Forums : Hercegovina

 Comment
~Nasha sechanja~
No-1
2010-05-14 06:05 PM
Moje sechanje..

Ostala je stara slika iz detinjstva,i mala sveska sa tvojim imenom.Ostalo je sechanje na zapaljenu prvu cigaretu,i znanjem da volim te najviše na svetu,ostala si ti bez mene.
Secam se tu sam da vozim biciklo naucio,oh kako sam se tada mucio,moj pad je bio uspeh.I secham se još jednog pada sa drugog mesta,tad dosla je hitna smesta,bila je velika visina.

Sve sto imam to je bol i tuga;
Nemam ljubav ni najboljeg druga.
Nemam sreće,ljubav već odavno;
Jedino tuga to je sada stvarno.
Toliko sam cudan da ni sam ne znam ko sam;
Toliko sam nesrechan,da upravo to sam.
Tuzan sam i gledam slike iz detinjstva;
Secham se drugova i toga jedinstva.

Sesam se svake svadje sa drugom,secam se to sam nazivao tugom,a to je ništa za ovo.Sa njim sam pravio razne stvari,on nije znao srećhu da kvari,bio je poseban uvek.

Sve sto je proslost ne može da se vrati;
Može da se seca i zauvek pati.
Ali zato treba zaboraviti tugu;
Posvetiti se zivotu i naći ljubav drugu.
Možda je teško.teško posle svega;
Naci novog druga,zaboravit njega.
Možda je lako,lako posle tuge;
Naci novu ljubav zaboravit druge...?

I šta ima vrednije od slike stare,da pitam se za šta služe pare,jer one su samo za tugu.
Zima u tom gradu je prelepa bila,tad imali bi mi krila,jer mislili smo da letimo na snegu.I pravili smo nesta sto što se slicura zvalo,to veliku brzinu na snegu bi nam dalo,tad krali smo gajbe za to.
-Ne ocekujem da shvatite reci ove,ali bar znam da to je moje,pa makar i to tuga bila...
laxlax
(glumica)
2010-05-15 12:31 AM
I secham se još jednog pada sa drugog mesta,tad dosla je hitna smesta,bila je velika visina.
_______

:))) Joj No.1., dobar si!

A, sjecanja... kuce od kartona, svaka soba u beharu i ruzama, zabijenim u flasama mirinde ili kole, po koja sjedalica ili rutica... obavezna prodavnica sa kasom, izvrnutom bombonjerom iz Krasa i još jednom izvrnutom kutijom sa uredno poredanim fisecima tresanja, kestenja, koscela - ovisno o godisnjem dobu... kartonska kutija sa kanapom za koji se vukla, a u njoj, po koje dijete ili lutkica ili cuko, a ponekad i najnovija „roba” :)

Valjda smo bili generacija „kartonskih kutija”, tek sada razmišljam o kreativnosti, šta se sve znalo napraviti od ove ambalaze.
No-1
2010-05-15 03:45 AM
cao,cao,ništa bez tebe,ništa...sva si u reali,nema kod tebe uvijanja,sve je ordjinal..keve mi:)

Nego,kreni mo dalje sa dechiJim nestaslucima..ipak je to bio zivot,gledam ove amere jadne,ne znaš ko ti komsija,a ni deteta vani da se poigra.
*****
Sedeli smo pod kruskom u debeloj hladovini ljuti na sve oko sebe.Jer riba iz Neretve da gricne neche:) Sunce je peklo, sve se nekako utisalo, samo su krave leno mahale repovima braneci se od muva, zmirkajuci i prezivajuci.

Iz daljine, makadamskim putem od okolnih sela, priblizavao se autobus dizuci veliki oblak prasine. Na stanici je izaslo nekoliko putnika natovarenih raznim zavezljajima. Tako je to svaki dan. Ljudi odlaze ujutro u kupovinu i vracaju se popodne jedinim autobusom koji saobraca kroz sela. Među putnicima smo primetili i cicu Gavrlila. Odmah smo se obradovali. Bio nam je kao drugar i jako nas je voleo. Poshao je prema nama laganim starackim korakom.

- Šta je, derani? Palo raspoloženje - obratio nam se s osmehom.

- Ne ide, cica Gavrilo, pa ne ide - rekoh.

- Kako to ne ide. Šta ste danas imali? - upita.

- Evo: mrmci, gliste, crvici iz volovskog roga koji smo nasli kod klaonice, pa muve... - nabrajali smo pokazujuci posudice.

- E, vrag ih odneo - progundja Gavrlo. - Pa ove mrmke bi i covek jeo, a ribe neće. Cudo nevidjeno.

- Cudo! - doceka Stevan tuzno.

- Daj da cile pokusa! - rece Gavrilo---->

pozdravche:)
No-1
2010-05-16 06:17 PM
Zavichajna tuga...

Ima li još nekog naroda koji toliko zali i pati za zavicajem..?? od kad znam za sebe okruzen sam svakodnevno pesmama o zavicaju...vecito je toga bilo...tuga za zavicajem u selu,pa oni sto odose u inostranstvo--zale za zavicajem...najveca zavicajna tuga opevana pesmama za zavicaj je od nesretnih progranih iz svog zavicaja...ovih tuznih pesama je sve vise...valjda zato što Srbijakorvatska,Bosna ima u evropi najviše izbeglica...gane li i vas nekad sadrzaj neke zavicajne pesme iako niste prognani i proterani sa svoih ognjista..???

Neki kažu,svi vi kukate za zavichajem,a niko se od vas ne vraca...
Pitam se,gde da se vrati prognan chovek sa svoga ognjesta..?
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.