Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Kontrakcije 16 nedelja beba nisko
irena
2014-04-17 02:40 AM
Juče sam bila na UZ i doc je primijetio da imam kontrakcije koje ja uopste ne osjecam. Odmah mi je prepisao progesteron depo na 7 dana juče sam primila jedam i još jedan sledeće nedelje i povecao mi je utrogestan sa 3x100 mg na 2x200 mg. Od početka trudnoće do prije dvije nedelje sam primala progesteron depo na 7 dana a onda smo presli na utrogestan 3x100 mg ali je do sam na svakoj kontroli sve bilo ok. Ima li vas još sa ovakvim problemima i kakva su vasa iskustva?
Pored ovoga doc mi je rekao da mi je beba veoma nisko. Preporucio mi je da manje sjedim a vise lezim tj da podignem noge. Inače sam na bolovanju od početka i prilično se pazim tj ne radim ništa sem sto skuvam rucak a veci dio dana ili presjedim ili prelezim. Kako smo ja i cerkica same do 5h popodne dok muž ne dodje sa posla ne mogu bas stalno da lezi tako da me bas uhvatila frka.
fizikela
(prevodilac)
2014-04-17 03:20 AM
Imala sam i ja kontrakcije od 14 nedelje, videle su se na UZ ali ja ih nisam osecala. Moras da odmaras. Imate li mogućnost da vam neko dodje u posetu i tebi pomogne sa starijim detetom? Ili mogućnost da platite pomoć?
Meni su te kontrakcije posle nekog vremena prestale, ali zaista ne mogu da se setim kad. Tri nedelje pre porodjaja sam bila otvorena 3 prsta i mislila kako ću se svakog casa poroditi, a onda su mi indukovali porodjaj. Ovo pišem tek da ti kažem da je svaka trudnoća za sebe i da puno toga može i ne mora.
irena
2014-04-17 03:33 AM
Što se tiče dolazenja teško da možemo racunati na bilo koga a za placanje nisam razmišljala jer kakva je situacija kod nas trebalo bi mi par nedlja da nađemnekoga a pored toga sem sto skuvam rucak ne radim apsolutno ništa. Ne podizem nikakve teske predmete, ili lezim ili sjedim 90% vremena tako da mislim da to ne može biti bas tako opterecujuce mada me bas frka uhvatila
fizikela
(prevodilac)
2014-04-17 03:52 AM
Dobra i pozitivna misao ti je najvaznija. Razmišljaj o tome da će sve biti ok, ili probaj da razmišljas o sasvim drugim stvarima, gledaj sajtove sa cipelama i tasnama :-) (to ja radim i bude mi bolje, hahaha).
Prati uputstva lekara i zamoli ih za cesci UZ.
fizikela
(prevodilac)
2014-04-17 03:54 AM
I još nečeg sam se setila, u obe trudnoće sam nosila nisko, i pomagao mi je pojas za trudnice.
safira
(.)
2014-04-17 04:42 AM
probaj jedno nedelju dve dana da ne radis apsolutno ništa, čak i taj rucak, ako treba jedino nešto polu gotovo, gotovo, neće vam biti problem tako kratko vreme, neka ti se svede sve na lezanje i toalet.
Ja sam celu prvu trudnoću prelezala i strogo mirovanje upravo to podrazumeva. Tebi je problem starije dete, probaj da joj čitaš nešto, da joj dajes neke zadatke, u krajnjem slučaju pusti joj crtace. Ja bih za dve ndelje otisla opet na uz da vidim kakva je situacija.
irena
2014-04-17 05:08 AM
Na kontrolu idem sledeće nedelje. Nije mi dr tačno rekao šta podrazumijeva ta kontrola ali pretpostavljam da će opet raditi UZ. Inače on mi nije rekako da treba strogo da mirujem pitao me samo jesam li na bolovanju i kad je čuo da jesam nije vise nisat komentarisao. Ja sam ga pitala mogu li kako da se pazim a onda mi je savjetovao da kad sjedim podignem noge i to je to.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.