Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Prvi izlasci
alskdjfhg
(supermama)
2014-04-18 04:56 PM
Kako su izgledali prvi izlasci vase dece?

Prespavanje kod drugarice/druga pa do onih ozbiljnijih, prvi koncert,club it'd
Mene već neki strah hvata kad vidim ovu omladinu kako se ponasaju,oblace,neki puse , probaju alkohol...
Kako to sve sprečiti, ( drzanje deteta pod kljucem bas i nije rešenje) ako se sve dugarce u minic obuku,kako zabraniti tvojoj cerki...
A da ne govorim o tucama kod decaka, pa i devojcica, ili još gore ...

I mi smo mladi bili, ali ove generacije nove me plase, a tek za šta će biti za 15 god...
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-18 07:40 PM
Sve zavisi od samog djeteta, kakvog je karaktera I od toga šta mu ti kao roditelj usadis u glavu.
Nisu sva djeca losa, kad im upoznas drustvo, shvatis da su ti sto puse, piju I tuku se, ustvari u manjini.
Nasi su uglavnom ok, curica je bila malo zezala, htjela da izlazi kad I koliko dugo ona hoće, ali smo je malo doveli u red. :)
Ne izlazi stalno, možda jednom u 15 dana, i to se svede na sleepover, neki film u cinema ili setnju po shopping centru. Javi nam se usput I kad krene kuci da odprilike znamo gdje je.
Kad zavrsi sve sto treba za skolu, onda može planirati izlazak. ;)
Kao sto rekoh, ima dosta toga do karaktera osobe, imam u familiji osobu sa zavisnosti (alkohol+droga) I njemu stvarno kako stvari stoje nema druge pomoći do 4 zida negdje u nekoj instituciji. Bio I ostao problem od djetinjstva, I plus toga problem roditelje, sto je recept za totalnu katastrofu. Sto je najgore, ko god ih savjetuje I ponudi pomoć, smatraju ga blesavim, svima su nam ruke vezane.
tweety_m
(?)
2014-04-18 07:54 PM
E ti sleepover kod mladjih mi nikako nisu jasni.Moji još nisu poceli ni da idu na sleepover a kamo li da izlaze.Ja sam se slogirala kad mi poznanica rece da je neka mala zvala njenu kcerku na sleepover,ona uopste ne poznaje njene roditelje,djeca se upoznala u skoli,ajde neki playdate da se organizuje,to je ok,ali odmah sleepover,to mi sega.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
2014-04-18 08:03 PM
Kod nas sleepovera nije bilo do jedno 10-11 godine, nema potrebe ranije.
Manjoj djeci je dosta 2h playdate I cao. ;)
-afrodita-
(♫)
2014-04-18 08:39 PM
haha :)) kakav crni sleepover,isla bi u pola noćida ih skupljam.
sve bi bilo super dok im se ne prispava,a onda bi pala kuknjava za mamu
tweety_m
(?)
2014-04-18 09:04 PM
I meni je to prvo prošlo kroz glavu,ali to njima neka normala izgleda.Iskreno ne bi ni ja mogla zaspati da znam da mi dijete spava kod nekoga koga ne poznajem dobro.
LeeLu
2014-04-18 10:56 PM
Ja mislim da moje dete neće ni upola biti blesavo koliko smo ja i moja generacija bili. Kad sad pomislim šta smo radili zgrozim se od pomisli da bi tako i moje dete. Već sa 13-14 smo pusili po zabacenim coskovima skolskog dvorista, krili cigare u podrumu zgrade. Travu smo probali već sa 15 (srećom dalje od trave ne, bar kad sam ja u pitanju), napijali smo se kao tinejdzeri. Slazemo roditelje da spavamo jedni kod drugih a u stvari zbrisemo na koncert itd. itd. Secam se davnog koncerta katarine II (kasnije EKV) u SKC-u, bili smo stondirani totalno. Do momenta kad smo upisivali fakultete vecina nas se već dovoljno izludela, onda smo se unormalili i ja niti pijem niti pusim, ne pijem čak ni kafu. Nešto me ne brinu toliko ti buduci izlasci, zato što ćemo muž i ja pokusati da stvorimo neku atmosferu poverenja gde bi možda uspeli da budemo u toku kuda se ona kreće. Sve je sada ipak drugacije i nasa deca odrastaju u drugacijoj sredini, a i nasi stavovi prema deci i roditeljstvu su drugaciji nego sto su bili naših roditelja.
-afrodita-
(♫)
2014-04-18 11:29 PM
Leelu, ti na koncert, a ja na more za vikend, plus sve sto si nabrojala..Katastrofa
Republica
(®)
2014-04-19 03:20 AM

Nishta nije loshe u tome biti lucidan i imati dobar provod.

Pametno & lucidno je dobra kombinacija.

Samo da im se omogući da izgrade cvrsti stav da ne budu povodljiva.
To je po meni najgore.

Da cine bilo shta a da se osecaju bzvz i da muce sebe da bi bili cool.
LeeLu
2014-04-19 06:56 AM
Ha ha Afro, e pa preterala si ;)

Repy, bas tako.
alskdjfhg
(supermama)
2014-04-21 09:33 PM
uf kad se i ja setim šta smo radile, svaka cast mojoj mami sto je uvek imala tolerancije :)

secam se moj prvi koncert , ja dete 12 , 13god , negde početak rata, humanitarni, održavao se na Strandu, joooj sto nam bilo super. Kad nam pobeze zadnji bus a mi u po noćinas 4 skroz od Stranda do NN -pesaka.

put do kuce trajao je čitavu vecnost jer sam zandjih pola sata morala sama ići...i onda pred ulicu vidim cale pali auto krenuo po mene...ja se rasplakala, kontam ako budem plakala-neće me tuci:)

tweety_m
(?)
2014-04-21 09:38 PM
Moja mama kaže da moj pubertet ne bi mogla još jednom da prezivi :P
Tashka
2014-04-22 06:38 PM
ja sam bila dobrica, nikad nikave !@#$rije nisam pravila. Moj muž je već druga prica, jeza me uhvati kad čujem dogadjaje iz mladjih dana. Nadam se da će djeca povuci na mene.
tweety_m
(?)
2014-04-22 11:19 PM
Ja sam sad dobrica :)
Tri_boje_plavo
2014-04-23 06:11 AM

Alsk, kanda smo mi bile prave komsinice? :)))) Ja sam do 6e godine živela u centru, posle toga pravac divno NN. O da, to legendarno pesacenje, kako bih ja opet malo u to vreme trknula.

Inače, ja sam bila prava streberka i to iz roda kremasica. Klasicno tzv dobro dete. Doduse, jednog leta (tada sam imala 16 godina), opasno sam se zaljubila u lokalnog skinera: kratko je trajala ta nasa veza tj ja u lakovanim cipelama a on u Domu Izvidjaca u Dunavskom parku = u startu smo bili osuđeni na propast. I zamisli bRRRezobrazuka mu: dao mi je sut kartu preko telefona! Prvi ( i poslednji put u zivotu) sam zbog tipa ronila suze: secam se da mi je baka tada odrzala zivotnu lekciju:„ Cedo moje, niti jedes, niti spavas, skolu si zapostavila a ide kraj godine. A taj tvoj S ne mari puno. E sad, izbor je na tebi: Ili ćeš samoj sebi biti najveci neprijatelj ili ćeš se pribrati, koncentrisati na ocene i zavrsetak skolske godine a posle toga uzivati u letu.” Ja sam se odlucila za opciju B:strebala kao luda i čim je raspust poceo, pravac more a na moru morska ljubav (sto sam se ja palila na plavusane iz libe Dojcland, ih!) , posle mora Strand i Djava i novi decko (koji mi je na najlepsi način obelezio zivot u godinama sto slede). Elem, S nisam srela godinama ali ga sreću neke moje drugarice (sada je i on kremas) i uvek se smejemo kad se setimo te moje „seanse” sa njim. KomeNdija (sa sve igranjem i pevanjem).

Duso moja, opusti se, nemoj puno da brigas o tome šta će biti,ima dana da o tome vodimo racuna. Za sada, najbitnije je da nam klinke spavaju nocu. A ako uspemo da im budemo mame-drugarice, nema razloga za brigu. Tj ako se izgradi poverenje sa klincima, sve ostalo ide u rok sluzbe. Kod nas u kuci se znao red, mama je bila zaduzena za disciplinu, tata je oduvek bio mekan i lako ga je bilo obrlatiti. Ali uvek su nam i sestri i meni, bili pravi prijatelji tj ništa se nije krilo tj o svemu se otvoreno razgovaralo. Valjda iz toga razloga ja nisam osecala potrebu da budem kako klinci kažu, anti-protivna tj znala sam da nam oni bezgranicno veruju + imale smo i sestra i ja puno zdrave slobode.

peri-peri
2014-04-25 05:17 PM
au tri_boje pa ti kod mene nikako na kafu, posle da imam problema s tvojim muzem;-) bogami palili su se i ti plavusani na naše na Jadranu, ali sad kad ih pitas iskreno, bilo im je samo jedno na umu…
Tri_boje_plavo
2014-04-27 09:59 AM
Draga moja Peri-peri,

Rekla sam ti onomad da bih zbog tebe i kafu pocela da pijem!:)
Kaži, gde živis? Ja bih se zaista rado s tobom zapravo druzila.

E da, opasni su bili ti plavusani,skroz na skroz. Samo, ja sam bila klinka te su te morske varijante bile platonske:drzanje za rucice, kao neki poljupci (moz'misliti te nespretnosti!) i pisma nakon povratka kuci koja bi nekako i s jedne i s druge strane, minula u kasnu jesen. Tj doslo bi vreme za nove,lokalne simpatije.:)
peri-peri
2014-04-27 03:54 PM
tu sam ja blizu na starom kontinentu, Republika mi je komsiluk:-)
nego draga moja, da ne otvaram novu temu, poznajes li Irsku? Ovog leta eto mene na tu stranu sa prikolicama, a volela bih da vidim i nešto osim Dablina.
Tri_boje_plavo
2014-04-27 04:07 PM
:)Ahaaaaaaaaaa, u tom zecu dakle lezi grm, mislim da nagadjam gde si.

Irsku poznajem povrsno ali imam dobru drugaricu Irkinju te je mogu,iz prve ruke priupitati šta/kako/gde/kada/koliko itd. Kaži samo u kom periodu planirate posetu (pretpostavljam da ćeš s porodicom?) i koliko dugo ostajete i šta ti je prioritet a šta ti je big no-no.

peri-peri
2014-04-27 04:33 PM
imam samo nedelju dana, za sada mi je zapadna obala prioritet. imamo smestaj u nekom manjem mestu, morala bih da pogledam na karti. iskreno još uvek ne znam šta hoću:-) možda neke izlete na dnevnoj bazi, gde je dobra klopa a da je prikladno za klince, šta obavezno ne smemo da propustimo, nemam pojma, stvarno zemlju uopste ne poznajem. nikako previse gradske vreve.
Tri_boje_plavo
2014-04-27 04:41 PM
Okej, primljeno k znanju. :) Kad stignes, prilozi ime mesta gde ćete biti smesteni (to će vam pretpostavljam biti baza?) i podseti me kog su uzrasta pacici. ;)

peri-peri
2014-04-27 04:58 PM
u blizini mesta knock, istocna obala, klinci su 6 i 1,5. hvala unapred!
Tri_boje_plavo
2014-04-27 05:09 PM
Mejl poslat drugarici, nema potrebe da se zahvlajujes-tu smo da se pomognemo.:)
Tri_boje_plavo
2014-04-28 03:21 PM
Izvoli, ovo je na prvu loptu, vise informacija uskoro.

„I will have a proper think. Knock is in Mayo, and my folks go to Westport a lot. The hotels are very good. Nice spas, pools etc. Knock isn't far from the town of Sligo which is good fun. I assume she has hired a car? She could go for a day trip north in to Donegal and visit Rossnowlagh beach, and have food at Smugglers Creek. Bundoran is nearby, a bigger town, it isn't great but it will have play parks and amusements for kids.

Balintra is also supposed to be lovely.

I will ask my mum and sis for specific restaurants etc and let you know.”

Nadam se da ti je ovo od pomoći.
peri-peri
2014-04-28 03:31 PM
ma ti si srce:-)
Tri_boje_plavo
2014-04-28 06:49 PM
It's a pleasure, Treasure!♡
alskdjfhg
(supermama)
2014-05-01 09:02 AM
heheeh, komsinice, ma gde bre nadje skinera :)
znaš kako , uvek dobre devojke imaju oko za bad guys:)
ima nešto u njima:)
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.