Forums : Satelitski kutak

 Comment
Sjeverno-amerikanci i RTS - Openbox S16
Starac_Foco
(--)
2012-09-22 02:00 PM
Za sjeverno-amerikance koji će uskoro morati da kupe MPEG4 receiver da bi mogli gledati RTS.

Ako trazite jeftinu kutiju, nemojte kupiti Openbox S16, a posto sam čuo da su male razike, onda možda ni Openbox 10 nije bolji ili koji god da modeli postoje između 10 i 16.

Ja sam kupio jedan na ebay i dobio sam u principu nezavrsen proizvod...

Naime, ima listu samo istocnih satelita od E78 do E160 a nema nijedan zapadni (W). Prodavac ih Hong-konga, koji je prilično usluzan, poslao mi je naknadno ono sto on misli da je North American firware, ali posle instalacije istog, sve je ostalo isto, nema nijednog zapadnog satelita na listi.

Skaniranje je i dalje moguće iako nema na listi Galaxy 19, jer u meniju ima nešto što se zove Scan All Satellites, sto mu ga valjda dodje kao drugo ime za blind scan, i onda on nadje Galaxy 19 kanale ukljucujuci i RTS, ali ih svrstava po neki kineski satelit zvani Apstar 6 za koji „misli” da je na E134 (dok je Galaxy 19 na W97).

Uz to, prilikom skaniranja on „nadje” jedno 500 nepostojecih kineskih, koreskih i sličnih kanala, sa nekoliko kineskih satelita. Naravno nijedan od tih kanala ne radi niti ti sateliti pokrivaju S. Ameriku, ali se i dalje listaju bez obzira sto sam nekoliko puta brisao sve kanale, radio factory rest i reinstalisao firmware, i još sve to radio svaki put razlicitim redom, ali kutija i dalje nalazi te nepostojece kanale kad skaniram...

Uputsvo koje je doslo uz njega je na nekom mini formatu na 2 stranice i pisano toliko mali slovima da su bukvalno nevidljiva, dok pdf uputstvo na webu nisam mogao da nađem ali ga je prodavac negdje nasao i naknadno poslao, ali je i dalje sturo, premda prilično bolje od onog nevidljivog.

Sve u svemu, sto bi rekli, you get what you pay for, za $80 sa postarinom, RTS ipak radi. A možda se jednog dana i pojavi neki N. American firmware :).

Jedina dobra vijest je da je kutija vrlo mala, u ne zauzima vise od 20% prostora koji trebaju starijim risiverima.

Kutija doduse ima i LAN ulaz, koji ne znam cemu bi sluzio, ja sam pokusao preko istog da azuriram firmware, ali opcija koje se za to nudi je da ukucam ili web adresu ili IP adresu servera gdje se to nalazi, a nijedno nemam niti uputstvo objašnjava šta je to.

Kutija ima čak 2 USB ulaza, nejasno cemu bi oba sluzila, ali izgleda da može da radio i kao media player (da vrti slike ili video), ali nisam još probao.
Macan-i-po
2012-09-24 08:10 AM
Korektno s tvoje strane što nam daješ savet !
RTS bez omaške mogu da gledam direktno i odloženo 6,9 i 16 sati.
U Kanadi živim od 2000-e.
Na Balkaniyum.tv you really get much more what you pay for što njihov narod kaže.($ 58 godišnje!) :)
Uskoro će da uvedu set up boxove!
Ne uči mi se kineski i korejski u ovim godinama.Zapravo tih kanala nema na tom boxu,to su neki fantomski ?
Nekad YGWYPF sada Y(R)G(MM)WYPF! ;)
Svako dobro !

Starac_Foco
(--)
2012-09-24 10:04 AM
Ma naravno fantomski, to su kanali koji stvarno postoje samo na satelitima koji uopste ne pokrivaju S. Ameriku... Ali kad skaniram on ih odnekud poteze iz neke skrivene memorije premda sam prije toga izbrisao sve kanale komandom delete all channels, pa onda resetovao na factory reset, pa onda hard reset, pa instalisao novi firmware pa onda skanirao... I tako nadje 5-6 fantomskih satelita sa jedno 500 fantomskih kanala.

Ali doduse nasao je i ono sto tražim, Galaxy 19 i svrstao ga pod neki kineski satelit, ali svi FTA kanali rade (tj makar svi koji mene interesuju).

Kutija ima dobre procesore i vise je vise kao neki kompjuter koji radi pod Unix-om ali problem je sto softver nije zavrsen za naše prostore, premda ja i dalje vjerujem da postoji neki bolji firmware za S. Ameriku od ovoga sto imam, samo ja ne mogu da ga nađem..

Programer kinez koji je radio softver nije bas najbolji ni sa geografijom :). Naime, kad pokusas da podesis vrijeme, postoji opcija Region. Bilo bi logicno pomisliti da su pod Region vremenske zone, ali ono sto je on tamo strpao je samo nekoliko zemalja bez ikakvog reda i logike. Naime za cijelu Ameriku i sjevernu i juznu, pominje se kao „region” samo Argentina i ništa vise. Dok se u Evropi kao „regioni” pomininju Danska i Svedska...

Probao sam ga i kao media player, i to radi fino, čak vrti filmove snimljene u najnovijem Sony ili Panasonic HD formatu.

Bas zbog Balkaniyum i sličnih, i ja nešto ne vjerujem da će satelitska TV da pozivi mnogo godina. Ko će da se kara sa svom tom skalamerijom pogotovo ako ove internet televizije pocnu da nude njihove kutije i sve te to dodje manje od $100 na godinu.

Macan-i-po
2012-09-24 12:26 PM
Ja sam to skapirao pre par godina.
Satelitska je zahtevna u božiju mater.
Pa Balkaniyum.tv ako uvede te boxove ima da razbije.
Daju 2 paketa programa : jeftiniji $58 i skuplji $ 94 godišnje ??!
Gde to ima?? Na Tajvanu možda.
Satelitska će postati vintage fazon televizije ,samo za kolekcionare.
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.