Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Nadgledanje Interneta
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-17 06:08 PM
Ovo je vise pitanje za mame starije djece (npr. tinejdzera):

Da li nadgledate i kako koristenje Interneta vase djece? Vidim danas klinci svasta postiraju na Facebook, a i na Internet uopste, pa me zanima koliko roditelji aktivno nadgledaju surfanje po net-u.
Lilu
2014-04-18 02:06 AM
Pa kako da ti kažem, uglavnom znam šta gleda. Razgovarale smo o tome šta je prikladno, a šta ne za njen uzrast (14 godina) ali znam i da je gledala stvari koje smatram neprikladnim konkretno Game of Thrones. Takođe sam je jednom uhvatila da je otvarala dating sites, i imale smo poduzi razgovor o bezbednosti na internetu. Ne branim joj puno, ali ne dozvoljavam porno ili tako nešto. Čak je imala i blokiran search za pojedine izraze, ali se to vrlo lako može izgooglati ako npr. ukucas penis i onda ti izadju slike. Razgovaramo dosta, znam šta sada voli da gleda, i to je to. Facebook ima ali ga slabo koristi. Jednom sam je zatekla kad sam usla nešto da joj kažem da je sakrila telefon, i posle mog upozorenja da će ako mi ne pokaze šta je radila ostati bez telefona, ona priznala da je pricala sa drugaricom na Skype. Moj savet ti je pricaj, pricaj i pricaj. Ogranici vremenski upotrebu kompjutera, i neka bude na vidiku (dnevna soba). E da, i stavi pasvord na kompjuter da mora da pita kad želi da ga koristi.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
2014-04-18 10:36 AM
Šta me navelo na razmišljanje u vezi ovoga? Procitah da je uhapsen neki 35-o godisnji Holandjanin a u vezi sa samoubistvom djevojcice iz Vankuvera prije 2 godine. Navodno je imao neku njezinu sliku gdje je gola (iz mladjih dana) pa je to koristio da je ucjenjuje. A onda u nastavku generalno piše da takvi predatori nagovore maloljetne osobe da izvode seksusalne radnje pred kamerom (na kompjuteru) i onda ih tim snimcima/fotografijama manipulisu i ucjenjuju.
JoannaL
2014-04-18 09:06 PM
Pusta ,upravo to čitam ,uzas:(Mi smo sina proveravali do njegove 17te kada smo mogli da se pomalo opustimo. Moj muž je rezident haker, ali kaže da nije nikada koristio softwear za nadgledavanje, nego jednostavno ulazio u komp svaki dan kod sina i lepo procesljao sve. ko zna znanje, zna da nikada ne možeš da obrises history toliko temeljno, da nema tragova. Ali kod našeg sina surfanje nije nikada bilo problem, mi smo imali muke sa igricama i virusima, često igricama koje nisu primereni njegovim godinama, recimo voleo je da igra Call of Duty definitivno kada mu godine nisu bile za to.
Mislim da „privatnost” NE SME DA POSTOJI kod dece koja su mladja od 18-20 i koja žive pod mojim krovom.Ima da znam sve. S.V.E. Ako ti se ne svidja, može i komp, da nemas, pa ti vidi.
maja3s
(diskutant)
2014-04-19 10:49 AM
И ми смо инали филтер сину од 10 година... Сад је пунољетан немам шта да га контролишем...
Ћерки од 12 јер била је скроз онако није се ни интересовака та комп раније

Овај мали је мали ин игра смо игрице
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.