Forums : Trudnice i mamice

 Comment
D -dimer drugi trimestar
irena
2014-04-17 02:34 AM
Juče radila d-dimer i nalaz 0.5 a referentne vrijednosti su <0.53 tako da sam malo zabrinuta. Inače sam 16-ta nedelja i koristim fraxiparin 0.3 jer mi je nadjena polovicna mutacija na mthfr genu. Prethodi nalaz koji sam radila prije 4 nedelje je bio 0.35 tako da me ovo povecanje malo zabrinulo. Ima li mamica koje koriste fraxiparin i kakve su vama vrijednosti? Pored fraxiparina koristim i folacin 2x5 mg dnevno i OHB12 na 3 mjeseca.
dzerisimo
(student)
2014-04-17 04:52 AM
CaoIrena, ja koristim fraxiparin 0,4 i 2x5 folan,takođe d- dimer mjerim na 15 dana,prošla dva puta mi je bio na donjoj granici i dr.Ivo Elezovic mi je rekao da u tom slučaju sledećih mjesec dana ne moram da mjerim. Takođe mi je rekao da ako je vrijednost d dimera duplo veca od kontrolne mijenjamo dozu fraxiparina. U mojoj labaratoriji je a kontrolna vr 250 i lako mi je da racunam a u svakoj labaratoriji je drugacija, tako da možeš da uradis ili u drugoj labaratoriji ili da podjes kod hematologa da vidis šta će ti reci. Meni to tvoje izgleda ok. Možeš li mi reci ko ti prati trudnoću jer vidim da su iz Pg a ja uskoro putujem tamo. Sve najbolje!
irena
2014-04-17 05:05 AM
Vidim da je kod tebe d-dimer izrazen nekako drugacije. Ja sam do sad mjerila u dvije laboratorije i svuda su referentne vrijednosti bile iste a to su inače dvije najbolje laboratorije kod nas tako da nema gdje drugo da idem. Trudnoću mi vodi dr Milovan Jovanovic iz doma zdravlja u Bloku 5. On je odličan doktor i veoma brizan ali je kod njega velika guzva. Radfi negdje i privatno ali nisam sigurna tačno gdje. Ako ćeš biti u PG malo duže znam i da dr Snezana Grbovic radi privatno a ona je takođe veoma dobar doc to znam sigurno jer me ona poradjala u prvoj trudoci a skoro je poradjala i moju kumu.
dzerisimo
(student)
2014-04-17 09:49 AM
Čula sam za njega pa ću vidjeti, a znam i gdje radi privatno. Hvala Irena!
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.