letenja. Tj vodila se time da ako se njoj nešto dogodi, ostace deca bez mame. I sada je bukvalno prizemljena tj ne leti ni poslovno ni privatno.
Taj iskonski osecaj da se zastiti (mladunce) je veoma jak. Isto toliko koliko i spoznaja da koliko se mi trudili, nećemo uspeti da ih u svakom trenutku od svega zastitimo. Ako ništa drugo, zakoni fizike nam ne dozvoljavaju da budemo na dva mesta istovremeno. Biti roditelj stvarno nije lako ali isto tako, biti u strahu (pogotovo od onoga sto zivot nosi a sto mi ne možemo da kontrolisemo) samo dodaje ulje na vatru.
hana-banana
(.)
2014-04-23 10:46 AM
Skoro je fb-om kruzio video neke majke sa Jamajke koja kaisem disciplinuje svoju cerku - 12 godina mala slikala se polugola za fb. Ne znam da li imaju Pink na Jamajci, mislim da je to vise neki globalni pad vrijednosti, obezvrenjavanje sebe, svog tijela i svoje licnosti a sve kopirajuci ove zapadnjacke budalastine.

Gala, mm procita neki podatak prije neki dan o registrovanim i stvarnim korisnicima samo na opstini Kragujevca čini mi se - ostala sam bez teksta. To je stvarno zastrasujuce!

Što se brze voznje tiče, dodjite kod mene na posao. Kad vidite ljude koji su bili zdravi, pravi, imali porodice, poslove, velike ambicije, a sad su u kolicima ili sa pomagalima, sa poteskocama u govoru i oooogromnim kognitivnim problemima - oladite se od ludovanja po putevima zacas. I to su oni koji su prezivjeli. Gdje su poginuli i neduzne žrtve ludovanja po putevima.
Par minuta tamo-vamo, jedno uhvaceno zuto svjetlo ne igra nikakvu ulogu u nekom gro planu, a može vam spasiti zivot.
-Layla-
2014-04-23 10:47 AM
I ja se uzasno plasim i brze voznje i droge i alkohola. A najviše se plasim lošeg drustva, lošeg uticaja, loše veze. Plasim se sada kada je mala, a plasicu se mnogo vise onda kada ne budem mogla da joj biram drustvo, da joj određujem gde će da ide i šta će da radi. Zbog toga ću da se fokusiram na ono sto mogu da uradim: da govorim koliko je voljena, da voli i ceni sebe i zivot i to što jedan zivot može da pruzi, bez da ga traci i unistava.
Ove gole devojcice koje postavljaju slike na fb su na pogresnom putu. Pitam se, kapiraju li ti roditelji koliko su oni pogresili. Sada su se okomili na administratora grupe. Da moja uradi takvu glupost, ona bi imala problem sa mnom. I to veliki.
hana-banana
(.)
2014-04-23 10:49 AM
TBP i ja sam imala isti osjecaj kad smo prvi put krenuli na odmor sa nasom mimom. Pri polijetanju mozak mi je radio 600 na sat: „Da li sam ja normalna, bebu stavila u avion?! STA mi je ovo trebalo, nikada vise!!!” Posle sam uspjela smiriti taj osjecaj panike, ali definitivno na zivot gledamo drugacije kada postanemo roditelji.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-23 10:50 AM
Vracamo se opet na temu nadgledanja šta nam djeca rade na Internetu... Najveca greška je roditeljska po mom mišljenju. Ima tu i drugih stvari koje su doprinijele (dosta od tih je Sarlota navela), ali to je sve sporedno. Odrastala sam i sama u Srbiji pod sankcijama, gledala i TV Pink, slusala i Cecu i ostale ali roditelji su ti koji u djecu treba da usade glavne vrijednosti i izgrade osjecaj za moral, dobro i loše.
mama-2
(ako ne pocnes neces ni zavrsit)
2014-04-23 10:51 AM
Dobro, a šta se nama nudilo u nasem vremenu. Šta je bilo na televiziji?
Olivera Katarina isto ko Ceca Ispale sise, dopicnjak...evo ti snimak pa pogledaj

https://www.youtube.com/watch?v=sx5yzwrHaDM

od partizanskih filmova nisi mogo da živis...sto da program nije bio nešto kvalitetniji

Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-23 10:57 AM
To je zaista zanimljivo. Ja sad imam strah od svega. Između ostalog i letenja. Pre se nisam ničega plasila, i na kraj sveta bi bila u stanju da odem, a sad svaki let s decom oladim. Tačno imam panic attack pred svaki odlazak na put. Doduse, ja i dalje letim i putujem, ali svaki put mi prisedne.
-Layla-
2014-04-23 11:02 AM
Ja nemam tu frku, ne možeš tako da razmišljas. Mislim može tako i saksija da padne na glavu sa nečije terase. Nije poetna dobijati fobije, već zastiti se od realne opasnosti. Ne može da se živi pod staklenim zvonom.
-Layla-
2014-04-23 11:06 AM
Kod Cece je još i najmanji problem to šta joj je ispalo. Ali da ne ulazimo u tu analizu.
Tri_boje_plavo
2014-04-23 11:17 AM
Drage dame, letenje sam navela samo ilustracije radi tj hoću da kažem da se čula izostre kad se postane roditelj tj nekako, postanemo svesniji svoje ranjivosti kao i toga da imamo rok trajanja. Layla, neko će nasoj deci ne slomiti, nego razbiti srca u param parcad,još kako (bolje srca nego glavu/ruku). I tu mi ništa nećemo moći da uradimo:a nije to ni tkao loše;treba neke zivotne bitke da nauce i kroz koju suzu.
Jedna diskutantkinja (ne mogu joj se trenutno nika) je tako lepo rekla nedavno:„Ovo roditeljstvo je kao klackalica!”. Malo tamo-malo ovamo, uvek se nešto vaga, o nečemu brine...
JoannaL
2014-04-23 11:19 AM
Dobro bre, gledam ove slike ove decurlije.Sve sa glam sminkom.Od koliko godina mislite da devojcicama dozvolite prvo diskretnu a dalje vecernju sminku?Ja krenula sa 17-18.Sa 13 mi je neshvatljivo.
hana-banana
(.)
2014-04-23 11:22 AM
Ja se sjecam da sam pred kraj osmog osnovne, kao fora mami za 8. mart kupila parfem, maskaru i karmin, a u stvari ja pocela malo da se sminkam. U prvom srednje sam se pomalo sminkala, a u Beogradu je već bio puni malter i komplet sminka svako jutro.
Gala06
(......)
2014-04-23 11:25 AM
Ja u 17- 18, ali samo vikendom kada izadjem sa drustvom. U skoli nismo smele ni da se sminkamo ni da lakiramo nokte.
mama-2
(ako ne pocnes neces ni zavrsit)
2014-04-23 11:33 AM
Naletela sam na sliku od jedne 13-to godisnje devojcice. Znam je a znam joj i majku.Žive ovde u QC. Mala nasminkana karmin joj jarko crvene boje, stikle i uzagrljaju sa momkom. Majka joj komentarisala nešto u stili bas ti lepo stoji misleci na momka.
S_Girl
2014-04-23 11:44 AM
Ovo je za ne poverovati da su to djevojcice od 13-14 godina. Vecina 2000 godiste. Djeluju kao da imaju 18 godina. Neke su čak i same poslale slike da ih objave. Čitam i da se jedna ubila cija je slika bila objavljena. Dal je izmišljotina ko će znati. Stvarno zalosno koliko malo cjene sebe.

Slazem se potpuno da su roditelji dosta krivi za to sve. Evo jedan primer. Imam jednu dalju rodicu na fb-u a imam i njenu cerku kojoj je sad 15-16 godina. Ta njena cerka isto postavlja ovakve slike na fb-u, razne poze, slike kako se ljubi sa momkom, kako njih dvoje leze na krevetu, jednom čak i u nepristojnoj pozi...dok njena majka to sve vidi i čak i komentarise neke slike. Pomislio bi covjek da će se mala ustrucavati jer ima majku na fb-u koja može da prati sve sto postavlja ali se uopste ne ustrucava. U ovom slučaju su roditelji potpuno zakazali.
JoannaL
2014-04-23 11:54 AM
Umalo da povratim kad sam videla komentare odraslih muskarca ispod slika ove dece (sve ispod 18 je dete). Ove devojcice i njihovi roditelji nisu pri sebi, to je jedino sto mogu da kažem, ili nisu svesni ili normalni, ne znam.Idem u Amishe...
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-23 12:11 PM
Pa kako će roditelji da usade vrijednosti kada ih ni oni nemaju?jer da imaju ne bi izjavljivali ove gluposti niti bi dozvolili klinkama da se oblace ko prostitutke.
Koliko su stari roditelji ovih klinki kojima je 14 god,koji intelektualni I drustveni profil?
Recimo da su se udavale u nekim prosjecnim godinama24 25 to su žene ranih cetrdesetih ili mladje same sazrijevale u opstem ludilu koje traje od ranih 90 -tih.
Mi smo se furali na rock you scenu,bbili smo neiskvareni I ljubili smo svoje vrsnjake bilo je I starmalih koje su svojom pojavom privlacili tipove koji su nama ilihevali nelagodnost a bili grubi prema nadim momcima poslihe sve otislo u pm
tweety_m
(?)
2014-04-23 01:52 PM
Ne znam,ali citajuci ovo sve,ja sticem utisak da tu postoje 2 vrste roditelja.Oni ciji roditelji su bili prestrogi i isli su onom logikom meni su moji sve zivo branili,ja neću da budem takav(takva),ja ću da budem mojoj djeci drugarica,pa onda kao ta majka komentarise slike nje i momka i kako joj „stoji”.
Druga vrsta roditelja su oni koji u granicama normale treniraju strogocu i povuku rucnu kad treba.Moji roditelji su bili ova druga grupa,imale smo da kažem neku slobodu ali se znalo šta se može,šta se ne može,šta je moralno i šta nije.
I sami ti roditelji iz ove prve grupe su jedva cekali da se „rijese” svojih roditelja i prozivljavaju tu mladost kad su trebali da vaspitavaju i usmjeravaju svoju djecu.
Eto rece gore neko Olivera Katarina izbacila s.. i minjak,ali vjerovatno nije tvoja mama nosila takvu garderobu nego se znalo da je to scenska garderoba koja je za tv,plus roditelji su imali vise vremena,htjeli ne htjeli,vecina djece je prepustena sebi.
mama-2
(ako ne pocnes neces ni zavrsit)
2014-04-23 02:16 PM
U decu treba ulagati. To je najisplatljivija investicija. Nosim i ja prstojne minice ,pocepane farmerice, sminkam se ali zna se kad i kako i za koju priliku. Mene je moj tata naucio;)
Cesto čujem da deca puno vremena provode na komp-u, TV, igraju igrice. Normalno kad je roditeljima lakse tako. Ja sam kupila sto za stoni tenis pa zimi igramo samo bije. Dok igramo pustim im muzikicu koju ja slusam .Oni posle pevuse. Vrtim stoni fudbal i kad mi se ne vrti, igram klikere, sah a ponekad mi se place. Onda one igrice gde djuskas vatas korake i ritam. Takmicenje i turniri svako vece.
Gala06
(......)
2014-04-23 02:17 PM
Treca vrsta- prestrogi roditelji, koji sve zivo zabranjuju. Nema izlaska, zabava, momaka, nikakav sex pre braka. Imam drugaricu koja je imala takve roditelje i bila je zeljena svega sto smo mi- njeni vrsnjaci imali. Secam se, kada bi isli na ekskurzije(jedva su je pustali), ona kao da je bila pustena sa lanca. Kilo sminke, nenormalno opijanje, ludiranje, bacala bi se u promiskuitet. Mnogi od nas nisu imali takve neodoljive potrebe, jer nam je bilo dozvoljeno, u granicama normale, da izlazimo i zabavljamo se.
-afrodita-
(♫)
2014-04-23 02:34 PM
Kad spomenuste decije sminkanje, jel se seca neko karmina samantha 17?
tufnica
2014-04-23 02:48 PM
Ih :)
A oni i parfemi Tremp i Shock :)
tweety_m
(?)
2014-04-23 02:49 PM
E ja samanta 17 nisam koristila ali se sjecam zato Ronhila 21 :)i Filtera 160
tufnica
2014-04-23 02:49 PM
Secate se onog zelenog ruza sto kad se namaze postane crven i ne može da se skine :)
tweety_m
(?)
2014-04-23 02:54 PM
Samanta 17 bjese onaj crveni ako se ne varam
S_Girl
2014-04-23 02:54 PM
Tweety ne znam koliko si u BN primjetila taj način oblacenja kod djevojaka? Bas prošle godine kad smo se ono vidjele, jedan vikend smo otisli sa djeverom i njegovom zenom, i još jednim parom u diskoteku u gradu. Bila neka muzika uzivo. Sjecam se samo kad smo krocili u tu diskoteku kao da smo dosli u javnu kucu, al bez zezancije. Djevojke su zamjenile majice sa grudnjacima a sorceve i minice sa gacama. Samo za jednim stolom su bile 4 djevojke pristojno obucene i nije bilo ni jednog momka za njihovim stolom. Ostali stolovi gde je bilo momaka su bile ostale. Nije bas iznenadjujuce:) Sjecam se da sam se pitala kako im roditelji dozvoljavaju da izadju iz kuce tako obucene. Al plafon mi je bio kad sam vidjela da se i moje rodice isto tako oblace.

I ovde u Kanadi se djevojke provokativno oblace ali iskreno ne bas onako kako sam tamo vidjela. Ima naravno i takvih ali manji broj, i vise su Kanadjanke ne toliko naše djevojke. Do duse nisam bas dugo bila ovde u nekoj diskoteci, pa ne znam kako je sada možda je i ovde isto. Ali koliko vidim po mojoj sestri i njenom drustvu, ne oblace se tako.
tweety_m
(?)
2014-04-23 03:02 PM
E bas u BN su komentarisale kcerke od mojih rodjaka jedna iz Australije druga iz Kanade kako je BN pun prostitutki u podne :P jedva djeci objasnismo da je to moda „za na kafu u podne”
S_Girl
2014-04-23 03:15 PM
Znaci nisam jedina primjetila :)
Gala06
(......)
2014-04-23 03:49 PM
Ja se nešto ne secam tog karmina samanta 17? Podsetite me, ne mogu ni na google da ga nađem

Secam se onog zelenog, sto pominje tufnica.

Iz tog vremena najviše se secam mont jakne, parfema Isatis, rumenilo bourjois :))
tufnica
2014-04-23 04:19 PM
Bio je bleeedo roze sedefasto, jedva se primecivao na usnama, kao sadasnji sjajevi za usne:)
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-23 04:30 PM
Da sjecam se tog karmina u moje vrijeme su bili tonovi jeseni sa odsjajem

A takva je bila I odjeca
Naravno bilo je I papanki a la dragana mirkivic izgorene cupave kose od mini vala do specificnog stila odjevanja ovo je period srednje skole prvi drugi srednje.
Inače,u to doba su samo papanke furale taj neki sexy fazon
Gala06
(......)
2014-04-23 04:35 PM
Nijedna pevacica, iz tog vremena, nije mi se svidjala, ni kako izgleda ni kako se oblaci, sem Sanje Dolezal iz Novih fosila. Ona mi je bila preslatka.
tweety_m
(?)
2014-04-23 04:47 PM
Ja sam bila ubijedjena da je samanta 17 bio jako crven,Afro ajde da rijesis misteriju
Tashka
2014-04-23 04:55 PM
Papanke ;O) nisam to odavno čula
hana-banana
(.)
2014-04-23 05:05 PM
Tufnice, ja taj karmin NIKADA neću zaboraviti :).
Moj tata je jedan divan covjek, ali nikada nije nešto imao glavu za biznis a jaaaako je mekanog srca, čitav zivot su ga nalazili neki delegati.
Elem tako jednom pozajmi novac nekom drugaru i kad je doslo vrijeme da se vrati, ovaj normalno nije imao. Posle nekog vremena i pokusaja vracanja duga pojavi se moj tata na vratima sa nekoliko kartonskih kutija. Šta je bilo - drugar mu uvalio te karmine, zelene koji poroze u zlatnom pakovanju, napricao mu da je to poslednji krik mode i da će se prodavati kao alva. Njegov cuveni izraz za sve moderno je bilo „super moderato” :). Elem, on je dug otplatio tim super moderato karminima koje mi naravno nikada nismo prodali, mislim da je ko god je usao u nas stan posle nas u toku rata zatekao koliko hoćeš super moderato karmina :).
-afrodita-
(♫)
2014-04-23 05:42 PM
Samantha 17 je bio svetlo roze i sedefast. U crnom pakovanju sa providnim poklopcem, bio je najveci hit, par godina.
JoannaL
2014-04-23 05:42 PM
oceania
2014-04-23 05:47 PM
DA potvrdim da karmin samanta je bio roze i kad ga stavis nije bio bas bled već bas roze boja tako latentno svetlucavo ali ne masno svetlucavo .. mislim da je gala videnovic imala taj u svim onim reklamama :) setila sam se parfema jontue - jaooo vi ne znate kako je taj parfem znacio mnogo toga ! :))
ajde sto je bio lep i miris neki divan ali fora je bila da znaš kako da ga -izgovoris- !!;)
j
-afrodita-
(♫)
2014-04-23 05:49 PM
E, to je to:)
Svi su koristili isti karmin
Gala06
(......)
2014-04-23 06:02 PM
Verovatno ne mogu da se setim jer nisam koristila roze karmine, ni dan danas ne koristim. Volim tamnije.
oceania
2014-04-23 06:06 PM
plus fora je bila sto je imao prelep miris .. :)
JoannaL
2014-04-23 06:10 PM
Ja koristila Anais Anais. I tako ga i izgovarala .Kad sam čula kako se tačno izgovara, zemljo otvori se...
skoljka
(student)
2014-04-23 06:11 PM
Od obozavateljke 80-tih, mislim da je samantha ruz bio roze sedefasti, jedva da se primjeti. A, sjecam se i tih zelenih, pa crvenih, to se nije mogli skinuti posle, kakva postojanost i kvalitet:)
Za modu ne znam ni tamo ni vamo, slabo izlazim da bi vidjela te raspojasane tinejdzerke. FB ne volim nikako, zlo za ovu djecu sto sad odrastaju. Voljela bi da se moje cerke nikad ne zainteresuju za tak'e stvari ako ikako moguće.
Sanju Dolezal sam obozavala ( dje me nadje gala:)., jednom na koncertu novih fosila kad sam bila 10-tak godina dok mi je davala autogram ja sam uspjela dovoljno da joj se priblizim da joj dodirnem kosu, freaky:))) a tad sam bila sva u transu, i još mi drugarice zavidile!
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-23 06:16 PM
Ja mislim da je moja mama korisitla taj, ime zvuci poznato, ako ne, onda nešto slično, znam da je bio svijetlo roze I sljasteci. I imala ih je vise, sve u sličnim nijansama. Sijenke za oci u siz bojama,, poput plave, zelene I bijele, posto ona ima plave oci pa je valjda tad plava sijenka izgledala „cool” sa plavim ocima.
Tashka
2014-04-23 06:43 PM
dok sam ja stasala za sminku rat uveliko huktao tako da se nisam mazala. Nije bilo ni za hljeba, karmin i sminka mi nisu padali na pamet. Ni sad se ne sminkam često, mrzim skidat navece.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-23 07:25 PM
Ja sam izgleda živela under a rock, nikad čula za karmin samanta niti za taj jontue. Anais se secam I mislim da se tako izgovara, zbog ï
ja sam bila ysatis de givenchy girl
-afrodita-
(♫)
2014-04-23 07:47 PM
Haha:)) Ja i dan danas koristim te nijanse, samo malo bolje marke:P
Moj prvi parfem je bio trezor, anais nisam imala.
Totalno je smrdljiv, a ja sam bila u tripu da mirisem nevidjeno:))
JoannaL
2014-04-23 08:04 PM
Cuti Afro ja imala i Poison. Svi mi zavideli :D Odvratan je. Secam se Samsare. Ali definitivno sve to ne mirise isto kad odrastes. Ysatis nije bio los. Ili su pokvarili sve te parfeme tokom godina i zamene prirodnih ulja sa sintetickim.
svirena
(teaser)
2014-04-23 08:42 PM
Izvinjavam se sto skrecem temu da samante 17, i parfema, ali recite mi da li je ovo njuz.net ili istina:

http://www.telegraf.rs/vesti/1009398-ugradite-silikone-od-1-maja-besplatno-povecanje-grudi-u-srbiji
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-23 08:54 PM
Prvoaprilska sala...
Nisi vidjela datum ili nas zezas. :)
svirena
(teaser)
2014-04-23 09:23 PM
Joj out nisam stvarno, bilo mi je sumnjivo, i pomislila sam da je shala ali nisam primijetila datum:-))
hana-banana
(.)
2014-04-23 09:52 PM
Moj prvi parfem je bio Poison i bukvalno sam trovala sve oko sebe njime, znate kad se klinka nafraca kao da se kupala u parfemu.

Svirena, ja sam mislila da je prvoaprilska sala kad sam vidjela peticiju za ukidanje kazne Kristijanu Golubovicu, navodno on je sad uzoran gradjanin i mentor mladima. Nazalost, nije bila sala tako da me vise ništa ne može iznenaditi.
Tashka
2014-04-23 11:03 PM
Ja sam imala neki iz njemacke od vanilije, tad bila odusevljena a mogu mislit kako tukne. Sad mi je vanila bas teska pogotovo kad je kombinuju sa lavandom
babyshamble
(sandinista)
2014-04-23 11:40 PM
hahahah evo ja ću vam reci za samanthu jer je moja drugarica koristila non-stop-
samantha 6!

a secate se onih valera boja za kosu u teglicama, hahahahh! sve sa galom na reklami.

ja sam prvi parfem imala anais anais u srednjoj i koristila ga godinama, pre toga impuls temptation ;)
drugarica od mog sina sr zove anais bas sa te dve tacke gore, a izgovaraju a-nay.
njena mama kaže da to nije francusko ime, ne mogu da se setim cije rece, ali da je u fr eksplodiralo bas posle parfema.
ja sam parfem citala kako je napisano ;)
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-24 12:19 AM
Ja mislim da je to ime parfema po Anaïs Nin- ona je bila najpoznatija žena sa tim imenom. Inače ima na fr. to i sa dve tacke i onda se cita kao i npr. U reči maïs (kukuruz) inače bi se citalo me (mais) sto na fr. znaci ali. Ai se uvek cita kao e ako nema te dve tacke. Zaključak- izgovor imena na francuskom je Anais, sa težištem na is
babyshamble
(sandinista)
2014-04-24 12:41 AM

nemam pojma, mala se zove anais sa dve tacke, a izgovara se a-nay. bas ću pitati danas mamu odakle je ime, ne mogu da setim.

za temu- to je svuda pojava, sem y sev. koreji, iranu i još kojoj 'slobodnoj' zemlji.
to ne može biti problem jedne države, niti jedna država to može rešiti izolovano, jer je to www.

problem se prebacuje na pogresno mesto, jer se to resava u kuci, bar ja tako mislim.

pa zar ona miley cyrus nije uzor devojcicama od 10 godina? kad je vidim muka me hvata, a publika deca.

što se tiče države, može da kontrolise tv, onakvih psovki i scena mislim da sam samo kod nas videla u sred bela dana. prošle godine još kažu u podne 'ovaj program ne preporucujemo za gledaoce mladje od 18!!! helloooo??
to je ovde posle 23h iskljucivo, a mislim da eff ing limit (feckin') posle 21h.

mada se secam da je zimskom programu , znaci pre podne, kad sam bila u osnovnoj skoli bila 'paklena pomorandza' i posle prve scene sam ugasila tv. ni danas ga ne bih mogla pogledati, iako kažu da je film jako dobar. zaista nele stvari uticu razlicito na rqzlicit uzrast. isto se secam serije 'nepokoreni grad', jeste bila uvece, ali gledala sam ono mucenje i dan danas ne mogu ni gram nasilja da podnesem na tv.
bas sam se bila istraumirala, čak se secam da se pacov zvao karlo, pih!
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 01:43 AM
Paklena pomorandza! Super si me podsetila,bas ću da ga odgledam ponovo:) sad ga nešto mesam sa trainspotting,mogl bi da pogledam oba

Jedini film koji sam zazalila sto sam gledala je hostel, bila sam bolesna par dana posle.
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 01:51 AM
irreversable,isto tezak a odličan film
safira
(.)
2014-04-24 03:29 AM
ja sam koristila Nerval Moshus wild love i magic love, sad vidim da su povuceni iz prodaje zbog koriscenja zivotinjskih sastojaka
doncorleone
(moto)
2014-04-24 03:31 AM
U principu sve je bolje od bugarske ruze. To smrdi za medalju
Gala06
(......)
2014-04-24 03:46 AM
Ja sam pored Ysatis-a volela i parfem Gabriela Sabatini. A sada mi bas smrdi.
oceania
2014-04-24 04:53 AM
Helou Buržujke :))

sve nešto givenchy,dior… :)) bože bože i posle tito vam nije valjao hahaha

Ja o parfemima mislila sam na one od negde 87-89 i koji su bili ili mladalački ili „šema” tada… recimo moja mama je imala poklone parfemi kao opium i paloma picasso ali maltene ih pod ključem čuvala da se ja ne bih špricala..

Ovi parfemi o kojima govorim i koje su neki ovde spomenuli su ta moda tramp, panache, Lace…
gledam ovu sliku i ne mogu da poverujem da sam imala svaki na slici i obožavali smo
http://www.fragrancedirect.co.uk/content/ebiz/fragrancedirect/icat/finefragrances/NEW-Fine-fragrances-BLP-...

To su ti parfemi koji su se mogli naći i koji su bili hit u prodavnici Rubin karmin >> takozvana , oaza gde se islo posle skole :=)

sigurno se neke secaju i ovog
http://images.trademe.co.nz/photoserver/tq/265288283.jpg

Barili, dali se secas parfema Charlie ?? charlie (revlon) ? Epa ovaj Jontue je bio isto revlon parfem i pojavio se nešto kasnije od charlie ..

nego ovo sa Anais Anais, ne kapiram vas .. Kako u americi,kanadi izgovaraju ovo ime ?? (probacu sa cirilcom )

у енг. говорном подручју изгоарају Анај Анај ?
Правилно је како је барили рекла Анаис Анаис , баш по вуку..
иначе то име кажу бар овде да је ориџиџи франуцско из провансе , а тамо имају и тај језик провенсал .. и имена као Ines, Anaïs,, Loïs, Aelis, Eulalis, Maëlis, Elis, Flores,..

safira
(.)
2014-04-24 05:56 AM
gledam ove slike parfema i setih se krkinih, to su ja mislim bile neke kopije, ja sam just jasmine koristila, onaj sa roze poklopcem, sad sam pronasla kako se zove
babyshamble
(sandinista)
2014-04-24 05:57 AM

hej dje si bona zapela! ;)
dok ne vidim mamu, sad sam preletela po origin imena, nigde ne piše da je francusko, da nije ni postojalo tamo do sredine 19. veka, a da je buknulo od 1985.
ime je persijsko piše, ali ja mislim da mi je mama od 'anej' rekla nešto drugo. i ja sam se frapirala da se piše anais.

hahahha ali charlie, moja mama ga je koristila, ovde je to kao kod nas pokoseno seno hahah, svuda ima i u grocery shops ;)
sad si me podsetila na tramp- za jedan 8. mart sam mami kupila kao mala bocica tramp parfema, ali pazi sad ovo: bila je kao ogrlica kozna i on u privesku na kome je pisalo zlatnim slovima TRAMP! hahahahhhhh

meni je tata kupio amarige kad je izasao 1991. i od tada ga koristim, samo jedan mu se priblizio i jako ga volim fleurs d'orange od serge lutens (traje milion godina), i acqua di parma volim skoro sve sem colonie, ali oni su strictly letnji.
-Layla-
2014-04-24 06:38 AM
U moje vreme hit je bio parfem Lou-Lou. Neke su imale original, neke su kupovale kopije. Mama je imala Tresor i Dune koje je dobila na poklon i ja sam ih svakodnevno koristila, iako uopste nisu prilicili mojim godinama. Da je imala Chanel, sigurno bi mi već tada postao favorit:-) Kada sam bila na kraju osnovne, početak gimnazije već sam bila uveliko zainteresovana za sminku. Kod mene u skoli su se devojcice sminkale, diskretno, ali jesu bile nasminkane.
Ali to nema veze sa ovim kako se sada devojke sminkaju! Nazalost, dobra sminka nije mogla da se nadje. Možda u Knez Mihajlovoj, ali to je bilo preskupo. Sve su to bile neke kopije, ili nešto kod Rumuna za chervenu il'dve. Onda se pojavila Oriflame sminka, koja mi je u tim uslovima bila super. Kada sam imala 17 godina, mama me je castila sa Revlon nude lakom za nokte i karminom i dan danas te boje najcesce i najradije koristim.
Secam se da je neki puder u svetloplavoj kutijici bio popularan kada sam bila malo, imblue ili tako nešto. Kutijica ovalnog oblika, sa ogledalcem.
oceania
2014-04-24 07:22 AM
mori devojce bshamble tu se šparciruješ znači… :)

kapiram sad o cemu govoris.. i vidim na vikipediji napisali tekst i tamo pomenuli i grcko ime i armenijsko i persijsko i hebrew..

ime Anna je koren i eto može se naći u svim mitologijama ali kao i mnoga druga u nekim krajevima pustila su korenje ili dobile svoju neku formu . U svakom slučaju kad je Cacharel (covek koji je osnovao tu firmu inače dolazi iz La provence) dao to ime dao je to ime onako kako je tamo pustilo korenje a to je анаис анаис .

Opet ću da pitam, da li vi neki izgovarate ovaj parfem kao Анаи Анаи ??

Ovo me podseca isto na ime Chloé koje je cisto francusko a zapravo vodi poreklo iz grcke mitologije.. inače mnoga ova imena se nisu koristila pre 19veka pre svega zbog crkve i ime morali su da daju po kat.kalendaru retko ko je izbegao tom rezimu

oceania
2014-04-24 07:38 AM
U vezi parfemima i sminkom tek sada sa internetom pre par godina shvatila sam kako neke stvari stoje..

kod nas u ex yu uveliko su imali ugovore sa kozmetickim kucama kao Yardley, Revlon, Innoxa..pa Cacharel ,Nina Ricci sa nekima kao yardley rubin karmin je kupovao licencu i proizvodili karmine i sl koji su zapravo bili yardley … ah sada sam se setila i parfema It , i Trizia .. :)
Ovo pokazuje kako su bili pametni a isto je bilo i sa prehrambenom industrijom, gde su kupovali licencu i onda proizvodili u yu za yu trziste a ne kao danas… (znate kako stvari stoje)

Buduci da ti parfemi su bili 3-4 i vise puta jefitiniji nego cena Dior ,Chanel parfema uveliko su bas te plasirali ..a ove druge (u 80tim) ili na duty free shop-u ili neko da ti donese..

Interesantno da početkom 1990 pocela je moda sa onim talijanskim parfemima kao Roma (biagotti) , Versace plavi i crveni, Joop (zuti) pa Giorgio, Sunflowers..
S_Girl
2014-04-24 07:57 AM
Bas djeluju interesantna ova dva filma „Irreversible” i „Clockwork Orange”. Moracu pogledati.
hana-banana
(.)
2014-04-24 08:11 AM
Oh dear, ne znam da li će ti bas biti po ukusu S-girl.
S_Girl
2014-04-24 08:13 AM
De pojasni zašto mi ne bi bili po ukusu? Ti sad odjednom znaš moj ukusu?
oceania
2014-04-24 08:16 AM
at this moment, kubrick se okrece oko svoje ose….a burgess bi o'šo u pekare jerbo znao je da će biti smak sveta kad serbi-girl pocne sa distopijom :)))
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-24 08:18 AM
Ja sam, kao i tashka, za sminku stasala malo pre rata, a onda nismo imali za hleba, a kamo li za sminku. Tako isto i u srbiji. Tek nekad kada je cela ona inflacija prošla, mogla sam da kupim eyeliner, maskaru i po koji karmin. Ili u najboljem slučaju da mi donese tetka iz nemacke :)
Od kada sam dosla u USA, onda sama i biram, i pazim šta kupujem. Što se parfema tiče, i ja se secam carlija. Bio plavi i beli.
Zicala sam od tetke :)
Svoj prvi pravi parfem (a ne ono nivea i rexona na sto su svi mirisali tih 90ih) sam dobila od prijatelja. Laura Ashley. Još sam ga par puta nasla, ali već 100 godina se ne proizvodi. Ja sam bila ubeđena da je to marka za posteljinu, peskire i ostale zezancije, al eto parfem je prelep. Još uvek imam bocicu.
I moja mama je volela Gabriela Sabatini. Mozak nam probila da joj nađemonedavno...meni ne mirise lepo. Tezak je.
hana-banana
(.)
2014-04-24 08:20 AM
Nisam mislila ništa loše, ali bas nisam imala zadnje misli. Jednostavno po svemu sto si pisala ovde ne dojmis mi se kao neko ko bi uzivao ili čak dobro vario scene koje su prisutne u oba filma.
Orange u ovo vrijeme i nije vise tako shokantna, ali Irreversible ima jednu od jagorih scena, ako ne i najgoru za mene, danima, nedeljama se nisam mogla otresti mucnine - to sam već ovde i pisala čini mi se.
Nema ljutis, šta odmah skacete!
S_Girl
2014-04-24 08:22 AM
Jao al si duhovita oceania. Tebi bi bilo pametnije da se ne prosipas vise.

Nego bas sam nedavno pogledala American Beauty i Bastard out of Carolina. Obadva su ovde pomenuta. Dobra su obadva. Ovaj drugi je tezak za gledat, bas tuzan :(
hana-banana
(.)
2014-04-24 08:23 AM
Teogora, meni se nešto stuzi kad ti pomenes te ratne godine, da sam te makar znala u Sr. promise da bih dijelila šta imam sa tobom.
S_Girl
2014-04-24 08:34 AM
Pa recimo ovaj film Bastard out of Carolina, od svega uzasnog što se desilo u tom filmu meni su suze potekle kad je majka odabra muza umjesto cerke. To je ono sto mene dodirne najviše. Pogotovo kad se radi o djeci. A gledati scene nasilja i ubistva to nekako mogu da svarim i predjem preko njih. Nekada sam najviše volela da gledam horror filmove. Od kad imam djecu slabo ih gledam. Eto ti šta je majcinstvo :)
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-24 08:36 AM
sorry hanna, nisam imala nameru u tom kotekstu da pominjem :(
Al moji su ostali u Bosni, jer je tata „morao” da ostane, a ja sam živela u domu, dok nisam otisla na fax. Tako da nas je bilo mnoooogo u sličnoj situaciji. Bar nam je bilo veselo :)
oceania
2014-04-24 08:37 AM
ja recimo često se rasplacem serbigirl kad tebe čitam, eto šta ti je majcinstvo :)) nego ej… clockwork orange i ovo sa tuznim filmom :))haha bas si pogodila
(odoh da malo triple facepalmujem) ;)
S_Girl
2014-04-24 08:43 AM
Još kad bi razumila šta sam htela da kažem pre nego sto upadnes, sto bi to bilo dobro. Uvrtanje rjeci ti izgleda postaje svakodnevnica.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-24 08:46 AM
E bas je tako nekako bilo Teo, rodica I ja skupljale danima sicu od uzine za kozmetiku, pogotovo njoj za tecni puder, neki slovenski, ne sjecam se marke. Prioriteti su to bili. ;)
Nek krce creva, al nek ima santimetar pudera na licu. :)))
hana-banana
(.)
2014-04-24 08:51 AM
Hhaha, vratiste me u Bg devedesetih kad smo najbolja drugarica i ja trazile CO po čitavom gradu - nigdje filma!. Kinoteka na 100 metara od skole, a mi ne možemo da nađemojednu jedinu kopiju filma. Na kraju nađemodrugaricu ciji brati ima snimljen film na VHS traci, ali ga ne da za sivu glavu tako da smo za jedno popodne morali odgledati film i vratiti. Kad sam posle naletila na film u vecernjem programu tv-a kad ga nisam razbila.

A meni hormoni ne daju vise bilo šta tugaljivo da gledam. Skoro sam konacno odgledala Million Dollar Baby, ne da mi je bilo zao! Sutradan sam bila ljuta zašto sam uopste gledala takav film, bas sam otisla u korijander sto bi rekla Repy.
oceania
2014-04-24 08:54 AM
S, obavezno stavi na listi i π (Pi) :))) evo smejem se pet min, zamišljajuci te kako gledaš clockwork pa Pi… na kraju Solaris..
JoannaL
2014-04-24 08:55 AM
Vecina ste mladje , verovatno se ne secate ali daleke 83'će nije bilo gelova za kosu. I onda izasao jedan Irel gel,u metalnoj tubi. Joj sreće i radosti, a frizure moderne spicaste gore, sa repovima pozadi ,povracka.
Clockwork Orange je odličan, gde se setiste...A tek kad se setim grozdjane masti za usne, i uloske Vir ,pamucne (ali gljivicne infekcije su bile nepoznata imenica kod žena).
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-24 08:56 AM
Meni je „najdramaticnije” bilo kad dobijes one pakete, sa konzervama pastete i feta sira. Moja priateljica i ja prodamo to, i neku „kozmetiku” koju dobijes u tim paketima, pa kupimo nešto kvalitetnije da jedemo. JBT, konzerva pastete me mogla hraniti 7 dana kolika je bila, mi to prodamo, za jedan bolji sendvic, il cevape.
Iskreno, meni je pravi rat tek poceo odlaskom iz Bosne, a i to je bila drama za sebe.
Otpustilo je tek tamo posle potpisivanja Daytonskog sporazuma, kad su i moji dosli u Srbiju. ZIveli u nekoj selendri, ali su radili nešto, vrtili se, pa je bilo malo lakse.
Al i tada sve sto su zaradjivali, davali smo za fax. Te smestaj, potrebstine i sl. Sestra i ja imale samo jednu abonetsku, za studentske bonove. I podelimo. Znaci 30 dana bonova na nas dve. Jedes svaki drugi dan :))))
Nekako mi sad cudno da mi nikad nije palo na pamet da zovnem mamu i tatu i kažem treba mi, posalji mi i nešto. Za dve god u BG, to nikad nisam uradila. Jednostavno sam znala da nemaju otkud da mi posalju i ono sto imaju su mi već dali.
Ubrzo sam nasla neki posao u nekom kaficu, malo posle toga i dobila vizu, tako da se i ta fama zavrsila. Sve u svemu, zivotna skola :)

Koliko god da je bilo teško, taj zivot u domu je nezaboravan i fenomenalan period mog zivota. Ne bih to ni zasta menjala.
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-24 08:59 AM
moja seka i ja smo tako zickale lovu za kozmetiku i krpice, klopale smo jaja svaki dan,ponekad bi se pocastile piletinom, ali zato smo bile dotjerane. sjecam se jednom prlikom scene u parfmeriji gdje nas je zenska ladno odbila da posluzi rekavsi nemate vi novca za ovo...
kad je moja seka otvorila novcanik glupaca se zabzknula

meni su te stvarcice u tim uslovima kupljene ostale u lijepom sjecanju,od neporcjenive vaznosti i ljepote,još uvijek se sjecam krpica koje smo kupovale i koje su meni još uvjek lijepe,često u kupovini mi padnu na pamet i sa njima poredim ovdasnju kupovinu, vjerovatno je to taj osjecaj radosti i ushicenja u svim tim jadima koje je te krpicie cinio još ljepsim.

masu stvarcia sam donijela ovao i nekako ne mogu da ih bacim,ne nosim ih ali eto stoje.

Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-24 08:59 AM
Ha ha ha Hanna, hormoni :)
Ja sam u trudnoći citala Gates of Fire. Knjiga o bitci kod Termoplia. Ono 300 spartanaca i te stvari. Kad su poceli da ginu pred kraj. Pa ja sam ko kisna godina plakala od neke 354 strane pa nadalje.
MM gleda, kaže ja mislio neka istorijska knjiga, a ne ljubavna. Rekoh cuti i jeste istorijska, al mi nešto teško :))))
mama-2
(ako ne pocnes neces ni zavrsit)
2014-04-24 09:04 AM
Ja ne bih da zvucim grozno i razvodnjavam , ali da vam kažem da ni mi u Srbiji nismo živeli nešto bolje od vas sto ste izbegli.
oceania
2014-04-24 09:06 AM
jaoo ja nisam tako stara ali secam se tog irel gela i tih frizura !! (negde 86')
ja sam jako rano pocela sa sminkanjem i to mi je bila velika ljubav, isla sam u nizu baletsku skolu , preko zime imali smo i preko 30nastupa (balet,statisti u operi,priredbe,pa novogodisnji programi) i od 6 god poceli smo sa tim sminkanjem ,nekad profi pa vidis puno toga nekad same sa nekim starijim devojcicama i tako….

jel se seca neko ovoga? ahh obozavala sam :)
http://wizaz.pl/kosmetyki/foto/2319_250.jpg
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-24 09:06 AM
Nije niko ni rekao da jeste. Pogotovo te 93 kad sam ja dosla. Tada niko nije imao, a i da je imao para, nije imao gde da kupi.
Ja sam govorim o stvarima iz svoje perspektive. Ne mogu da govorim iz tvoje.
hana-banana
(.)
2014-04-24 09:09 AM
Cuti, da ne povjerujes. Sutradan ujutro ja se i dalje nerviram: „Samo da nije stavio onu klupu!!!”

Ja sam tako otplakala Copicev Prolom, pocela sam posle sledeću knjigu ali nisam mogla nastaviti, još me cekaju.

Sjecam se kozmetike iz tog vremena, a sjecam se i otkrovenja kad sam nakon onih slj lakova sa Zelenjaka na snizenju kupila 2 Pupa laka - pa to je bilo kao OPI na spidu, tačno ih se sjecam i dan danas.
-Layla-
2014-04-24 09:13 AM
Jel ste gledale film „Mrznja” (La Haine)? Meni se taj film jako svideo u to vreme moje mladosti.
S, pokusaj da pogledas Paklenu Pomorandzu, ako te smori uvek možeš da ugasis ili da ostavis samo ton da uzivas u interesantnoj muzici;-)
Ako ti se svidja rad Stanley Kubrick-a, onda vredi pogledati. Ja nisam mogla da gledam Odiseju 2001, doduse bila sam premlada. Kasnije nisam ni pokusavala.

Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-24 09:28 AM
Nego jeste li videle da je Marko prevario Adrijanu :)))
Kad i od Adrijane nadju bolju...šta obični smrtnici (tj smrtnice) da ocekuju :)))))
safira
(.)
2014-04-24 09:30 AM
gde iskopa ovaj puder, ja sam za ovo skroz zaboravila, to je bilo otprilike kad sam u srednju posla

sve preporucene filmove sam gledala i odlicni su, osim ove tuzne price, prvi put čujem za film, karolina nešto

paklenu pomorandzu pamtim po velikom falusu :)
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-24 09:48 AM
Barilli se uspavala, pa trci za djubretarima u pidzami da joj isprazne kante za djubre :) sreća sto nisam famous pa da me uslikaju neki paparaci bilo bi sad šta da se cita u daily mail-u ;)

Secam se charlie-ja, oceania, kako da ne. Nisam koristila.
Moj omiljeni parfem, koji nosim već 20+ godina je clinique elixir, njihov originalni miris. Ne pravi se u koncentraciji manjoj od eau de parfum, i ima neka etericna ulja i jako dugo traje na kozi. To mi je kao 'zimski' parfem, jer je malo jači. Ostale menjam, dobijam na poklon. Nedavno mi je muž kupio 'Si' od Armanija, nije loš, meni samo da nije cvetni, na cvetne sam alergicna. Imam i jedan nina ricci, u obliku jabuke.

Clockwork orange sam gledala sa 16 god, šta znam kod Stanleyja su sve neke metafore. Meni se dopao njegov 'Eyes wide shut' a negde sam procitala tako fantasticnu analizu tog filma, sa sve skrivenim znacenjima i simbolikama, postavicu ako vas zanima
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-24 09:57 AM
mene zanima, postavljaj
S_Girl
2014-04-24 10:21 AM
„Vertigo” je isto dobar
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 10:37 AM
Zato i hoću da pogledam pomorandzu ponovo, bas me zsnima kako će sad ds mi izgleda posle 20+ godina

Serb, odgledaj oba filma, pa ćemo da caskamo :P
svirena
(teaser)
2014-04-24 10:42 AM
skoro sam pomorandzu gledala opet, odličan. i meni je eyes wide shut ok, ja mislim da je tom kruzu to vrhunac karijere, neće nikad ucestvovati u boljem projektu:-). A odiseju 2001 obozavam, to je jedan od dva filma koji mogu gledati vise puta:-))

nego jest znali da su djokovic i vjerenica mu trudni:-)
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 10:44 AM
Da:)
Mali Nole
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 10:48 AM
Ko nije gledao apocalypto, preporucujem, extra dobar film
-Layla-
2014-04-24 10:52 AM
Super za Noleta i Jelenu, mnogo su mi slatki.
tweety_m
(?)
2014-04-24 10:56 AM
Jao ja evo već par veceri gledam redbox s kioska,i svaki put se zeznem.Otkako smo dosli omanula sam sa sve i jednim filmom.Zadnji mi je bio Gravity sa Sandrom Bulock i mojom simpatijom i ne da mi se nije dopao nego ajde.Odsad se definitivno zadržavam na komedijama,mada kakve sam sreće biće i tu „pocesi me da se nasmijem”.Što se tiče citanja tek sam tu zatrokirala sad smo trenutno na „my first reading” level svi po kuci :P,pa bas i nemam vremena za sebe.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-24 11:14 AM
Ja ne gledam ništa od čega neću imati napredka jedno 15ak dana.
Gledam samo ono sto me opusta. Nekada pre sam gledala teske i curne filmove, a sad posle cele nedelje ludila, garantovano ću prvovesti petak uvece gledajuci film zbog kojeg neću spavati tri dana.
Cekam Monument's Men da izadje na Vudu, pa da napravim kokice :)
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 11:16 AM
Od aktuelnih americkih bljuvotina counsellor nije los
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-24 11:17 AM
ah tweety, meni je Matt Damon simpatija, a Viggo Mortensen mi je bas privlacan. Uopste nije lep, ali mi je privlacan :)
S_Girl
2014-04-24 11:25 AM
Eto i meni se svidja Apocalypto :) Al bez zezanja, fenomenalan film! Blood Diamond dakodje.
hana-banana
(.)
2014-04-24 11:25 AM
Teogopa, čula sam da je monuments men zesce razocarenje.
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 11:26 AM
Ja volim nosatog Adrian Brody
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-24 11:26 AM
Da ne tracim pare znaci?
svirena
(teaser)
2014-04-24 11:32 AM
monuments men imaš na Netflixu. očajne ocjene i reviews na sve strane, sto mi je malo cudno, dobra ekipa. ali popljuvashe ih:-)
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-24 11:34 AM
na netflixu za gledanje ili samo da procitam review? Nisam mislila da je available za gledanje još.
Ma isto kao i Ocean 11. I tu je super ekipa, a film ništa posebno
svirena
(teaser)
2014-04-24 11:40 AM
nije na streaming-u još već DVD
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 11:51 AM
U ocean 11 vredi gledati samo brad pita
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-24 11:56 AM
apokalipto još jedan glas

a ima i jedan o temudjinu:)

mongol se zove čini mi se super film,ko voli te epic movies
hana-banana
(.)
2014-04-24 11:57 AM
Za Brodija je najpametnija stvar sto je uradio to što je postao glumac jer sa onakvim profilom da je mesar ili neki cata zensko ne bi vidio u zivotu.
hana-banana
(.)
2014-04-24 11:57 AM
A kamoli ljubio Halle Berry.
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 11:58 AM
Nema Maje, mora da je zavrsila u bolnici od onolikih jaja:)
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 12:00 PM
Ja sam se oduvek lozila na neke rugobe:P
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-24 12:19 PM
Evo jedne analize filma, a ima ih puno
http://www.visual-memory.co.uk/amk/doc/0096.html

Interesantno ovo sto afro kaže, jer ja uvek kažem kako treba gledati ocean 11 jer se tu jasno vidi kako je brad pitt bled frajer u poredjenju sa G. Clooney, kad su zajedno u kadru. Znaci BP za mene harizma 0 bodova.

Brody je već faca, mislim da bi bio faca i da je mesar. Totalno atipican lik, ja sam mislila da on nije amerikanac kad se pojavio, nego neki expat. Vidi se po njegovim stavovima i rezonima da je iz new yorka, i da razmišlja drugacije

Ne znam da li ste gledali the darjeeling limited, od wes andersona, tu igra brody, i owen wilson. Mnogo sladak film
hana-banana
(.)
2014-04-24 12:28 PM
Barili, na listi mi je za gledanje već ihaj.
Meni je on kul tip, sjecam se kad sam gledala reportazu sa kanskog festivala i sad svi dolaze ultra glam, a on i još ne sjecam se ko dosli sa porsheima prasnjavi pravo sa trke Paris-Dakar. Nije po sablonu, to uvijek cijenim.
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 12:35 PM
Takav je i ovaj mali vampir, zaboravila sam mu ime, totalno kul lik, potpuno odskace od holivud sablona, dok je snimao twilight uvek je ismevao pricu i stephanie meyer
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 12:36 PM
Rob Pattison
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 12:45 PM
Meni je totalno obrnuto, George C mi je lepotan bez trunke sarma, a Bred je smekerica i odličan glumac. Ne znam da li si pratila njegove rane radove? Fight Club ili Snatch
Doduse otkad je sa Angelinom i coporom dece, izgubio je „kulnes” :)
Mada od svih tih lepotancica Leo De C je najbolji glumac.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-24 12:52 PM
Kako ne, pa gledala sam ga još u thelma & louise i true romance. Ne nervira me, dobar je, ali mi nikakve leptirice u stomaku ne pravi. GC kad privatno prica, mnogo je sarmantniji, a u ocean 11 je bas cool.

Leo mi isto ne lezi, ko neko dete da glumi. Najbolja mu je ona uloga u what's eating gilbert grape sa johnny depp-om. Uobrazio se mnogo da je mega giga star i da mora da ima glavnu ulogu u svakom filmu. To mi se ne dopada. Ima li neki skoriji film sa njim da nije nosilac glavne uloge?
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 01:03 PM
Ne znam, ali u wolf of wall street je odličan. Na njegovu nesrecu, još uvek mu je glavna etiketa titanik, a radio je toliko boljih filmova.
hana-banana
(.)
2014-04-24 01:06 PM
Meni je on dobar u Catch me if you can, a kao frajer mi nije nešto.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-24 01:07 PM
Od GC filmova preporucijem Michael Clayton, ko nije gledao. To mi je prvi film gde je sazreo kao glumac, a i film je bas super. Tilda dobila oskara za tu ulogu
Tashka
2014-04-24 01:17 PM
Ja mislila da je jedino meni A. Broody cool tip. Ruzan al ima nešto. Neću da guglam koliko je visok, sve me nešto strah da se ne razocaram. George C. je hiljadu puta bolji od Brad, Brad mi je nekakav mlakonja. Jeste gledali Dalas Buyers Club? Meni se svidio
-Layla-
2014-04-24 01:32 PM
Leo je super glumac, ali meni nije neki frajer. Glumio je u odličnim filmovima i zna da iznese uloge bez obzira na tu bebastu facu.
Fight Club je jedan od mojih omiljenih filmova, ali vise zbog Edward Norton-a koji mi fenomenalan. American History X, isto dobar film. Brad mi je simpa lik, ali nema neku harizmu i nije bas jak glumac. Ali trudi se:-) Nešto kao Tomica Cruise, daje covek sve od sebe ali nikako da postane veilicina.
Sada mi je pao i Daniel Day Lewis na pamet, zbog Gangs of New York gde je glumio sa Leom, isto super lik.
S_Girl
2014-04-24 01:44 PM
Meni je najlepsi bio Paul Walker sa svojim plavim okicama. RIP :(

On i Vin Diesel u Fast and Furious su za parit oci. Sve djelove sam gledala samo zbog te kombinacije, jedan misicav, drugi ljep :)
S_Girl
2014-04-24 01:47 PM
Ni Johnny Depp nije za odbacit kad se sredi :) On je meni dobar glumac.
hana-banana
(.)
2014-04-24 01:51 PM
Ja za Walkera nisam ni znala dok nije poginuo.
S-Girl, Orange će da bude rude awakening za tebe, osim ako nisi fan mladog McDowell-a.

A Vinsent Cassell i Woody Harrelson kad smo već kod nosatih?
Meni se Woody čini kao super ortak, vegan, joga, hipi, sav mi je kul.
-Layla-
2014-04-24 02:00 PM
Da, Woody je isto cool. Johnny je frajer, nema tu šta da se polemise.
Ako pricamo o frajerima, meni je Matthew McConaughey favorit. Obucen, do pola svucen, nebitno.
svirena
(teaser)
2014-04-24 02:11 PM
joj dzaba im izgled, i vudi i metju kad progovore zeludac mi se okrene na centrifugu:-)) sa svojim odvratnim mid west/juznjackim akcentima:-)) A metju na dodjeli oskara, njegov govor je bio cisto ludilo:-)
Tashka
2014-04-24 02:17 PM
od poznatih osoba, meni hoće nešto bit kad vidim blake shelton. Reko ja vama da sam hillbilly
Tashka
2014-04-24 02:18 PM
ja volim taj juznjacki howdi mam' akcent :o)
S_Girl
2014-04-24 02:23 PM
Oh Layla kako sam Matthew zaboravila. Da mi neko da da biram kojem bi se bacila u narucje da me prenese preko vode on bi bio taj :) Ima nešto bas sarmantno i privlacno o njemu.

Hana, Paul Walker je ljepotan al nije preterano dobar glumac mada nije ni skroz los.
svirena
(teaser)
2014-04-24 02:25 PM
Paul Walker je poginuo. Jeste, fino je izgledao.
S_Girl
2014-04-24 02:45 PM
Da sirena, to sam gore napisala, nazalost nije vise tu. Sad vidim da u zadnjem komentaru pišem u sadasnjosti, zanesoh se ja.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-24 02:46 PM
Matthew McC jooj, ne znam ni da mu spelujem ime. Previse ljakse za moj ukus. Al zato Jared Leto, na ranu da ga meces! Pratim ga još od my so called life. Kad smo kod droge I strahova dajte deci jednog dana da pogledaju requiem for a dream, igra jared, neće im pasti na pamet droga. Mada za mene taj film nije o drogi, neko o zavisnosti uopsf e, ljudskoj nemoci I beznadju. Unattainable american dream
BEHEPA
2014-04-24 03:02 PM
Meni je „Paklena pomorandza” sjajan film. Svo to nasilje upravo je terapija protiv nasilja.
„La heine” („Mrznja”) mi se uopste nije dopao. Nisam dobila ništa iz njega, nije mi pokazao ništa sto već ne znam, nikakve „nove vidike” mi nije otvorio.

Moram da aminujem Afro: George Clooney mi čak nije nikakav frajer (iako mm dobacuje komsinica da lici na njega - haha), ostajem hladna na njegovu lepotu, ali Brad Pitt jeste. Uvek sam govorila da nikad ništa od nagrada neće osvojiti jer je previse lep :)) pa će njegova dobra gluma ostati uskracena. Mene je odusevio najpre u „12 Monkeys”. Fantastican. Takođe u „Fight club”. „Seven” sam gledala na ivici stolice sve „stipajuci” onu ispred mene :).

Itd. moram da trcim. Ves, sudovi...
svirena
(teaser)
2014-04-24 03:16 PM
hehe i ja se ne lozim na misice, nosonje su mi super i kasel i adrien brodi, a tu je i havijer bardem, on mi je ok glumac i 'faca'. na depove, pitove i klunije se nisam lozila, od ove trojice možda pit, a kluni mi je isti u svakom filmu, osim možda u onom 'oh brather..'.

jel' gledao neko 'cry-baby' sa dzoni depom?:-)). Onako raspaljen filmcic, satira na elvisa i tu neku kulturu.
tweety_m
(?)
2014-04-24 03:20 PM
Ja ne volim zute muskarce,Brad mi je previse zut za moj ukus. Meni je Jason Statham No.1 ,još kad progovori,eh, br 2 mi je australijanac Julian McMahon,GC mi omatorio nekako,nemam pojma,bio mi je i i on u uzem izboru do neki dan.Eh pazi mene,kao da je iza coska i cekam da me pozove na pice pa kao bio mi u uzem izboru :p
S_Girl
2014-04-24 03:59 PM
hehe tweety znaš i ti šta valja :)
babyshamble
(sandinista)
2014-04-24 04:34 PM
ja o filmovima nemam pojma, ali bukvalno ništa ne pratim. ne znam kada sam moderni am. odgledala, meni je to sve dosadno i sve isto.
zadnji da mi se svideo, ali nenormalno je bio thelma & louise, gledala sam ga 10 puta, i tu mi je brad kakav stvarno jeste i jedino tako mogu da ga zamislim, kao glupaka ;) ja sam ubeđena da je tu igrao sebe.
izvin'te žene

clooney mi je kao jeftina varijanta nevena boskovica, meni je to ljiga.
johhny depo mi je kao neki klosar.

ali, za christopher walken h hahah iako je u godinama, on mi je ono ekstra. i kao licnost, i glumac i glas i faca, ma sve.
još kad je odigrao 'moravac' u spotu fatboy slima 'weapon of choice', ihh.
totalno mi je ev. faca (skotsko-nemacki mesanac ;)
volim engleski i evropski film generalno, subotom imamo u 9 i to skoro uvek gledam, a da se setim naziva, glumca...nema teorije. volim sve filmove od mike leigh, secrets and lies mi je verovatno najbolji film sto sam ikada videla.
naše zadnjih 20 godina zaobilazim u sirokom luku., s izuzetkom 'rodjaka sa sela'!
mislim da sam 5 puta gledala celu seriju.

e aj sve, ali od one sjp ću da odlepim. kao neki stil, gluma, lepota bla bla, isforsirano. wtf!
nemam pojma, film kao forma, ništa mi ne znaci, ali dokumentarci su mi keva ;)
jbte, zvucim kao moj pokojni deda!
Tashka
2014-04-24 04:34 PM
nasla sam haljinu, još samo cipele i nakit.
tweety_m
(?)
2014-04-24 04:37 PM
Daj sliku,ja imam jedan graduation ii 2 svadbe i 61 kg ,tako da moram dobro da oznojim dupe,imam fore mjesec dana da se dovedem u red.Meni treba nešto za kratke persone.
Tashka
2014-04-24 04:48 PM
Ne mogu da nađemsliku, kratka uska, kratki rukavi, boja koze i preko cipka emerald green.
S_Girl
2014-04-24 04:49 PM
Tashka šta si mislila da možeš reći da si nasla haljinu i da ostane na tome ? :) Pisi kakva je il prikaci sliku. Ja još razgledam.
Tashka
2014-04-24 05:01 PM
Twety ja te sijem za 10 kila najmanje
Tashka
2014-04-24 05:04 PM
slična ovoj http://www.dressforthewedding.com/green-lace-dress/ samo je tamnija zelena
Gala06
(......)
2014-04-24 05:05 PM
Meni je on dobar u Catch me if you can

--------------

O boze, gledala sam ga pre nekoliko godina, i toliko sam se smejala da me je stomak boleo. Koji lik, boze me sacuvaj :)))))
Nastavnik, pilot, doktor, advokat, hahahahha :)))

Zasnovan na istinitoj priči.
tweety_m
(?)
2014-04-24 05:14 PM
Tashka svidja mi se bas,ma ja te bas kratke haljinice moram da tražim petite jer mi svaka regularne duzine bude duga.
Ja još nisam ni pocela da tražim,uopste neću da idem u soping nego kad naletim naletim,imam osjecaj kad idem neobavezno bez presije onda super stvari i nađemJutros malo pogledah cipelice,nosim 6 1/2,sve sto sam nalazila je ili 6 ili 7 da mi se svidja.April definitivno nije moj mjesec za kupovinu.
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-24 05:19 PM
Pa ti si tweety moj broj I visina I kilaza-visak par kg I broj cipela:) a I kratka kosa

Haljinica je super pa I nije previse kratka.
Tashka
2014-04-24 05:20 PM
imaju jako lijepe haljine u Ann Taylor, kod njih ima petite. Mislim da bi tebi super stajalo bilo šta iz BCBG. Ako imaš negdje outlet BCBG definitivno provjeri. Moja prijateljica juče uzela super haljinu za $39.
Tashka
2014-04-24 05:21 PM
Još spanx da kupim pa kad se zenska utegne ih. bile su super cipele u nine west al nije bilo mog broja
Gala06
(......)
2014-04-24 05:25 PM
Tviti, danas sam pravila onu tvoju tortu sa 6 krem slaga, cokoladom, bananicama. Treci put je pravim, i stvarno je extra, i brzo se napravi :)
tweety_m
(?)
2014-04-24 05:34 PM
Ja živim 3 milje od Outleta :)nego nešto ne stizem da idem radnim danima,a vikendom guzva,moracu jednu vece da odem.
Gala i sad mi to pricas ;),imam jednu još bolju potpuni je hit.
Gala06
(......)
2014-04-24 05:41 PM
E jbg, a koja je ta nova?
Tashka
2014-04-24 05:45 PM
ja kupujem spanx da se uvucem u haljinu a njih dve oplele o tortama.
tweety_m
(?)
2014-04-24 05:45 PM
Super torta
ide kora od mljevene plazme,putera i sok od pomorandze
pa ide fil od pudinga,mlijeka i putera
pa idu piskote umocene u djus
pa opet onaj fil od mlijeka i pudinga
pa ide jafa cokolada okrenuta na dole
pa opet onaj fil mlijeko i puding
slag odozgo
Ovako zvuci komplikovano ali i ova se napravi za 15 minuta.
Ako hoćeš ostavicu čitav recept.
tweety_m
(?)
2014-04-24 05:46 PM
Eh kad ne mogu ja u 4 haljinu necete ni vi :P
Gala06
(......)
2014-04-24 05:51 PM
Nije loše, daj mi recept, bar mere.

Tashka, lepa je ona haljina koju si pokazala. Što ne kupis i cipele koje su na toj slici, kao i tasnu, nakit. Super se slaze, pa i sa tamnije zelenom.
Tashka
2014-04-24 05:54 PM
To i planiram, imam već torbicu u neutralinim nijansama trebaju mi cipele. Ogrlicu neću samo neke vece nausnice i narukvice.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-24 06:08 PM
Meni je Harvey Keitel cool. :)
A sad mogu uzeti trofej za najgoru simpatiju I odo se sakriti negdje. :P
Gerard Butler je isto ok.
Brad, George, Leo, svi neki bebasti I overrated što se mene tiče. ;)
hana-banana
(.)
2014-04-24 06:13 PM
Gala, super film. Pitas se da je onoliko energije ulozio u nešto legalno gdje bi mu kraj bio :).

Out i ja volim Keitela, imali smo tačno HK fazu i odgledala sam čini mi se sve njegove filmove.

Butler mi je fin naoko, ali kad krene da mulja onim ustima, tačno peskir preko glave da mu stavis.

Gala06
(......)
2014-04-24 06:14 PM
A sad mogu uzeti trofej za najgoru simpatiju

---------------

Pa nisam sigurna. Kada sam imala oko 20-tak godina meni je Miroljub Arandjelovic- Kemis bio izuzetno seksipilan i simpa, hahahha :)))

I svi su me zezali zbog toga ;)
Mozete i vi, slobodno :P
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-24 06:18 PM
Hahaha :))) predajem ga tebi! Jesi li isla mjeriti dioptriju ikako :P
JoannaL
2014-04-24 06:20 PM
Nijedan od glumaca mi se ne svidja toliko da bas uzdisem za njim...Doduse kad sam gledala House MD, Hugh Laurie me nije ostavio ravnodusnom. Lici mi na muza :)
S_Girl
2014-04-24 06:21 PM
Super je haljina tashka. Lako je vama kad mogu kratke, duge su zeznute za naći još ako mora biti u specificnoj boji, još teze. Mislim da ću na kraju ipak morati naruciti.

Tweety stavi recept za te obadvije torte.

Joj kako sam sad u autu imala zanimljivu konverzaciju sa cerkom, još uvjek se smejem :). Mazem ja karmin na usne a ona će „mama ocu i ja malo, ispucale su mi usne”. Objasnim joj da je još mala da koristi karmin a ona će na to „ a kad porastem tada ću moći koristiti karmin, sminkati se, voziti auto, ostati kuci sama kad vi odete u prodavnicu, praviti nešto sama...”. Pitam je ja šta ćeš to praviti sama „pa možda neku supu, corbu, rizu...” heheh crkla sam od smjeha. Posle mi je još pricala i kako oce da bude cowgirl i da živi na farmi, nosi cizme, sesir i jase konje :))
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-24 06:22 PM
Hahahaha, morala sam da izguglam Kemiša, da se podsetim kako izgleda. Je l on beše muž od Zorice Brunclik?

Taška, Taška, opet uklapaš boju haljine s očima. Vešto, nema šta. Super su te smaragd-malahit boje. Ja se ne ložim na zeleno mnogo, ali tu malahit boju obožavam. Imam jednu haljinu te boje, šila sam je za neku svadbu

Gala06
(......)
2014-04-24 06:26 PM
Jeste, Barili :)))

Out, pa dobra mi je dioptrija, ali me zeza ukus :)

A Hugh Laurie mi je sada omiljeni. Svidjaju mi se i Bred Pit, i onaj teniser Stefan Edberg:)
hana-banana
(.)
2014-04-24 06:28 PM
Aaaaa Galaaaaa, nemoj to vise nigdje reci :))))
Jedna moja drugarica je odjednom poludjela za onim tipom, sad sam mozgala da mu se sjetim imena - Rodja Raicevic. Ali ne malo nego zenska normalna, cita Dostojevskog, slusa Nik Kejva, ide na Likovnu i odjednom je toliko skrenula za tipom da mu je čak i portret naslikala i odnijela. Misliiiiiim...

Tashka, divna haljina i znam da će ti boja bas pristajati.
Tashka
2014-04-24 06:33 PM
joj Kemish, umirem od smjeha vamo. Na šta si pala, frizuricu ili vjeste prste?
Barili neki dan sam naletila na Elie Tahari tamno zelenu haljinu, uska gore bez rukava, v izrez, suknja do koljena puna still 50's i još i dzepove ima. Mali zlatni detalj oko struka. Bila samo $50, u nordstrom rack. Kad sam vidjela liniju, ne pretjerujem sigurno 50 ljudi stoji samo sam ostavila i izasla
Gala06
(......)
2014-04-24 06:36 PM
Heheheh :))

Tashka, pa svideo mi se on kao pojava, zracio je necim...pojma nemam kako da objasnim, hahha :))
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-24 06:36 PM
Ja sam nekovece gledala Life is beautiful, prvi put u zivotu, bas simpa film. :)
Gleda li ko onu Cosmos seriju, super nešto, ja I djeca gledamo svake nedelje.
Tashka
2014-04-24 06:40 PM
Ja samo gledam moje Vikings. Veceras jedna epizoda i ostala još jedna za ovu sezonu.
S_Girl
2014-04-24 06:51 PM
Super je haljina tashka. Lako je vama kad mogu kratke, duge su zeznute za naći još ako mora biti u specificnoj boji, još teze. Mislim da ću na kraju ipak morati naruciti.

Tweety stavi recept za te obadvije torte.

Joj kako sam sad u autu imala zanimljivu konverzaciju sa cerkom, još uvjek se smejem :). Mazem ja karmin na usne a ona će „mama ocu i ja malo, ispucale su mi usne”. Objasnim joj da je još mala da koristi karmin a ona će na to „ a kad porastem tada ću moći koristiti karmin, sminkati se, voziti auto, ostati kuci sama kad vi odete u prodavnicu, praviti nešto sama...”. Pitam je ja šta ćeš to praviti sama „pa možda neku supu, corbu, rizu...” heheh crkla sam od smjeha. Posle mi je još pricala i kako oce da bude cowgirl i da živi na farmi, nosi cizme, sesir i jase konje :))
S_Girl
2014-04-24 06:56 PM
Haha moj telefon poludio. Mora da je zbog svih ovih glumaca:P
Gala06
(......)
2014-04-24 06:59 PM
jel se seca neko ovoga? ahh obozavala sam :)
http://wizaz.pl/kosmetyki/foto/2319_250.jpg
---------------------

Oceania, nisam koristila taj puder, ali sam volela tu kozmetiku Constance Carroll. Prvi put sam za tu marku čula u Bagdadu, a kod nas, mislim, tada još nije bila na trzistu.
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-24 07:02 PM
Ja sam bila zaljubljena u danka cvjeticanina kad sam bila klinka
Hugh Grant I Hugh Jackman u svakom obliku I u svakoj ulozi.
Inače film pogledam svake prestupne

Gala,nadam se da ti se ukus popravio;))
Meni je on bio antipatican dibidus
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 07:07 PM
Ah, havier bardem, smekerica, njega sam zaboravila.
Mathew MC je ljakse, i on i ona njegova žena, a J Letto je isto odličan, ko se seca requiem for a dream?
Jonny Depp mi je uvek bio totalni klovn
Gala06
(......)
2014-04-24 07:07 PM
Gala,nadam se da ti se ukus popravio;))

-------------------

Pa jeste, vidis da sada volim dr Hausa (Hugh Laaurie) i Breda Pita :P
hana-banana
(.)
2014-04-24 07:10 PM
Meni Jared leto kad je poceo da kenja o Ukrajini za Oscar speech, kad ne povratih na tv. A i ovako mi je sav ko neki picopevac, ja ono ne smatram za musko.

sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-24 07:11 PM
Kako se zove onaj glumac koji glumi u holidays udovac koji se na kraju se smuva sa kaneron diaz
E on je dobar frajer
Gala06
(......)
2014-04-24 07:14 PM
Jude Law, dobar je, dobar... :)
hana-banana
(.)
2014-04-24 07:14 PM
Jude Law, još jedan picopevac :)
Gala06
(......)
2014-04-24 07:16 PM
Picopevac? Znaci ukus mi se nije popravio, još od Kemisa?!
Tashka
2014-04-24 07:19 PM
I meni je Jude bljutav. Clint Eastwood je muskarcina. Ni sin mu nije losh :0)
Tashka
2014-04-24 07:20 PM
Pa dobro popravio se od Kemisa, al imaš ti još pure da jedes dok ne porastes ;O)
Gala06
(......)
2014-04-24 07:20 PM
Klint Istvud ima trista godina.

A svidja li se ikome Chuck Norris?
Tashka
2014-04-24 07:22 PM
Iako padam na kauboje i uopste manly men, Chuck Noris ništa.
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 07:30 PM
Na Klinta se lozi moja keva :P
A Letto je veca žena nego ja, nikskav frajer, ali dobar glumac.
Ono sa Ukrainom je bilo totalno proseravanje
Tashka
2014-04-24 07:31 PM
zna keva šta valja afro. A šta velite za Hemsworth bracu, Chris i Liam.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-24 07:39 PM
jao Taska kakav spandex šta pricas. Visa si 10 cm od tweety,imaš 10kg manje, a tweety uopste nije debela. A na ovu haljinu i ne treba.
Tashka
2014-04-24 07:46 PM
Nisi dobro procitala Tea, ja je sijem za 10kg na vise :o)
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-24 07:49 PM
Opet Tashka, visa si od mene 10 cm a ja imam skoro isto kao ti u kg. Ja jesam onako...„masala” ali za tebe garantujem da ti ne treba spandex.
tweety_m
(?)
2014-04-24 07:51 PM
Serb ja bih rekla da smo usli u uzi izbor za mladozenju ;)
SLAG TORTA
6 slag krema od vanile umutis po uputstvu sa kesice i podijelis na 3 dijela,ili mutis po 2 zavisi kako ti lakse.
I-dio 2 slag kreme pomijesas sa 250 gr plazme mljevene(ja stavim 150 gr. jer keks upije pa bude tvrdo)
II- dio 2 slag kreme pomijesas sa 300 gr rendane cokolade za kuvanje
III- dio je 2 slag kreme pomijesas sa 9 nasjeckanih krem bananica.
Odozgo ukrasis sa 4 slaga.
SUPER TORTA
kora:
umutiti
125 gr putera sa 6 kasika secera u prahu,u to dodati 300 gr mljevene plazme i 1 dl soka od narandze.
fil:
skuvati fil od 1 litra mlijeka, 3 pudinga od vanile, 2 kasike brasna, 15 kasika secera. Kad se ohladi dodati u to 250 gr umucenog putera(putera možeš i manje ako mislis da će biti silno,ja puter stavim ofrlje nikad ne stavim svih 250 gr),dobro umutis da masa postane homogena.Ovaj fil podijelis na 3 dijela.
Potrebno još:
1 vece pakovanje piskota i 3 pakovanja jafa keksa.
E pravis je ovako:
oblikujes koru pa na nju stavis 1/3 fila,pa preko stavis piskote umocene u djus,pa opet 1/3 fila pa jafa keks umocen u djus i cokoladni dio okrenut dole,preko ide zadnja trecina fila i odozgo 2 slaga.
Tashka
2014-04-24 07:53 PM
Hoću da probam, svi se kunu u taj spanx ne toliko sto će da stegne nego bas kad su haljine od tanjeg materijala pa se sve ocrta i sto treba i što ne treba
tweety_m
(?)
2014-04-24 07:55 PM
Ahahaha ja tek sad vidim ko je Kemis,ajme Gala ,hahahah jao što se ismijah,garantujem ti da si pala na njega zbog ove narukvice i ovog osmijeha.Jao što se ismijah.Majke mi uljepsala si mi dan.
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 07:56 PM
Šta vam je to spanx, stavi da vidimo?
tweety_m
(?)
2014-04-24 07:59 PM
Sad kad nam Tashka otkrije patent pa se utegnemo neće nas prepoznati,mislim da znam o cemu piše.
tweety_m
(?)
2014-04-24 08:00 PM
Steznik?
Tashka
2014-04-24 08:02 PM
Steznik, shape wear ovdje zovu.
Gala06
(......)
2014-04-24 08:03 PM
Tviti, hvala na receptu. Moracu da probam :))))

A spanx je valja onaj steznik, ne?
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 08:03 PM
Pa vidim daje steznik, nego izgleda neki specijalan?
tweety_m
(?)
2014-04-24 08:04 PM
Ako mislis na onaj kao jednodjelni kupaci ja ti ne bi preporucila ako nisi ranije nosila,stisne te sa svih strana dodje ti da eksplodiras.Ja sam imala onaj regularni bez gornjeg dijela,bio mi smor zestok,ide do ispod grudi,dodje taman do brusa,i kopca se kao bodi.
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 08:05 PM
Haha:)) Ko Bridget Jones, no tnx:)
Samo tangica i haljina preko, ne glupiraj se
Tashka
2014-04-24 08:06 PM
Ne znam Afrodita, svi se kunu u to ajde reko da probam.
Tashka
2014-04-24 08:07 PM
Gledala sam jednog komicara (jel se tako na nasem kaže comedian?) i bas je pricao o spanx. Kaže gledaš zenska super izgleda a kad skine spanx ko ona konzerva tjesta za biskvite ekplodira na sve strane
tweety_m
(?)
2014-04-24 08:09 PM
Ja bih ipak uvlacila stomak za slikanje ako je zapelo,nego nosila steznik,napinje do daske.Mada možda samo meni smeta,ali stvarno jest kao B Jones.
tweety_m
(?)
2014-04-24 08:10 PM
A to ti je kao one farmerke sa umetcima za dupe,pa brus sa umetcima,kad se skine nigdje one zenske iz diskoteke.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-24 08:15 PM
Jednom sam probala nositi nešto slično, smor teski. ;)
Pa još kad se pocne sve preljevati tamo gdje to stezalo zavrsava, haha. U teoriji dobro zvuci I ok izgleda na tanjim ženama, ali ako imaš puno oblina bolje se onda s njima pomiriti. :)
Afro, zar se tange još uvijek nose? ;) Znaš kako za njih kažu, izes gace u koje se ne možeš ukakiti. :P
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-24 08:28 PM
Tashka, kakav spanx, aman. Ne treba ti to ništa. Neka vatrogasac ponese onaj crveni fire estinguisher, trebace mu kad te vide na svadbi

Moram malo sad jareda da branim. To za ukrajinu je morao da se malo pokaki jer je 3 dana kasnije imao tamo zakazan koncert sa svojim bendom. Inače, lep kao slika, osecajan, razume žene, nedotaknut holivudom I slavom, a dovoljno samouveren kao muskarac da se sminka, farba, igra transgender uloge itd. Umetnik u dusi, a takođe I vegan, hana-banana. Zato sa 40 izgleda kao da ima 25.
Requiem for a dream sam ja gore pomenula kao film koji treba pustati deci jednog dana, zbog droge. Najveca nepravda za taj film je sto ellen burstyn nije dobila oskara za ulogu jaredove majke, eto sve mlade glumice treba da odgledaju kako je ona to odigrala. Dubok naklon do zemlje
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 08:29 PM
Haha:))
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 08:31 PM
Mudro zboris barili :P
hana-banana
(.)
2014-04-24 09:43 PM
Barili znam da je vegan, PETA hoće da poludi za njim, ali ima mi nešto fake kod njega i ne mogu da ga svarim nikako. I ja ga pratim od My So Called Life sa Claire Danes, ali ne lezi mi, što ne znači da nije imao dobrih uloga.

Elen Burstyn ili kako se već speluje je fe-no-me-nal-na, obozavam je u skoro svakom filmu. Volim i obje Kejts, Blanchet i Winslet.
Tilda Swinton znam da nije po svačijem ukusu ali je fenomenalno odglumila majku skolskog ubice u We need to talk about Kevin - koliko Amerika sa tim ima problema mislila sam da će film imati bolju prodju.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-24 10:01 PM
Hana-banana, posto si preggers, nemoj sad gledati taj film, jako je tezak. Neki drugi put pogledaj, i jared je dobar ali ellen je fenomenalna. Inače, jedan late night show koji više ne postoji, craig kilborn je bio voditelj, i za svakog gosta je imao 5 blesavih pitanja. Jednom je bio gost ben Affleck i pitanje je bilo, navedi jedan film u kome igra jared leto( onako malo podsmesljivo) na šta je Ben rekao: req for a dream, which is actually a pretty good movie

Evo ga klip:
http://m.youtube.com/watch?v=IO3-Fogxizc

Ne znam je l neko pamti craig kilborna, ali meni je on super frajer and very funny guy
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-24 10:05 PM
Koencidencija??? Pogledajte koji je film na listi.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/460531/Ovo-su-najkontroverzniji-filmovi-u-istoriji-a-među-njima-je--i-Srpski- film-Eksplicitni-sadrzaj

Ajmo istinu na sunce. Koja od vas radi za Blic?
:)
-afrodita-
(♫)
2014-04-24 11:42 PM
Srpski film je u top 10 najkpntraverznijih filmova „sa jakom umetnickom porukom”
Tako su okarakterisali listu. Ja nisam mogla da ga gledam, nisam ni probala.
A i nešto Sergeja ne varim.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 12:22 AM
Moj tip muskarca je nešto ala Pierce Brosnan iz recimo Thomas Crown Affair vremena. Moram da kažem da mi je i Antonio Banderas bio bas privlacan u Desperadu npr, ali sad se ofucao.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-25 12:36 AM
Uh, Pierce ubija u tom filmu! Uopste je super uradjen, i između njih je odlicna hemija. Rene russo super izgleda, tad je imala blizu 50
-Layla-
2014-04-25 01:59 AM
Jeste, Pierce je fenomenalan u tom filmu, bas je faca.
Matthew seljak? Meni je njegov akcenat super:-) Možda i zato što ne živim na engleskom govornom podrucju, pa mi to zvuci slatko. Inače ne znam ništa o njemu, samo da je lep.

Na Sergeja sam se lozila kada sam imala 17 godina. Kada je skinuo kosulju u Kenguru, pomislila sam bljak:-) Ne znam ko je uopste dobar frajer među našim glumcima. Dragan Micalovic je lep. Ne mogu drugih da se setim. Srdjan Todorovic je faca, ali ne mogu da kažem da je lep. Meni oni matori od 60 godina sto su nekada bili frajeri, ne mogu da budu sexy. Kao kad krenu o Sean Connery-u da pricaju, ja vidim samo starog cikicu i to je to;-) Btw, kad smo već kod Bonda, Daniel Craig mi isto dobar. Nije klasicno lep, ali ima ono nešto.
Tri_boje_plavo
2014-04-25 03:16 AM
Colin Firth
Svetozar Cvetkovic
Zarko Lausevic
Gael Garcia Bernal
Branislav Popovic-na daskama koje zivot znace je fenomenalan, talenat i harizma izbijaju iz svake pore

Mogu ne glumci da udju u izbor? U tom slučaju, glas dajem Oliveru Mlakaru.Pravi gospodin tj vrtsta u izumiranju na prostorima bivše nam domovine. A meni su maniri uz pamet jedini recept za seksipil.

Za ljubiteljke Senor Bardema, jeste li gledale film „Mar adentro”?

Pola tih Amera koje ste nabrojale nemam pojma ko su-ne gledam ništa sto stize iz Holivuda,Berlin sa Zlatnim Medvedom je „maj kap of ti”.

A ko su žene iz tzv javnog zivota za koje smatrate da su lepe, posebne, harizmaticne?

S_Girl
2014-04-25 07:33 AM
Pierce jeste faca i zgodan. Nastup mu je extra i on mi je bio omiljeni james bond. Ni Daniel Craig nije los. Nije nešto ljep al mu ok stoji uloga samo sto su po meni trebali nekog mladjeg staviti za tu ulogu:)
svirena
(teaser)
2014-04-25 09:11 AM
:-)) gdje nadje Mlakara, k'o Gala sa Kemishom:-)) Meni ustogljeni ljudi nikad ne mogu biti privlacni, kako god da izgledaju. a on mi je takav, k'o da je metlu progutao:-) Volim malo 'zivota' u ljudima, može i koja psovka, glasna prica, neobrijan:-)). Razlika mi je kad je neko prirodno 'gospodin' i 'presamicen'. Oli mi je druga grupa:-))
safira
(.)
2014-04-25 09:18 AM
Meni se dopada Ewan McGregor uz neke gore nabrojane, GC mi se nikad nije dopadao
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-25 09:39 AM


Pierce je previse pjegav i previse cikast.

Od naših glumaca Miki Manojlovic,Danilo Lazovic,Svetozar Cvetkovic i Dragan Bjelogrlic.

Od 'Rvata šta znam Milan Strljic i onaj tip sto ovdje u Holivudu glumi,mada njegove ga izjave cine ruznim.

Od starih frajera Klint Isvud,Robert Redford i De Niro i Pacino iz mladjih dana naravno.

Pacino mozdai najbolji

Od zenskih Mishel Fajefer najljepsa,a dobro se drzi i meni je lijepa
DZudi Foster.

Od naših Mira Furaln i Tanja Boskovic ribe i po
hana-banana
(.)
2014-04-25 10:11 AM
Oliver Mlakar :)))
Prije me nervirao, a sto sam starija vidim kakav je to gospodin bio i ostao.

Meni je iz davne proslosti ostao u sjecanju Richard Chamberlain iz Ptice umiru pjevajuci. Joooj, koja je to pomama bila, domaćice a i radne žene diljem ex-Yu su padale u nesvijest, a kad je pustena vijest da je gay, samo sto nije objavljen dan zalosti. Tada sam valjda prvi put i čula za to. Elem, on je meni uvijek bio sarmantan i galantan, pravi gospodin.

U zargonu Dinastije, uvijek bih izabrala Aleksis preko Kristal i Deksa preko Stivena. Dzef može da prođe.

Danilo Lazovic, Lazar Ristovski, Rade Serbedzija, iz skorijeg vremena Micko i Gagi Jovanovic. Kod mene smisao za humor ide prije bilo kakve fizicke ljepote. Franjo Lasic mi je kao mokra carapa. Svetozara Cvetkovica sam jednom gledala uzivo, do kraja predstave je pola zenske publike bilo ubijedjeno da je flertovao samo sa njom :). Voljela bih da sam imala priliku da popijem pice sa Pavlom Vuisicem i Zoranom Radmilovicem.

Od žena, za mene je otkrovenje bila savina Gersak u Cudo nevidjeno, do te mjere da sam rekla: „U šta je Gagi Nikolic gledao kad je izabrao Milenu Dravic?!”
Gala06
(......)
2014-04-25 10:15 AM
Od zenskih meni je prelepa Ingrid Bergman iz Kazablanke. Zatim Heather Locklear iz mladjih dana, Nadalova devojka, princeza Kejt Midlton...
hana-banana
(.)
2014-04-25 10:24 AM
Da vas pitam, nocu kad ustajem za flasicu malom na tv-u obično budu neke spooky emisije „Ghost Encounters” ili Psychic Investigators, ljudi koji se kunu da su vidjeli kako se stolica pomjera po kuci, ladice otvaraju, vidjeli neke utvare, čuli poruke sa onog svijeta, imali omene ili neka predskazanja...
Da li se vama tako nešto desilo?

Ja najblize sto sam dosla tome je kad sam prije par godina imala san koji kao da me pripremio za ono sto ću cuti kad se probudim.
Imala sam komsinicu sa kojom smo bili jako dobri. Ona je bila starija žena, ali jako nezavisna i druzili smo se prilično „casual”, ali postojano - zivjeli smo vrata do vrata i racunali jedni na druge šta bilo da zatreba. Cesto smo pricali preko balkona, naslonjeni na ogradu i jedno jutro sanjam ja da čujem kako mm prica sa njom i izadjem na balkon da joj se javim, ali kad sam stigla do ograde, gje je obično bila ona, nije bilo nikoga, a ja sam se mogla zakleti da sam čula njen glas. Okrenula sam se prema muzu zbunjena da ga pitam gdje je ona otisla kad me on u stvarnom zivotu probudio da mi kaže da je tu policija i da je ona umrla. I dan danas vjerujem da je ona pokusala koliko toliko da me pripremi za ono sto ću cuti jer iako je bila starija nije bilo nikakvog nagovjestaja da će otici tako brzo.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 10:40 AM
Imala sam nekoliko ne bas tako regularnih snova :) Samo jednom sam imala konkretno iskustvo u budnom stanju (ghost/spirit whatever).
hana-banana
(.)
2014-04-25 10:44 AM
Pa de ispricaj nam, nemo' da se stidis :)
Gala06
(......)
2014-04-25 10:44 AM
Jao, Hana, najezila sam se. Nije mi se nikada tako nešto desilo, a ne bih ni volela. Oduzela bih se od straha da sanjam duhove, a pogotovu da gledam fioke, vrata, stolice kalo se pomeraju sami od sebe.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 10:51 AM
Nije meni frka kad to prozivljavam kroz snove...nekako lakse se prihvati. Ovo na javi, ne ponovilo se. Ipak mislim da je bolje da postoji jasna granica između nasa 2 svijeta.

Ja sam jedno vrijeme dosta bila u tom spiitualnom fazonu; pa kao bas bi to bilo cool da mi se prikaze neki pokojnik da malo cavrljamo i da se siti ispricamo. Istina je ono - pazi šta želiš, možda ti se i ispuni. :)

Uglavnom, nismo bas cavrljali jer sam se pokrila jorganom po glavi i derala se na sav glas dok mi svekar i svekrva nisu uletili u sobu (tada sam inače bila kod njih u posjeti). :) Po opisu, oni misle da je Temijeva pokojna baba - dosla da vidi snajku. :) hahaha Ququ :)
hana-banana
(.)
2014-04-25 10:54 AM
Pa gala, ne mora to da bude ništa loše. To na jednom spektrumu može da bude i obična intuicija. Mislim da su neki ljudi manje, neki vise otvoreni prema takvim stvarima, mada znam i totalne agnostike pa čak i ateiste koji su imali iskustva koja su ih natjerala da preispitaju svoj odnos, ako ne prema religiji onda makar prema pitanjima duha.

Ni ja ne bih voljela da mi se dese neke ociglednije stvari, joj :)
Bila sam u Londonu jednom i znaš kako kažu da u Engleskoj svaka kuca ima svog duha, pa tako i moji domaćini. Njihov je navodno bio neki fini gospodin u bijelom odijelu i obično bi samo stajao i gledao. Nije mi bas bilo prijatno prvih par dana, ali do kraja stvarno nisam ništa i nikoga vidjela.
S_Girl
2014-04-25 10:57 AM
Jao pusta mene bi srcka strefila. A da ti ipak nisi sanjala? :P
tweety_m
(?)
2014-04-25 10:59 AM
4 dana prije nego je moj tata umro,ja sam sanjala da mi je zazvonio telefon i da mi je sestra rekla da je umro.To jutro kad mi je telefon zazvonio u pola 7 ja sam se javila sa „je li tata umro?”,ne znajuci uopste da je to moja sestra.Tako je i bilo.
hana-banana
(.)
2014-04-25 11:01 AM
Ajoj Pusta :)... Mora da si prošla babinu inspekciju čim si još tu :). Kako ti je bilo posle kad si opet dolazila tu, mogu misliti...
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-25 11:06 AM
sa ovim iskustvom sigurna sam da sam često vidjala pokojnu baku koja je umrla relativno mlada i sa kojom smo bli vrlo vrlo bliski.

kada je umrla imala sam 6 god i u to vrijeme gdje god da se okrenem vidjela nju kkao stoji i kako se smijesi.

sanjala sam biskog pokojnika koji mi je objašnjavao šta se „tamo”nalazi i gdje je trenutno i sa kakvim se problemima susrece,poslije konsultacija sa nekim ko se bas razumije u tematiku doznala sa da mi je biska osoba opisivala i saopštavala upravo ono u ta vjeruje pravoslavlje- a ocemu ja nisam imala pojma,a masa ljudi ni danas ne zna.

zatim, osoba koju poznjem kroz posao- je sanjala preminulu meni blisku osobu koja joj je u san dosla sa necim sto je od mene dobila kao posljednji poklon- malo sam se zapanjila kada mi je osoba koja je sanjala meni bliskuu osobu opisala poklon u detalje od do.

izlisno je reći da osoba koju poznajem kroz posao niti zna preminulu osobu koju je usnila niti zna da je dobila od mene bas takav poklon.

pokojna osoba je bila srećna i zadovoljna, sto znači da je na boljem mjestu sada.

ja mislim da nas pokojnici posjecuju da nam nnesto saopšte ili da nas na neki način utjese.

PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 11:06 AM
Hehehe :) I mene je za malo. :) Ma jok, to znam da nisam sanjala. To je bilo ujutro negdje oko 4h. To jutro sam trebala da idem za Srbinje pa sam svakako morala rano da ustajem da uhvatim autobus. A ja kad znam da imam tako neku obavezu, ja podsvjesno se nekako sama probudim, ni ne treba mi sat.

I prvo sam čula korake (ono skripi pod). I probudila sam se, mada oci su mi još zatvorene, ledjima sam bila okrenuta prema vratima sobe... I kontam da je svekrva dosla da me budi na autobus.

Onda vise nisam čula korake - i cekam tako, usutila se, da me ona zovne (jer svaki sekund sna je vrijedan i ne dizem se dok ne moram). Međutim, niko ne zove. I bi mi cudno, i otvorim oci (a hvala Bogu na Romaniji mrkli mrak) i okrenem se prema vratima, podbocena postranice i vidim obrise žene kako stoji pored fotelje pored vrata. I u prvi mah pomislim svekrva. A em nisam imala naocare, pa još dok su mi se oci navikle na mrak... A u međuvremenu razmišljam „a ja lude žene, sto stoji, cuti i samo me gleda??”

E onda su mi se oci navikle na mrak pa sam skontala da to nije moja svekrva već neka baba. Sriktala se, dosla sve sa frizurom, suknja, kosulja sa kragnicom (neki cvjetni dezen) - i bulji u mene, ništa ne progovara. A ja, još u nevjerici pitam „Ma jesi li to ti?”, misleci da ipak nije svekrva jer mozak pokusava da objasni ono sto vidi na logican način.

Kako ja upitah, a ona krenu prema meni. A ja kako sam pruzila ruku ispred sebe, moja ruka prođe kroz nju kad je naisla. E u tom momentu sam shvatila da je neki duh i samo sam se pokrila po glavi i pocela da se derem.

Posle sam sve do 6h piljila u plafon, nisam smijela vise da zaspem. :) Katastrofa.
hana-banana
(.)
2014-04-25 11:06 AM
Vau Tweety, sad sam se ja najezila. Zao mi je zbog tvog tate.
tweety_m
(?)
2014-04-25 11:15 AM
Pusta dobro si ti prošla na Romaniji :)
Još sam jednom sanjala da se vozimo u nekom vozu i prolazimo iz vagona u vagon,pred zadnjim vagonom me tata zaustavio i rekao „ovamo ti ne možeš”,poslije toga ga nisam nikad sanjala a ima tome 13 godina,taj san je bio negdje oko 40 dana kako je umro.
Fenomen mi je isto recimo cigara na groblju,kad god odem na groblje kod nekog ko je bio pusac i upalim onu cigaru i ostavim imam osjecaj kao da neko vuce dim.Možda sam se ja i ufurala ,ali to mi je bas onako cudno.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 11:18 AM
Hana, u meni junacko srce kuca. Bila sam posle toga opet tamo i spavala u istoj onoj sobi, samo ovaj put sa otvorenim vratima. :) Ne smijes pustiti da strah ovlada tobom i ne treba se o tim stvarima ni razmišljati puno ni preturati ih po glavi.
hana-banana
(.)
2014-04-25 11:21 AM
Omg Pusta, oladi me...

Meni je jedna uciteljica sa kojom sam radila pricala da je imala jednu djevojcicu u razredu koja je uviejk bila tiha, povucena i par puta je pomenula nekog svog nevidljivog prijatelja. Ova posto je prakticna i trezvena da trezvenija ne može biti, odmah je to prijavila roditeljima vodeci se mišlju da djete ima neki psiholoski problem. Nekada u toku skolske godine ta mala je na odmoru prisla njoj j rekla joj „Miss C. pored vas stoji (puno ime uciteljicine bake), smijesi se i kaže da je ponosna na vas. Mala niti je van skole znala uciteljicu, niti je ova ikada spominjala svoju baku, frapirala se kompletno. Vjerujem joj jer je jako diskretna po prirodi, niakda na sebe ne bi skretala paznju takvim pricama da nisu istinite.”
tweety_m
(?)
2014-04-25 11:24 AM
Mi smo za vrijeme rata u nedostatku„zabave” često prizivali duhove,kako nije bilo struje mogu vam reći da je bilo veselo ići kuci kasnije po mraku.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 11:27 AM
Sanjam ja jednom svekar, svekrva i ja posli nekud i sad treba da udjemo u neku stracaru i kroz prozor da izadjemo pa da nastavimo gdje smo krenuli?? Makes no sense, right? :)

Usli mu u tu stracaru - bukvalno jedna soba, kuca od blata ko da je pravljena, prostrta deka i tu lezi neka baba, spava. A ja u snu znam da ne smijemo babu da probudimo (pojma nemam zašto). Međutim, čula nas baba i probudi se. Stala uza zid, nasuprot meni a oci joj sijaju, ma nisu ni plave već nekakva svjetlost isijava iz njih i obraca mi se na nekom nepoznatom jeziku. Ništa je nisam razumijela ali meni prica. Ja pomislila vjestica neka, cvara mi nešto majke joj ga nabijem. :))) A moj svekar, ništa ne govori, ali vidim da je razumije šta prica. Okrene se i izadje iz te kuce. A svekrva i ja za njim. Idemo nas 2 iza njega puticem prema kapiji. On otvori kapiju, prođe i zatvori je iza sebe. A meni bi cudno „E svasta vala, pa zna da idemo iza njega, sto je zatvorio kapiju za sobom.”

Uglavnom, pricam ja Temiju taj svoj cudan san. Dodjoh do dijela sa babom. Pita on mene „Je l imala sijedu kosu?” Reko' jeste, bas onako pa skoro bijelu skroz. „Je l joj kosa bila do ramena?” Jeste velim ja, sad već iziritirana sto me zapitkuje gluposti i prekida me u pricanju sna. „Je li bila u ritama?” E kad me srcka ne strefi!! A fakat je bila sva u dronjcima.

Pitam ja njega otkud on zna da je baba u mom snu bila u ritama. Veli on „To je moja pokojna baba.” Ama yebem ti vise i tvoju babu mislim se :)

Uglavnom, nedelju dana posle mog sna, svekar mi je umro.
tweety_m
(?)
2014-04-25 11:33 AM
Pusta poslije ovih snova,ne bih se bunila da sanjamo loto brojeve :) zasluzile smo.
Nego sad malo o živima.Sanjam ja drugarica mi trudna,u braku je 10+ god pa niko i ne smije vise da pita.Uglavnom ispricam joj ja moj san,nismo u tom momentu bile na istom kontinentu.Poslije par mjeseci ona meni kaže da je saznala da je trudna bas tad kad sam joj ja rekla za moj san.
O da i sanjala sam Milosevica isto prije nego sto je umro,i kao rece mi „aaaa,a isla si 5.oktobra u BG?”Od tad mi prosto neprijatno kako ću covjeku na oci jednog dana :)
hana-banana
(.)
2014-04-25 11:35 AM
Ta baba bas neporna, bogte...
Pusta, odakle si ti kad kazete „cvarati”?
MM ima jednog poznanika, okorjeli alkoholicar, ali kaže niej alkohol problem nego sto mu je neko nešto „nacvarao”? Ja kad sam prvi put čula tu riječ, reko bacio mu cvarke u nešto, ali ne ide mi uz kontekst nikako. Posle kad god ja kažem gatao ili bajao muž kaže cvarao, a meni to para usi debelo, odmah cvarke zamislim :).
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 11:36 AM
Hahahaha Tweety...sanjala sam ja jedne prilike i lotto brojeve. :) Samo nisam mogla da ih se sjetim kad sam se probudila. Nekako kroz meditaciju se sjetim prva 3 broja na jedvite jade i ta 3 su i igrala taj petak. Sto bi rekli, nije mi sudjeno. :) To nije moj put.

A jest nam Hana zapocela temu. Prava Pandorina kutija. :)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 11:39 AM
Cvarati je vise riječ u podrugljivom kontekstu kad se koristi...bar je ja tako koristim. Iz ZE sam. Vele da ima neki arhaicni jezik, koji svi znamo, tj naše duse. Ovdje ga se ne sjecamo kao, ali kad umremo sjetimo ga se. Nešto ala univerzalni jezik. Ja mislim da mi je baba na tom jeziku pricala. Jer u snu sam tačno imala osjecaj da nije ovozemaljski jezik. I bas mi je drago sto je ništa nisam razumijela. Vidis kako prodju oni sto razumiju ...
Gala06
(......)
2014-04-25 11:41 AM
Ma dajte bre, ja ne verujem da nas pokojnici posecuju, i posmatraju kako se seksamo, jedemo, radimo, ili u wc-ceu vrsimo nuzdu.

Inače, ja nisam ateista, verujem u Boga, ali ne u onakvog kako ga predstavlja biblija. Ne verujem da postoji onaj starac sa bradom koji nas posmatra odozgo, i odmerava. Verujem da postoji neka visa sila, energija, neki izvor, ili tako nešto- e to ja zovem Bog.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 11:44 AM
Pa daju nam valjda neku privatnost - ne gledaju valjda kad se seksamo :) Mislim, sto bi ih to zanimalo? Imaju i oni svojih obaveza :)) Pricala mi drugarica kako je sanjala svog pokojnog brata, setaju pored jezera i cavrljaju. A ona zna u snu da je on poginuo. Sjeli na kamen, ona bi da ga zagrli ali sve se ustrucava. A on se nasmije i kaže joj da ga slobodno zagrli - neće joj ruka proćikroz njega. Kao, nije to bas tako kako ti zamišljas. Pitala ga ona šta radi, cime se zanima. Kaže on njoj da mu je super i da bas za vikend ide sa drustvom na skijanje na Alpe??! :)
S_Girl
2014-04-25 11:50 AM
Ja vas čitam a jeza mi struji kroz tjelo.

Ja sam čula da kad sanjas da je neko umro da mu produžiš zivot, međutim vase price govore obrnuto. Ja sam pre jedno mjesec sanjala da je od moje kolegice sa posla muž umro. To mi je toliko bilo cudno jer sam ga jednom u zivotu vidjela, al imao je nekih zdravstvenih probema. Rekla sam joj za san. Sva sreća pa je još ziv inače da mu se šta desilo posle mog sna ne znam kako bi kolegicu pogledala u oci.

Neki dan ja i muž pricamo o kucama, jer planiramo da nasu prodamo a kupimo novu, kad sinoć sanjam kako tu gde smo odlucili da kupimo kucu su neki prevaranti i žele da nas opeljese, uzmu nam pare i nestanu a mi ostanemo bez kuce hehe. Cudno bas šta sve covjeku dodje u san.

Jednom sam imala jako ljep i vruc san, taman kad je bilo najlepse probudio me plac sina. Bas mi bismo krivo :)
S_Girl
2014-04-25 11:51 AM
E tweety to se i meni desilo. Sanjala da je drugarica trudna, ja joj pricam o snu a ona me obavjestava da je trudna :)
hana-banana
(.)
2014-04-25 11:57 AM
Ja vjerujem da je to samo druga dimenzija i da neki ljudi imaju mogućnost da zavire u taj svijet, da ima dosta preskakanja :).
Ne vjerujem da nas gledaju bas u svakom momentu, valjda imaju malo osjecaja za diskreciju. Gali ćemo sad pokvariti sex life :)))

PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 12:01 PM
Hehe Serb, to sa kucom ti je iz podsvijesti - razmišljas o prodaji i onda to prezivljavas i u snu. :) Ništa cudno.

E ja sam jednom sanjala kataklizmu u NYC. Ja kao u NYC u nekoj poslovnoj zgradi, a nadlijecu sve leteci tanjiri. Ali to je najnormalnija stvar u mom snu, tj ništa neobično). Međutim, neka gadna panika zavladala i ljudi izasli na ulice i svi idu u jednom pravcu pa im se i ja pridruzila. Osjecaj, niko pojma nema šta se desava ni zašto idu tu gdje idu, ali eto idu.

I kako sam u onoj rulji ljudi, sa desne strane na zidu neke zgrade vidim sjenku covjeka sa krilima (andjeo). Okrenem se lijevo, i tačno sam znala koji je covjek u pitanju. Izgleda normalno, ali na sjeni mu se vide krila. I ja pravo kod njega. Uhvatila ja njega za ruku i „Reci mi šta se desava, znam da znaš.” Reci pa reci. A on sve bojazljivo gleda ispred sebe, ko da se boji da neko ne vidi da ja pricam sa njim. I kako sam mu dosadjivala kaže on meni:„Hoćeš da znaš šta će da se desi? Uzmi Bibliju, Jevandjelje po xx, stranica xx, paragraf xxx. E to će da se desi.” Rece on meni to i zamace među onaj svijet. Ja sve u snu ponavljala te stranice da ne zaboravim...

I dodjosmo mi do nekog ogromnog platoa. Stao narod, gleda, a na plato se spustila 3 leteca tanjira. I iz svakog izasao po jedan covjek, stali u trougao. Ova 2 pozada ne vidim kako izgledaju jer imaju kosmonautska odijela. Ovaj prvi na celu, skinuo kacigu i Joaqim Fenix :) Onaj glumac. On sav razocaran. Galami na onaj narod. Kaže: „Dosta mi vas je bilo vise. Pustio sam vodu na vas.” A u daljini, iza njegovih ledja, digao se vodeni zid i nailazi. I sretose nam se pogledi; vidio on mene u rulji i pricamo mi telepatski. Pitam ja njega „Pa zar bas mora?” Kaže on meni „sad je već kasno”, u smislu, sad ne može da zaustavi sve i da hoće.

I tako... Naravno kad sam se probudila, nisam mogla da se sjetim ničega sto mi je andjeo rekao.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 12:05 PM
Ako se šta slično desi u NYC, mozete me zvati prorocica Pusta :)
S_Girl
2014-04-25 12:06 PM
Kako se samo svega tako detaljno sjecas. Ja dok otvorim oci i pomislim na nešto drugo, ne sjecam se šta sam sanjala. Samo ako san prelistam u glavi čim se probudim tada se sjecam al se opet nikad ne sjecam svih detalja.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 12:07 PM
Generalno se ne sjecam snova, ali ovo su posebni snovi i upecatljivi. Sjecam ih se, ali ono čega bas hoću da se sjetim, e toga se ne sjecam iz nekog razloga.
hana-banana
(.)
2014-04-25 12:09 PM
Ja sam od svega toga zapamtila samo Joakim Phoenix, ostalo manje-vise :)))
mama-2
(ako ne pocnes neces ni zavrsit)
2014-04-25 12:13 PM
Pusta me bas slatko nasmeja sa razumevanjem nemustog jezika:)))

I ja istinito sanjam i skoro da znam kav će dan da mi bude:)))

Mi smo kucu kupili od jednog tipa koji je bio na samrti. U stvari njegov sin nam prodao kucu, a on umro par dana posle podpisivanja ugovora. Ja svako jutro čujem u 10min do 6h. kako se vrata otvaraju i neko izlazi.Cijem korake , otkljucavanje ulaznih vrata i otvaranje i zatvaranje. U početku sam mislila da su provalnici a posle sam shvatila da imam podstanara:))Mislim da nasm se cica joj nije iselio iz kuce.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 12:15 PM
Ne znam zašto bas on...sjecam se da sam ga u to vrijeme gledala u par filmova u kojima je glumio negativca. Jedan onaj sa Kim Besindzer kad je vodja sekte što se klanjaju djavolu pa proganja onu djevojcicu, i drugi kad je sin nekog kralja valjda pa ubija oca na bojnom polju u satoru nekom... Ma ko će to sve desifrovati sto mozak izpermutira. :)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 12:18 PM
A joj mama, to tvoje je gore već ovako neki sporadicni dogadjaj. Ono bude pa prođe, a to tvoje trajeeee. :) Haha. Jeste li svjestali kucu?
tweety_m
(?)
2014-04-25 12:27 PM
mama-2 jesi li dovodila svestenika da vam osvjesta kucu?
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-25 12:48 PM
izem vam temu, al moram da se prikljucim.
Prvo da priznam, da sam posle prvog porodjaja patila od strasne PPD. Ubrzo ostanem ponovo trudna, a u nasem kraju neki manijaci ubiju dete od 4 godine, zapale ga i bace ostatke (pepeo šta li)u reku. Daleko bilo. Uzas. To vam ništa nije pomoglo mojoj PPD, samo je pogorsalo, da sam se već konsultovala sa doktoricom.Bila sam svesna svega i znala šta mi se desava, pa nisam koristila lekove, ali elem, u tom periodu sam se svega nagledala, naslusala, svasta mi se prividjalo. Tada sam živela u apt i često mi se učini da vidim nekog decaka malog, godina mog dimitrija tada.Možda je mimi imao već dve godine, vaske se već bio rodio.
Ja sam sve mislila ma to ova moja luda glava mi ne da mira, i nisam obracala paznju. Ah da, živeli smo ono na ground floor, pa se često ulazilo preko terase. Moja sestra i moji roditelji živeli jako blizu mene. I jedno po popodne, odvedem klince na dremku, i legnem malo s njima, čujem vrata se otvaraju. Viknem ja, kad moj tata (prilično realan i razuman covek bio, nije verovao u te gluposti, al pouzdano znam da je imao dosta one on one iskustva). Kažem ja njemu, sedi, sedi, sad ću ja, samo da ove ushuskam. I izadjem malo zatim iz sobe, kad će ti on meni „gde ti je dimitrije?” pa kažem „u sobi, spava.” Kaže on „kako u sobi kad sam ga sad video na vratima?” Kažem ma nema sanse, spava dete.„ Kaže on ”ma sigurno dok sam prilazio na vratima stajao iza stakla i mahao mi. 100% sam ga video.„ Rekoh 'verujem ti da si ga video, samo sto to nije Dimitrije, al i ja ga često vidim.”
Moj otac reci nije progovorio. Nije dao da pricamo vise o tome.
Ubrzo smo se odselili i posle sam saznala da su apt napravljeni na indijanskom groblju, da postoji dosta izjava svedoka koji su svasta vidjali.
A noc pre nego sto će mi tata umret sam sanjala da me grli, s ledja, u nekom mraku. Totalno neka negativna energija oko mene, i kaže da ne brinem da će sve biti dobro.
:(
Tashka
2014-04-25 01:46 PM
aaauuuu jeza me hvata od nekih prica ovdje. Ja sam jedno vrijeme par dana za redom sanjala neke avione, te slecu na sred česte, te se sruse u po grada, svugdje gdje ne bi trebali biti. Ubrzo nakon toga septembar 11.
Nakon što je mi je tetak ubijen u junu 92. sjedila sam kod bake i dede u stanu, i tu je bilo puno njegovih medicinskih knjiga. Knjige su stajale uspravno na policama, jedna do druge nabijeno nije ih bilo jednostavno i lako izvuci. I sjedim tako i jedna od njegovih knjiga pade sa police.
Ovo ne znam da li je bio san ali ni malo prijatno. Kod mame i tate, probudila sam se u po noći, ili mislim da sam se probudila, ne mogu da disem teško mi na plucima. Jednostavno ne mogu da udahnem punim plucima. Otvorim oci, nešto crno mi sjedi na grudima kao neki patuljak nemam pojma. Nije trajalo dugo možda nekih 15-20 sekundi ali to su bili momenti ciste panike, nisam mogla ni vristati ništa kao paralizovana. Nisam se smjela pomaket poslije.
shargarepa
2014-04-25 01:49 PM
Ok, to je to... veceras spavam sa upaljenim svjetlom... prestravile ste me.

PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 01:51 PM
Mama osvjestajte kucu ako već niste. Ja nekad gledam onu emisiju Long Island Medium i vidim da ona Tereza pali sage (kadulju valjda) pa taj dim nekakvim perom razmahuje po kuci. To je valjda još jedan oblik kadjenja kuce. Pa eto, pripali i ti malo sage-a pa raspali :)
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-25 01:56 PM
Ma meni svestenik dolazi svake godine.
Ja ne marim. Prekrstim se, pomolim i okrenem ledja. Ne tangiram se mnogo, samo u Boga verujem.

Al spooky je kad te dvogodisnjak zove iz wc-a i kaže „mama zašto ovaj ciko stoji u nasoj kadi.” A u kadi nikog
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-25 02:02 PM
Teodora koji 2 godisnjak? Tvoj sin?
hana-banana
(.)
2014-04-25 02:02 PM
Tashka, imala sam i ja to iskustvo, ali sam se ubjedila da sam ja to nešto teško sanjala ili umislila. Tačno tako kako si ti opisala, kao da ti neko sjedi na prsima i tačno osjecas prisustvo, a ne možeš ni da se pomjeris, ni da viknes, ništa. Posle sam bas u jednoj od ovih emisija citala ta se taj fenomen zove „the hag”. Normalno, skeptici će reći da je to forma sleep paralize - ili jedno ili drugo.
hana-banana
(.)
2014-04-25 02:04 PM
U emisiji sam citala... Baby brain me unisti.
babyshamble
(sandinista)
2014-04-25 02:07 PM
tbp,
evo ja ulazem kviska :)

za mene je žena nad ženama carine roitfeld- lepa, harizmaticna, zenstvena, kreativna, uber prepoznatljiv stil, sad je u godinama (60), ali se drzi.
franko-ruska kombinejshn ;)

što se tiče natprirodnog, da ne kažem neprirodnog, ništa niti verujem niti sam iskusila, a niti ću ;)
ja samo verujem u cuda sa krvnim zrncima i koje mogu da vidim. i ne mogu sebi doći kad god čujem da neko prica o nekim paranormalnim iskustvuma, pored sve nauke i saznanja danasnjeg.
hana-banana
(.)
2014-04-25 02:10 PM
Znala sam da će se Baby javiti bas sa ovakvim komentarom i to mi se nije ni „javilo” ahhahaha :).

We'll agree to disagree.
Tashka
2014-04-25 02:11 PM
Baby šta hoćeš da kažeš, da ljudi izmišljaju price ili da se tebi lično nikad nije desilo.
tufnica
2014-04-25 02:32 PM
Priznajte,ovo namerno radite da me oterate :)
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-25 02:38 PM
bs po toj logici ona ne bi ni u Boga trebali da verujemo, ali to je cela poenta imati „vere.”
Ja verujem u Dobro, sami time priznajem i postojanje zla, ali neću da ga hranim niti podržavavam niti da mu na bilo koji način dozvolim da upravlja mojim zivotom. Verujem u Boga, prekrstim se i nastavim, kao da se ništa nije desilo. Ne prizivam duhove, niti verujem u to, ne gledam horore, i ne hranim strah. Ne okrecem solju od kafe, ne vracam, ne gatam, ne proricem buducnost i ne bih dozvolila da mi neko prorice bilo šta.
Al u one emisije i fazone paranormalna iskustva...to je sve marketinski trik. Gluposti.

Da da moj dvogodisnjak. Mimi, kada je imao dve godine. A on i brat su imali i drugaricu s kojom su se igrali. Malo mi bilo sumnjivo sto obojica imaju istog imaginarnog prijatelja, a onda sam skontala da zamišljaju cerku našeg prijatelja koja dodje s vremena na vremere, da se iga s njima. Valjda :))))

Ja iskreno verujem u Boga i samim tim verujem u postojanje loše strane. Ne molim mu se, ne priznajem, ne klanjam se...ne worshipujem ga :)))
I reč dj...o u kuci ne izgovaramo-ni pod razno. Deca znaju da je to i mesto prebivalista reč koja se ne govori.
A mislim da to oko prividjanja i paralize i sl, snovi i sl. To su projekcije podsvesti i strahova.
Ja sam jednom sanjala Sv Dimitrija iznad Dimitrijevog kreveta. Eh da sigurno će meni Sv Dimitrije da dodje. Toliko većih vernika od mene, boljih ljudi, ah da on će meni doći garant...Ja mislim da Bog nema potrebe za nekim projekcijama u sred noći u mraku i snovima. Sve je to ili podsvest ili nešto pokusavava da nam pomuti veru. Il PPD :(((
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 02:39 PM
A davilo je i mene.. prvi put sam se već bila pozdravila sa zivotom, a onda sam skontala caku :)

PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 02:43 PM
Teodora imali smo i mi period kad su ciko, teta i djecak visili na ventilatoru u Vasilijinoj sobi. Uf, pa hajd' ti ostani pametan.
safira
(.)
2014-04-25 02:45 PM
tweety, da me nisi sanjala slučajno! :)
babyshamble
(sandinista)
2014-04-25 02:46 PM
kao sto sam već rekla nije mi se desilo, a znam ni da neće.
mozak je mocna masina, mnogo sam citala 'o njemu'. za sve ima objašnjenja.
sve je to Kemija, ne mislim na opijate, mada imaju slične efekte.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 02:49 PM
Haha tweety koga god usni, tome je spjevano za dusu. :)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 02:50 PM
Nego baby ti si lingvista :) Na kom je jeziku meni baba pricala? :)
tweety_m
(?)
2014-04-25 02:52 PM
;0) znaš kako kažu „nemoj da te sanjam!”
safira
(.)
2014-04-25 02:55 PM
il trudna, il pokojna, hahahha
babyshamble
(sandinista)
2014-04-25 02:56 PM
teodora,
ja ne verujem u boga, a isto znam da ima dobrih i loših.
ne želim da ponovo ulazim u pricu, postujem veru ljudi, vecina ih je bas iskrena, lično znam dosta osoba, ali znaš kako gledam na to.
hana-banana
(.)
2014-04-25 02:57 PM
Dobro, meni je to nespominjanje djavola i pakla već neka vrsta sujevjerja. Ono jeste, sve je to stvar energije i prizivas jedno, odbijas drugo, ali ono o cemu ja pricam i vecina ovih slučajeva nisu ni zle ni loše stvari, nego vise neko preklapanje tih dimenzija koje nisu inherently ni dobre ni loše.
babyshamble
(sandinista)
2014-04-25 02:58 PM
pusta, koja baba?
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-25 03:00 PM
bs ne pratis na casu...kako si mogla babu preskocit :)))))
safira
(.)
2014-04-25 03:02 PM
hahahah, na kom je jeziku baba pricala, hahahhaha
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-25 03:02 PM
Ja tortu pravim, ne marim za utvare :))))
MM rođendan u nedelju
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 03:02 PM
Ma ja sam i djavola sanjala - momak u svojim 30-im, a obucen u togu, ali onu kratku (ko Rimski vojnici). Sjedi u kavezu u lotus cvijet polozaju, drzi debelu knjigu na krilu i cita. Knjiga negdje na pola. Ja kad sam prošla tu gdje je on, a to je bezdan, crno, nistavilo i samo taj kavez na sred ničega i on u njemu... on digao glavu, pogledao me, spustio i nastavio da cita knjigu.

A kavez okrugli a otvoren na vrhu. I mogao bi se ladno popeti da izadje, ali ja dok to tako gledam pomišljam „Vidi gdje ga je Bog stavio. I otvoren mu kavez a on ne može da izadje.”
hana-banana
(.)
2014-04-25 03:03 PM
Cuj koja baba?! Od danas šta god mi malo cimne u periferiji, prvo ću pomisliti na Mudjijevu babu i to sve uz „Baba daj glaaavuuu!”
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 03:05 PM
Hahahaha :) Nije me vise posjecivala. Zamolila sam je da me ne strasi vise po snovi.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-25 03:12 PM
jao pusta kakve zivopisne snove ti imaš. Taj bi se tvoj san mogao dobro protumacit, al plasim se da nema ničeg paranormalnog u tumacenjima. Cista podsvest :)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 03:17 PM
Moje tumacenje sna je da je zlo u funkciji dobrog u ovoj nasoj dimenziji. Sluzi svrsi. Inače, ne bakcem se puno tumacenjem snova.
Tri_boje_plavo
2014-04-25 03:26 PM
Svirena:), hajde i ti kao Bejbi, ulozi kviska jel može? A tog Kemisa kog ste spominjale, nisam imala pojma ko je te sam ga guglovala-po imenu sam pomislila da je u pitanju neki narodni heroj iz Tiletovih dana kad ono, ne lezi vraze! Nemoj molim te njega sa Gospon Oliverom u isti kos, ne ide to, nikako,;)Ni po blamu, ni po stricevima, ne idu nikako u isti dijapazon, kužiš ti to.;)

Što se žena tiče: Juliette Binoche, Emma Thompson, Helena Bonham Carter, Helen Mirren(tj Yelena Mironova), Kristin Scott Thomas, Tilda Swinton, Nadine Labaki* a od naše gore list varijante, uz već pomenute Miru Furlan i Tanju Boskovic, Svetlana Bojkovic,Nikica Marinovic, Neda Arneric.

*Da li ste imale prilike da odgledate film „Caramel” koji je rezirala a u istom glumila prekrasna Nadin?Toplo preporucujem.Zeza me tablet ali ako ste zainteresovane, ubacite u youtube „Succar Ya Banat (Caramel Soundtrack)” -odagnace vam nocne more i ostala cuda koja spominjete.

Lep vikend vam želim.
hana-banana
(.)
2014-04-25 03:33 PM
ovo su nocne more koliko su Kemis i Mlakar ortaci ;)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 03:47 PM
Kakve nocne more, mene moji snovi uopste ne plase. Nekad budu cudni (što se vidi iz prilozenog), ali me ne plase niti ih tako dozivljavam. Samo sam jedan san do sada sanjala koji me je bas bas ostavio pod utiskom i pomalo u strahu.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 03:49 PM
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 03:52 PM
A vaj Kemis je bas poruzan...sav je bezveze. Inače, on je ujak jedne moje drugarice skolske.
svirena
(teaser)
2014-04-25 03:52 PM
TBP, pa spaja ih obojicu hrana u svakom slučaju:-)))

hahaha pa nije frajer bio ni sa kviskom ni bez kviska, ma ni dzoker 'zovi prijatelja' mu ne bi pomogao:-)))
Gala06
(......)
2014-04-25 03:57 PM
I ja mislim, sve je to podsvest, kao sto rece Teo. A tl bi rekao i cika Frojd.

Zeljka, po psihoanalitickom/ psihodinamskom tumacenju( ne bas po staro- frojdovskom, nego novijem, razradjrnijem), mnogo si opterecena, a cime- to znaš samo ti. Jednostavno, kao da si progutala sve žive emocije i zakopala ih, pa nesvesni deo tebe reaguje.
To je moje mišljenje, bazirano na nauci, a sad to kako hoćeš ;)
peri-peri
2014-04-25 04:17 PM
Meryl Streep, da li je moguće da je niko ne pomene!
hana-banana
(.)
2014-04-25 04:23 PM
Pa šta je, podsvijest materijalizovala djecaka koga je vidio Teodorin otac? Hajde ona, ali nije on imao postporodjajnu depresiju.
Tashka
2014-04-25 04:30 PM
Grupna halucinacija, aman da su iz iste lule povukli.
Gala06
(......)
2014-04-25 04:32 PM
Ne znam, Hana, nemam dovoljno informacija o Teodorinom ocu.

A o Zeljki imam, naravno pod uslovom da su njeni snovi tačni. Snovi se, po nekim terapeutima, smatraju kao poruke iz podsvesti. Jasno se vidi da je Zeljka opterecena, oseca se i strah- možda od buducnosti ili da joj se ne ponovi nešto iz proslosti.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-25 04:35 PM
Moj tata je sad već umro, pa da ga ne pominjemo.
Gala06
(......)
2014-04-25 04:36 PM
Da razjasnimo, ja ni ne pricam o halucinacijama, prividjenjima ili tako to...
Ja pricam o SNOVIMA. Zeljka ih je jasno i detaljno opisivala u par navrata, pa reko` ajde da vam protumacim sa stanovista nauke.

A za ta prividjenja, ne znam šta da vam kažem... :)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 05:06 PM
Gala, ko zna, može biti. :) Frojdu sa mnom sigurno ne bi bilo dosadno. :)) Ne sanjam ja upecatljive snove tako često bas... Onaj o NYC sam sanjala prije možda 15 godina ako ne i vise. Ja snovima ne pridajem puno značaja.
tweety_m
(?)
2014-04-25 05:11 PM
Gala onda ispade da je meni podsvjesno krivo sto sam 5.oktobra bila u BG :P
Gala06
(......)
2014-04-25 05:22 PM
Ne znam, Tviti, ti si opisala samo sadrzaj sna ali ne i emocije koje su te pratile.

Sam sadrzaj sna nije dovoljan za tumacenje istog.
hana-banana
(.)
2014-04-25 05:28 PM
Pa dobro, ali i psihoanaliza/psihodinamicka psihologija su prilično interpretivne. Bihejvioristi bi analize snova ismijali kao bajalice gore od ovih o kojima mi pricamo. Znaci šta je za neke stvarnost, za druge je hulabaloo, za treće je i jedno i drugo hulabaloo.
hana-banana
(.)
2014-04-25 05:30 PM
Hulabaloo je narafski naucni izraz.

Gala06
(......)
2014-04-25 05:37 PM
Hano, ja sam već naglasila da iznosim moje mišljenje, kao sto ste i vi svoje ;) Neko veruje u Boga, neko u paranormalno, a neko u odredjenu psiholosku orijentaciju.

Bihejvioralisti bi savetovali Zeljku da promeni misli, i taj strah kao i potreba za zastitom-koja se jasno vidi u opisu sna, će vremenom nestati.

Lično, najviše mi se dopada REBT pristup u psihoterapiji, usko je povezan sa K-B. Ali kada su snovi u pitanju, jedino verujem psioanalizi. ( i opet naglasavam da je to samo moje mišljenje)
hana-banana
(.)
2014-04-25 05:44 PM
Bihejvijoristi ne bi Zeljki savjetovali ništa jer ih njene misli ne interesuju bas kao ni snovi - oni se bave samo ponasanjem, postupcima, akcijama - vidljivim i kvantitativnim stvarima. Bar su mene tako ucili.

Samo hoću da ti ukazem da se već par puta pozivas na nauku - tacnije jedan pravac u nauci koji je i sam često nazivan kvazinaukom i slobodnom interpretacijom radije nego stvarnim naučnim pravcem.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-25 05:47 PM
Ja sam prije par nedelja sanjala da baba ima zdravstvenih problema, tačno dio tijela koji je boli. Sutradan me mama nazvala da mi javi da baba mora u bolnicu zbog tog I tog. Ništa cudno I ništa novo, sanjala sam tako već desetinu puta, u početku sam se plasila same sebe, sad mi vise svejedeno.
Snovi su mi ludi, ratovi, avioni, vanzemaljci, zombiji, nonstop neko bjezanje, nekad budem u nasoj staroj kuci, valjda podsvjesne posljedice rata, ne vjerujem da će to ikad proći
U duhove ne vjerujem skroz, kontam, vjerovacu kad ih vidim, ali opet nadam se da neću imati te prilike. :) Iz MM-ovog kraja su ludi za duhovima, naslusala sam se silu prica. Uglavnom kad ljudi umru, pa se vracaju, hodaju oko kuce, itd. Gledajuci neke horor filmove, conjuring, insidious, mama, itd...neka hvala, ne bi nikad da ih vidim. :))
Gala06
(......)
2014-04-25 05:52 PM
Da, ali bihejvioralisti maltene više ne postoje, jedino kada su deca u pitanju. Sada su udruzili sa Kognivistima,i odatle nastala K-B---> znaci bave se i mislima i ponasanjem.

A zašto mi ukazujes, Hano?:)) Znam ja, pa i sama sam rekla na šta se pozivam, na koju nauku, na koju kvazinauku, i na cemu zasnivam moje MišljENJE kada su snovi u pitanju :)) hhehe.

oceania
2014-04-25 05:57 PM

iju bshamble , okle izvadi ovu avetinju ???:)))

meni je inače super, nit svidja mi se neki glumac ili pevac nit su mi glumice lepe , nit Kemis može da mi bude privlacan i za sledećih osam miljardi devetsto godina,nit sanjam duhove…
Gala06
(......)
2014-04-25 06:01 PM
nit Kemis može da mi bude privlacan i za sledećih osam miljardi devetsto godina

---------------------

hahahahahhahahah :))))

Izgleda da smo Zorica, Vesna Zmijanac i ja jedine kojima je/bio privlacan :P
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-25 06:03 PM
Gala da možeš da zaviris u moje snove I mene bi slala na terapiju. :)
Ja se ne sjecam toliko svega detaljno, ali ludilo je tu. Zar snovi nisu to? Strahovi, sjecanja, itd... mozak je kao deck karata, kad spavas sortira se I preslaguje.
Neko nema nekih strasnih sjecanja, moja su npr ratna uzas, to se može zaboraviti jedino totalnom amnezijom. Nešto blokiras na dnevnoj bazi, ali podsvjesno je tu.
Ja sam isto za nauku 99%, ali uvijek ostavim onaj 1% za nešto drugo. :)
Da ne budem kao neki crazy fanatik sa jedne ili druge strane, znate na šta mislim, crkvenjaci sto negiraju nauku, i obrnuto. A vamo kad zaskripi trce kod doktora, itd...
hana-banana
(.)
2014-04-25 06:06 PM
Ne, ne - rekla si da nam ti protumacis sa stanovista nauke, ne sa sopstvenog stanovista :).

Ali nije ni bitno, nisam ni mislila da zalazim u to da li ljudi vjeruju u to, ne vjeruju, misle da je glupost, podsvijest, djelo necastivog - interesovalo me samo da li je iko imao takva iskustva.
Gala06
(......)
2014-04-25 06:08 PM
Out, ništa neuobicajeno, takve snove često sanjaju ljudi koji su doziveli stres zbog rata, bombardovanja, progona, selidbe.
Naravno ne svi, svako nadje svoj način da se izbori sa stresom.
Gala06
(......)
2014-04-25 06:18 PM
rekla si da nam ti protumacis sa stanovista nauke

----------------------

Pa da, i šta je tu sporno?

Rekla sam i koja je nauka u pitanju, na šta se pozivan i da sam na njoj zasnovala svoje mišljenje.

Svaki pravac u psihologiji razlicito tumaci odredjene pojave kao i uzroke tih pojava.

A na nama koji smo usko povezani sa tom naukom je da se odlucimo koje ucenje ćemo da usvojimo. Da ti ne nabrajam koliko pravca u psihologiji postoje, i kako se oni zovu, jer to nije bitno u celoj ovoj prici.
Ja sam izabrala dva, jedan od njih je REBT, kao sto već rekoh.

Ali kada su snovi u pitanju, ponavljam ti opet, verujem jedino disciplini koja se zove psihoanaliticka (ali ne Frojdova, vise naginjem ka Jungu)psihoterapija.

Ne kontam u cemu je problem? Ne svidjaju ti se moji izbori ili šta, heheheh?
-afrodita-
(♫)
2014-04-25 06:20 PM
Ovde ili treba grupna terapija ili neki ozbiljan exorcist :P

Šta ispricaste,ne mogu da verujem.
hana-banana
(.)
2014-04-25 06:28 PM
Hajde, ništa nije sporno, da se ne bi vrtile u krug kao pas za sopstvenim repom.
Gala06
(......)
2014-04-25 06:28 PM
E, cao Afro, ajde ispricaj nam neki tvoj san :P

Besplatno tumacim, a Hana hoće da me bije :P
hana-banana
(.)
2014-04-25 06:34 PM
Taman posla da bijem, pa posle da te sanjam...

Joj, ali ima par kandidatkinja cije bi snove bas voljela da procesljas :)))
Gala06
(......)
2014-04-25 06:38 PM
Joj, ali ima par kandidatkinja cije bi snove bas voljela da procesljas :)

--------------------

Trotackicini? :))

Jao, Hano moram ti ispricati jedan moj san... ali nije za forum ;))
Sutra ću na fb, mrzi me sada jer je malo poduzi :P
Nije ništa sexualno :))
hana-banana
(.)
2014-04-25 06:39 PM
No, no, maju ne diram.
A sto nema sheksa, sto si taka?
Nema duhova, nema sheksa, sto onda da čitam?
Gala06
(......)
2014-04-25 06:42 PM
hahahah, pa dobro, neobičan je san, moglo bi da se kaže da ima duhova ali nisu duhovi, i da ima sexa ali ipak nije sex, hahahah :)))

Uglavnom, radi se o tome kako sam izabrala kliniku za VTO.
Tashka
2014-04-25 06:51 PM
Sve je dobro dok me Tweety ne sanja. Ta koga usni il se pozdravi s ovim svijetom ili ostane trudna.
hana-banana
(.)
2014-04-25 06:53 PM
Hahah, hajde i to da čujem :).

Tashka, mislim da bi mi ipak trebale Pustu i Tweety uposliti za neke loto brojeve, od njih dvije bi i moglo nešto ispasti.
Gala06
(......)
2014-04-25 07:27 PM
Hana, poslala sam ti poruku:))

Nego imam i ja jedan, uzasan i OPASAN PO ZIVOT SUPRUZNIKA, san koji bih podelila sa forumom.
Sanjala sam najbolju drugaricu. U stvarnosti, nas dve smo jedno vreme radile za istu firmu, a ona je bila nacelnica za finansije.

San ide ovako:

Dolazim ja kod nje u kancelariju da je pitam kad će plata. A ona se odjednom pretvorila u divlju zver i krenula sve sa bicevima da me bije. A ja nemam ništa pri ruci da se branim, i kako je nasrnula na mene ja resih da je ujedem.
I taj san je bio toliko ziv, ja se zanela, i dok sam u snu ujedala drugaricu, u javi sam ujela mog muza, koji je spavao pored mene, za rame, misleci da je to moja drugarica (jednostavno pomesala sam san i javu)
Muž je skocio i odgurnuo me od sebe, i tu sam se probudila. I onako u polu snu, ne shvatajuci zašto bi me muž gurnuo, mislila sam da i to sanjam, pa sam se okrenula i nastavila da spavam.

Ujutru, budim se ja, muž lezi pored mene, ja mu kažem da sam imala nocne more.

Koga si sanjala?-pita me on.

A... - odgovaram ja.

On: a da je nisi možda ujela u snu.

Ja(zapanjeno): jesam, otkud znaš?

Tada mi je pokazao modricu na ramenu, jasno se video otisak mojih zuba:) Nisam mogla da verujem :))

Kaže mi muž da je razmišljao ili da se preseli u drugu sobu ili da mi kupi onu korpu (brnjicu) za pse, onu sto skroz zatvara vilicu. Sto je sigurno sigurno je
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 07:33 PM
Sa tim snom bi čak i Jung imao poteskoca :))))
tweety_m
(?)
2014-04-25 07:51 PM
Samo se vi smijte mojim i Pustinim snovima,cek dok okacimo ovdje sliku negdje na Azurnoj obali,picence sa kisobranom,mene Jason Statham rashladjuje lepezom,Pusta će već skontat ko će da je rashladjuje,loto se potrefio :)
Izgleda to nama ide teritorijalno,šta smo zivjele 1km otrpilike udaljena jedna od druge :)
tweety_m
(?)
2014-04-25 07:55 PM
Nego Gala ti rece jedino ste ti,Vesna Z. i Zorica B. bile zacopane u Kemisa.Njih 2 su mu bile žene,pazi se,ako sazna da ti se svidjao može svasta da bude :)i nemoj da te sanjam ja poslije,poslije tweety kriva.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-25 08:10 PM
Tweety jedino ti ako nam brojeve ubodes. Ja sam jednom probala, i nije bas islo. Tako da, ne uzdaj se u moje prorocanske sposobnosti.
hana-banana
(.)
2014-04-25 08:15 PM
Samo da je baba ne razladjuje... Sa njom i Galom je opasno spavati. Mene je muž sad sav radostan obavijestio da se razvodi Uma Turman. Zaboravih da ga pitam da li to znači da se i mi razvodimo.
tweety_m
(?)
2014-04-25 08:21 PM
A jel ja dobro vidjeh ili sam sanjala da se Nicole Kidman razvodi?
hana-banana
(.)
2014-04-25 08:27 PM
Nisam čula, ali ako si sanjala isto joj dodje.
S_Girl
2014-04-25 08:42 PM
Hahahahaha lude ste:)
-afrodita-
(♫)
2014-04-25 09:05 PM
sad se razvodi sigurno :P
tweety_m
(?)
2014-04-25 10:58 PM
Cuti kad nije trudna :p
a možda i jeste
Tashka
2014-04-26 12:25 AM
Nasla sam i cipele, kupila spanx spremna. Teško naći cipele, il su babske ili kurvanjske, nema ništa između pa sam kupila kurvanjske.
-afrodita-
(♫)
2014-04-26 12:45 AM
e bravo haha:)) good choice :P
stavi da ih vidimo
tweety_m
(?)
2014-04-26 01:15 AM
Tako i treba :)
babyshamble
(sandinista)
2014-04-26 01:33 AM
samo na brzinu, vezano sa temu- kako mama sa trinidada resava
problem sto je teodora postavila

www.dailymail.co.uk/news/article-2613651/Shocking-video-Caribbean-mother-brutally-whipping-daughter-12-belt-posing-s emi-nude-Facebook-goes-viral.html

kliknite na best rated comments, dm je desnicarski list ;) kao moja prababa da ih je pisala 's onog svijeta'

sad zurim, vecera ću probati o babama i zabama-
sweet dreams ladies ;)
Tashka
2014-04-26 02:53 AM
Ove sam uzela
http://www.dillards.com/product/Gianni-Bini-Melissa-Platform-TStrap-Sandals_301_-1_301_503579119?df=0394789... ander&scrollTop=325

Crnih ima koliko hoćeš, u ovim svjetlijim bojama i nije neki izbor. Ove su i udobne
-Layla-
2014-04-26 04:24 AM
Meni spiritualnost nije jača strana, meni je bas cudno ovo sto vi pišete. Ja ne verujem u takve stvari, jer izgleda ne posedujem sedmo čulo. Sesto da, to je moja intuicija. Ali to prividjanje, duhovi, itd ne znam. Verujem vam da ste to dozivele, ali za mene je to previse abrakadabra. I malo me plasi iskreno.
S_Girl
2014-04-26 08:28 AM
Odlične tashka! Imam slične. Takva stikla samo sto su moje pumps, zatvorene. Mislila sam da će biti neudebne koliko su visoke međutim su jedne od najboljih koje sam do sad imala.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-26 09:18 AM
ma kakve kurvanjske.Lepe su.
Kurvanjske su one sa sve providnom platformom i sljkicama, stiklom od nekih 15 cm :)
-afrodita-
(♫)
2014-04-26 10:38 AM
Ok su. One su kao kopija YSL Tribute
Pogledaj ih na netu, bas su slične, to je look of the moment:)
Samo sto je meni lakovana koza uz cipku too much. Jedno mora da bude plain, ili haljina ili cipele
JoannaL
2014-04-26 11:01 AM
Uh strahote, neću moći nocas da spavam, šta sve pišete. Mislim na snove, ne na razvod kidmanove.
tweety_m
(?)
2014-04-26 11:24 AM
Dobre su,ja imam osjecaj da bi se skrsila u njima.Ne baratam platformom bas najbolje,može biti stikla visoka koliko hoćeš ali da je naprijed tanak djon da nije platforma,onda dobro hodam,inače izvrcem nogu,moracu da uzmem jedne da vjezbam.
Tashka
2014-04-26 11:37 AM
Teodora ovo su za malo skuplje eskorte :) tweety ja ne mogu u tim ultra visokim bez platforme nema sanse. Mogu hodat al me odmah noge zabole. Afro i ja sam pomislila to za cipku i lakirane cipele, radije bih da su obične kozne ali nije bilo. Ima online ali nisam imala vremena da narucujem. Ova boja nije potpuno kao na slici, u zivo nije napadna i stapa se sa bojom koze tako da ne izgleda previse uz cipku. Bilo je dosta zatvorenih ali ja sam tražila sandale. Kako god da je ovo mi je rekord za kupovinu za svadbe i uopste specijalne prilike. Sve sam obavila u četiri dana i to na pauzama za rucak.
Tweety kad su te mature i vjencanje sto si spominjala?
Tashka
2014-04-26 11:48 AM
Afro ove ysl su odlične samo im cjena ne valja :)
-Layla-
2014-04-26 01:23 PM
Tashka, a gde se ti to spremas? Propustila sam taj deo. Cipele su jako sexy, moj muž bi se odusevio da kupim nešto slično:-) Ja ne izlazim iz patika u poslednje vreme. Sanjam Isabel Marant, u međuvremenu nosim slične varijante.
Tashka
2014-04-26 01:26 PM
Idemo u vegas. Ma i ja uglavnom nosim ravne, muž me zove dr shols( marka udobnih ravnih cipela po malo babski dizajn)
-Layla-
2014-04-26 01:30 PM
Wow Vegas! Pa za takvo mesto, cipele su kao stvorene:-) Lepo se provedite! Ili možda planirate vencanje;-)
Tashka
2014-04-26 01:39 PM
Mi lično ne, to smo obavili 2006. ali idemo na vjencanje
tweety_m
(?)
2014-04-26 05:15 PM
Matura je u maju,jedna svadba u julu,a druga u avgustu.
Nego imate li vi Ross? Ja uletih danas,posto sam bila sa djecom nije bilo sanse za probu,roba je stigla,nakupila sam nekih haljina,pa ću isprobati ovih dana,imam mjesec dana da vratim.
Gala06
(......)
2014-04-26 06:04 PM
Kako vi uopste otvarate onaj link sa Tashkinim cipelama? Meni uopste ne radi- Problem loading page,
tweety_m
(?)
2014-04-26 06:15 PM
Gala06
(......)
2014-04-26 06:26 PM
Otvorilo se, hvala ;)

Nisu loše!
BEHEPA
2014-04-26 06:37 PM
Ja bih se polomila u ovakvim cipelama ;)
hana-banana
(.)
2014-04-26 08:39 PM
tweety_m
(?)
2014-04-26 10:13 PM
Rekla mu ja da mi se ne svidja vise pa se razocarao :P
-afrodita-
(♫)
2014-04-26 10:39 PM
Oboje su ruzni
svirena
(teaser)
2014-04-26 10:47 PM
Hahaha da oboje su se proruznili, ona pogotovo:-)))

Ona izgleda fenomenalno, od svih do sada paravanki mu je najbolja, a on je djed, šta će, zglajz'o se posteno:-).
-afrodita-
(♫)
2014-04-26 10:58 PM
On je latentni derpe sto posto:)
svirena
(teaser)
2014-04-26 11:03 PM
Ma ja kontam da nije ni latentni, već homo 100% oduvijek:-) a ove cice setka, kako mu ne dosadi:-)
-afrodita-
(♫)
2014-04-27 01:46 AM
Prazne i bezlične kao i on.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-27 02:08 AM
Ne dirajte mi GC :)
Jeste ostario, a ova mu je malo ruzna, sve stoji, ali ne mogu nikako da prihvatim da je derpe. Uopste ne znam odakle ta prica, da li zato što se ne ženi. Totalno mi ne izgleda da je taj tip, Ne pali mi se gaydar

Ženi se George!

A najljigaviji par trenutno su mi dzoni dep i ona mala kaubojka-bljak! Kao onu nije hteo da ženi sto mu je rodila dvoje dece, a ovu obasipa verenckim prstenom i ruzama, ma idi
-Layla-
2014-04-27 02:14 AM
Ja procitala-latino peder, pa razmišljam odakle informacija da voli latino muskarce:-)

zvjerka
2014-04-27 02:45 AM
auuu prezimena alamudin

dobro da nije palamudim

vego jelde da je meril strip sve ljepsa sto je starija
Gala06
(......)
2014-04-27 03:44 AM
Ne, nije mi lepsa.

-afrodita-
(♫)
2014-04-27 03:46 AM
Meni nikad nije ni bila lepa
Gala06
(......)
2014-04-27 03:51 AM
Afro, je l ti se Zvjerka čini sve lepsi i sarmatniji sto je matoriji?

Ja kad ga gledam, oslepim od njegovog sexipila :P

p.s A svi znate kakav mi je ukus kada su muskarci u pitanju :P
Komunikativna
(($))
2014-04-27 03:55 AM
Lepo joj stoje jagodice, kao da ima 20 godina. Ja bas nešto ne volim to utrkivanje sa zategnutim licem, vise volim prirodno starenje kod žena, ali šta ćeš kada u takvom svetu žive.
Gala06
(......)
2014-04-27 04:01 AM
Jedino je Brizid Bardo bez plastike, čini mi se.
-afrodita-
(♫)
2014-04-27 04:04 AM
Zverka je smeks insajd end aut, samo kad bi se malo opsmeniJo :P
zvjerka
2014-04-27 04:29 AM
nisam reko da je ljepa nego sve ljepsa

to ko velim nije bila ljepa nešto kad je bila mlada

a sad stono starija ove sve ostale se rapidno ofucale

a ona nekako zraci staznam

galo ti si ga sa kemisom ugasla

izgubla si pravo glasa što se ljepote tiče

zvjerka
2014-04-27 04:37 AM
i hellen mirren ljepo stari

to kad pricamo o glumi i ko je dobar u poslu jer njih dvije su za mene najbolje glumice

a što se ljepote tiče pa to svi padaju na isto

megan fox i tako te trebe

ko da mi gledamo ko vi jel za zenidbu il da je materi vodim

vi to sve ajme meni vidi ga ovakav onakav

ko da će te se udat za njega

nemaju isti rezon muskarci i žene

Gala06
(......)
2014-04-27 04:43 AM
galo ti si ga sa kemisom ugasla

izgubla si pravo glasa što se ljepote tiče

---------------

Pa znam, ni ja svom ukusu više ne verujem.

Zato pre nego sto odlucim da li je neko lep ili ne, moram prvo da pitam druge, da li haluciniram ili je neko stvarno lep.

Kao na primer Afroditu sada, i potvrdila mi je da ipak ne haluciniram što se tvoje lepote tiče.

A u pismenost neću da ulazim, posto sam i sama nepismena :P
hana-banana
(.)
2014-04-27 04:46 AM
Auuuuu, GC haters!
Meni je on bas fin, jeste da se postarao. Zato se i ženi, vidi da mu je odzvonilo. Mada nešto mi ne mirise na brak, ovo će vjerovatno biti duga vjeridba i eventually raskid.

Meryl Streep je bas bila lijepa u Sophie's Choice, nemojte tako. Pa i u Deer Hunter. Meni je vise sto postaje pomalo dosadno, ona i Daniel Day Louis (koga obozavam) kad su nominovani za oskara, ovi ostali mirno mogu od kuce da gledaju.
-afrodita-
(♫)
2014-04-27 06:09 AM
Helen Mirren super stari, još uvek je lepa.
Moja omiljena je nasa Kate Blanchet, a volim i Cameron Diaz.
Nerviraju me ljige kao Penelope Kruz
-Layla-
2014-04-27 06:44 AM
Helen je primer kako lepo i dostojanstveno žena može da stari. Cate Blanchett ima prefinjenu lepotu. Meni su lepe Monica Belluci, Charlize Theron, Julianne Moore,Ashley Judd pre botoxiranja, Carla Bruni iz mladjih dana, Rachel Bilson mi je lutkica.

Od naših Katarina Radivojevic, Karolina Goceva iz Makedonije, od starijih Ljiljana Blagojevic.
Tri_boje_plavo
2014-04-27 08:26 AM
Taman tako draga Peri-peri, kako smo mogle zaboraviti Meryl Streep-žena ima neverovatnu moc transformacije tj em sto ume da glumi, em je voli kamera+ima tzv „ono nešto” sto je čini lepom.Takođe, Dame Margot Fonteyn-bila je izuzetno lepa žena koja je prekrasno starila. A tek talenat kojim je posedovala-ogroman.

Uz već spomenutu Ljiljanu Blagojevic, dodala bih Jelenu Zigon, Miirjanu Jokovic, sestre Begovic.

Što se tiče Klunija i njegove izabranice Amal, po meni, vest je da se ona udaje za njega a ne da će on nju ozeniti. Tj ona je pametna, obrazovana, elekventna, izuzetno uspesna u svom poslu,veoma samostalna, pride je i lepa u klasicnom smislu:ona je za njega premija a ne on za nju.
-afrodita-
(♫)
2014-04-27 08:33 AM
„Elekventna” ko ti:P
Samo nastavi da se trudis, možda ti jednog dana i poverujemo:o)
Jbt ovoliku kolicinu finoce još nismo imali.
-afrodita-
(♫)
2014-04-27 09:12 AM
Od naših mi se jedino dopada Dubravka Mijatovic i Anica Dobra.
Sonju Savic nikad nisam varila, ne znam zašto svi govore da je bog zna kakva glumica, ona je ista i svakom filmu. Onaj njen isfolirani govor i prenemaganje.
Katarina Radivojevic je uobrazena glupaca, a i nije nešto lepa, ima zubalo ko Hannibal Lecter.
hana-banana
(.)
2014-04-27 09:14 AM
TBP, on je taj koji vazi za vjecitog nezenju i on je taj koga smo raspravljali ovde prije neki dan tako da je u ovom slučaju bar za ovu publiku glavna vijest da se on ženi, ne čak ni za koga, a kamoli da se ona udaje. Ko je za koga premija stvarno nije poenta.
Gala06
(......)
2014-04-27 09:15 AM
Tbp, dozvoli mi da te pitam, da li ti nekad opsujes?
-afrodita-
(♫)
2014-04-27 09:18 AM
Dizvolite da se obratimo :D
Draagaa Gala :P
hana-banana
(.)
2014-04-27 09:20 AM
Cuj Gale: „Dozvoli da te pitam” :)))
Gala06
(......)
2014-04-27 09:21 AM
of skroz :)
-afrodita-
(♫)
2014-04-27 09:26 AM
To je bas lepo od Gale, možda žena polira srebro, pa nema kad da diskutuje:P
Gala06
(......)
2014-04-27 09:33 AM
A ok, ako nema vremena, ne mari. Diskutovacu sama sa sobom. :p
Tri_boje_plavo
2014-04-27 09:42 AM
Caos Hana, kapiram šta hoćeš da kažeš:moj komentar je vezan za cinjenicu da je doticna gospodjica veoma uspesna žena i u nekim krugovima,poznatija od njega tj sigurna sam da će se mnogi QC's (pogotovo starije garde) na vest da se mlada i talentovana koleginica udaje zapitati kojem „set of chambers” pripada Djordjije. ;)

Gala:)))), slatko si me nasmejala: pre svega, zar ja ista treba da ti dozvoljavam? Imamo mi izreku u Vojvodini:„Nit' sam kera, nit sam besna” tj ja ne ujedam. A što se psovki tiče, ponekad mi se omakne al' na latinskom.;)))))))))
Salu na stranu, ne psujem, meni je i svinja reč koja mi para usi.

Za dusebrizne iz komiteta gramatickog: ja navek tabanam po tastaturi pa često progutam/permitiram slovo. Tj koja nije maliciozna, jasno joj je da sam napravila kucacu gresu te u reci elokventna „o” zamenih sa čini mi se „e”. Zao mi (ni)je ako sam vas razocarala, ali u pitanju je Lapsus calami.

Elem- belem- delem :)

Gala06
(......)
2014-04-27 09:52 AM
Mislim da si zeznula čak i Draganessu :)) I ona je bila sva fina, ali je umela i da opsuje, ponekad. :)

Tri_boje_plavo
2014-04-27 09:53 AM
Gala, a da li mi dozvoljavas da ja tebe nešto priupitam?
Zašto imaš potrebu da budes nečija „Mala od Palube”? Tj šta je to, iz psiholoskog aspekta, sto te nagoni da maltene koristis svaku priliku da se dovdoris (izvesnoj)? Anropoloski, veoma zaniljiv obrazac ponasanja je u pitanju.

-afrodita-
(♫)
2014-04-27 10:00 AM
Teska psihijatrija, moja TBP, i ja kažem :P
hana-banana
(.)
2014-04-27 10:09 AM
Znam tačno na šta si mislila, međutim ona je u svijesti prosjecnog sjevernoamerikanca, pa čak i Evropljanina pocela da postoji tek kad je GC poceo da izlazi sa njom što ne govori ništa o njenoj objektivnoj vrijrdnosti, ali utice na to kako javnost interpretira ko koga u ovom slučaju.
Gala06
(......)
2014-04-27 10:12 AM
Naravno da ti dozvoljavam, a odgovor ne znam. Valjda je teska psihijatrija u pitanju, kako rece izvesna :p
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-27 10:24 AM
Zaboravih na Moniku Belucci izuzetna riba I super glumica
Naročito u filmu Malena
-afrodita-
(♫)
2014-04-27 10:31 AM
Dozvoli mi da te zamolim draga Sharlota da mi objasnis koji je to film?
Čini mi se da ga nisam gledala, a Moniku volim, lepa i talentovana.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-27 10:38 AM
TBP, Margot Fonteyn? Koliko ti imaš godina kad si nju pratila? Meni je mama nju pominjala.

Meryl je van kategorije, ona nije klasicno lepa, ali posto je vaga u horoskopu, ima neku unutrasnju lepotu i gracioznost koja zraci iz nje. Vanserijska glumica, talenat, i meni lepo izgleda sad. Cate Blanchett isto obozavam.

Ova Amal ima te neke buljave oci , nos izrazen, karakteristicno za middle east, meni se ne dopada.
-afrodita-
(♫)
2014-04-27 10:41 AM
Meni zvuci kao da ima jedno 350
-Layla-
2014-04-27 10:45 AM
Malena je dobar fim, nakon gledanja istog pocinjes da mrzis žene mediokritete. Ako nisi pre toga.
Šta ste se okomile na ženu, ako ne želi da psuje, vredja i gubi kontrolu, ostace prisebna i dosledna sebi. Bar ovako preko tastature. Možda psuje na sav glas kod kuce, ali eto neće da pokaze jer vidi da nekog to iritira.
Meni je iskreno dosta prostakluka. Jedna takva je izazivala mucninu kod mene. Neke žene se pale kao sibica, neke treniraju kuliranje.
-afrodita-
(♫)
2014-04-27 10:53 AM
Ovde definitivno nema mediokriteta:P
Ili preterano proste ili preterano fine:P
Ili preterano fake..
hana-banana
(.)
2014-04-27 10:55 AM
Meni je TBP fina i neka i ostane takva, dosta je nas kalastura :).
Što se psovanja tiče, ja samo ne podnosim neku usiljenu finocu - ako nemas potrebu da psujes, odlično, ako imaš - psuj, ali neko ustezanje između mi bas igra po zivcima. Na poslu sam imala jednu koja je umjesto klasicne F-word govorila fruit, „Oh, fruit!” Dolazilo mi da je opalim preko usta - ako već dodje momenat kad kontrola popusti i normalnim rijecnikom ne znaš izraziti frustraciju, onda i opsuj, šta tu ima fa frutas. Slučajno ili ne, prva je prsla.
-Layla-
2014-04-27 11:01 AM
Hahahaha Hana, uzas! Oh fruit! Ja mislim da je zivot bez psovki dosta tezak, potrebna je velika samokontorola. Šta kažeš kada se ispeces dok vadis nešto iz rerne, kada te iznervira neka instanca preko telefona, kada neko neće da stane da predjes ulicu itd.
Ja sam malo agresivan tip, često vicem, psujem kada sam ljuta. Dzabe joga:-)
hana-banana
(.)
2014-04-27 11:05 AM
Al, znaš o cemu pricam, ako je mozak već otisao „tamo” šta mi onda frutas, ozhezhi brate i zavrsi sa tim! Ali ne, ona je znaš bila fina smjerna hrišćanka, a mi svi posrnule ovcice. Ma...
Ja sam u poslednje vrijeme malo pocela sa psovanjem, sto i nije bas preporucljivo sa malom djeco. Na engleskom znam da opsujem kao kocijas, ne dozivljavam to kao nešto lično i onda mi je lako opaliti.
-Layla-
2014-04-27 11:08 AM
Ja nekako volim na engleskom, fino univerzalno, da te ceo svet razume:-) Holandske psovke su debilne, a tek naše.
Sa decom stvarno mora da se pazi, sve što ne treba zapamte istog momenta i ne brisu iz secanja.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-27 11:12 AM
Hana, psujes ko kocijas na engl? Pa šta imaju oni od psovki, s...,f..., c...sucker im je najgora psovka sto ja znam, i to bi bilo to.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-27 11:14 AM
Izbegavajte na engl da psujete jer deca pamte i ponovice gde ne treba. Muž moje drugarice, kome je engl maternji jezik, iskljucivo psuje na srpskom, da sin ne bi naucio i prepricao u skoli posle ;)
hana-banana
(.)
2014-04-27 11:19 AM
Barilli, ima kombinejsna, ne ponosim se.
Meni su naše psovke ogavne, a ja na srbijanskoj strani familije imam par bas socnih psovaca tako da mi je to ostalo kao nešto bas strasno. Psuju šta stignu, a kod nas opet u Bosni jednom nek ti neko opsuje majku zavrsio je s tobom za čitav zivot.
Ako već mora, neke generalne psovke u sluzbi ispoljavanja frustracije su de best.
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-27 11:39 AM
Ja sam u zivotu mis ali se zato ovde razmasem-moramm negdje:)
Malena je italujanski film koji obradjuje prilike za vrijeme drugog svjetskig rata.Radnja je smjestana u gradic na Sicijiliji I prati zivotnu I bracnu dramu glavne junakinje SVE iz ugla mladog adoloscenta koji je zaljubljen u junakiknje
Jedan od boljih filmove savremene filmske umhetnosti if I may:)

Ja volim tarantinove filmove
-afrodita-
(♫)
2014-04-27 11:49 AM
Ja ne psujem, believe it or not:P
Gala06
(......)
2014-04-27 11:58 AM
Ja psujem : jbt, jbg, k vragu, do djavola...

Ne volim psovanje majki, ili slično.
-afrodita-
(♫)
2014-04-27 12:09 PM
Jel gledao neko Only lovers left alive od Jarmusha?
zvjerka
2014-04-27 12:33 PM
Oh fruit velis pa imamo i mi taki primjer u nas a to je kad neko veli a u persun

E to a u persun je vako za fine dammen und hern ko sto je ova 3farbeuplavo

a to ti moja hano dodje isto ko ovo fruit to kad cojek ne mere ljepo reci a u pm pa da dusom dane jelde

evo moja paradajz rasadnice da ti cika objasni koji je to film malena

http://www.imdb.com/title/tt0213847/

nije to malena ko little girl vego maleeeeeeeena ko ime kontas

a ja tebe tako nekako zamišljam afrodito

onako latino stajl treba pa kad zamanes kosom sve kenguri padaju u nesvjest od ljepote

maltene gorska vila

Gala06
(......)
2014-04-27 03:29 PM
Od filmova ja jedino volim da gledam americke i britanske filmove. Ostali mi se ne svidjaju, čak ni naše ne gledam.
peri-peri
2014-04-27 03:31 PM
eh da je na svetu malo vise finih mama i tata, a malo manje ostrokondji i seljobera….kako bi lepo bilo na planeti zemlji…
Meryl ima iza sebe dugacak srećan brak i lepo stari, dobro joj stoje godine, volela bih da budem na nju:-)
Tri_boje_plavo
2014-04-27 03:47 PM
Hvala na odgovoru Gala. Steta sto je tako kako jeste-ipak je najlepse biti svoj(a) pa makar to znacilo da nemas ni sa kim da se igras na velikom odmoru.;)

Barili, slatko se nasmejah tvom komentaru vezanom za moje (mladjane) godine.:)
Vodeci se tom logikom, jel to znači da je svako ko se divi, na primer Tesli i njegovom neprevazidjenom umu, rođen oko 1856-e? ;)

Salu na stranu,kamo lepe sreće da sam imala priliku uzivo da gledam Margot.Stvar je jednostavna:volim klasican balet od malena i to je to.Nema tu neke misterije a pogotovo nema veze sa (mojim) godinama.Kad smo već kod baleta, BBC je prikazao pre par godina fantastican serijal a na temu koliko lepote ali i krvi,znoja i muke ima u istom.
Ako si zainteresovana (ili tvoja mama), evo linka:

http://www.youtube.com/watch?v=iuBfr6SHLt4

Hana, kad si već pomenula psovke u Srbiji, to je ništa naspram madjarskog repertoara: „glagoljanje” je izuzetno slikovito . :)

Ponovni osvrt na lepe žene: meni je Mirjana Bobic-Mojsilovic prava žena-zmaj,ima neki poseban sarm i ogromnu energiju
A kad smo već kod lepote i to one klasicne (sectio aurea mora biti cakum pakum), ne pomenusmo Audrey Hepburn.
Gala06
(......)
2014-04-27 03:59 PM
Nema na cemu postovana TBP :)

Nego, da li verujes u duhove?
Tri_boje_plavo
2014-04-27 03:59 PM
Kad smo već kod lepih ljudi, Bekim Fehmiu je imao mnogo sarma. I bozanstven glas. Za one koje zanima,ovo je njegova poslednja beseda:

http://www.youtube.com/watch?v=DGKZJFHOIwU

Da se najezis od glave do pete sto od njegove interpretacije,sto od pera Dusanovog.

Tri_boje_plavo
2014-04-27 04:03 PM
Ahoj Gala,

ne, ne verujem u duhove.
BEHEPA
2014-04-27 04:06 PM
Peri-Peri, negde procitah da se Meril Strip razvodi.

Ja sam u poslednje vreme nešto zainteresovana za stari Hollywood iliti „zlatno doba” istog. Dvadesete i tridesete prošlog veka, crnobeli filmovi. A Louise Brooks u „Pandorinoj kutiji” je kao san. Volela bih da imam vise vremena i mira za neko natenance gledanje.

TBP, ja takođe volim balet (da ne ulazim sada da mi je to jedna od nesudjenih profesija ;) - primili me u Lujo Davico ali sticaj okolnosti ili Sudbina, umesase se :) ) ali mi se u poslednje vreme vise dopada moderni. Malo sam se zasitila klasicnog, nema mnogo varijacija na temu, sve sam odgledala po vise puta, a moderni uvek pruza nešto novo.
peri-peri
2014-04-27 04:25 PM
e bedak, propade mi teorija!
peri-peri
2014-04-27 04:46 PM
Barilli ja procitah da je Meryl Streep rođena 22.06. ?? vaga!?
hana-banana
(.)
2014-04-27 05:10 PM
To je Rak, Vaga je Oktobar.
tweety_m
(?)
2014-04-27 05:18 PM
Ma nema sanse hana da je rak,ona je blizanac,upisali je 2 dana kasnije :P
-afrodita-
(♫)
2014-04-27 05:48 PM
Ovde uvek ima po jedna Gospodja Ministarka :D
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-27 08:31 PM
Pazi stvarno. Ne znam odakle mi to da je vaga. Sad sam pogledala chart, ima trigon u vagi/ blizancima, definitivno izbija iz nje ta lakoca iz vazdusnih znakova.
tweety_m
(?)
2014-04-27 09:29 PM
Je li bješe Boba Mojsilovic suska kad prica, odavno je ne vidjeh na tv-u. Neku noc poceh da gledam film sa Juliom R. I Meril S. I nije mi se dalo. Osage County čini mi se,nisam imala snage da gledam. Njoj svaka cast ali tematika uzas.
svirena
(teaser)
2014-04-27 10:54 PM
Joj nije popularno reci, ali meni je ta Meril Strip 'nako smor zesci:-)), a Dzuliju kad vidim i u novinama nije mi dobro:-))). Bleklistid su takođe i onaj mini-pekinezer En Hatavej, i Kejt Hadson (na vrhu liste):-))
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-27 11:44 PM
Svirena i ja imamo isti ukus što se tiče ovih koje ne simpatise. Ovu blacklist kao da sam ja pisala. Što se meryl tiče, ona je onako ubiquitous, dugo je na sceni i stalno radi, tako da je moguće da se malo izlizala. Mene kod nje zapanjuje kako je effortlessly good, i kako se tramsformise iz uloge u ulogu.

Od glumica koje su manje poznate siroj javnosti, a jako dobre, već sam je pomenula u req. for a dream, ellen burstyn, interesantan je film alice doesn't live here any more, za koji je mislim dobila oskara, rezirao ga je mladi martin scorsese, pogledajte ako imate prilike. Takođe volim Judy Davis, australijsku glumicu. Igrala je u putu za indiju npr. Igrala je i kod woody allena nekoliko puta

Tri boje plavo, što se tiče margot fonteyn, nema veze to što je ona davno bila popularna ili davno živela, mislila sam da ovi glumci i javne licnosti o kojima pricamo su nasi savremenici i gledamo ih nekako u sadasnjem vremenu, gledamo kako sazrevaju, stare itd. Ti si pomenula da je ona ona lepo starila, pa sam pomislila da si je pratila na isti način kao mi sad neke mladje zvezdem razumes? Zato sam pomenula moju mamu koja je sigurno gledala dok je bila aktivna itd, dok sam ja samo čula o njoj po imenu
babyshamble
(sandinista)
2014-04-28 12:58 AM
duhovi, trigoni, vage, osvestavanje kuce, treće oko..
ima l' ko da presipa olovo?

definitivno paralelni univerzumi,mislim imam i ja nekije' iskustava: ja sam spiritualna kada popijem pola casice spirita, dva puta godisnje i tu pocinje i zavrsava se moje sesto čulo ;)
sve mislim da se zezate, a vidim da su djav'li odneli salu, hej u 21. veku ;)
BEHEPA
2014-04-28 04:00 AM
Baby, i nauka prihvata sesto čulo, vise dimenzija, preklapajuce univerzume, zakrivljen prostor i slično. Čak je naucnicima time travel posao za rukom. U pitanju su bile, doduse, samo subatomske čestice, ali i to je neki pomak. Ne treba ništa odbacivati apriori samo zato što nam u ovom trenutku u kome se nalazimo, izgleda nemoguće i neverovatno.
babyshamble
(sandinista)
2014-04-28 04:45 AM
ja nisam skeptik, nego prosto ne verujem u te stvari, mislim ne postoje za mene.
to što ti kažeš nije sesto čulo, nego crtvrta dimenzija (time travel), ali da bi se to eventualno postiglo morala bih na sebi da imam raketu koja bi za 80 godina presla ceo univerzum (koji btw nemamo pojma koliki je).
dakle, science fiction, a ne science ;)

(sesto čulo kažu imaju zivotinje jer' 'pred'osete zemljotres, a one samo osete sa 5 postojecih čula ononsto se u stvari desava i pod zemljom- tremori koji mogu nedeljama da se desavaju, jer prosto stoje sa golim nogama, uglavom cetvercem na zemlji, a neke su i u njoj. zmije najviše osecaju jer su celim telom na zemlji, u kini ih koriste kao detektore po selima).
peri-peri
2014-04-28 07:34 AM
daj Baby koncentrisi se, zaboravila si crven koncic..
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-28 08:12 AM
Meni je spiritualnost i duhovnost nešto sto mi je apsolutno potrebno i neraskidivi je deo mene. Bez toga bih se osecala prazno čini mi se. Tu ne ubrajam astrologiju na koju gledam kao zabavu, razbinrigu.

Taman posla da nekome ne verujem da je nešto osetio „iz druge dinenzije” samo zato što ja nisam ili nemam tu sposobnost. Mogu sqmo da se požalim da mi je šesto čulo mnogo otupelo u zadnje vreme..
hana-banana
(.)
2014-04-28 08:40 AM
Volim Meryl i ne mozete mi je ogaditi! Njena moc transformacije je neprevazidjena i to nije samo na foru ovih mladih glumaca, smrsaju 20 kila, pojave se bez sminke i dobiju Oskara.

Meni su Sandra Bullock i još par njih iste u svim filmovima, kao da se boje da pokvare svoj imidz. Ne volim ni tu malu crnu Anne H., sva mi je napadna.

Kate Blanchet, Winslet, Meryl, Judy Dench, još par njih, ove ostle su starlete.
Tashka
2014-04-28 09:34 AM
Cemu tako podrugljiv stav, jao ne mogu da vjerujem šta žene pricaju i to još u 21. stoljecu.

babyshamble
(sandinista)
2014-04-28 09:42 AM
peri,
nećeš verovati ali meni je to slatka tradicija, jako stara ;)
(naravno ne u smislu da radi, ali mi je lepo videti).

nego setih se belog luka, on je valjda repellent za demone i nocne more, stavlja se ispod jastuka.
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-28 09:48 AM
Tashka, to nije stav. To se zove mišljenje. Kad hoćeš nekog da ismejes, a da pritome pokazes koliko si otvorenog uma i tolerantna, onda se to zove mišljenje.
Ne budi zaostala :))))
hana-banana
(.)
2014-04-28 02:32 PM
Jutros mi mozak stao pa sam zaboravila imena svih glumica i neglumica - Cameron Diaz i Jenifer Aniston - takođe iste u svim filmovima, kao i Tom Kruz - igraju sebe.

Od matoraca mi leze Jack Nicholson i Ed Harris.
Uzivala sam u The Hours - em Merilka, em Ed, a sve onako laganica, udara te sloj po sloj. I u Pollock je bio fantastican i on i Marsha Gay Harden.
Tashka
2014-04-28 02:34 PM
meni je ona Ann Hataway bezveze. A tek kad mi neko spomene Sarah Jessica Parker kao neki pojam ljepote i elegancije
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-28 02:50 PM
hana-banana, kakva slučajnost, danas sam gali pominjala taj film...odličan
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-28 02:50 PM
S.J Parker izgleda ko konjce sa onim nogama I njuskom,super su je obukli u sex and the city ima uvjek super kosu ali kad žena od skoro 5 banki pocne da se prenemaza ko da joj je 15 god ...show program
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-28 03:19 PM
SJP je tipican primer onog kad te nabede da si nešto, a ustvari nisi ništa posebno
Tashka
2014-04-28 03:36 PM
I meni ima konjsku facu. Nisam se nikako mogla uzivit u tu seriju. Pokusala da gledam, i kontam a kako oni priuste to sve? Ma mora da je u dugovima do gushe i prodaje mi neku pricu kako je to kul.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-28 04:15 PM
Tashka jesi bila na svadbi, kako je prošlo?
Tashka
2014-04-28 04:21 PM
Jesmo, vjencanje je bilo super, slikala sam se sa Elvisom :O) Onda vecera (uzasno sporo, cekali smo sat i po na hranu) i nakon toga u neki klub. Klub nije bio bas po mom ukusu al ajde, njima se svidjelo i tu smo ostali cijelo vrijeme. Nismo imali puno vremena da stancamo po Vegasu, dosli smo kasno u subotu i morali u nedelju nazad. Planiramo opet samo nas dvoje da odemo. Cipele su bile super, provela sam u njima vise od 8 sati, hodala, plesala noge me uopste nisu bolile.
Gala06
(......)
2014-04-28 04:26 PM
Meni se mnogo svidjalo kako je glumio jedan stariji glumac, pokojni George Scott.

Gledala sam par filmova sa njim, ne secam se ni kako su se zvali isti, nisu mi bili upecatljivi, ali njegova gluma me je odusevila.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-28 04:42 PM
George C. Scott?
Siledzija, grubijan. Jednom je tako umlatio Avu Gardner, da je Frank Sinatra poslao po nju svoj priv. avion, bukvalno joj život spasao

Tashka, ima li slike na flickr, nisam bila sto godina, ali zbog tebe ću da odem, bas me zanima kako si izgledala
Tashka
2014-04-28 04:46 PM
imam par slika na FB, stavicu na flickr za par minuta
Gala06
(......)
2014-04-28 04:46 PM
Nemam pojma kakav je bio u privatnom zivotu, ja pricam o glumi :)

Ajde Tashka, postavi nam slike ovde, da te vidimo svi :)
Tashka
2014-04-28 04:56 PM
Stavila sam na flickr, nemam puno samo 2. Nisam slikala s mojim telefonom puno
https://www.flickr.com/photos/13541943@N05/
Gala06
(......)
2014-04-28 05:04 PM
heheheh, Elvis :)

Svidja mi se haljina, a sandale ne mogu da vidim, daleko si.
Gala06
(......)
2014-04-28 05:06 PM
woow, ja ubola 500-ti post.
Još ovoliko, pa ćemo Congrats Teodora! :)))
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-28 05:37 PM
Wow 500. Ma nema sanse da ja stignem afro:)

Tashka, prelepo izgledas.
Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-28 06:10 PM
Tashka, super si! Nemam reči!
BEHEPA
2014-04-28 07:23 PM
Dobre noge Taska, figura, nema šta ;).
sharlota
(bez zanimanja)
2014-04-28 07:26 PM
Super izgledas taska,odlicna figura

Ne bi valjalo da si tanja
Tashka
2014-04-28 07:35 PM
hvala na komplimentima.
Teodora, ako saberemo ovih par tralala tema možda nekako i doguramo do hiljadarke ;O)
S_Girl
2014-04-28 07:41 PM
Nije valjda da tek sad primjecujete podrugljivost? Kasnite! :)

Tashka divnooo :))
Ragdall
(Live and let live!)
2014-04-28 08:23 PM
Izvinjavam se na upadu ali samo nešto da sapnem Tashki:-)
BTW, tvoj flicker account je skroz otkljucan i account-i svih ostalih
koji su komentarisali tvoje slike su isto tako otkljucani i dostupni
za razgledanje.
Ne znam da li je to namerno jer ne pratim diskusije bas često ali mi
bi sumnjivo pa reko da ti kažem:-)
Poz!
Teogopa
(HECTBAPHA)
2014-04-28 08:33 PM
Ja sam mislila da su svi flickr nalozi takvi.
Možeš da blokiras neke slike ako hoćeš :)
-afrodita-
(♫)
2014-04-28 08:45 PM
Šta se ovde divani? Jel vredi da čitam?
Ragdall
(Live and let live!)
2014-04-28 09:01 PM
Nisam znala da je flickr open... eto nešto novo sam naucila:-)
Bilo mi je cudno sto mogu da vidim privatne slike neke od vas I to pod istim nikom pa reko da proverim...

Never mind then:-)

Barilli
(bez_izuvanja)
2014-04-28 09:19 PM
Afro, malo glumci i glumice, malo 6. čulo i oaranormalne pojave, malo komentarišemo kakva je Tashka mačka, itd

Opusteno
shargarepa
2014-04-28 10:03 PM
Cure, šta je sa Milicom? Bas se odavno nije javljala.
Tashka
2014-04-28 10:42 PM
Ragdal hvala, znam da su te slike otvorene. Ima ih i koje nisu ali tu sam uglavnom postavljala za familiju preko okeana prije nego sto je fb zazivio
Deja-vu
2014-05-02 05:17 AM
Za Galu i drustvo iz coska:

https://www.youtube.com/watch?v=lWrfSoHfllo
Ovo su pricice pred spavanje, toplo preeeeporuucuujeeeem:

DEDA I UNUK - Jovan Jovanovic Zmaj

Uz'o deda svog unuka,
Metn'o ga na krilo,
Pa uz gusle pevao mu
Sto je nekad bilo.

Pevao mu srpsku slavu
I srpske junake,
Pevao mu ljute bitke,
Muke svakojake.

Dedi oko zablistalo
Pa suzu proliva,
I unuku svome rece
Da gusle celiva.

Dete gusle poljubilo
P' onda pita zivo:
„Je li, deda, zašto sam ja
Te gusle celiv'o?”

„Ti ne shvatas, Srpce malo,
Mi stariji znamo,
Kad porastes, kad razmislis,
Kaz'će ti se samo!”
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.